Ημερομηνία Τρί Σεπ 17, 2019 7:13 am
 Σελίδα 1 από 1 [ 14 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Ε.Τ.Ε.Ρ.
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Ιούλ 04, 2010 11:28 am 
Συντονιστής

Εγγραφη: Δευτ Οκτ 09, 2006 8:12 pm
Δημοσ.: 517
Τοποθεσια: αθηνα
Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας

Αθήνα, Σάββατο 3 Ιουλίου 2010Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

Νέα ΣΣΕ για το 2010 για τους τεχνικούς της ραδιοφωνίας.

Αυξήσεις 1,5% από 1-1-2010 και 1,5% από 1-9-2010Με την έκδοση Διαιτητικής απόφασης με αρ. πρωτ. ΟΜΕΔ 1310 και Πράξη Κατάθεσης 17/2-7-2010, οι τεχνικοί ραδιοφωνίας έχουν ΣΣΕ για το 2010. Αυτή προβλέπει ότι αυξάνονται οι βασικοί μηνιαίοι μισθοί, όπως είχαν διαμορφωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2009, από 1ης Ιανουαρίου 2010 κατά ποσοστό 1,5% και, όπως διαμορφώνονται στις 31 Αυγούστου 2010, αυξάνονται από 1ης Σεπτεμβρίου 2010 κατά ποσοστό 1,5%.

Ευχαριστούμε τον Νομικό μας σύμβουλο κο Δημήτρη Περπατάρη, όλους τους Τεχνικούς, αλλά και τους Συναδέλφους των άλλων ειδικοτήτων που βοήθησαν στην όλη διαδικασία. Ο αγώνα συνεχίζεται μέχρι:

· ΤΗΝ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ Ε.Ε.-ΔΝΤ.

· ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ_________________
η κινητήριος δύναμη στην κοινωνία της μετριότητας είναι οι μειονοτικές ομάδες αυτοί που πάντα έβαζαν τον πήχη υψηλότερα

με τις υγειες σας μανολις τρικας
Χωρίς σύνδεση
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ε.Τ.Ε.Ρ.
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Ιούλ 04, 2010 11:28 am 
Συντονιστής

Εγγραφη: Δευτ Οκτ 09, 2006 8:12 pm
Δημοσ.: 517
Τοποθεσια: αθηνα
Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας

Αθήνα, Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

Κανάλι 1. Η επίσχεση των τεχνικών

και η ιδιότυπη συμπεριφορά της «διοικούσης»

Από τις 2 Ιουνίου 2010 οι τεχνικοί του Δημοτικού ραδιοφώνου του Πειραιά έχουν επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τις αποδοχές Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου 2010. Η Διοίκηση του συγκεκριμένου Δημοτικού ραδιοφώνου μέσα σε ένα κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού των εν επισχέσει συναδέλφων τεχνικών και προσπαθώντας να κάμψει την αντίδρασή τους, καθημερινά επιδίδεται σε ένα όργιο αντεργατικής συμπεριφοράς, με αποκορύφωμα την χρησιμοποίηση στο studio του αέρα δημοτικής υπαλλήλου και κάποιου που δηλώνει τεχνικός και ισχυρίζεται ότι έχει επιτύχει στο ΑΣΕΠ.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι υφίστανται τεράστιες πιέσεις από τα τεκταινόμενα στη χώρα, η Διοίκηση του Δημοτικού Καναλιού 1, αντί να εξασφαλίσει την αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων της, σπεύδει πρώτη από όλα τα Δημοτικά ΜΜΕ να προχωρήσει στη μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων εφαρμόζοντας τη δημοσιονομική πολιτική της Κυβέρνησης για το Δημόσιο, στερεί τα χρήματα των εργαζομένων από τη μισθοδοσία τους ενώ, την ίδια ώρα, επιδεικνύει έναν ιδιότυπο «τσαμπουκά», στήνοντας έναν αντεργατικό μηχανισμό απέναντι στην επίσχεση αλλά και την κάθε απεργία των εργαζομένων τεχνικών σαν να είναι ο σκληρότερος εργοδότης του ιδιωτικού τομέα. Συναγωνιζόμενη την αλήστου μνήμης διοίκηση του PLANET η πρόεδρος του καναλιού 1, αντί να φροντίσει να αποπληρώσει το σύνολο των εργαζομένων, προσπαθεί να λυγίσει τους αντιδρώντες και να εκφοβίσει τους υπολοίπους. Έτσι δηλώνει δεξιά και αριστερά ότι στα μέσα Ιουνίου του 2010 τους πλήρωσε τον Μάρτιο του 2010 και στις 29 Ιουνίου τον …Απρίλιο του 2010(!) και αναρωτιέται γιατί οι τεχνικοί δεν ξαναπιάνουν εργασία όταν, εν τω μεταξύ, συνεχίζει να τους χρωστά τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2010! Και κατόπιν στέλνει τη δημοτική υπάλληλο(!) και τον κύριο με το ΑΣΕΠ(!) να εργάζονται από τις 9.00 έως τις 24.00 κάθε μέρα για να τη «σπάσει» στους τεχνικούς (σε ιδιότυπες βάρδιες 9.00 με 13.00 και 13.00 με 24.00!!!).

Δεν συζητάμε για τις παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας και του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων καθώς και για τις παραβιάσεις του ασφαλιστικού των τεχνικών. Όσο για το εκπεμπόμενο πρόγραμμα, αυτό είναι κωμωδία. Το ζωντανό πρόγραμμα του ραδιοσταθμού αρχίζει όποτε μπορούν και λήγει με παραγωγό να παίζει το ρόλο ηχολήπτη μετά τις 12.00 το βράδυ.

Δεν καταγγέλλουμε για όλα τα ανωτέρω. Απλώς πληροφορούμε Α) το γραφείο προσωπικού του Δήμου Πειραιά. Β) το λογιστήριο του Καναλιού 1. Γ) την Περιφέρεια. Δ) Την επιθεώρηση εργασίας Πειραιά. Ε) Το ΣΕΠΕ. ΣΤ) Το Υπουργείο Εργασίας. Ζ)Τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης.

Τα ερωτήματα προκύπτουν αβίαστα: 1) Η εργασία της δημοτικής υπαλλήλου στο Κανάλι 1 είναι σύννομη; 2) Πρέπει να πληρώνεται, αν πληρώνεται, και πόσο από το Κανάλι 1; 3) Πού βρίσκει χρήματα η πρόεδρος και διπλοπληρώνει τις βάρδιες των 2 για να εργάζονται και για τους εν επισχέσει; 4) Οι προσλήψεις τεχνικού προσωπικού στους δημοτικούς ραδιοσταθμούς επιτρέπονται; Γιατί, η Πρόεδρος του Καναλιού 1 απειλεί ότι από την Δευτέρα 5 Ιουλίου θα φέρει και νεοπροσληφθείσα για να κάνουν οι 3 όλη την ημέρα βάρδιες!!!

