Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία τύπου

2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ STAR

Αθήνα, 15 Μαρτίου 2018                                                                                              αρ. πρωτ.: 2682

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ε.Τ.Ι.Τ.Α. καταδικάζει την απαράδεκτη ενέργεια της Διοίκησης του τηλεοπτικού σταθμού STAR CHANNEL να μη σεβαστεί την αγωνία των εργαζομένων του MEGA και να σπάσει την 4ωρη στάση εργασίας που είχε κηρυχθεί από τις Ενώσεις.

Οι υπεύθυνοι του τηλεοπτικού σταθμού και όσοι συνέπραξαν μαζί τους, αδιαφορούν επιδεικτικά στο γεγονός ότι κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο 420 οικογένειες από το μαύρο που επιχειρείται κυρίως από τους μετόχους του MEGA.

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ !!!  Τίποτ’ άλλο !!!

Υ.Γ.)

Αλήθεια, αφού η κυρία Κουτσελίνη θεωρεί την εκπομπή της πολύ πιο σημαντική από το δράμα που βιώνουν οι 420 οικογένειες των εργαζομένων του MEGA  και εφόσον ασχολείται με ευαισθησία για τα κοινωνικά θέματα, θα προβάλλει τουλάχιστον κάποια στιγμή το δράμα αυτό;  Ρητορικό το ερώτημα…

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 14/3

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ 
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
 
Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018
 
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 
    
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΗΕΜΘ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας από τις 12.00 έως τις 16.00 της Τετάρτης, 14 Μαρτίου 2018 για όλους τους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς τηλεόρασης που εργάζονται στην ΕΡΤ (και στην ΕΡΤ-3) και στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας (Alpha, Antenna, Μακεδονία, ΣΚΑΙ, STAR, EPSILONTV και ΑΡΤ), σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους στον τηλεοπτικό σταθμό “MEGA” μετά την απόφαση του ΕΣΡ να ρίξει «μαύρο» στο κανάλι. 
Οι Ενώσεις των εργαζομένων δηλώνουν πως θα στηρίξουν κάθε προσπάθεια, που έστω και την ύστατη στιγμή, θα δίνει προοπτική σωτηρίας στο κανάλι.
 
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ 

 

περισσότερα

MEGA - ΕΝΑ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Αθήνα, 9 Μαρτίου 2018                                                                                                       αρ. πρωτ: 2679

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

MEGA- ΕΝΑ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

        Εδώ και δύο χρόνια συντελείται ένα έγκλημα σε βάρος των 420 εργαζομένων του MEGA και των οικογενειών τους. Αποκορύφωση αυτού του εγκλήματος είναι η επιστολή του Τ/Σ ΣΚΑΙ προς το ΕΣΡ που ζητά την διακοπή της λειτουργίας του. Ζητά δηλαδή να δοθεί η χαριστική βολή στο κανάλι αλλά και στους 420 εργαζόμενους με το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΥΝΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ πως το MEGA δεν τους πληρώνει.  Με άλλα λόγια θέλει τους εκατοντάδες εργαζόμενους επίσημα άνεργους επειδή είναι απλήρωτοι!!! Την στιγμή μάλιστα που ένας από τους μετόχους έδειξε ενδιαφέρον για να συνεχίσει η λειτουργία του καναλιού. 

     Ο σκοπός φυσικά είναι ένας. Περισσότερα κέρδη και πλούτη για τον Κύριο Αλαφούζο πάνω στο … "αίμα" πατεράδων, μανάδων, παιδιών. Ποιος άλλος όμως θα μπορούσε να βγει μπροστά και να ζητήσει κάτι τέτοιο τόσο κυνικά;  Μόνο ο ΣΚΑΙ που πρώτος εφάρμοσε τους αντεργατικούς νόμους των μνημονίων πάνω στους δικούς του εργαζόμενους. Πρώτος απέλυσε, πρώτος μείωσε απανωτά τους μισθούς, πρώτος καταπατούσε συμβάσεις και νόμους. 

     Άραγε όμως πού είναι και η Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε.;  Δεν πάει πολύς καιρός που όταν η προηγούμενη διαδικασία των αδειών έκλεινε κανάλια, εκείνη έβγαινε με βαρύγδουπες δηλώσεις και φώναζε κατά του μαύρου. Υποστήριζε, δήθεν, την πολυφωνία και έριχνε κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους που θα έμεναν στον δρόμο. Τώρα που ένα μέλος της ζητά το ΜΑΥΡΟ για το MEGA δεν έχει να μας πει κάτι; Δεν θα πάρει θέση;  Φυσικά και όχι. 

