Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία τύπου

2018

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Αθήνα, 4 Ιουνίου 2018                                                                                                        αρ. πρωτ: 2700

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ Τ/Σ ALPHA, STAR, ANT1 

Εμείς οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης δηλώνουμε τα κάτωθι:

Όσον αφορά τη σύμπραξη των τηλεοπτικών σταθμών ALPHA και STAR και μετά την συν ομολογία αλλά και την ενυπόγραφη δήλωση των εκπροσώπων των δύο καναλιών στο πρακτικό  της τριμερούς συνάντησης του Υπ. Εργασίας το οποίο αναφέρει:

Α. Δεν θα υπάρξει συγχώνευση είτε εταιριών είτε τμημάτων

Β. Οι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί θα διατηρήσουν την αυτοτέλειά τους.

Γ. Δεν θα επηρεαστούν οι θέσεις εργασίας

Δ. Δεν θα μεταβληθούν οι εργασιακές σχέσεις….

Δίνουμε εντολή και εξουσιοδοτούμε το Δ.Σ. της Ένωσής μας να κηρύξει στάσεις εργασίας  και απεργιακές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που οι δύο σταθμοί είτε τώρα είτε στο μέλλον δεν τηρήσουν αυτές τις ενυπόγραφες δεσμεύσεις.

Το ίδιο θα συμβεί σε οποιαδήποτε περίπτωση που οι ρόλοι των εργαζομένων των δύο καναλιών δεν θα είναι απολύτως διακριτοί και θα υπάρξει σύγχυση. Παρομοίως όποτε υπάρξει παρανόμως κοινή χρήση μηχανημάτων και χώρων.

Επίσης εξουσιοδοτούμε και δίνουμε εντολή στο Δ.Σ. του σωματείου μας να πράξει το αυτονόητο και να ελέγχει βήμα βήμα την νομιμότητα του όλου εγχειρήματος αλλά και να επέμβει άμεσα όπως εκείνο κρίνει στην οποιαδήποτε άλλη παρατυπία ή παρανομία.

Τέλος με απεργιακές κινητοποιήσεις θα αντιμετωπιστεί και ο τηλεοπτικός σταθμός ANT1 αν εκείνος προβεί σε νέες μειώσεις μισθών ή απολύσει έστω και έναν συνάδελφο. Τα σπασμένα των μεγαλοστελεχών, δεν θα τα πληρώσουν οι απλοί εργαζόμενοι».

Συνάδελφοι. Το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α.  πήρε συγκεκριμένες εντολές από το ανώτατο όργανο ενός σωματείου. Την Γενική Συνέλευση. Έτσι και θα πορευθεί.

Υ.Γ. Όσο για τον διευθυντή σύνταξης του STAR κύριο Βασίλη Πελέκη, ο οποίος διαμηνύει απειλητικά μηνύματα στους τεχνικούς του σταθμού, όσον αφορά την ακριβή έλευσή τους στην εργασία τους μετά την λήξη της στάσης,  ενημερώνουμε τον ίδιο αλλά και την διοίκηση του σταθμού πως την επόμενη φορά που όχι μόνο θα απειλήσει αλλά και θα ασχοληθεί με τους τεχνικούς του σταθμού ο εν λόγω κύριος, η ένωσή μας θα αντιδράσει άμεσα όπως εκείνη γνωρίζει. Ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά.  Συστήνουμε δε στον συγκεκριμένο κύριο να μάθει τρόπους καλής συμπεριφοράς καθώς και τί σημαίνει η λέξη «σεβασμός» και να πάψει να είναι αγενής και εριστικός με τους θεσμικούς εκπροσώπους των συναδέλφων τεχνικών. Η απρόκλητη αγένεια σε πρόσωπα που έχουν εκλεχθεί για να εκπροσωπούν εργαζομένους συνεπάγεται και απρόκλητη αγένεια προς όλους.  Κάτι που δεν έχουμε συναντήσει ποτέ ούτε καν από μεγάλα στελέχη καναλιών.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 2/6

4ΩPH ΣTAΣH EPΓAΣIAΣ

ΣABBATO 2/6 AΠO 12:00 EΩΣ 16:00

ΓIA THN ΠPAΓMATOΠOIHΣH THΣ ΓENIKHΣ ΣYNEΛEYΣHΣ

(KYBE ΠEPIΣTEPIOY-EΘN. MAKAPIOY 1 & KHΦIΣOY-ΓEΦYPA KOΛOKYNΘOY) 

περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Αθήνα, 29 Μαίου 2018                                                                                                 αρ. πρωτ: 2697