Προς το παρόν γελάμε με τα προεδρικά καπρίτσια και τους κολίγους που τρέχουν να τα ικανοποιήσουν για «ένα δίπλωμα οδήγησης» και για το επιμίσθιο. Κατά τα άλλα υπάρχει «πρόβλημα» στο Κανάλι 1. Όμως σύντομα θα επανέλθουμε με αναφορές που όλοι συζητούν μέσα στο Κανάλι, αλλά κανείς δεν τις κοινολογεί. Η πρόεδρος του Καναλιού 1 άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Αντί να αποπληρώσει τους εργαζόμενους, κάνει «τσαμπουκάδες». Λέει ο λαός μας «εκεί που μας χρώσταγαν, μας πήραν και το βόδι». Οψόμεθα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο_________________
η κινητήριος δύναμη στην κοινωνία της μετριότητας είναι οι μειονοτικές ομάδες αυτοί που πάντα έβαζαν τον πήχη υψηλότερα

με τις υγειες σας μανολις τρικας
Χωρίς σύνδεση
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ε.Τ.Ε.Ρ.
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιούλ 08, 2010 8:28 pm 
Συντονιστής

Εγγραφη: Δευτ Οκτ 09, 2006 8:12 pm
Δημοσ.: 517
Τοποθεσια: αθηνα
Αθήνα, Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στον ραδιοσταθμό «Κόκκινο»Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης από την ώρα 06.00η της Παρασκευής 9ης Ιουλίου 2010 μέχρι και την 06.00η ώρα του Σαββάτου 10ης Ιουλίου 2010, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο». Απεργούμε ζητώντας:

Την καταβολή στους εργαζόμενους τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) του ραδιοσταθμού των δεδουλευμένων των μηνών: Μαΐου 2010 (εξόφληση) και Ιουνίου 2010, καθώς και των νυχτερινών προσαυξήσεων και την καταβολή στην ΕΤΕΡ των συνδρομών των μελών μας που έχουν παρακρατηθεί.

Το Διοικητικό Συμβούλιο δηλώνουμε την απόφασή μας να βάλουμε τέρμα στο καθεστώς καθυστερήσεων πληρωμών που αντιβαίνουν στην Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μας.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτρης Καμαρινόπουλος Δημήτρης Καραπανάγος_________________
η κινητήριος δύναμη στην κοινωνία της μετριότητας είναι οι μειονοτικές ομάδες αυτοί που πάντα έβαζαν τον πήχη υψηλότερα

με τις υγειες σας μανολις τρικας
Χωρίς σύνδεση
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ε.Τ.Ε.Ρ.
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιούλ 26, 2010 4:58 pm 
Συντονιστής

Εγγραφη: Δευτ Οκτ 09, 2006 8:12 pm
Δημοσ.: 517
Τοποθεσια: αθηνα
ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
Αθήνα, Σάββατο, 24 Ιουλίου 2010
Ό,τι δεν μπορούν να αγγίξουν οι εργοδότες το περιποιούνται οι κυβερνώντες.
Σύμφωνα με το ισχύον Σύνταγμα της χώρας:
Άρθρο 22
1. H εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Kράτoς, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγρoτικoύ και αστικού πληθυσμού. Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από φύλο ή άλλη διάκριση, έχουν δικαίωμα ίσης αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας.
2. Με νόμο καθoρίζoνται οι γενικοί όροι εργασίας, που συμπληρώνονται από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας συναπτόμενες με ελεύθερες διαπραγματεύσεις και, αν αυτές απoτύχoυν, με τους κανόνες που θέτει η διαιτησία.
Ο υπουργός εργασίας την περασμένη εβδομάδα παρουσιάστηκε μέσα στο κοινοβούλιο και ούτε λίγο ούτε πολύ ξεκίνησε να βάζει τέρμα στις υπογεγραμμένες μέσω ΟΜΕΔ ΣΣΕ (διαιτητικές και μεσολαβητικές αποφάσεις) επικαλούμενος το μνημόνιο που απεδέχθησαν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, και τα κοινοβουλευτικά της δεκανίκια.
Ότι δηλαδή δεν μπόρεσαν οι εργοδότες να κάνουν, να μηδενίσουν δηλαδή στον ιδιωτικό τομέα τις αυξήσεις έσπευσε αρωγός τους ο υπουργός εργασίας για να το επιβάλει με ένα ιδιότυπο κι αντισυνταγματικό απαγορεύειν.
Ουδέποτε τον είδαμε τον κύριο υπουργό ή την κυβέρνηση να επιβάλλουν δια νομοθετήματος πάγωμα τιμών στις ΔΕΚΟ και στα καταναλωτικά προϊόντα.
Ουδέποτε τον είδαμε να επιβάλλει δια νομοθετήματος την μεσολαβητική πρόταση του ΟΜΕΔ για 4πλασιασμό της αποζημίωσης απόλυσης μαζί με το πάγωμα των αυξήσεων.
Ουδέποτε είδαμε κυβέρνηση και υπουργούς να επιβάλλουν δήμευση περιουσίας όσων έκλεψαν το δημόσιο χρήμα, κατασπατάλησαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων ή τα τζόγαραν στο χρηματιστήριο και στα δομημένα.
Ουδέποτε επέβαλλαν δια νομοθετήματος την επιστροφή μιζών από τα στελέχη τους και τους παρατρεχάμενούς τους ή για τις υπερτιμολογήσεις των δημοσίων έργων.
Ουδέποτε επέβαλλαν δια νομοθετήματος την επιστροφή σκανδαλώδους ύψους απολαβών, πλασματικών υπερωριών ή πλασματικών εξοδολογίων των διευθυντών, διοικητών ή στελεχών ΔΕΚΟ, του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των ΟΤΑ που κατασπατάλησαν και διασπάθησαν δημόσιο χρήμα.
Κύριε υπουργέ εργασίας, κύριοι της κυβέρνησης το μόνο που θυμηθήκατε να κάνετε είναι η κατάργηση των εργατικών ΣΣΕ που δίνουν ψίχουλα αυξήσεων στους εργαζόμενους.
Όμως το σίγουρο είναι ότι δεν θα αφήσουμε να περάσει η αντισυνταγματική ρύθμιση που καταργεί στην ουσία την ΣΣΕ μας για το 2010.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο σε συμπαράταξη με τις υγιείς δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος κι οργανωμένα να δώσουμε αμέσως σκληρή απάντηση σε κάθε ενέργεια που επιβουλεύεται το Σύνταγμα, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ σήμερα, γιατί αύριο θα είναι αργά. ΔΝΤ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ θα μας τα πάρουν όλα. Δεν θα υπάρχει κάτι να προστατέψουμε. Οι απολύσεις, η φτώχεια και ο κοινωνικός αυτοματισμός θα δημιουργήσουν την κοινωνία του θηρίου της Αποκάλυψης. Αντιδρούμε και αντιστεκόμαστε στην αποδόμηση της ζωής μας ΤΩΡΑ.
ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ της Ε.Τ.Ε.Ρ
http://www.ek-eter.blogspot.com/_________________
η κινητήριος δύναμη στην κοινωνία της μετριότητας είναι οι μειονοτικές ομάδες αυτοί που πάντα έβαζαν τον πήχη υψηλότερα