     Υπάρχουν όμως και άλλοι υπεύθυνοι για το έγκλημα και δεν είναι άλλοι από τους ίδιους τους μετόχους του MEGA. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η τελευταία ανακοίνωση του κυρίου Βαρδινογιάννη που απέσυρε το όποιο ενδιαφέρον του για τον σταθμό καλώντας τις τράπεζες να πτωχεύσουν το κανάλι. Γιατί όμως τόση βιασύνη;  Και γιατί εφόσον δεν τον ενδιαφέρει πια, κρατάει τις μετοχές του και δεν τις πουλάει ή να τις παραχωρήσει;  Μα φυσικά για να μην τις πάρει κάποιος ανταγωνιστής και να είναι σίγουρος πως το κανάλι θα κλείσει καθόσον έχει ήδη στην κατοχή του έναν σταθμό. 

     Αφήσαμε τελευταία και καλύτερη την Κυβέρνηση. Τι εννοούσε άραγε ο  υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς όταν δήλωνε για το MEGA πως "οι προβλέψεις του νόμου είναι σαφείς και δεν επιδέχονται παρερμηνειών”;  Μήπως εμμέσως πλην σαφώς έδειξε με τρόπο το ΜΑΥΡΟ στο MEGA; Όπως και να έχει όμως είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ για μια αριστερή κυβέρνηση δυο χρόνια τώρα να μην προβαίνει σε νομοθετικές ρυθμίσεις για να προστατεύσει τις εκατοντάδες οικογένειες που βρίσκονται σε εργασιακή ομηρία. Να γνωρίζετε κύριοι πως αν πέσει μαύρο στο MEGA και στους 420 εργαζόμενους, το χρεώνεστε και εσείς. 

     Τέλος καλούμε το ΕΣΡ να μην ακούσει όλους αυτούς που θέλουν διακαώς το θάνατο του MEGA και να μην γίνει ουσιαστικά ο "δήμιος" τόσων εργαζομένων. Ήδη γίνονται προσπάθειες  να ριχθεί η ευθύνη  στην Ανεξάρτητη Αρχή. Αν είναι να γίνει αυτό όμως την ευθύνη πρέπει να την πάρουν όσοι πραγματικά την έχουν.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2018                                                                                             αρ. πρωτ: 2672

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συνάδελφοι, 

Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε η Καταστατική Συνέλευση της Ένωσής μας.  Αφού διαπιστώθηκε η απαρτία και μετά από την εισήγηση του Δ.Σ., η Συνέλευση ενέκρινε την τροποποίηση των ακόλουθων άρθρων του καταστατικού:

Άρθρο 8:  «Δικαίωμα και διαδικασία εγγραφής»

Άρθρο 14:  «Συνεδριάσεις-Αρμοδιότητες του Δ.Σ.»

Άρθρο 21:  «Έφορος»

Άρθρο 22:  «Ελεγκτική Επιτροπή»

Η τροποποίηση των άρθρων 14, 21 και 22 αποφασίστηκε από την Γενική Συνέλευση ομόφωνα.  Η τροποποίηση του Άρθρου 8 αποφασίστηκε από την Γενική Συνέλευση με συντριπτική πλειοψηφία καθώς υπήρξε μόλις μία αρνητική ψήφος.  Με την τροποποίηση των άρθρων το σωματείο μας  ανοίγει και δυναμώνει, καθώς μπορεί πια να εγγράψει μέλη τεχνικούς από εταιρείες παραγωγής, γίνεται πιο ευέλικτο όσο αφορά τις απεργιακές κινητοποιήσεις και θεσμοθετεί ένα χρήσιμο όργανο, τους εργασιακούς εκπροσώπους.

Το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. ευχαριστεί θερμά όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην Καταστατική Συνέλευση και συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή της.  Σας ενημερώνουμε επίσης πως μετά το τέλος της Καταστατικής Συνέλευσης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τον Πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ  Νίκο Καρούτζο.

ΥΣ)

Για άλλη μια φορά ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ δεν σεβάστηκε την στάση εργασίας της  Ένωσής μας και στέρησε το δικαίωμα από τους τεχνικούς του σταθμού να παρευρεθούν στην Καταστατική Συνέλευση και να ενημερωθούν για το πολύ μεγάλο θέμα του ΕΔΟΕΑΠ.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 24/2

 

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24/2

ΑΠΟ ΩΡΑ 11:00 ΕΩΣ ΩΡΑ 16:00

ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ

Τη διασφάλιση της ακώλυτης συμμετοχής των μελών της Ένωσής μας στην προγραμματισμένη καταστατική συνέλευση του σωματείου μας ως κορυφαία έκφανση της ανεμπόδιστης άσκησης της συνδικαλιστικής μας δράσης.

