Ημερομηνία Κυρ Σεπ 15, 2019 4:48 pm
 Σελίδα 1 από 1 [ 5 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Τα χρηματα που πανε;
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Φεβ 08, 2009 5:30 am 
Συντονιστής

Εγγραφη: Πέμ Οκτ 23, 2008 2:18 am
Δημοσ.: 13
Συμβαινει παλι κατι με τα λεφτα μας;Ο παλιος ταμιας τα τσεπωνε τωρα τι γινεται και δεν πληρωνουμε τις υποχρεωσεις μας;Αληθεια δεν ειναι καιρος Δεληκαρη να μειωσεις την εισφορα κριση εχουμε.Ειναι πολλα τα 8 ευρω.Τουλαχιστον να πληρωναμε αυτα που χρωσταμε γιατι τα 108.000 ευρω ειναι πολλα για να λειπουν.


Χωρίς σύνδεση
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Φεβ 08, 2009 10:14 am 
Συντονιστής

Εγγραφη: Κυρ Φεβ 08, 2009 10:03 am
Δημοσ.: 1
Παράθεση:
«Η ΠΟΣΠΕΡΤ είναι Δευτεροβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση, στην οποία ανήκουν σωματεία εργαζομένων στα ιδιωτικά και δημόσια ραδιοτηλεοπτικά μέσα.»

Αυτό διαβάζει κανείς επισκεπτόμενος την ιστοσελίδα της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Με έκπληξη πληροφορούμεθα από μέλη του ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ ότι ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας επανέρχεται στο βλακώδες, βαρετό, χιλιοπαιγμένο και ως εκ τούτου απελπιστικά παρωχημένο σενάριο που είχε εμπνευστεί η προηγούμενη Διοίκηση της ΠΟΣΠΕΡΤ, υπό τον κο Κακαβούλη.Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Οι ενώσεις εργαζομένων του ιδιωτικού και δημοτικού τομέα που συμμετέχουν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ) είναι: η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ), η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) και η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδας (ΕΤΙΤΒΕ). Τουλάχιστον η παρουσία των ανωτέρω Ενώσεων καταγράφεται στη δύναμη του 21ου, 22ου και 23ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας.

Στο 21ο Συνέδριο, το Φεβρουάριο του 2006, ο τότε πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Σήφης Κακαβούλης, σε ένα ρεσιτάλ αντισυνδικαλιστικής συμπεριφοράς απέναντι στις Ενώσεις του ιδιωτικού και δημοτικού τομέα τις οποίες δεν ήλεγχε στα «κουκιά», προσπάθησε ανεπιτυχώς να βάλει θέμα συμμετοχής των συνέδρων των Ενώσεων ΕΤΙΤΑ, ΕΤΕΡ, ΕΤΙΤΒΕ, ισχυριζόμενος ότι «δεν είναι τακτοποιημένες οικονομικά». Αμέσως οι υπεύθυνοι των τριών Ενώσεων απέκρουσαν την κατηγορία, υπενθυμίζοντας στον τότε πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ και νυν συντονιστής έργου γενικών διευθύνσεων της ΕΡΤ ΑΕ, κο Σήφη Κακαβούλη, ότι από την πρώτη στιγμή που οι Ενώσεις μπήκαν στην ΠΟΣΠΕΡΤ ελάμβαναν με απόφαση των οργάνων της ισόποση με το ποσό των ετήσιων συνδρομών τους οικονομική ενίσχυση, λόγω των αυξημένων εξόδων τους σε σχέση με τα άλλα σωματεία της Ομοσπονδίας. Και εξηγούμαστε: οι εν λόγω Ενώσεις στεγάζονται και λειτουργούν εκτός γραφείων της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΕΡΤ, με δική τους γραμματειακή και υλικοτεχνική υποστήριξη, νομικούς συμβούλους, εκδόσεις, ιστοσελίδες, ενημερωτικό υλικό, αναλώσιμα, χωρίς την καταβολή επιχορηγήσεων και κάθε είδους διευκολύνσεων που απολαμβάνουν άλλα σωματεία-μέλη κ.α. Τότε λοιπόν το συνέδριο απάντησε θετικά σε «αίτημα» περίπου 60 συνέδρων, μεταξύ των οποίων και ο νυν πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ (Αρίστων Κοντιζάς), για την οριστική διευθέτηση του ζητήματος, νομιμοποιώντας προφανώς τους προαναφερθέντες συνέδρους και δίνοντας λύση στο θέμα που τεχνηέντως και ιδιοτελώς είχε θέσει ο κος Κακαβούλης. Αποφασίστηκε δηλαδή η συνέχιση του καθεστώτος της ισόποσης οικονομικής βοήθειας προς τις τρεις Ενώσεις του ιδιωτικού και δημοτικού τομέα, αφού το Σώμα του 21ου Συνεδρίου αναγνώρισε την αναγκαιότητα στήριξης των Ενώσεων αυτών και τις σαφώς διαφορετικές συνθήκες λειτουργίας τους μέσα στο δυσμενές περιβάλλον των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων εργασίας τους, σε σύγκριση με τα σωματεία της δημόσιας ΕΡΤ.