με τις υγειες σας μανολις τρικας
Χωρίς σύνδεση
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ε.Τ.Ε.Ρ.
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιούλ 26, 2010 4:58 pm 
Συντονιστής

Εγγραφη: Δευτ Οκτ 09, 2006 8:12 pm
Δημοσ.: 517
Τοποθεσια: αθηνα
Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας
www.eter.gr

Αθήνα, Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

Όταν φτυαρίζεις κόντρα στον άνεμο, είναι δυνατόν να περιμένεις να παραμείνεις αλέκιαστος;

Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι ο υπουργός απασχόλησης κατάφερε να μας εκπλήξει. Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι τα βέλη στη φαρέτρα του μοιάζουν πραγματικά ανεξάντλητα. Και εξακοντίζονται όλα ενάντια στους άμοιρους εργαζόμενους, αυτούς που μέρα με τη μέρα απομένουν δίχως μοίρα, δίχως μερίδιο δηλαδή στην εργασία, στην ελπίδα, σε απολαβές που να μπορούν να τους εξασφαλίσουν τα προς το ζην. Οφείλουμε να παραδεχτούμε πως μας ξαφνιάζει, θα ήταν ακριβέστερο να πούμε μας σοκάρει, η άνεση και η ταχύτητα με την οποία το προφανές σαρώνεται στις μέρες μας από το πρωτοφανές. Κι έχουμε την αίσθηση ότι το ξάφνιασμα αυτό το συμμερίζονται κι άλλοι: βουλευτές, κόμματα, έγκριτοι νομικοί, δημοσιογράφοι, για να μη μιλήσουμε για τους απλούς πολίτες, όπως εμείς. Είναι σαν να έχουμε εγκλωβιστεί σε μια μηχανή του χρόνου που μας αποβίβασε σε άλλες εποχές, του απώτερου και ζοφερού παρελθόντος. Ολόκληρα άρθρα του συντάγματος μοιάζουν γραμμένα με αόρατο μελάνι. Το κράτος περιφρονεί και καταργεί τις αποφάσεις των δικών του θεσμικών οργάνων. Ο αρμόδιος υπουργός με τις εξαγγελίες του εισάγει πρακτικές που δεν θυμόμαστε όμοιές τους τα τελευταία είκοσι χρόνια, ενώ με τις απαξιωτικές διατυπώσεις του στοχοποιεί προσωπικά συνδικαλιστές και θεσμικούς λειτουργούς σε καιρούς εξαιρετικά πονηρούς, πράγμα που δείχνει, ας μας επιτραπεί η έκφραση, επιπολαιότητα.

Κι εμείς; Εμείς είμαστε τα «κραυγαλέα παραδείγματα». Που από τον Ιανουάριο αγωνιζόμαστε για υπογραφή συλλογικής σύμβασης, με τους εργοδότες να κωλυσιεργούν συστηματικά, περιμένοντας προφανώς τους …Μάγους με τα δώρα, τον κύριο υπουργό και την κυβέρνησή του. Που συρθήκαμε επανειλημμένα στα δικαστήρια για απεργίες οι οποίες, ως γνωστόν, στον ιδιωτικό τομέα έχουν για τους συνδικαλιστές αλλά και για όλους τους εργαζόμενους που μετέχουν σ’ αυτές βαρύ κόστος υλικό και σε ψυχική φθορά και σε χρόνια ζωής. Εμείς είμαστε εκείνοι στους οποίους ο Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας, έχοντας παρακολουθήσει όλη τη διαδικασία και τις προσπάθειες των εργαζομένων κι έχοντας ζυγίσει, όπως είναι ο θεσμοθετημένος ρόλος του, τα επιχειρήματα των δύο πλευρών, σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, στη μεσολάβηση, πρότεινε 4πλασιασμό τη αποζημίωσης απόλυσης και μηδενικές αυξήσεις και σε δευτεροβάθμιο επίπεδο, στη διαιτησία, επιδίκασε μια αύξηση της τάξης του 1,5% από τον Ιανουάριο του 2010 συν 1,5% από τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.

Εμείς είμαστε εκείνοι που μας εμφάνισαν σχεδόν …εκτός νόμου! Και εκτός «ιστορικού χρόνου», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στη Βουλή ο κύριος υπουργός. Η αλήθεια είναι πως εμείς, απασχολημένοι με τα όσα προαναφέραμε, με τη δουλειά μας και με τις μέριμνες του καθ’ ημέραν βίου, δεν έχουμε την πολυτέλεια να επιδιδόμαστε σε φιλοσοφικούς (ανα)στοχασμούς περί ιστορικού χρόνου. Ο κύριος υπουργός όμως που την έχει, δεν θα ήταν ίσως άσκοπο να αναρωτηθεί σχετικά με τη θέση που θα επιφυλάξει ο ιστορικός του μέλλοντος στον ίδιο και στην κυβέρνησή του για τον τρόπο που πολιτεύτηκαν στον παρόντα ιστορικό χρόνο.

Εμείς θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ανατροπή κάθε υπουργικής παρέμβασης στην εργασιακή μας ζωή.