 

 

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αθήνα 16/2/2018

Aρ. Πρωτ: 2670

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε πως μετά από την ενυπόγραφη απαίτηση 77 μελών της Ένωσής μας από το MEGA  και αφού οι υπογραφές αυτές ξεπερνούν κατά πολύ το 50 τοις εκατό των συνολικών μελών του σταθμού, το Δ.Σ. κάνει δεκτό το αίτημά τους να απομακρυνθεί από τη θέση του εργασιακού εκπροσώπου ο συνάδελφος Γιάννης Μανούσος.

Τη θέση του εργασιακού  εκπροσώπου στο MEGA αναλαμβάνει ο πρώτος αναπληρωματικός που πλειοψήφισε στις περασμένες αρχαιρεσίες της Ένωσης,  Κωνσταντίνος Καρανάσιος.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ

Αθήνα 15/2/2018

                                                                             Aρ. Πρωτ: 2664

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΔΟΕΑΠ

Συνάδελφοι,

Σας πληροφορούμε πως μετά την Καταστατική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο ΚΥΒΕ Περιστερίου (Εθν. Μακαρίου 1 & Κηφισού, Γέφυρα Κολοκυνθού) το Σάββατο 24/02/2018 και ώρα 11:00, θα ακολουθήσει ενημέρωση για το θέμα του ΕΔΟΕΑΠ. Θα παρευρεθεί στέλεχος του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ όπου εκτός από την ενημέρωση θα δεχθεί και τυχόν ερωτήσεις σε απορίες που υπάρχουν, καθώς και ο νομικός μας σύμβουλος Δημήτρης Περπατάρης.  

Σας περιμένουμε ΟΛΟΥΣ από τις 11:00 το πρωί.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Τ/Σ MEGA

Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2018                                                                                             αρ. πρωτ: 2661

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Τ/Σ MEGA

Συνάδελφοι,

Πριν από λίγες μέρες ο βασικός μέτοχος του MEGA κύριος Γ. Βαρδινογιάννης, με μία ανακοίνωση που σύμφωνα με δημοσιεύματα έφυγε από το γραφείο τύπου του STAR(?)  έκανε γνωστό πως αποσύρει το ενδιαφέρον του για τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και καλεί τις τράπεζες να ακολουθήσουν όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Τη μόνη υποχρέωση που θεωρεί πως έχει απέναντι στους 420 εργαζόμενους είναι η καταβολή ενός μισθού από τα δεδουλευμένα τους. Για τους 16 υπόλοιπους μισθούς απλά… καλεί τους άλλους μετόχους, νέους ή παλιούς, να ανταποκριθούν. 

Δηλαδή με λίγα λόγια ο άνθρωπος που κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό στην εταιρία, με μια… «μανατζερίστικη αριθμητική» που δικαιολογεί και την προέλευση της ανακοίνωσης (STAR), πετάει λίγα ψίχουλα στους εργαζόμενους και θεωρεί πως είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του.

Όταν μάλιστα είχε πάρει την πρωτοβουλία και δυο χρόνια τώρα καλλιεργούσε προσδοκίες στους ταλαιπωρημένους εργαζόμενους. Την τελευταία στιγμή όμως κι ενώ η συμφωνία με τις τράπεζες για την επιστροφή του σταθμού στην κανονικότητα ήταν γεγονός, έκανε πίσω με την δικαιολογία πως οι ενδιαφερόμενοι για τις τηλεοπτικές άδειες θα ήταν 8.

Και όταν η ίδια η πραγματικότητα τον διέψευσε η επόμενη δικαιολογία ήταν πως  το Ε.Σ.Ρ.  δεν απάντησε πως δεν θα ρίξει το σήμα  του καναλιού. Την στιγμή μάλιστα που το Ε.Σ.Ρ εδώ και μήνες έχει αφήσει το κανάλι να εκπέμπει.  Άραγε αν δεν πέσει το σήμα στις 26 Φεβρουαρίου, θα υπάρξει άλλη δικαιολογία;;

Η πραγματικότητα όμως βρίσκεται αλλού. Το ότι δεν προχώρησε η συμφωνία με τις τράπεζες που θα ξανάνοιγε το κανάλι ήταν απόφαση των μετόχων άρα και του κυρίου Γ. Βαρδινογιάννη. Ίσως να μην τα βρήκαν τελικά μεταξύ τους. Ίσως και να μην είχαν ποτέ τη διάθεση να τα βρουν και να τους βόλευε η απλήρωτη εργασία των συναδέλφων μας καθώς από τα έσοδα των διαφημίσεων μειώνονταν τα δάνειά τους. Όπως και να έχει όμως είναι αδιανόητο να υπολογίζει το μερίδιο του (και μάλιστα μόλις 1 μισθό!!!) και να πετάει μπαλάκι τους εργαζόμενους σε άλλους μετόχους που δεν υπάρχουν πια στην εταιρία. 

Κύριε Βαρδινογιάννη.