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. καλεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 23 του Καταστατικού της, τα μέλη της Ένωσης σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

 • Ø Ενημέρωση για τα σχέδια των τηλεοπτικών σταθμών ALPHASTARγια την επικείμενη συνεργασία τους και την συγχώνευση των εταιρειών τους GREENPIXELPLUS.  Απόφαση για κινητοποιήσεις σε περίπτωση απωλειών θέσεων εργασίας
 • Ø Ενημέρωση για τις εξελίξεις στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA
 • Ø Ενημέρωση και απόφαση για κινητοποιήσεις σε περίπτωση μειώσεων μισθών ή και απωλειών θέσεων εργασίας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1
 • Ø Εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου για κήρυξη απεργίας και στάσεων εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας και όποιων άλλων κρίνει σκόπιμο για όλα τα θέματα που αφορούν εργασιακά και ασφαλιστικά αιτήματα

 Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

και ώρα 13:00

στον Συνεδριακό χώρο του ΚΥΒΕ Περιστερίου

 Εθνάρχου Μακαρίου 1 & Κηφισού

(Γέφυρα Κολοκυνθού)-

στάση μετρό: Άγιος Αντώνιος 

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ (24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 30-5)

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ & ΧΑΡΤΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ENΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αθήνα, 24 Μαΐου 2018

24ωρη απεργία στα ΜΜΕ

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στην από 23/5/2018 συνεδρίασή τους  και στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής πανελλαδικής κινητοποίησης που έχουν κηρύξει  ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 30 Μαΐου, αποφάσισαν τη συμμετοχή τους με την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00  π.μ. της Τετάρτης 30 Μαΐου 2018 έως τις 06.00 π.μ. της  Πέμπτης 31 Μαΐου 2018 σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Οι εργαζόμενοι στο χώρο της ενημέρωσης, ως ενεργό κομμάτι του σκληρά δοκιμαζόμενου εργατικού κινήματος και της ελληνικής κοινωνίας

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ -  ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΜΑΣΤΕστα αντιλαϊκά μέτρα καιστις μνημονιακές δεσμεύσεις που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση θέτοντας στην ατζέντα διαρκώς και νέα ληστρικά μέτρα, αδιαφορώντας προκλητικά για τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, που πλήττουν κατάφωρα το σύνολο του Ελληνικού λαού και ιδιαίτερα τους εργαζομένους στο χώρο του Τύπου.

Ο αγώνας εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων είναι διαρκής μέσα σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον ύφεσης, λιτότητας, απολύσεων, επισφαλούς και αδήλωτης εργασίας, ανεργίας, νέων περικοπών στις συντάξεις, δριμείας φοροεπιδρομής και υπερφορολόγησης, φτωχοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕτην άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών πολιτικών βίαιης και αντιδημοκρατικής προσβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων, στην εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους και στη διαρκή ομηρία των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών. 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για:

 • Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, με ίσα δικαιώματα
 • Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις
 • Στήριξη του ΕΔΟΕΑΠ, ως αυτόνομου και αυτοδιοίκητου Ταμείου που καλύπτει το σύνολο των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου σε όλη τη χώρα. Να σταματήσουν οι εμφανείς και αφανείς προσπάθειες των θεσμών, της Eurostat και των εργοδοτών για την υπονόμευση της αυτοτέλειας του ΕΔΟΕΑΠ. Η Κυβέρνηση να πάψει να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο στο θέμα του ΕΔΟΕΑΠ.
 • Δωρεάν δημόσια υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους  ασφαλισμένους
 • Κατάργηση του Νόμου – λαιμητόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό (ν. 4387/2016).
 • Στήριξη της απόφασης για αποχή από την αξιολόγηση
 • Άμεση εξόφληση δεδουλευμένων, όπου οφείλονται
 • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας
 • Αποκατάσταση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων και τήρηση της υποχρέωσης των εργοδοτών για κατάρτιση και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, χωρίς παρελκυστικές τακτικές με στόχο την αποτροπή των ΣΣΕ που τους δεσμεύουν και την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας με πρόσχημα τη κρίση.
 • Κανένας πλειστηριασμός, για την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν.
 • Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματος, με αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ
 • Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με κυρίαρχο το δικαίωμα της αυτοτελούς διεκδίκησης συλλογικών διαπραγματεύσεων και το δικαίωμα της απεργίας

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, δηλώνοντας την πάγια προσήλωσή τους στον αγώνα για:

