Ημερομηνία Τετ Αύγ 21, 2019 1:58 pm
 Σελίδα 1 από 1 [ 2 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Press Resistance Art Festival‏
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιουν 01, 2012 7:46 pm 
Συντονιστής

Εγγραφη: Δευτ Οκτ 09, 2006 8:12 pm
Δημοσ.: 517
Τοποθεσια: αθηνα
ART RESISTANCE

ΚΑΛΕΣΜΑ
προς τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ όλων των ΜΜΕ
για την ΣΥΝΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ του PRESS RESISTANCE ART FESTIVAL

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΣΥΝΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ του PRESS RESISTANCE ART FESTIVAL, ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 9.00 μ.μ. στο Art Garage, Σολωμού 13, Εξάρχεια
Σμήνη φαντασμάτων πλανιούνται πάνω από την ενημέρωση και τον δημόσιο λόγο. Η κρίση στον Τύπο χτυπά ολόκληρη την κοινωνία που χάνει τη φωνή της σε αυτή την κρίσιμη μνημονιακή συγκυρία. Μέσα ενημέρωσης βυθίζονται ή θαλασσοδέρνονται σαν έρμαια με πλήρωμα στα όρια του φόβου ή του εκφυλισμού. Δυνάμεις απενεργοποιούνται, συσσωρευμένη εμπειρία θάβεται μέσα σε βουνά “πληροφοριών”. Η αόρατος χειρ που σε κάποιες άλλες εποχές θα έλυνε όλα τα προβλήματα ρυθμίζοντας αυτομάτως την αγορά, σπάει έναν έναν τους φακούς που επιτρέπουν στον πολίτη να φωτίζει και να πλησιάζει όσα τον φοβίζουν, όσα τον απασχολούν. Η σιωπή, απόλυτη μέσα στην εκκωφαντικότητά της, είναι ορατή στο τέρμα του αδιεξόδου και μας περιμένει, εάν δεν αποφασίσουμε να μιλήσουμε ανοιχτά. Εάν δεν ανοίξουμε εμείς τους δρόμους που χορτάριασαν, εάν αποδεχθούμε μοιρολατρικά τη φτήνια και την χειραγώγηση.


Η Art Resistance, η συλλογικότητα που προέκυψε την άνοιξη του 2011 από την Πρωτοβουλία στήριξης στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας, και πραγματοποίησε με σαφή κινηματικά χαρακτηριστικά το Keratea Art Resistance Festival, με την πεποίθηση πως ο ασφυκτικός έλεγχος της είδησης και το έλλειμμα ενημέρωσης χτυπά την ίδια τη κοινωνία, απευθύνει ανοικτό κάλεσμα προς τους εργαζομένους όλων των ΜΜΕ. Στόχος είναι η συνδιαμόρφωση του PRESS RESISTANCE ART FESTIVAL, στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού. Πρόθεσή μας είναι να αντισταθούμε στα σχέδια εξοβελισμού του δημόσιου λόγου και επιλέγουμε έναν τόπο, το διεκδικούμενο από τους κατοίκους Ελληνικό, που συμβολίζει ταυτόχρονα την επίθεση στο δημόσιο χώρο.

Η συνύπαρξη και η συνδιοργάνωση είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για ένα τέτοιο φεστιβάλ που δεν υπάρχει λόγος να γίνει εάν δεν υπάρξει ενεργή συμμετοχή όλων των “μαγαζιών” και όλων των εργαζομένων είτε δοκιμάζονται ως άνεργοι, είτε είναι απλήρωτοι σε συνθήκες ομηρείας, χωρίς ΣΣΕ, σε επίσχεση εργασίας, κακοπληρωμένοι, υπό μερική απασχόληση, «μαύροι» κι ανασφάλιστοι, «μπλοκάκηδες», είτε τελούν σε απεργία ή εκφοβισμένοι υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις, είτε βιώνουν την υποβάθμιση της είδησης από την εργοδοσία, ακόμη και αν δεν έχει προκύψει πρόβλημα στη δική τους εργασία.


Απέναντι στο “τσουβάλιασμα” που εδώ και χρόνια εκφράζει το σύνθημα “αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι” και στα ακροδεξιά παραγγέλματα “εγέρθητι”-“δεν μιλάει κανείς”, δεν υπάρχει κενό αέρος. Μεσολαβεί ένας άλλος, πιο ενδιάμεσος χώρος πολιτών που ταυτίζει το πολιτικό με το δημοσιογραφικό κατεστημένο και παραμένει αν όχι καχύποπτος, σαφώς επιφυλακτικός προς αμφότερους πολιτικούς και δημοσιογράφους. Αρκετοί άλλωστε ταυτίζουν την κρίση αξιών έτσι όπως την ανέδειξε σε όλο της το μεγαλείο η οικονομική τραγωδία της χώρας με την κρίση στον Τύπο και συμπεριλαμβάνουν στην παρέα των «βολεμένων» ή και των διεφθαρμένων, σχεδόν συλλήβδην τον δημοσιογραφικό κόσμο. Έχουν δίκιο όσοι είναι καχύποπτοι; Πώς και γιατί φτάσαμε στο σημείο να έχουμε έναν Τύπο με πολύ αμφιλεγόμενο ρόλο; Πώς κι από ποιούς διαμορφώθηκε αυτή η άποψη; Σε τέτοιας μορφής ερωτήματα θα επιχειρήσει να ρίξει φως το τριήμερο φεστιβάλ Press-Resistance Art Festival.