Είστε αυτός που κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών της Τηλέτυπος. Άρα είστε ο πρώτος και κύριος υπεύθυνος για την εξόφληση των νόμιμων αποδοχών των εργαζομένων. Αν τώρα οι άλλοι μέτοχοι δεν θέλουν να ανταποκριθούν ή απορρίπτουν την όποια «μανατζερίστικη αριθμητική» είναι δικό σας πρόβλημα και όχι του απλού εργαζόμενου.

Εκτός όμως από τις νόμιμες αποδοχές υπάρχουν και οι ηθικές. Και δεν είναι άλλες από τις αποζημιώσεις των ανθρώπων που στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις το κανάλι όλα αυτά τα χρόνια. Ακόμα και τα χρόνια της ανέχειας και της εξαθλίωσης. 

Αυτές λογικά θα έπρεπε να είναι πιο σημαντικές για εσάς σύμφωνα με την εικόνα που δείχνει η οικογένειά σας στην κοινωνία. Εκτός αν κάποια άλλη «μανατζερίστικη αριθμητική» δεν σας κάνει να το βλέπετε.

Υ.Γ.

Επειδή αυτόν τον νέο κλάδο των μαθηματικών, προερχόμενο από κανάλι που εδρεύει στην Κηφισιά τον γνωρίζουμε πια καλά προειδοποιούμε άπαντες για το τι επιτάσσει. Η νόμιμη διαδικασία των τραπεζών που καλεί ο βασικός μέτοχος να ακολουθηθεί είναι η πτώχευση. Έτσι πετάγονται στον καλάθι των αχρήστων ΟΛΑ τα χρέη (δάνεια, δεδουλευμένα, προμηθευτές κ.λ.π.) και πλειστηριάζονται τα περιουσιακά στοιχεία της  εταιρείας. Στον επικείμενο πλειστηριασμό το όνομα του σταθμού και η ταινιοθήκη είναι διαθέσιμα. Όπως και πολύ δελεαστικό είναι να ξεφορτωθείς εργαζόμενους με δικαιώματα πολλών ετών και να τους αντικαταστήσεις με νέους, με μόνο δικαίωμα του μισθούς… πείνας.  Όσο για τα εμπόδια της νομοθεσίας;;  Αυτά αποφεύγονται με διάφορα τερτίπια.

Η Κυβέρνηση ακούει;;

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΑΠΟΦΑΣΗ  Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2018                                                                                               αρ. πρωτ: 2660

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συνάδελφοι,

Tο Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α.  κατά την συνεδρίασή του  της 31/01/2018  αποφάσισε ομόφωνα την σύγκληση της Καταστατικής Γ.Σ. την 24/02/2018 στο KYBE Περιστερίου (Εθν. Μακαρίου 1 & Κηφισού, Γέφυρα Κολοκυνθού) και ώρα 11.00 και προτείνει προς τροποποίηση τα άρθρα του καταστατικού:

8:    (Δικαίωμα και διαδικασία εγγραφής),

14:  (Συνεδριάσεις- Αρμοδιότητες του Δ.Σ.),

22:  (Ελεγκτική επιτροπή),

26:  (Τρόπος λήψης αποφάσεων Γ.Σ.-Παύση Δ.Σ. και άλλων οργάνων).

Το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. σε νέα του συνεδρίαση στις 09/02/2018 αποφάσισε ομόφωνα την απόσυρση από την ημερήσια διάταξη της Καταστατικής συνέλευσης του άρθρου 26 (Τρόπος λήψης αποφάσεων Γ.Σ.- Παύση Δ.Σ. και άλλων οργάνων) και την προσθήκη του άρθρου 21 (Έφορος).

Ως εκ τούτου η το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. προτείνει προς τροποποίηση τα άρθρα του καταστατικού:

8:    (Δικαίωμα και διαδικασία εγγραφής),

14:  (Συνεδριάσεις- Αρμοδιότητες του Δ.Σ.),

21:  (Έφορος),

22:  (Ελεγκτική επιτροπή),

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, τα προτεινόμενα άρθρα θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση, η ψήφιση θα γίνει κατ' άρθρο, ενώ το Δ.Σ. θα αναλάβει να συγκεντρώσει τις προτάσεις των μελών, να τις οργανώσει ανά άρθρο και να τις θέσει σε ψηφοφορία εφαρμόζοντας την νόμιμη Καταστατική διαδικασία.  Σημειωτέον ότι σύμφωνα με το άρθρο 25 παρ. 4 του ισχύοντος Καταστατικού μας : «Στις περιπτώσεις που θα παρθεί απόφαση για τροποποίηση του Καταστατικού απαιτείται η παρουσία των μισών τουλάχιστον από τα μέλη που είναι οικονομικά τακτοποιημένα και πλειοψηφία των 3/4 των παρόντων, ενώ για την απόφαση μεταβολή του σκοπού της οργάνωσης απαιτείται η συναίνεση όλων των γραμμένων μελών. Η συναίνεση των απόντων δίνεται στην τελευταία περίπτωση εγγράφως.»