Η ΕΤΕΡ καλεί όλους τους εργαζόμενους σε οργάνωση και συντονισμό για να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στην καταστρατήγηση των Νόμων και του Συντάγματος. Καλούμε σε επαγρύπνηση γιατί αυτή η υπεράσπιση του συντάγματος είναι καθήκον κάθε Έλληνα. Νεότερα για συντονισμό σε νέα ανακοίνωση σύντομα.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτρης Καμαρινόπουλος Δημήτρης Καραπανάγος_________________
η κινητήριος δύναμη στην κοινωνία της μετριότητας είναι οι μειονοτικές ομάδες αυτοί που πάντα έβαζαν τον πήχη υψηλότερα

με τις υγειες σας μανολις τρικας
Χωρίς σύνδεση
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ε.Τ.Ε.Ρ.
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Αύγ 14, 2010 8:48 am 
Συντονιστής

Εγγραφη: Δευτ Οκτ 09, 2006 8:12 pm
Δημοσ.: 517
Τοποθεσια: αθηνα
Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας

www.eter.gr

Αθήνα, Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

Η επίσχεση των τεχνικών στο Κανάλι 1 έφερε αποτέλεσμα.Χθες και υπό την πίεση της επίσχεσης (2 μήνες και 11 μέρες) των Τεχνικών, η Διοίκηση του Καναλιού 1 πλήρωσε 2 μηνιάτικα (από τα 3) και το κουτσουρεμένο επίδομα αδείας. Δεν φτάνει που πληρώνουν όποτε περισσεύουν χρήματα από την παράνομη οικονομική διαχείριση που κάνουν, όταν είναι να περικόψουν τους μισθούς και τα επιδόματα είναι πρώτοι…

Το όργιο παρανομίας της Διοίκησης στο Δημοτικό ραδιοσταθμό του Πειραιά Κανάλι 1, συνεχίζεται. Η διπλοπληρωμένη Δημοτική Υπάλληλος του Δήμου Πειραιά και η παρανόμως προσληφθείσα χωρίς ΑΣΕΠ συνεχίζουν να αποτελούν τον υποστηρικτικό μηχανισμό αντεργατικού αντιπερισπασμού της διοίκησης του ραδιοσταθμού. Και βέβαια όλα αυτά εν μέσω κρίσης και εκτίναξης της ανεργίας σε δυσθεώρητα ύψη.

Παρ’ όλα αυτά: το 2007 ο προϋπολογισμός του καναλιού ήταν 1.308.958,32 ευρώ, το 2010 είναι 2.270.000 και δεν είναι σίγουρο αν θα φτάσουν. Πραγματικά ή το πάρτυ είναι μεγάλο, ή η διοίκηση του ραδιοσταθμού διπλοπληρώνει για να κάνει τσαμπουκάδες και να υποστηρίζει την αντεργατική της στάση με τρομοκρατία και απειλές.

Η διοίκηση του Καναλιού 1 καθημερινά χρησιμοποιεί το ραδιόφωνο ως μέσο αντιπαράθεσης με τους εργαζόμενους που αντιδρούν δικαίως στις παρανομίες και ως μέσο ανέλιξης και κοινωνικής επιβολής αμφιβόλου ποιότητος φίλων της που μόνο τους προσόν είναι η απεργοσπασία, η αντεργατική συμπεριφορά και η προσπάθεια κατατρομοκράτησης των εργαζομένων. Δεν πρόλαβε να αποπληρωθεί μερικώς το προσωπικό και η πρόεδρος με τα τσιράκια της άρχισαν τις απειλές και τις εκδηλώσεις αντεκδίκησης προς τους Τεχνικούς που είχαν επίσχεση.

Η δημοτική υπάλληλος και η παράνομα προσληφθείσα, αλλά και κάθε αντεργατικό υπομόχλιο είναι σίγουρο ότι βρίσκονται υπό το άγρυπνο βλέμμα μας. Καλούμε το ΣΕΠΕ να παρέμβει σε κάθε περίπτωση εκδικητικής συμπεριφοράς που θα καταγγελθεί. Ήδη κυκλοφορούν φήμες περί βλαπτικής μεταβολής εργασιακών συνθηκών για τους τεχνικούς, καθώς και απειλές για κόψιμο των θερινών αδειών, ενώ δεν λείπουν και οι ιδιορρυθμίες στρατοκρατικού τύπου ορισμένων «διοικούντων». Τα τηλεφωνήματα «τρομοκράτησης» των μελών της ΕΤΕΡ από τους διοικούντες του Καναλιού 1, μόνο θυμηδία μας προκαλούν.

Αναμένουμε. Να είναι σίγουροι οι «υπεύθυνοι-τιμωροί» ότι θα αντιδράσουμε, όπως πάντα, αμέσως και καίρια. Η προστασία των εργαζομένων κι η εφαρμογή της ΣΣΕ μας είναι ΝΟΜΟΣ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτρης Καμαρινόπουλος Δημήτρης Καραπανάγος_________________
η κινητήριος δύναμη στην κοινωνία της μετριότητας είναι οι μειονοτικές ομάδες αυτοί που πάντα έβαζαν τον πήχη υψηλότερα

με τις υγειες σας μανολις τρικας
Χωρίς σύνδεση
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ε.Τ.Ε.Ρ.
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Νοέμ 04, 2010 1:37 am 
Συντονιστής

Εγγραφη: Δευτ Οκτ 09, 2006 8:12 pm
Δημοσ.: 517
Τοποθεσια: αθηνα
Αθήνα, Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όταν οι Διευθυντές μιλάνε για τους εργαζόμενους

Χθες, Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010 και στην εκπομπή του κυρίου Γιάννη Πολίτη που μεταδίδεται από τη συχνότητα του Βήμα FM, γίναμε αυτήκοοι μάρτυρες του πώς ένας δημοσιογράφος – Γενικός Διευθυντής ραδιοφωνικού σταθμού παράγει δημοσιογραφικό έργο και κρίνει απαξιωτικά, στοχοποιώντας τους παράλληλα, ολόκληρους εργασιακούς κλάδους.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης του κ. Πολίτη με την υποψήφια στις Περιφερειακές Εκλογές κα. Μαρία Καρακλιούμη και σε αποστροφή του λόγου της περί δια βίου εκπαίδευσης και επαγγελματικής κινητικότητας, (το νέο «φρούτο» της καπιταλιστικής βαρβαρότητας), ο κος. Πολίτης αναφέρθηκε με δική του πρωτοβουλία στην Ε.Τ.Ε.Ρ και τον κλάδο των τεχνικών ραδιοφώνου, προφανώς από προσωπική εμπάθεια ορμώμενος, λέγοντας από τη μια ότι δίνει συγχαρητήρια στην Ε.Τ.Ε.Ρ και άλλα παρόμοια, σπεύδοντας όμως να συμπληρώσει από την άλλη ότι οι τεχνικοί της ραδιοφωνίας είναι ο μόνος κλάδος σε όλη την Ελλάδα που δεν έχει πληγεί από την μνημονιακή βαρβαρότητα (εξυπακούεται ότι ο ίδιος ούτε χρησιμοποίησε ούτε και υπονόησε τη λέξη βαρβαρότητα) που βιώνουμε καθημερινά και ότι οι εργαζόμενοι τεχνικοί είναι οι πιο προνομιούχοι εργαζόμενοι στον χώρο των Μ.Μ.Ε(!)

