Ημερομηνία Τρί Σεπ 17, 2019 7:27 am
 Σελίδα 1 από 1 [ 1 δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΝΟΥΣΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ.
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιουν 01, 2011 8:53 am 
Συντονιστής

Εγγραφη: Κυρ Σεπ 10, 2006 2:41 pm
Δημοσ.: 134
Τοποθεσια: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
Η πρόταση αυτή καταψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία. Δεν μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο παρά να ακολουθήσω την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης αν και διαφωνώ κάθετα τουλάχιστον έως τώρα δηλ. με τα σημερινά πολίτικο-οικονομικά δεδομένα.
Ελπίζω και εύχομαι να κάνω λάθος.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Η Σύμβαση αυτή μεταξύ ΕΤΙΤΑ και ΕΙΤΗΣΕΕ έχει ισχύ από 1-6-2011 έως
31-12-2012 και είναι δεσμευτική για όλα τα μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ ακόμη και στην
περίπτωση που προκύπτουν αυξήσεις μισθών σε τηλεοπτικούς σταθμούς που έχουν
προχωρήσει παράνομα σε ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών μεγαλύτερες από
την συμφωνηθείσα παρακάτω.

1)Μείωση 5 έως 6% (αφήνουμε αυτήν την δυνατότητα στο Δ/Σ) στις τιμές των μισθολογικών κλιμακίων που είχαν διαμορφωθεί μετά την τελευταία μεταξύ μας σύμβαση. Η μείωση αυτή δεν έχει ισχύ για το πρώτο μισθολογικό κλιμάκιο κάθε μισθολογικής κατηγορίας που από δω και πέρα θα θεωρείται η βάση άρα και για τα αμέσως επόμενα μισθολογικά κλιμάκια η μείωση θα είναι σε ποσοστό τέτοιο που να μην πάει χαμηλότερα από το πρώτο κλιμάκιο κάθε μισθολογικής κατηγορίας. Τα μισθολογικά κλιμάκια πλέον θα διανύονται κάθε τέσσερα χρόνια και όχι κάθε δύο, αλλά, θα διατηρήσουν την ίδια ποσοστιαία διαφορά που έχουν και τώρα τα μισθολογικά κλιμάκια των τεσσάρων χρόνων.
Παραθέτουμε τον πίνακα κλιμακίων:

Σε περίπτωση που η κυβέρνηση μέσω νομοθετικής (αντισυνταγματικής) παρέμβασης μειώσει τις συνολικές αποδοχές των εργαζομένων, τότε το 5,5% που έχουμε συμφωνήσει, θα αφαιρεθεί από τα ποσοστά που θα ορίζει ο νόμος (ακόμη και στην περίπτωση κατάργησης δώρων αδείας, Χριστουγέννων και Πάσχα).
Σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης εργασίας ή συνταξιοδότησης του μισθωτού κατά το ως άνω χρονικό διάστημα η προβλεπόμενη εκ του νόμου αποζημίωση του μισθωτού θα υπολογισθεί με βάση τις τελευταίες -πριν την παρούσα τροποποίηση- καταβαλλόμενες αποδοχές του.(αυτή η παράγραφος ισχύει μέχρι την επόμενη σύμβαση μας)

2)Σε κάθε τηλεοπτικό σταθμό οι εργαζόμενοι θα εκλέγουν τον εκπρόσωπο τους, μέλος της ΕΤΙΤΑ, που θα συνδιαλέγεται με την διοίκηση για τα άμεσα προβλήματα των εργαζομένων. Οι εκλογές για την ανάδειξη του εκπροσώπου εργαζομένων θα γίνονται κάθε τρία χρόνια, μέσα στον κάθε σταθμό και ο εκπρόσωπος θα έχει συνδικαλιστική ασυλία όπως ισχύει και για τα μέλη του Δ/Σ.

3)Προστίθεται μία μέρα ακόμη αδείας δηλ. σύνολο 30 μέρες μετά τα 12 χρόνια υπηρεσίας.

4)Το Άρθρο 5 καταργείται και ο κάθε τεχνικός εντάσσεται αυτόματα στο μισθολογικό κλιμάκιο που ανήκει η ειδικότητά του.

5)Οι τηλεοπτικοί σταθμοί μπορούν να προβαίνουν σε προσλήψεις συμβασιούχων ώστε να καλύπτουν τις έκτακτες ανάγκες τους. Ο αριθμός τους δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το 10 % των μελών της ΕΤΙΤΑ σε κάθε σταθμό και θα καθορίζεται σε συνεργασία με την ΕΤΙΤΑ εγγράφως. Τα στοιχεία στην ΕΤΙΤΑ δεν θα τα καταθέτει κάθε σταθμός ξεχωριστά αλλά η ΕΙΤΗΣΕΕ. Αν κάποιος τηλεοπτικός σταθμός προσπαθήσει να παραβιάσει αυτήν την συμφωνία τότε η ΕΙΤΗΣΕΕ είναι υποχρεωμένη να τον επαναφέρει σε τάξη.
Οι συμβασιούχοι που θα προσλαμβάνονται θα διαθέτουν απαραίτητα πτυχίο που
ορίζεται από τον νόμο για την ειδικότητά τους ή ανάλογη άδεια ασκήσεως
επαγγέλματος, και θα προσλαμβάνονται, μέλη των αναγνωρισμένων σωματείων του
χώρου της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου εφόσον φυσικά υπάρχουν στις
ζητούμενες ειδικότητες. Σε περίπτωση που κάποιος τηλεοπτικός σταθμός προχωρήσει
σε μειώσεις προσωπικού χάνει αυτόματα το δικαίωμα που του έχουμε παραχωρήσει
για συμβασιούχους, για χρονικό διάστημα δύο χρόνων. Ο σταθμός δεν μπορεί να
προχωρήσει σε μειώσεις προσωπικού όσο έχει εργαζόμενους με σύμβαση.
Οι όροι εργασίας που θα διέπουν τους Συμβασιούχους θα είναι οι όροι εργασίας που
καθορίζονται από την συλλογική σύμβαση της ΕΤΙΤΑ.