Αποτελεί δεδομένο ότι η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη. Παρακαλούνται όλοι οι συνάδελφοι να διευκολύνουν με την μαζική συμμετοχή τους τις διαδικασίες  της Καταστατικής Γ.Σ. Υπενθυμίζουμε ότι τα μη τακτοποιημένα οικονομικά μέλη σύμφωνα με σχετική απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. (Συνεδρίαση της 31/01/2018) μπορούν να τακτοποιούνται μέχρι την έναρξη της Γ.Σ. με την καταβολή της εισφοράς μηνός Δεκεμβρίου 2017.

Τα μέλη μας που ενδιαφέρονται να υποβάλλουν προτάσεις για τροποποίηση να τις καταθέσουν εγγράφως στο επίσημο e-mail της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. (info@etita.gr) υπό την προϋπόθεση ότι θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του μέλους καθώς και το άρθρο του καταστατικού που προτείνει για τις τροποποιήσεις.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ (ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ) ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2018                                                                                               αρ. πρωτ: 2658

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συνάδελφοι,

Tο Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α.  κατά την συνεδρίασή του  της 31/01/2018  αποφάσισε ομόφωνα την σύγκληση της Καταστατικής Γ.Σ. την 24/02/2018 στο KYBE Περιστερίου (Εθν. Μακαρίου 1 & Κηφισού, Γέφυρα Κολοκυνθού) και ώρα 11.00 και προτείνει προς τροποποίηση τα άρθρα του καταστατικού:

8:    (Δικαίωμα και διαδικασία εγγραφής),

14:  (Συνεδριάσεις-Αρμοδιότητες του Δ.Σ.),

22:  (Ελεγκτική επιτροπή),

26:  (Τρόπος λήψης αποφάσεων Γ.Σ.-Παύση Δ.Σ. και άλλων οργάνων).

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, τα προτεινόμενα άρθρα θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση, η ψήφιση θα γίνει κατ' άρθρο, ενώ το Δ.Σ. θα αναλάβει να συγκεντρώσει τις προτάσεις των μελών, να τις οργανώσει ανά άρθρο και να τις θέσει σε ψηφοφορία εφαρμόζοντας την νόμιμη Καταστατική διαδικασία.  Σημειωτέον ότι σύμφωνα με το άρθρο 25 παρ. 4 του ισχύοντος Καταστατικού μας : «Στις περιπτώσεις που θα παρθεί απόφαση για τροποποίηση του Καταστατικού απαιτείται η παρουσία των μισών τουλάχιστον από τα μέλη που είναι οικονομικά τακτοποιημένα και πλειοψηφία των 3/4 των παρόντων, ενώ για την απόφαση μεταβολή του σκοπού της οργάνωσης απαιτείται η συναίνεση όλων των γραμμένων μελών. Η συναίνεση των απόντων δίνεται στην τελευταία περίπτωση εγγράφως.»

Αποτελεί δεδομένο ότι η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη. Παρακαλούνται όλοι οι συνάδελφοι να διευκολύνουν με την μαζική συμμετοχή τους τις διαδικασίες  της Καταστατικής Γ.Σ. Υπενθυμίζουμε ότι τα μη τακτοποιημένα οικονομικά μέλη σύμφωνα με σχετική απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. (Συνεδρίαση της 31/01/2018) μπορούν να τακτοποιούνται μέχρι την έναρξη της Γ.Σ. με την καταβολή της εισφοράς μηνός Δεκεμβρίου 2017.

Τα μέλη μας που ενδιαφέρονται να υποβάλλουν προτάσεις για τροποποίηση να τις καταθέσουν εγγράφως στο επίσημο e-mail της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. ( info@etita.gr)  υπό την προϋπόθεση ότι θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του μέλους καθώς και το άρθρο του καταστατικού που προτείνει για τις τροποποιήσεις.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

περισσότερα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΠΟΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ, ΣΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ MEGA ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ.

ΤΟΝ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ, ΑΡΩΓΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ.

