Ημερομηνία Κυρ Σεπ 15, 2019 4:18 pm
 Σελίδα 1 από 1 [ 2 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: "ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΙΣΗ ΜΠΑΜΠΑ...;"
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιουν 22, 2013 11:22 am 
Συντονιστής

Εγγραφη: Παρ Μάιος 31, 2013 11:47 am
Δημοσ.: 2
«..Τι είναι η κρίση μπαμπά;»

Με ρώτησε η κόρη μου (έγινε πια 13..) μιας και ήταν το αποκλειστικό θέμα σε ένα μάθημα στο σχολείο της.
Της εξήγησα όσο πιο απλά και κατανοητά μπορούσα, και το ίδιο θα κάνω κι εδώ, αλλά κάπως πιο αναλυτικά.

Όλοι οι οικονομολόγοι του κόσμου αριστεροί ή δεξιοί σε όποια σχολή σκέψης και να ανήκουν, έχουν 3 λέξεις για να περιγράψουν την παραγωγικότητα της οικονομίας.
Κρίση – Ανάπτυξη – Ύφεση

Και οι 3 λέξεις έχουν ως σημείο αναφοράς το 0% ως ποσοστό του Α.Ε.Π. (Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν). Το Α.Ε.Π. είναι το σύνολο των χρημάτων μιας χώρας.
Ό,τι είναι στο 0% ή πλησίον αυτού (+0,2%, ή -0,3%) θεωρείται κρίση. Δηλαδή τα λεφτά όλων μας είναι παγωμένα.
Ό,τι έχει θετικό πρόσημο (+0,5% και πάνω) θεωρείται ανάπτυξη, +1%, +4% κλπ. Δηλαδή τα λεφτά όλων μας αυγατίζουν.
Όμως αν έχει αρνητικό πρόσημο (-0,5%, -3%, -7%) λέγεται ύφεση και είναι τρομακτικό γιατί τα χρήματά μας μειώνονται δραματικά.

Στην χώρα μας έχουμε χάσει σωρευτικά 30% της οικονομίας λόγω συρρίκνωσής της τα τελευταία χρόνια.
Η ύφεση όμως έχει στοιχεία ταξικά αλλά και αταξικά συγχρόνως. Επηρεάζει όλες τις κοινωνικές τάξεις συγχρόνως αλλά όχι πάντα στον ίδιο βαθμό. Κάποια λαϊκά στρώματα μπορεί να έχουν χάσει πολύ παραπάνω από 30% κάποια άλλα να έχουν περάσει στην ανέχεια και στην ένδοια λόγω παρατεταμένης ανεργίας και κάποιοι άλλοι πολύ λιγότερο από 30%. Σίγουρα όμως όλοι χάνουν. Άρα όταν ξανακούσουμε ότι έχουμε κρίση στη χώρα μας, να ξέρουμε ότι αυτό λέγεται ύφεση και είναι απλά συγκλονιστικό.

Πρέπει λοιπόν να παγώσει η οικονομία μας (καλωσόρισες κρίση) για να σταματήσει η κατρακύλα και να υποδεχτούμε όλοι μαζί την ανάπτυξη. Όταν αυτή θα έρθει όμως, μπορεί να έρθει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και γι αυτό θέλει προσοχή. Οι περισσότεροι συμπολίτες μας πιστεύουν ότι όταν θα έρθει θα είναι πολύ καλύτερα για όλους μας. Θα παίρνουν περισσότερα χρήματα οι εργαζόμενοι, οι διευθυντές τους, όλοι. Όμως δεν είναι πάντα έτσι.
Όλοι οι οικονομολόγοι συμφωνούν ότι είναι αναγκαία η κρίση και η ύφεση αν θέλεις να αλλάξεις τους όρους της ανάπτυξης. Άρα είναι τεχνητή η κρίση; Σίγουρα ναι, αλλά δεν νομίζω ότι είναι κέντρα μασονικά – σιονιστικά ή εχθροί του ελληνισμού ούτε καν από κακούς καπιταλιστές. Τότε από ποιούς; Πολύ απλά από πολιτικούς Ευρωπαίους και Έλληνες που αποφάσισαν μια κακή οικονομική πολιτική. Οι Ευρωπαίοι (Γερμανοί) αποφάσισαν αυτή την κακή πολιτική και οι Έλληνες σκιτζήδες υποτελείς τους, κοντεύουν να ρίξουν το καράβι στα βράχια…

Τόσο απλά….


Χωρίς σύνδεση
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: "ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΙΣΗ ΜΠΑΜΠΑ...;"
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιούλ 19, 2013 5:14 pm 
Συντονιστής

Εγγραφη: Δευτ Οκτ 09, 2006 8:12 pm
Δημοσ.: 517
Τοποθεσια: αθηνα
Ο μόχθος των λαών είναι το πλαγκτόν για τα "μεγάλα ψάρια"
Η τραγωδία της ανθρωπότητας, πηγάζει μέσα από την απληστία της εξουσίας. Η αιώνια μάχη. Το ολιγαρχικό υπερεγώ, βασισμένο στο ψέμα και στην απάτη, εξαντλεί με κάθε τρόπο, την βαρβαρότητα του, απέναντι σε όλη την οικουμένη. Υπερασπιστές τους, ανενδοίαστοι ατομιστές και απαίδευτοι φρουροί που σκοπό έχουν, να αναρριχηθούν σε όποιο σκαλοπάτι καταφέρουν για να φτάσουν εμπρός στην αυλή των αρχόντων.