Σήμερα το πρωί και ώρα 09.30, μισή ώρα πριν από την εκπομπή του η οποία αρχίζει στις 10.00 στο Βήμα FM, επικοινωνήσαμε με τους ανθρώπους της παραγωγής του, δίνοντας, όπως μας ζητήθηκε, όλα τα στοιχεία μας και ζητώντας το αυτονόητο, να απαντήσουμε στον αέρα, στην ίδια εκπομπή και στην ίδια ώρα μετάδοσης, αλλά μια μέρα μετά, επικαλούμενοι και τον σχετικό Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ. Κάτι τέτοιο δεν μας το επέτρεψε ο κος. Πολίτης, στερώντας μας το δημοκρατικό δικαίωμα του αντιλόγου το οποίο, δίκην προνομιούχου πραίτορα χειρίζεται από μια δημόσια συχνότητα (99,5), από όπου λοιδορεί και κατηγορεί ευσχήμως έναν ολόκληρο κλάδο, απαγορεύοντάς του μάλιστα και τον αντίλογο.

Το μέγεθος του ατοπήματός του μεγεθύνεται δε, αν ληφθεί υπόψη και η πρόσφατη εφετειακή Διαιτητική Απόφαση που δημοσιεύθηκε από τον Ο.ΜΕ.Δ και που είναι η μόνη πανελλαδικά η οποία καταργεί προηγούμενη απόφαση του Ο.ΜΕ.Δ, κατ’ εφαρμογή του επαίσχυντου Νόμου Λοβέρδου.

Επειδή δεν μας έδωσε τη δυνατότητα αντιλόγου ο κος Πολίτης, τον ενημερώνουμε ότι προνομιούχος δεν είναι ο εργαζόμενος που κερδίζει το ψωμί του έχοντας μία εργασία και αμειβόμενος με βάση την Σ.Σ.Ε του. Αντιθέτως, προνομιούχος εργαζόμενος είναι, λόγου χάριν, κάποιος που, ως Διευθυντικό στέλεχος του 98.4, παράλληλα βρίσκεται και στη ΝΕΤ, ή, για να αναφέρουμε κι ένα άλλο παράδειγμα προνομιούχου εργαζόμενου, κάποιος που πριν π.χ ένα χρόνο πήρε άδεια άνευ αποδοχών από τον 98.4, για να διευθύνει άλλον ανταγωνιστικό του 98.4 σταθμό, με αποδοχές το ύψος των οποίων εμείς τουλάχιστον δεν γνωρίζουμε.

Εν ολίγοις, καλούμε τον κ. Πολίτη να κοιτάξει γύρω του προσεκτικότερα, μήπως και ανακαλύψει τους προνομιούχους που νέμονται σήμερα τη σάρκα της Ελλάδας έχοντας τρεις και τέσσερις δουλειές, τους γόνους των οικογενειών που έχουν καταλάβει όλα τα πόστα και είναι οι θησαυροφύλακες και ανθρωποφύλακες του συστήματος, από το οποίο άλλωστε τρέφονται την ίδια ώρα που, ανερυθρίαστα, εμφανίζονται ως κήνσορες και κριτές των πάντων.

Πληροφορούμε τον κ. Πολίτη ότι εμείς ανήκουμε στα εκατομμύρια των εργαζομένων που κάνουν μια δουλειά και παίρνουν ένα μισθό το ύψος του οποίου μπορούν ανά πάσα στιγμή να δημοσιοποιήσουν, χωρίς κανένα φόβο να γίνουν προκλητικοί και χωρίς να έχουν χτίσει τον εργασιακό τους βίο πάνω στον εργασιακό θάνατο άλλων συναδέλφων τους.

Επομένως φρονούμε, κύριε Πολίτη, ότι ο όρος προνομιούχος, που κατά τη γνώμη μας προϋποθέτει τα δύο ανωτέρω, μόνο σε εμάς δεν αρμόζει. Δικαιούμαστε όμως να υποθέσουμε ότι αυτή η απρόκλητη και απροκάλυπτη από μέρους σας στοχοποίησή μας απευθύνεται προς τους εργοδότες σας που τυχαίνει να είναι και δικοί μας εργοδότες, στους οποίους δείχνετε με το δάχτυλο έναν ολόκληρο κλάδο απλών εργαζομένων που, κατά πάσα πιθανότητα, θα αποτελέσουν και το επόμενο target group προς δίωξη.

Και, για να μην μακρηγορούμε, δεν γνωρίζουμε αν ο κύριος Πολίτης και όσοι αισθάνονται αλληλέγγυοί του θα αγανακτήσουν με το «θράσος» μας, τους πληροφορούμε όμως ότι εμείς θεωρούμε την εργασία δικαίωμά μας, τη Συλλογική μας Σύμβαση Εργασίας κατάκτησή μας και τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα τελευταίο κοινωνικό δημοκρατικό μας αποκούμπι που το πληρώνουμε πολύ ακριβά και που, ως τέτοιο, θα το υπερασπιστούμε πάντα με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτρης Καμαρινόπουλος Δημήτρης Καραπανάγος

ΥΓ Υπάρχει συνημμένο το ηχητικό απόσπασμα της εν λόγω εκπομπής. Ακούστε το.

http://www.eter.gr/2010-11-03_Aiaeissiu ... iaiioo.pdf_________________
η κινητήριος δύναμη στην κοινωνία της μετριότητας είναι οι μειονοτικές ομάδες αυτοί που πάντα έβαζαν τον πήχη υψηλότερα

με τις υγειες σας μανολις τρικας
Χωρίς σύνδεση
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ε.Τ.Ε.Ρ.
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 04, 2011 8:59 pm 
Συντονιστής

Εγγραφη: Δευτ Οκτ 09, 2006 8:12 pm
Δημοσ.: 517
Τοποθεσια: αθηνα
Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας www.eter.gr

Αθήνα, Τρίτη 1 Μαρτίου 2011Η κατηφοριά, το διευθυντηλίκι και οι απειλές στον ΑντένναΣυνέχεια στο σήριαλ απειλών, εργασιακής τρομοκρατίας και αντισυνδικαλιστικής συμπεριφοράς, έδωσε το γνωστό πλέον δίδυμο διευθυντών του Αντέννα.

Κάλεσαν το τεχνικό προσωπικό και, αντί να προχωρήσουν στη διόρθωση του προγράμματος εργασίας που βρίθει παρανομιών τις οποίες το Διοικητικό Συμβούλιο κατάγγειλε στις αρμόδιες Υπηρεσίες, πιστοί στο δόγμα «η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα», πρότειναν μειώσεις 20%, ή απολύσεις.