 

 

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Δ.Τ. ΓΙΑ ΤΟ MEGA

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ Τ/Σ MEGA

Συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι του MEGA εδώ και λίγες ημέρες έχουν ξεκινήσει έναν ωραίο αγώνα.  Επί 24ωρης βάσης και πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες βρίσκονται έξω από την Motor Oil, εκεί που στεγάζονται τα γραφεία ενός από των βασικών μετόχων του σταθμού.  Με αντίσκηνα και πανό αλλά πάνω απ όλα με κατάθεση ψυχής, διεκδικούν το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία καθώς και τα δεδουλευμένα αλλά και τις αποζημιώσεις τους, αν οι μέτοχοι παραμείνουν… «αμέτοχοι» και οδηγήσουν τελικά το κανάλι σε πτώχευση.  Πάνε δύο χρόνια τώρα που οι ιδιοκτήτες του MEGA εγκατέλειψαν πρώτοι και καλύτεροι τον σταθμό αφήνοντας στην τύχη τους εκατοντάδες οικογένειες.  Όμως οι συνάδελφοί μας με την απλήρωτη εργασία τους τον κράτησαν όρθιο και ζωντανό αφού ήλπιζαν για επιστροφή στην κανονικότητα.  Και όσο φούσκωναν οι λογαριασμοί του σταθμού στις τράπεζες μέσω των διαφημίσεων που έπαιζαν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι και μειώνονταν τα χρέη των ιδιοκτητών του σε αυτές, τόσο ο εμπαιγμός συνεχιζόταν.

Δύο χρόνια τώρα άκουγαν υποσχέσεις.  Ήλπιζαν και καρδιοχτυπούσαν για να έρθει η στιγμή της λύτρωσης και να πάρουν τη ζωή τους πίσω.  Δύο χρόνια τώρα παρακολουθούσαν τις ευθύνες να επιρρίπτονται από τον ένα μέτοχο στον άλλον και από όλους μαζί στις τράπεζες και την κυβέρνηση.  Και ξανά πάλι από την αρχή.  Και στη μέση όλοι αυτοί που τόσα χρόνια στήριξαν το κανάλι.  Και η ανέχεια μαζί με την εξαθλίωση εμφανιζόταν ολοένα και πιο απειλητικά όσο περνούσε ο χρόνος.  Μαζί και η απογοήτευση.  Και κοντά σε όλα και η οργή.  Και όλο κάτι γινόταν και ελπίζανε ξανά.  Μέχρι που οι μάσκες έπεσαν αφού φάνηκε ξεκάθαρα μπροστά τους το βάρβαρο και απάνθρωπο επιχειρηματικό παιχνίδι που έπαιξαν στις πλάτες τους οι μεγαλύτεροι οικονομικοί παράγοντες της χώρας.

 

ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ MEGA ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ.
Συνάδελφοι του ΜΕGA.

Η Ε.Τ.Ι.Τ.Α. αλλά και όλοι οι συνάδελφοί σας στα άλλα κανάλια βρίσκονται δίπλα σας. Μαζί σας σε αυτόν τον ωραίο αγώνα που ξεκινήσατε.
Συνάδελφοι. Είναι υποχρέωση όλων μας να βρεθούμε έστω και λίγες ώρες δίπλα στους συναδέλφους μας του MEGA. Σας περιμένουμε όλους.

ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ

Υ.Γ. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σκύψει επιτέλους πάνω στο πρόβλημα και να νομοθετήσει με σκοπό την προστασία των εργαζομένων από τις απαράδεκτες και απάνθρωπες εργοδοτικές τακτικές.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΕΙΤΗΣΕΕ

 

Αύριο η διαδικασία ανάδειξης/κλήρωσης μεσολαβητή στον ΟΜΕΔ

 

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 27 Ιανουαρίου 2018                                                                                          αρ. πρωτ.: 2637

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι,

Κατά καιρούς η Ένωσή μας έχει αναφερθεί και καυτηριάσει μεμονωμένα περιστατικά διαφόρων συναδέλφων δημοσιογράφων που σε ρόλο οπερατέρ καλύπτουν είτε με κινητά είτε με τάμπλετς ειδησεογραφικά θέματα.  Αυτή η άκρως αντισυναδελφική τακτική υπονομεύει τις θέσεις εργασίας των τεχνικών και θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ίδια τους τη δουλειά.  Αυτό όμως που μας καταγγέλθηκε από συναδέλφους που βρέθηκαν σε αποστολή στην Αλβανία, ξεπερνάει κάθε όριο.

Ο δημοσιογράφος του ΑΝΤ1 Χρήστος Μαζανίτης που τυγχάνει μάλιστα να είναι και συνδικαλιστής (ταμίας της ΕΣΗΕΑ), με τεχνικό εξοπλισμό και handycam κάμερα, κάλυψε ως «δημοσιογράφος-τεχνικός» το συγκεκριμένο θέμα και αυτό μετέπειτα προβλήθηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.  Είναι απορίας άξιο πως είναι δυνατόν ένας συνδικαλιστής που πρώτο του μέλημα είναι η διασφάλιση θέσεων εργασίας να κάνει μια δουλειά που δεν είναι δική του και να φέρεται με τέτοιο απαράδεκτο και αντισυναδελφικό τρόπο.  Άραγε τι θα έλεγε αν κάποιος συνδικαλιστής της Ένωσής μας ταυτόχρονα με την τεχνική κάλυψη ενός θέματος έκανε και τη δουλειά του δημοσιογράφου;