6)Η ΕΙΤΗΣΕΕ αναλαμβάνει την υποχρέωση να συνεργαστεί με την ΕΤΙΤΑ ώστε να διαφυλάξει ότι κανένας τηλεοπτικός σταθμός που εκπέμπει στο λεκανοπέδιο της Αττικής με οποιοδήποτε μέσο ακόμη και μέσω INTERNET να μην παραβιάζει την εργατική νομοθεσία, δημιουργώντας έτσι συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τις ίδιες τις επιχειρήσεις.

7)Το 10% του αριθμού των μονίμων υπαλλήλων μελών τις ΕΤΙΤΑ στα εξωτερικά συνεργία θα βγαίνουν στο ρεπορτάζ ως μονά συνεργία κατά παράβαση του άρθρου 9 της έως τώρα συλλογικής μεταξύ μας σύμβασης, και ο αριθμός αυτός θα ορίζεται εγγράφως στην αρχή κάθε τηλεοπτικής χρονιάς αυστηρά από την ΕΤΙΤΑ μετά την κατάθεση των αριθμητικών στοιχείων από την ΕΙΤΗΣΕΕ προς αυτήν. Ο αριθμός μονών συνεργείων είναι συνολικά για όλες τις βάρδιες του σταθμού δηλ. αν κάποιος τηλεοπτικός σταθμός έχει τριάντα υπαλλήλους στα εξωτερικά συνεργία τότε θα μπορεί να χρησιμοποιεί τρεις εικονολήπτες τον ένα στην πρωινή βάρδια τον άλλον στην μεσαία και τον τρίτο στην Βραδυνή.
Αποστολές στο εξωτερικό θα γίνονται και από μονά συνεργία (τα οποία δεν θα
προσμετρούνται στο 10% της προηγούμενης παραγράφου).Οι τηλεοπτικοί σταθμοί
δεσμεύονται να καλύπτουν τις ανάγκες για αποστολές των εσωτερικών παραγωγών
τους στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό αποκλειστικά από τους
υπαλλήλους τους. Ο Εικονολήπτης που θα συμμετέχει στις αποστολές για την ανάγκη
εκπομπών θα αναφέρεται στους τίτλους ως Διευθυντής φωτογραφίας.
8) Οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεσμεύονται ότι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια
ώστε στο πλαίσιο του εξορθολογισμού για την μείωση των εξόδων τους, να
επαναφέρουν τις παραγωγές μέσα στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

9) Οι τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλήνιας εμβέλειας αναλαμβάνουν την υποχρέωση να βοηθούν στην διοργάνωση από κοινού κάθε χρόνο μαζί με την Ε.Τ.Ι.Τ.Α. και την Ε.Σ.Η.Ε.Α. τηλεοπτικών βραβείων ρεπορτάζ και ντοκιμαντέρ για την καλλιτεχνική και την δημοσιογραφική αρτιότητα, με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου τηλεοπτικού προϊόντος. Κάθε τηλεοπτικός σταθμός θα επιχορηγεί τα βραβεία με το ποσό των εφτά χιλιάδων (7000) ευρώ, ως συνεισφορά για τα χρηματικά έπαθλα, και με την υποχρέωση να αναφέρει στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων τους βραβευθέντες, το είδος του βραβείου, και τον τηλεοπτικό σταθμό που εργάζονται. Το ρεπορτάζ που θα αναφέρεται στον διαγωνισμό θα πρέπει να έχει διάρκεια τουλάχιστον τριών (3) λεπτών. Η επιτροπή που θα μελετήσει τις κατηγορίες των βραβείων, τον χρόνο διεξαγωγής, και τους κανόνες για τον διαγωνισμό αυτό θα αποτελείται ισότιμα από τα μέλη και των τριών συνδικαλιστικών οργανώσεων._________________
http://www.greekphotobank.gr
Ένα σωματείο δεν είναι παιχνίδι, είναι ένα επικίνδυνο όπλο στα χέρια ασχέτων.
Χωρίς σύνδεση
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
 Σελίδα 1 από 1 [ 1 δημοσίευση ] 


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  

cron
Ρέθυμνο HOTSoft.gr internet ιντερνετ δίκτυα τηλεπικοινωνίες ρέθυμνο κρήτη. κατασκευή φιλοξενία προώθηση ιστοσελίδων SEO. Δίκτυα δεδομένων ασύρματα ενσύρματα WiFi ρέθυμνο Δομημένη καλωδίωση αυτοματισμοί κτιρίων έξυπνο σπίτι μελέτη κατασκευή δικτύων ιστοσελίδων φιλοξενία. Rethymno Website design web page rethimno webpage hosting crete graphics design build website hosting server audio video radio streaming servers crete rethymno
powered by HOTSoft.gr
internet,δίκτυα & τηλεπικοινωνίες