Ένα χρόνο αργότερα, προς επιβεβαίωση κάθε δυσοίωνης πρόβλεψης και κάθε αρνητικού χαρακτηρισμού για το πρόσωπο του τότε προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ που ακούστηκε μέσα στο 21ο Συνέδριο, ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός, καθώς και ο οικονομικός προϋπολογισμός της ΠΟΣΠΕΡΤ καταψηφίζονται από την πλειοψηφία των συνέδρων του 22ου Συνεδρίου (6 και 7 Νοεμβρίου του 2007) και η πόρτα της εξόδου από τον συνδικαλισμό για τον κο Κακαβούλη ανοίγει με τον χειρότερο και τον πιο βίαιο τρόπο. Αναπάντεχο γεγονός, βέβαια μόνο για τον ίδιο. Η ΠΟΣΠΕΡΤ οδεύει σε νέες εκλογές, μόλις δύο χρόνια μετά τις τακτικές.

Στο νέο, 23ο, εκλογικό Συνέδριο (27η και 28η Νοεμβρίου 2007), ο κος Αρίστων Κοντιζάς εκλέγεται πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, χωρίς τη στήριξη των Ενώσεων του ιδιωτικού τομέα. Και προφανώς αυτό δεν το ξέχασε. Βλέποντας σήμερα ότι η έξοδος από τον συνδικαλισμό πλησιάζει και για τον ίδιο, σε μιαν ύστατη προσπάθεια να γαντζωθεί από την καρέκλα του, προσφεύγει στις «κακαβούλειες» μεθόδους τις οποίες πριν ένα χρόνο και κάτι στηλίτευε μετά βδελυγμίας και, εν όψει του 24ου τακτικού εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου στις 11 και 12 Φεβρουαρίου 2009, ισχυρίζεται ότι οι Ενώσεις των εργαζομένων στα ιδιωτικά ΜΜΕ «δεν είναι τακτοποιημένες οικονομικά». Ξεχνά ο κος Κοντιζάς και η αμαρτωλή του παρεούλα. Ξεχνούν και πού βάζουν την υπογραφή τους και τι έλεγαν κάποτε και, πάνω από όλα, τι εστί έρμα. Έτσι, προκειμένου να κρατηθούν πάση θυσία στην εξουσία της ΠΟΣΠΕΡΤ, βγάζουν ανακοινώσεις υπέρ της διοίκησης της ΕΡΤ και σπρώχνουν την ΠΟΣΠΕΡΤ όλο και πιο βαθιά στην αγκαλιά των «Υπηρεσιών και του Κράτους». Της στερούν το πιο ζωντανό και το πιο πολύπαθο κύτταρό της, τον ιδιωτικό και δημοτικό τομέα, προσπαθώντας, σε αγαστή συνεργασία με τους συντεχνιαστές των άλλων συνδικαλιστικών «μαγαζιών», να μπουν και να εδραιωθούν στη νομενκλατούρα.