Όπλα στον αγώνα μας είναι η συλλογικοποίηση της δράσης και η επικοινωνία, με βαρύτερο όλων, την τέχνη, που χτίζει γέφυρες με τη κοινωνία. Το τριήμερο φεστιβάλ που προτείνουμε, δεν έχει να κάνει με μία ακόμη συναυλία συμπαράστασης στους εργαζόμενους στα ΜΜΕ. Ούτε μιλάμε για μια εκτονωτική εκδήλωση, αλλά για αμφίδρομη δράση μεταξύ εργαζομένων και κοινωνίας. Μια διοργάνωση σε χώρο όπου θα γίνει δυνατή η προσέγγιση, επαφή κι επικοινωνία των ανθρώπων του τύπου με το λεγόμενο κοινό, με πολλές συζητήσεις αλλά και προβολές, εικαστικά, workshops και φυσικά θεατρικές παραστάσεις και πολλή μουσική.

Ένα Φεστιβάλ για την υλοποίηση του οποίου θα ζητήσουμε ενεργή στήριξη και από άλλες ομάδες εργαζομένων και σωματεία (π.χ. δάσκαλοι και νηπιαγωγοί ως εμψυχωτές σε παιδικά εργαστήρια, οι χαλυβουργοί στο στήσιμο σκηνής, στη περιφρούρηση κλπ, η ΠΟΕ- ΟΤΑ στην καθαριότητα, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σε τεχνικά θέματα ηλεκτροδότησης κλπ).

Ως Art Resistance κάνουμε σαφές πως θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας να τηρήσουμε τα ποιοτικά κριτήρια και πως κανείς καλλιτέχνης δεν θα αμειφθεί, αφού πιστεύουμε πως είναι υποχρέωσή τους η προσφορά σε κινηματικές διαδικασίες.
Επίσης, όποια λειτουργικά έξοδα προκύψουν, τα οποία θα φροντίσουμε με εθελοντική εργασία και αυτοχρηματοδότηση να είναι όσο το δυνατόν λιγότερα, θα καλυφθούν μετά το πέρας του Φεστιβάλ από την εκμετάλλευση του μπαρ (βούτες κλπ), του οποίου την ευθύνη έχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Θα χρειαστεί σε επόμενη συνέλευση και μέσα από ιδέες, να σχηματίσουμε και να οργανώσουμε μαζί το Φεστιβάλ. Να γίνει μια ομάδα διαχείρισης από κοινού (ένας εκπρόσωπος από κάθε χώρο δουλειάς και ορισμένοι από μας), ομάδες εργασίας κλπ. Αυτό που προηγείται είναι οι επαφές με όλους τους χώρους δουλειάς. Προτείνουμε σε πρώτη φάση οι εκπρόσωποι των εργαζομένων να ενημερώσουν τα μέλη και να ζητήσουν συμμετοχές σε ομάδες εργασίας.

Είναι ξεκάθαρο πως πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για την θετική έκβαση αλλά και απήχηση στο κόσμο, αυτού του εγχειρήματος, που τώρα μπορεί να φαντάζει ουτοπία. Από την εμπειρία μας στην Κερατέα –που σαφώς ήταν διαφορετική περίπτωση- λέμε πως τελικά τίποτα δεν είναι αδύνατο αν υπάρχει ενότητα, αφοσίωση και φαντασία.

Art Resistance
www.artresistance.gr
artresistance@yahoo.com
https://www.facebook.com/artresistance

Με την παράκληση να προωθηθεί σε εργαζόμενους στα ΜΜΕ

ART RESISTANCE_________________
η κινητήριος δύναμη στην κοινωνία της μετριότητας είναι οι μειονοτικές ομάδες αυτοί που πάντα έβαζαν τον πήχη υψηλότερα

με τις υγειες σας μανολις τρικας
Χωρίς σύνδεση
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Press Resistance Art Festival‏
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιουν 25, 2012 11:58 am 
Συντονιστής

Εγγραφη: Δευτ Οκτ 09, 2006 8:12 pm
Δημοσ.: 517
Τοποθεσια: αθηνα
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ, ΩΡΑ ΓΙΑ ΟΥΤΟΠΙΑ