Ζητάμε λοιπόν από το συνεργαζόμενο σωματείο της ΕΣΗΕΑ να καλέσει τον… ταμία της και να δώσει εξηγήσεις για την συμπεριφορά του.  Επίσης αναμένουμε από την Ένωση Συντακτών να πάρει σαφή θέση για όλα αυτά τα κρούσματα που ολοένα και πληθαίνουν και πλήττουν τους τεχνικούς της τηλεόρασης, καθώς επίσης και να αποτρέψει να επαναληφθούν τέτοιου είδους περιστατικά στο μέλλον.

Όσο για τον κύριο Μαζανίτη το μόνο που έχουμε να πούμε είναι πως με αυτό του το ατόπημα δεν τιμά επ ουδενί το θεσμικό ρόλο που κατέχει σε ένα τόσο ιστορικό σωματείο.

ΥΓ)

Άραγε η Διεύθυνση Ειδήσεων του ΑΝΤ1 γνώριζε ή όχι ποιος ήταν ο … τεχνικός που κάλυψε το θέμα;  Ή μήπως για να κάνει οικονομίες στον σταθμό, η ίδια έστειλε στο θέμα δημοσιογράφο με… ικανότητες οπερατέρ…..;

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ)

Αθήνα, 22 Ιανουαρίου 2018                                                                                  Αρ. Πρωτ:  2632

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της E.T.I.T.A. καταδικάζει τις επιθέσεις κατά τεχνικών και δημοσιογράφων οι οποίοι βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας του Βασίλη Στεφανάκου, από αγνώστους.  Επίσης καταδικάζουμε την απαράδεκτη στάση των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν σε απόσταση λίγων μέτρων από τον τόπο που διαδραματίστηκαν τα περιστατικά. Και αυτό γιατί σε όλα τα περιστατικά παρέμειναν παντελώς απαθείς και αδιάφοροι. Στην περίπτωση μάλιστα του τεχνικού που χρειάστηκε η μεταφορά του στο νοσοκομείο, όταν αυτός πλησίασε τις αστυνομικές δυνάμεις για βοήθεια, ένας από τους αστυνομικούς σε αυστηρό ύφος του είπε την φράση “τι θέλεις εδώ ρε;” 

Ζητάμε λοιπόν από τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να διεξάγει αμέσως έρευνα, να καταλογίσει τις ευθύνες και να μας απαντήσει για τα όσα πρωτοφανή συνέβησαν εναντίον των συναδέλφων μας.

Εντύπωση μας προκαλεί επίσης πως το συγκεκριμένο σοβαρότατο θέμα προβλήθηκε από όλα τα κανάλια εκτός από το STAR.  Την στιγμή κατά την οποία, μια μέρα πριν είχε προβληθεί περιστατικό συναδέλφου που σπρώχτηκε και εξυβρίστηκε από δημόσιο λειτουργό. 

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (STAR)

Αθήνα, 18 Ιανουαρίου 2018                                                                                               Αρ. Πρωτ:  2631 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ STAR-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι! 

Χθες το απόγευμα, συνάδελφος οπερατέρ, εργαζόμενος της εταιρίας που δημιούργησε το STAR δέχθηκε άνανδρη επίθεση εν ώρα εργασίας από αγνώστους και ξυλοκοπήθηκε άγρια, με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένος. Η ζωή του διέτρεξε άμεσο κίνδυνο και το ότι γλύτωσε μόνο με κάποια ράμματα στο κεφάλι ήταν καθαρά θέμα τύχης. 

Η εταιρεία ALTEBARAN που ιδρύθηκε το καλοκαίρι όταν η διοίκηση του STAR έκλεισε τα εξωτερικά συνεργεία και απέλυσε αιφνιδιαστικά όλους τους οπερατέρ, έχει επιβάλλει βλαπτική μεταβολή στους τεχνικούς αφού τους βγάζει έξω μονούς και με δίτροχο όχημα. Ο συνάδελφος χτυπήθηκε αμέσως μόλις κατέβηκε από την μηχανή.

Με αυτό το περιστατικό, δυστυχώς, η Ένωσή μας δικαιώνεται. Χρόνια τώρα φωνάζουμε στην διοίκηση του STAR, που χρησιμοποιεί κατά κόρον μονά συνεργεία, για τους κινδύνους που εγκυμονεί για τους εργαζόμενους η τακτική αυτή. Το τονίζουμε στις συναντήσεις μας στον ΟΜΕΔ και γι αυτό το λόγο όσο κι αν το ζητάνε επίμονα οι εργοδότες, ΟΛΕΣ οι Διαιτητικές Αποφάσεις μας έχουν δικαιώσει. Ακόμα και εξώδικα έχουν σταλεί αλλά σε καμιά περίπτωση δεν ίδρωσε το αυτί τους. Το ελάχιστο κέρδος για την διοίκηση του STAR έχει μεγαλύτερη αξία από την ίδια την ζωή των εργαζομένων. 