Ο κατήφορος της διοίκησης του Αντέννα δεν έχει τέλος. Η αντεργατική και αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά, έφθασαν στο σημείο να προτείνουν στη Γενική Γραμματέα έξοδο από τον ραδιοσταθμό(!), τείνει να γίνει παροιμιώδης.

Μετά τα 80000 ευρώ ή τα περί φυλάκισης στελεχών μας, ο νέος διοικών τον Αντέννα προσπαθεί να δείξει την διευθυντική του «αποφασιστικότητα» σε υφισταμένους και το προσωπικό εν γένει του ραδιοσταθμού.

Η συμπεριφορά αυτή απέναντι στους εργαζόμενους είναι η ευθεία συνέχεια του «κοινωφελούς» έργου που παράγει ο ραδιοσταθμός. Δυστυχώς για την διοίκηση του Αντέννα, πρέπει να καταλάβει ότι η πίεση και η συνέχιση των παρανομιών θα έχει ως αποτέλεσμα την ευθεία αντιπαράθεση και την ολοσχερή ρήξη. Ο πόλεμος για μας έχει ήδη αρχίσει. Απολύσεις, απειλές αντεργατικός και αντισυνδικαλιστικός «τσαμπουκάς», μία απάντηση μόνο μπορούν να έχουν: τη συσπείρωση και τις κινητοποιήσεις.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας

Δημήτρης Καμαρινόπουλος Γιώργος Χωριανόπουλος_________________
η κινητήριος δύναμη στην κοινωνία της μετριότητας είναι οι μειονοτικές ομάδες αυτοί που πάντα έβαζαν τον πήχη υψηλότερα

με τις υγειες σας μανολις τρικας
Χωρίς σύνδεση
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ε.Τ.Ε.Ρ.
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 04, 2011 9:00 pm 
Συντονιστής

Εγγραφη: Δευτ Οκτ 09, 2006 8:12 pm
Δημοσ.: 517
Τοποθεσια: αθηνα
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
Web: http://www.esiea.gr – Ε-mail:info@esiea.gr
Τηλ: 3632601-5, FAX: 3632608-3612384
Ακαδημίας 20, 106 71 Αθήνα
Αθήνα, 3 Μαρτίου 2011
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δηλώνει την αμέριστη
συμπαράστασή του στον Πρόεδρο και τη Γενική Γραμματέα της
ΕΤΕΡ, κατά των οποίων ασκήθηκε αγωγή αποζημίωσης 80.000
ευρώ από τον ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΝΤΕΝΝΑ».
Οι ιθύνοντες του σταθμού στρέφονται κατά των Διοικούντων
της Ένωσης, επειδή ασκούν το συνταγματικά κατοχυρωμένο
δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία!!!
Η συμπεριφορά τους αυτή είναι κατάφωρα καταχρηστική και
αντεργατική και στρέφεται ενάντια στην προάσπιση των
εργασιακών δικαιωμάτων, που επιχειρούν όλα τα συνδικαλιστικά
σωματεία και οι διοικούντες αυτά.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την
ενέργεια αυτή της εργοδοσίας, η οποία επιχειρεί με νομικά
ευφυολογήματα κατάργηση του συνδικαλιστικού αγώνα!
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ_________________
η κινητήριος δύναμη στην κοινωνία της μετριότητας είναι οι μειονοτικές ομάδες αυτοί που πάντα έβαζαν τον πήχη υψηλότερα

με τις υγειες σας μανολις τρικας
Χωρίς σύνδεση
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ε.Τ.Ε.Ρ.
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Μάιος 14, 2011 8:33 am 
Συντονιστής

Εγγραφη: Δευτ Οκτ 09, 2006 8:12 pm
Δημοσ.: 517
Τοποθεσια: αθηνα
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Με σημερινή αυτόφωρη διαδικασία από το Α’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης υπό την προεδρία της κας μάγκλαρη, ο συνάδελφος πρόεδρος της Ε.Τ.Ε.Ρ.Μ-Θ Κωνσταντίνος Χατζηγεωργίου καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 μηνών με 3ετη αναστολή, μετά από μήνυση σε βάρος του από την ιδιοκτησία τον ραδιοσταθμού «Μετρόπολις» της Θεσσαλονίκης, επειδή μετείχε σε ομάδα περιφρούρησης, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη απεργία του σωματείου με αίτημα την αποπληρωμή δεδουλευμένων.
Θυμίζουμε ότι στον ραδιοσταθμό «Μετρόπολις» η ιδιοκτησία - διοίκησή του από ένα σύνολο περίπου 30 εργαζομένων επέβαλε πρόσφατα εκ περιτροπής εργασία μόνο σε τρεις συνδικαλιστές εργαζόμενους της Ε.Τ.Ε.Ρ.Μ-Θ με άμεσο αποτέλεσμα αυτοί να προσπαθούν να επιβιώσουν εδώ και τρεις μήνες με 400 ευρώ ανά μήνα. Χρήματα τα οποία παρακρατούνται ή καθυστερούν να αποπληρωθούν μαζί με τους μισθούς πολλών εργαζομένων στο «Μετρόπολις».
Η Συντονιστική Επιτροπή αρνείται να σχολιάσει στο παραμικρό την καταδίκη του συναδέλφου μας. Τα συμπεράσματα είναι απλά και καθαρά και δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. Σε παλιές εποχές που φαίνεται επανέρχονται ραγδαία κάποιες καταδίκες θυμίζουμε ότι αποτελούσαν και αναγνωρίζονται μέχρι σήμερα ως εύσημα και τίτλοι συνδικαλιστικής τιμής και παρουσίας.
Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στον συνάδελφο πρόεδρο και δεσμευόμαστε δημόσια ότι με κάθε τρόπο ενισχύουμε την εργασιακή και, από τώρα πλέον και δικαστική, μάχη του σωματείου.
Ενώνουμε την διαμαρτυρία μας με τις Ομοσπονδίες, Σωματεία και Ενώσεις εργαζομένων που συμπαρίστανται στον πρόεδρο της Ε.Τ.Ε.Ρ.Μ-Θ Κωνσταντίνου Χατζηγεωργίου. Ταυτόχρονα, καλούμε το ΣΕΠΕ, το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Εσωτερικών με άμεσους ελέγχους να απαντήσουν τις επόμενες ημέρες σε συγκεκριμένα ερωτήματα που προκύπτουν για την συνολική λειτουργία και τις εργασιακές υποχρεώσεις του συγκεκριμένου ραδιοσταθμού.

Στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία τους, οφείλουμε σύσσωμοι να αντιτάξουμε την αγωνιστικότητά μας μέχρι τέλους.ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.
Με την παράκληση να αναρτηθεί, δημοσιευθεί και μεταδοθεί._________________
η κινητήριος δύναμη στην κοινωνία της μετριότητας είναι οι μειονοτικές ομάδες αυτοί που πάντα έβαζαν τον πήχη υψηλότερα

με τις υγειες σας μανολις τρικας
Χωρίς σύνδεση
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ε.Τ.Ε.Ρ.
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιουν 01, 2011 9:24 pm 
Συντονιστής

Εγγραφη: Δευτ Οκτ 09, 2006 8:12 pm
Δημοσ.: 517
Τοποθεσια: αθηνα
Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας
http://www.eter.gr
Αθήνα, Τρίτη 31 Μαΐου 2011

48ωρη απεργιακή κινητοποίηση των τεχνικών ραδιοφωνίας

στον ραδιοσταθμό Flash 96Το Διοικητικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίασή του μετά την αναγγελία της απόλυσης τριών συναδέλφων μας τεχνικών από την Διοίκηση του ραδιοσταθμού FLASH 96 και κατόπιν του ατελέσφορου της διαβούλευσης που είχαμε με την ιδιοκτησία του ραδιοσταθμού FLASH για την επαναπρόσληψη ή αναστολή των απολύσεων των αδίκως απολυθέντων συναδέλφων μας, προχώρησε στην κήρυξη 48ωρης προειδοποιητικής κινητοποίησης στον εν λόγω ραδιοσταθμό για την 06.00η ώρα της Τετάρτης 01 Ιουνίου 2011 μέχρι και την 06.00η ώρα της Παρασκευής 03 Ιουνίου 2011.

Η λογική της αντιμετώπισης των ανθρώπων ως αριθμών και ισολογιστικών παραμέτρων είναι μακριά από την δική μας λογική.

Η επίκληση της «κρίσης» από την εργοδοσία προκειμένου να προβεί σε αναίτιες και απρόκλητες απολύσεις εργαζομένων, πάντα με την κυβερνητική βοήθεια, μας βρίσκει ενωμένους και αποφασισμένους να προασπίσουμε τις θέσεις εργασίας και την ΣΣΕ μας.

Ο πόλεμος για μας έχει αρχίσει εδώ και αρκετό καιρό. Όσο οι θιασώτες της μνημονιακής λαίλαπας θα την εξαπολύουν εναντίον εκείνων που παράγουν τον πλούτο, δηλαδή των εργαζομένων, τόσο θα ατσαλώνεται η θέλησή μας για καθολικό αγώνα μέχρι την ολοκληρωτική νίκη.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να στηρίζει την εργοδοτική επέλαση στο δικαίωμά μας για αξιοπρεπή ζωή.

Καλούμε την εργοδοσία του ραδιοσταθμού Flash να πάψει να σχεδιάζει απολύσεις εργαζομένων και να αναστείλει όσες έχουν ήδη ανακοινωθεί. Η καραμέλα της «κρίσης» είναι πολύ φτωχή για να δικαιολογήσει πρακτικές και μεθοδεύσεις που καταστρέφουν τις ζωές μας και δεν πείθει πλέον κανέναν.Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Η Γενική ΓραμματέαςΔημήτρης Καμαρινόπουλος Μαρία Γεωργέα_________________
η κινητήριος δύναμη στην κοινωνία της μετριότητας είναι οι μειονοτικές ομάδες αυτοί που πάντα έβαζαν τον πήχη υψηλότερα

με τις υγειες σας μανολις τρικας
Χωρίς σύνδεση
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ε.Τ.Ε.Ρ.Τρίτη 14 Ιουνίου 2011
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιουν 11, 2011 8:56 am 
Συντονιστής

Εγγραφη: Δευτ Οκτ 09, 2006 8:12 pm
Δημοσ.: 517
Τοποθεσια: αθηνα
Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας
www.eter.gr
Αθήνα Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011


Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

Απεργία ΕΣΗΕΑ- ΕΤΕΡ στον ραδιοσταθμό FLASHΤα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΤΕΡ και της ΕΣΗΕΑ κηρύξαμε για την Τρίτη 14 Ιουνίου και από τις 6πμ απεργία στον ραδιοσταθμό Flash, αντιδρώντας στο πογκρόμ απολύσεων και του κρυφού «business plan» που βρίσκεται σε εξέλιξη…

Τις τελευταίες μέρες ο όμιλος Κυριακίδη ξεδιπλώνει το αγαθοεργές έργο του μετά το κλείσιμο δεκάδων επιχειρήσεων ΜΜΕ και πάνω από τον ιστορικό ειδησεογραφικό ραδιοσταθμό FLASH.

Προχωρά σε απολύσεις προσωπικού και στην αποδιοργάνωση και απορρύθμιση των ΣΣΕ μας με απειλή την απόλυση και την επισφάλεια των θέσεων εργασίας μας.

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις στον ραδιοσταθμό FLASH υπερασπιζόμενοι τις θέσεις εργασίας των απολυμένων συναδέλφων μας τεχνικών και δημοσιογράφων που η ιδιοκτησία του FLASH σφαγίασε πετώντας τους ξαφνικά στο καλάθι της απόλυσης. Εργαζόμενοι για 20 και πλέον έτη βρίσκονται στο δρόμο. Ακόμα και εργαζόμενοι με μισθούς πείνας των 300 και 400 ευρώ κρατάνε σήμερα το χαρτί της απόλυσης.

Το τραγικότερο όμως είναι ότι όταν κάποιοι εργαζόμενοι εκλήθησαν να πάρουν τις αποζημιώσεις τους και ενώ στον ραδιοσταθμό εργάζονταν από το 1988 διαπίστωσαν ότι τους είχαν με πρόσληψη το 2006!!!

Την ίδια δουλειά έχει κάνει σχεδόν σε όλους τους τεχνικούς, η ιδιοκτησία του FLASH όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο που διενήργησε η Επιθεώρηση Εργασίας Ν. Ιωνίας.

Καλούμε την ιδιοκτησία του ραδιοσταθμού να μην σφυρίζει αδιάφορα και επικαλούμενη την «κρίση» να πετά στο δρόμο τους εργαζόμενους, δηλώνοντας ότι το επίδομα τέκνων ανεβάζει το μισθό πάνω από τον μισθό στελεχών της. Οι εργαζόμενοι που απελύθησαν δεν έπαιρναν ούτε ευρώ, ως μισθό, πάνω από την ΣΣΕ τους.

Δηλώνουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι η επιστροφή των απολυθέντων συναδέλφων μας είναι μονόδρομος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Δημήτρης Καμαρινόπουλος_________________
η κινητήριος δύναμη στην κοινωνία της μετριότητας είναι οι μειονοτικές ομάδες αυτοί που πάντα έβαζαν τον πήχη υψηλότερα

με τις υγειες σας μανολις τρικας
Χωρίς σύνδεση
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ε.Τ.Ε.Ρ.
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιουν 17, 2011 9:37 am 
Συντονιστής

Εγγραφη: Δευτ Οκτ 09, 2006 8:12 pm
Δημοσ.: 517
Τοποθεσια: αθηνα
Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας
www.eter.gr
Αθήνα , Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ε.Ρ. καταγγέλλει την απρόκλητη σύλληψη και ξυλοδαρμό του συναδέλφου δημοσιογράφου Απόλλωνα Λιακόπουλου από ομάδα αστυνομικών των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης της Τετάρτης, 15 Ιουνίου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ε.Ρ. ζητά να σταματήσει κάθε δίωξη εναντίον του συναδέλφου δημοσιογράφου και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τις απρόκλητες βιαιοπραγίες εναντίον του.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Δημήτρης Καμαρινόπουλος Μαρία Γεωργέα_________________
η κινητήριος δύναμη στην κοινωνία της μετριότητας είναι οι μειονοτικές ομάδες αυτοί που πάντα έβαζαν τον πήχη υψηλότερα

με τις υγειες σας μανολις τρικας
Χωρίς σύνδεση
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ε.Τ.Ε.Ρ.
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιουν 23, 2011 3:30 pm 
Συντονιστής

Εγγραφη: Δευτ Οκτ 09, 2006 8:12 pm
Δημοσ.: 517
Τοποθεσια: αθηνα
Flash: γραπτή ομολογία ψευδολογιών

Παρέμβαση στην επιθεώρηση εργασίας της Νέας Ιωνίας, έγινε το πρωί της Τετάρτης, με την παρουσία και της συναδέλφου που απολύθηκε από το Flash, στον οποίο εργαζόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς ασφάλιση, με αποδοχές κάτω από τη ΣΣΕ, με πλήρες ωράριο και αμοιβή μέσω δελτίων επαγγελματικής δαπάνης.

Παρόντες ήταν από την ΕΣΗΕΑ η Νανά Νταουντάκη και ο Δημήτρης Τρίμης, από το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ ο Νάσος Μπράτσος, από την ΕΤΕΡ ο πρόεδρός της Δημήτρης Καμαρινόπουλος (και εργαζόμενος στον Flash) ο αντιπρόεδρός της Δ. Χωριανόπουλος και δικηγόροι της ΕΣΗΕΑ και του ΕΚΑ.


Πριν την έναρξη της διαδικασίας, η δικηγόρος της εργοδοσίας έβαλε θέμα νομιμοποίησης των παρισταμένων από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των ΜΜΕ, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες τους για την αμφισβήτηση του ρόλου των συνδικάτων και του απαράδεκτου γεγονότος να απαιτεί η εργοδοτική πλευρά να έχει ρόλο «ρυθμιστή» της παρουσίας τους. Για λίγα λεπτά η ένταση που δημιουργήθηκε έκανε την κατάσταση να ξεφύγει. Επί της ουσίας η εργοδοτική πλευρά δέχτηκε ένα ανελέητο σφυροκόπημα που κατέληγε στο γεγονός ότι η δημοσιογράφος πληρούσε όλους τους όρους για εξαρτημένη εργασία και κακώς δεν εφαρμόστηκαν τα νόμιμα από εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Από εκεί και πέρα άρχισε το ανέκδοτο, όταν σε γραπτό υπόμνημα της εργοδοσίας προς την επιθεώρηση εργασίας, αναφέρονταν ότι η απολυθείσα συνεργάζονταν με τον Flash στα πλαίσια πρακτικής άσκησης με Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών, από το οποίο είχε αποφοιτήσει. Παρεμβαίνοντας ο Νάσος Μπράτσος μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ, έκανε γνωστό ότι έχει εργαστεί για χρόνια σε ΙΕΚ, ΚΕΚ, ΚΕΣ και είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής και ζήτησε τη γραπτή σύμβαση που πρέπει να υπάρχει σε κάθε πρακτική άσκηση, η οποία προσδιορίζει και την αναγκαία ασφαλιστική κάλυψη του εκπαιδευόμενου. Η εργοδοτική πλευρά δήλωσε ότι δεν έχει τέτοια σύμβαση. Ακολούθησε η επισήμανση ότι τέτοιες συμβάσεις είναι το πολύ εξάμηνες, ενώ η δημοσιογράφος εργάζονταν στο σταθμό κατά πολύ μεγαλύτερο διάστημα. Και τέλος μετά από όλα αυτά, ότι τις πρακτικές ασκήσεις και τις συμβάσεις τους, τις υπογράφει και εποπτεύει ο Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ) που εποπτεύει τα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, αλλά ο Flash ισχυρίστηκε ότι έχει τέτοια σύμβαση με ΚΕΣ (πολλαπλό ψέμα δηλαδή, ούτε σύμβαση πρακτικής άσκησης είχε, ούτε δικαίωμα υπογραφής τέτοιας με ΚΕΣ υπάρχει). Παράλληλα η Ν. Νταουντάκη συμπλήρωσε ότι η ΣΣΕ της ΕΣΗΕΑ δεν προβλέπει τα όσα ισχυρίστηκε γραπτώς η εργοδοσία για δήθεν πρακτική άσκηση.

Η συνέχεια στα δικαστήρια……_________________
η κινητήριος δύναμη στην κοινωνία της μετριότητας είναι οι μειονοτικές ομάδες αυτοί που πάντα έβαζαν τον πήχη υψηλότερα

με τις υγειες σας μανολις τρικας
Χωρίς σύνδεση
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
 Σελίδα 1 από 1 [ 14 δημοσιεύσεις ] 


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  

cron
Ρέθυμνο HOTSoft.gr internet ιντερνετ δίκτυα τηλεπικοινωνίες ρέθυμνο κρήτη. κατασκευή φιλοξενία προώθηση ιστοσελίδων SEO. Δίκτυα δεδομένων ασύρματα ενσύρματα WiFi ρέθυμνο Δομημένη καλωδίωση αυτοματισμοί κτιρίων έξυπνο σπίτι μελέτη κατασκευή δικτύων ιστοσελίδων φιλοξενία. Rethymno Website design web page rethimno webpage hosting crete graphics design build website hosting server audio video radio streaming servers crete rethymno
powered by HOTSoft.gr
internet,δίκτυα & τηλεπικοινωνίες