Ανοιχτό κάλεσμα στους εργαζόμενους των ΜΜΕ και την κοινωνία για συνδιαμόρφωση του Press Resistance Art FestivalΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΜΕ

Kατασυκοφαντημένοι, απογοητευμένοι από τα σωματεία, όμηροι και τρομοκρατημένοι από την εργοδοσία, ταπεινωμένοι με ατομικές συμβάσεις εργασίας και μειώσεις μισθών, «μαύροι», ανασφάλιστοι και «μπλοκάκηδες», ακόμη και εμείς που έχουμε δουλειά, αλλά βιώνουμε την υποβάθμιση, τον ασφυκτικό έλεγχο και τη χειραγώγηση της είδησης, αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας κι ενώνουμε τη φωνή μας με τη κοινωνία για έναν άλλο Τύπο, για μία άλλη ενημέρωση που δεν θα είναι προϊόν, μέσο τρομοκράτησης και προπαγάνδας, αλλά δικαίωμα του πολίτη, και ταγμένη στην υπηρεσία της αλήθειας.ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Διεκδικούμε το δικαίωμά όλης της κοινωνίας στην ενημέρωση , σε έναν άλλον Τύπο, όπου η είδηση και η πληροφορία δεν θα φιλτράρονται από το δημοσιογραφικό-πολιτικό κατεστημένο. Απαίτησή μας είναι η πληροφορία να παρέχεται αυτούσια, πολύπλευρα και αχρωμάτιστα, χωρίς να εκφοβίζει, ούτε να παραποιείται, ούτε να αποσιωπάται εσκεμμένα και μεθοδευμένα. Ο δημόσιος λόγος δεν μπορεί να καταστέλλεται ή να ελέγχεται, ούτε η κοινωνία να εξοστρακίζεται από αυτόν.ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ

Και απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, και σε κάθε αγωνιζόμενη και ευαισθητοποιημένη κοινωνική ομάδα της ελληνικής κοινωνίας, για συνδιαμόρφωση του Press Resistance Art Festival, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο Ελληνικό, το οποίο διεκδικείται από τους πολίτες. Η επιλογή του τόπου δεν είναι τυχαία, αλλά συμβολική της επίθεσης που δέχεται ο δημόσιος χώρος.

Την πρωτοβουλία για το κάλεσμα συνδιοργάνωσης του φεστιβάλ είχε η συλλογικότητα Art Resistance, που μέσω της Τέχνης στέκεται αλληλέγγυα σε κινήματα πολιτών και εργαζομένων, όπως και στο περσινό Keratea Art Resistance Festival. Αλλά η συνδιοργάνωση με τους εργαζόμενους στα μμε κρίνεται απολύτως απαραίτητη για να προχωρήσει ένα τέτοιο εγχείρημα.Το τριήμερο φεστιβάλ Press Resistance Art Festival, με όχημα την Τέχνη και τον Λόγο (με συζητήσεις αλλά και προβολές, εικαστικά, workshops και φυσικά θεατρικές παραστάσεις και πολλή μουσική) φιλοδοξεί να αποτελέσει μια συλλογική και αμφίδρομη δράση μεταξύ εργαζομένων στα ΜΜΕ και της κοινωνίας, και να θέσει όλα τα ερωτήματα και τις ανησυχίες που αφορούν την άλλη ενημέρωση που διεκδικούμε.Η Ανοιχτή Συνέλευση συνδιαμόρφωσης του

Press Resistance Αrt Festival

Συναντάταικάθε ΤΕΤΑΡΤΗ στις 21:00., στο Art Garage (Σολωμού 13, Εξάρχεια)www.artresistance.gr,

artresistance@yahoo.com

https://www.facebook.com/artresistance_________________
η κινητήριος δύναμη στην κοινωνία της μετριότητας είναι οι μειονοτικές ομάδες αυτοί που πάντα έβαζαν τον πήχη υψηλότερα

με τις υγειες σας μανολις τρικας
Χωρίς σύνδεση
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
 Σελίδα 1 από 1 [ 2 δημοσιεύσεις ] 


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  

cron
Ρέθυμνο HOTSoft.gr internet ιντερνετ δίκτυα τηλεπικοινωνίες ρέθυμνο κρήτη. κατασκευή φιλοξενία προώθηση ιστοσελίδων SEO. Δίκτυα δεδομένων ασύρματα ενσύρματα WiFi ρέθυμνο Δομημένη καλωδίωση αυτοματισμοί κτιρίων έξυπνο σπίτι μελέτη κατασκευή δικτύων ιστοσελίδων φιλοξενία. Rethymno Website design web page rethimno webpage hosting crete graphics design build website hosting server audio video radio streaming servers crete rethymno
powered by HOTSoft.gr
internet,δίκτυα & τηλεπικοινωνίες