Για την ALTEBARAN όμως δεν ισχύουν οι Διαιτητικές Αποφάσεις κι έτσι οι απολυμένοι συνάδελφοι υπέγραψαν εκβιαστικά νέες ατομικές συμβάσεις δεχόμενοι τα μονά συνεργεία. Πουθενά όμως δεν υπήρχε λέξη και για τα δίτροχα οχήματα τα οποία επέβαλλαν αργότερα. Η άλλη επιλογή τους ήταν το ταμείο ανεργίας.  Έτσι φθάσαμε ακόμα και στο σημείο, στο τελευταίο συλλαλητήριο που έγιναν τα επεισόδια, να στείλουν έναν μόνο άνθρωπο να καλύψει το θέμα με δίτροχο όχημα.

Όπως και να έχει κύριοι του STAR, να γνωρίζετε πως όχι απλά είμαστε αποφασισμένοι αλλά και ότι έχουμε απόλυτη ευθύνη να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο τους εργαζόμενους που εσείς λόγω κέρδους τους θέτετε καθημερινά σε απόλυτο κίνδυνο. Γι αυτό η Ένωσή μας έχει ήδη κινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον του προέδρου της εταιρίας ALTEBARAN κυρίου Φώτη Διαλεκτόπουλου, των κυρίων Ισίδωρου Παπαμιχάλη, διευθυντή ανθρωπίνων πόρων του STAR και Πάνου Κυριακόπουλου, προέδρου του STAR (κι ας αρνείται την ιδιότητα) αλλά και των μελών της εταιρείας Νίκου Χατζηευαγγέλου και Γιώργου Βενιού, ως ηθικοί αυτουργοί.

Και επιτέλους κύριοι...! 

Καταλάβετε πως δεν υπάρχουν ακίνδυνα ειδησεογραφικά θέματα ή μη. Ο άνθρωπος που κρατά στα χέρια του τηλεοπτική μηχανή γίνεται στόχος οποιαδήποτε στιγμή σε οποιοδήποτε μέρος. Όταν μάλιστα δουλεύει εντελώς μόνος του ο στόχος αυτός είναι πολύ πιο ευάλωτος. Γι αυτό...

  • ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΜΟΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ
  • ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
  • ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟΣΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΜΟΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ.
  • ΣΑΣ ΘΕΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΑΣ

Υ.Γ.)

Για τον εν λόγω γνωστό manager ο οποίος αρέσκεται να απολύει κόσμο, η εμπλοκή του από το καλοκαίρι του ’17 στην υπόθεση του MEGA έφερε τα γνωστά αποτελέσματα.  Θα ακολουθήσει ανακοίνωση για το ρόλο του στην κατάσταση που έχει περιέλθει το ιστορικό αυτό κανάλι.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

ΓΙΑ ΤΟΝ Τ/Σ MEGA

Αθήνα, 10 Ιανουαρίου 2018                                                                                  Αρ. Πρωτ:  2626

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟN Τ/Σ MEGA

Συνάδελφοι,

Λίγες ώρες πριν τη λήξη της προθεσμίας για την κατάθεση φακέλων για τις τηλεοπτικές άδειες, ενημερωθήκαμε από τους μετόχους του MEGA πως τελικά η εταιρεία που θα κατέβαινε στον διαγωνισμό για λογαριασμό του σταθμού, αποσύρει το ενδιαφέρον της.  Και όλα αυτά την στιγμή που κάθε εμπόδιο για την επιστροφή του σταθμού στην κανονικότητα είχε ξεπεραστεί.

Ο εμπαιγμός που υπέστησαν οι εργαζόμενοι τόσους μήνες τώρα από τους μετόχους του καναλιού και η κατάληξη αυτού, ξεπερνάει κάθε όριο ηθικής και λογικής.  Με λίγα λόγια οι ίδιοι άνθρωποι που κατέστρεψαν τον σταθμό και ευθύνονται για την εξαθλίωση εκατοντάδων εργαζομένων, έρχονται τώρα και με τον πιο κυνικό και απάνθρωπο τρόπο, ανακοινώνουν το τέλος του καναλιού πετώντας στο δρόμο οικογένειες και παιδιά, αφού πρώτα έχουν στίψει τις ζωές τους.

Εμείς από την πλευρά μας, διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση.

ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ MEGA.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media