Η κερδομανία και η απληστία, της παγκόσμιας αγοράς, σπέρνει την δυστυχία σε όλες τις ηπείρους, κρατώντας σε ένα χαμηλό επίπεδο την παιδεία, την υγεία και την διατροφή. Πλαστογραφεί την αλήθεια μέσα από την ψευδολογία της προπαγάνδας ωθώντας τους λαούς στο μίσος και τους πολέμους. Στήνει ηγέτες ανδρείκελα, τους ποιο σκληρούς υπηρέτες της και αργότερα τους διαπομπεύει. Λαμπρά παραδείγματα της διαπλεκόμενης μονοπωλιακής αγοράς, ηγέτες όπως οι: Μπιν Λάντεν, Σαντάμ Χουσεϊν, Μουμπάρακ και τόσοι άλλοι, που ως εντεταλμένοι τύραννοι, καταδυνάστευσαν τους λαούς τους, και αργότερα αποκαθηλώθηκαν από τις ίδιες οικονομικοπολιτικές φατρίες που τους είχαν "ενθρονίσει".

Χρόνια τώρα το νότιο ημισφαίριο, παρήγαγε τον πλούτο του βορρά. Κράτη όπως το Μπαγκλαντές, υπερκαλύπτουν τις ανάγκες του πληθυσμού τους σε καλλιέργειες, οι αποικιοκράτες όμως εξαγάγουν τα αγαθά και οι λαοί λιμοκτονούν.

Οι ανάγκες των πολυεθνικών άλλαξαν τους χάρτες. Η μάχη μεταξύ βορρά και νότου δεν αρκεί. Η διεθνοποίηση του οικονομικού νεοφιλελευθερισμού μεταλλάσσετε σε ένα είδος "νεο-φεουδαρχίας" και όλα τα κομματικά κατακάθια, δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να πιάσουν στασίδι στις αυλές του "τέρατος".

Οι πολυεθνικοί κολοσσοί συγχωνεύονται. Οι λαοί βρίσκονται σε πανικό η ανεργία και η ανέχεια ρίχνει το κόστος εργασίας. Η πείνα οδηγεί στην κατανάλωση νέων πειραματικών, τεχνολογικών, διατροφικών σκουπιδιών που οδηγούν στην αρρώστια και στο θάνατο. Η ψαλίδα ανάμεσα στις "ανεπτυγμένες" και τις 'υπανάπτυκτες" χώρες κλείνει με ραγδαίους ρυθμούς προς τα κάτω. Η εξαθλίωση οδηγεί στην μαζική μετακίνηση πληθυσμών, είτε στην ενδοχώρα είτε στην εξωτερική μετανάστευση.

Οι λαοί, μολύνονται με κατευθυνόμενες ψευδοιδεολογίες, μετακυλίοντας τις ευθύνες των αδίστακτων ηγετών, στα θύματα τους. Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία, αποπροσανατολίζει την ανάγκη για συνεργασία των λαών, πολεμώντας την διεθνιστική αλληλεγγύη και τον κοινωνικό πολιτισμό. Ο δρόμος για την εξαθλίωση διευκολύνετε ακόμα περισσότερο, το κοινωνικό μίσος στρέφετε στα σωθικά του και η κοινωνία σε εμφυλιοπολεμικό μένος, καταρρέει ακόμα βαθύτερα ανοχύρωτη στα χέρια των τυράννων της.

Ο αγώνας για την κοινωνική ισότητα χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, υπήρξε πάντα το ανεκπλήρωτο όνειρο των ανθρώπων.

Υπάρχουν αλήθεια πραγματικές διαφορές ανάμεσα στους λαούς των πέντε ηπείρων;

http://www.toaerodromio.gr/bloggers/trikas_________________
η κινητήριος δύναμη στην κοινωνία της μετριότητας είναι οι μειονοτικές ομάδες αυτοί που πάντα έβαζαν τον πήχη υψηλότερα

με τις υγειες σας μανολις τρικας
Χωρίς σύνδεση
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
 Σελίδα 1 από 1 [ 2 δημοσιεύσεις ] 


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  

cron
Ρέθυμνο HOTSoft.gr internet ιντερνετ δίκτυα τηλεπικοινωνίες ρέθυμνο κρήτη. κατασκευή φιλοξενία προώθηση ιστοσελίδων SEO. Δίκτυα δεδομένων ασύρματα ενσύρματα WiFi ρέθυμνο Δομημένη καλωδίωση αυτοματισμοί κτιρίων έξυπνο σπίτι μελέτη κατασκευή δικτύων ιστοσελίδων φιλοξενία. Rethymno Website design web page rethimno webpage hosting crete graphics design build website hosting server audio video radio streaming servers crete rethymno
powered by HOTSoft.gr
internet,δίκτυα & τηλεπικοινωνίες