ΜΩΡΕ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ Ο ΑΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΝΤΥΘΗΚΕΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ ? ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΜΑΣΚΑ, ΠΩΣ ΣΟΥ ΠΑΕΙ ΠΩΣ ΣΟΥ ΠΑΕΙ


Χωρίς σύνδεση
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Φεβ 12, 2009 10:06 am 
Συντονιστής

Εγγραφη: Κυρ Σεπ 10, 2006 2:41 pm
Δημοσ.: 134
Τοποθεσια: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Φίλε η εισφορά των οκτώ ευρώ δεν είναι καθόλου μεγάλη, και αν αναλογιστής κιόλας ότι αυτήν την εισφορά την ορίσαμε το 2002 και τώρα έχουμε 2009 νομίζω ότι θα έπρεπε να πάρει μία αύξηση και τουλάχιστον να πάει στα 10 ευρώ.
Τώρα για τα 108.000 ευρώ τι εννοείς ότι λείπουν; Απλά από ότι ξέρω δεν τα έχουμε δώσει στην ΠΟΣΠΕΡΤ, και καλά κάνουμε. Αν ξέρεις κάτι παραπάνω γράψτο αλλιώς σταμάτα να πετάς λάσπη γιατί μόνο κακό κάνεις._________________
http://www.greekphotobank.gr
Ένα σωματείο δεν είναι παιχνίδι, είναι ένα επικίνδυνο όπλο στα χέρια ασχέτων.
Χωρίς σύνδεση
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Φεβ 15, 2009 3:07 pm 
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: Δευτ Σεπ 11, 2006 5:16 am
Δημοσ.: 89
Είναι γεγονός ότι είναι το πρώτο μήνυμα του χρήστη και μπήκε για να σπείρει υποψίες. Σε αυτό δεν θα διαφωνήσω. Γράφω σε πολλά fora στο διαδίκτυο (σε ορισμένα είμαι/ήμουν διαχειριστής) και έχω δει ουκ ολίγες πουστιές.

Παρ'όλα αυτά, υπάρχει ένα εύλογο ζήτημα. Τα λεφτά που πάνε; Τα στοιχεία είναι διαθέσιμα στα μέλη της ΕΤΙΤΑ;
Θα μπορούσε να τηρείται μια κατάσταση εσόδων-εξόδων η οποία να δίδεται στα μέλη.


Χωρίς σύνδεση
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Φεβ 17, 2009 6:26 pm 
Συντονιστής

Εγγραφη: Σάβ Οκτ 25, 2008 4:40 pm
Δημοσ.: 49
Συνάδελφε απο οσα γνωρίζω,'ολα τα μέλη μπορούν και έχουν δικαίωμα να ελέγχουν την διαχείριση των οικονομικών της ενωσης,και απο οτι λεει η αντζέντα που μας δώσανε από την ΕΤΙΤΑ είναι υποχρέωση και καταστατικό δικαίωμα.
όποιος συνάδελφος θέλει κάνει αίτηση και ζητάει εγγράφως την οικονομική κατάσταση του σωματείου μας.και από ότι βλέπω,ευτυχώς μαθαίνουμε από τα λάθη του παρελθόντος.
ΑΚΟΜΑ ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ,ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ


Χωρίς σύνδεση
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
 Σελίδα 1 από 1 [ 5 δημοσιεύσεις ] 


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  

cron
Ρέθυμνο HOTSoft.gr internet ιντερνετ δίκτυα τηλεπικοινωνίες ρέθυμνο κρήτη. κατασκευή φιλοξενία προώθηση ιστοσελίδων SEO. Δίκτυα δεδομένων ασύρματα ενσύρματα WiFi ρέθυμνο Δομημένη καλωδίωση αυτοματισμοί κτιρίων έξυπνο σπίτι μελέτη κατασκευή δικτύων ιστοσελίδων φιλοξενία. Rethymno Website design web page rethimno webpage hosting crete graphics design build website hosting server audio video radio streaming servers crete rethymno
powered by HOTSoft.gr
internet,δίκτυα & τηλεπικοινωνίες