ü  ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

ü  ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ

ü  ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

καλούν όλους τους συναδέλφους να περιφρουρήσουν την 24ωρη απεργία της Τετάρτης 30 Μαΐου 2018, να συμμετάσχουν δυναμικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις και να διασφαλίσουν την επιτυχία της.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

 

 

περισσότερα

Δ.Τ. ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ALPHA-STAR

Αθήνα, 18 Μαίου 2018                                                                                         Αρ. Πρωτ: 2694

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Τ/Σ ALPHA ΚΑΙ STAR

 

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε πως μετά από επίσημη συνάντηση που είχε η Ένωσή μας με τη Διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, η σύμπραξη του εν λόγω σταθμού με τον τηλεοπτικό σταθμό STAR, θεωρείται πια οριστική.  Το σχέδιο κατ’ αυτούς προβλέπει την συγχώνευση των δύο θυγατρικών εταιρειών παραγωγής που διαθέτουν οι δύο σταθμοί (GREEN PIXEL και PLUS) και την συγκατοίκησή τους στα στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA στο Πικέρμι.  Από εκεί θα παράγονται και θα προβάλλονται οι ψυχαγωγικές εκπομπές των δύο καναλιών.

Επίσης, σύμφωνα με τα σχέδιά τους, το δελτίο ειδήσεων του ALPHA μετακομίζει και συστεγάζεται στις Ιδιόκτητες εγκαταστάσεις που διαθέτει το STAR CHANNEL στην Κηφισιά και μέσα στον Ιούλιο θα βγαίνει από εκεί. Σας ενημερώνουμε επίσης πως μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της Ένωσής μας και με την διοίκηση του STAR.

Η εν λόγω σύμπραξη πολύ φοβόμαστε πως θα επιφέρει είτε άμεσα είτε μελλοντικά πολλές χαμένες θέσεις εργασίας παρόλο που η Διοίκηση του ALPHA φάνηκε τελείως καθησυχαστική πάνω σ’ αυτό.  Άλλωστε, ανέκαθεν ο κύριος σκοπός των συγχωνεύσεων ή συμπράξεων είναι η μείωση του κόστους λειτουργίας.  Αυτό σημαίνει απολύσεις και ανεργία !

Όμως το όλο εγχείρημα κολλάει και σε θέματα νομιμότητας.  Αυτό τουλάχιστον μας ανέφεραν προ ημερών θεσμικοί φορείς λέγοντάς μας χαρακτηριστικά πως «σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία, αυτό δεν μπορούν να το κάνουν».  Όπως και να έχει όμως, την Ένωσή μας δεν την ενδιαφέρει η οποιαδήποτε συμφωνία μεταξύ των εργοδοτών.  Αυτό που μας ενδιαφέρει όμως και θα σταθούμε απέναντι, όπως κάνουμε πάντα, είναι οι χαμένες θέσεις εργασίας και οι παράνομες τακτικές που οδηγούν σ’ αυτές.

Τέλος απαιτούμε από την  Κυβέρνηση να ελέγξει και αυτή την νομιμότητα του σχεδίου και να επέμβει επιτέλους προς όφελος των εργαζόμενων. Σε όλη αυτή την κατάσταση που εδώ και καιρό δημιουργείται στα media  εταιρείες παραγωγής, μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί που οδηγούνται σε κλείσιμο, συγχωνεύσεις ή συμπράξεις παρουσιάζονται ως… «Πόντιοι Πιλάτοι». Κάποια στιγμή πρέπει να πάρουν σαφή θέση.

Υ.Γ.1)  Ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές και ανεμένεται συνάντηση μαζί τους για την διευθέτηση του θέματος.

Υ.Γ.2)  Σας ενημερώνουμε επίσης πως σύντομα θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση για το θέμα αυτό αλλά και για άλλα θέματα που αφορούν τον κλάδο.  ΚΑΙ αυτό το καλοκαίρι προμηνύεται θερμό και καλούμε τα μέλη μας σε αγωνιστική εγρήγορση.

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

     

περισσότερα

Κ Α Λ Ο Τ Α Ξ Ι Δ Ι........

 

..........

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΛΕΟΝΑΡΝΤ

..........

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΥ - ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ENΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αθήνα, 30 Απριλίου 2018

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Mε αφορμή τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς oι Συνεργαζόμενες Eνώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, διαμηνύουν για άλλη μια φορά την πάγια αγωνιστική θέση τους στις αδιαπραγμάτευτες αρχές για το δικαίωμα στην εργασία, στην δημοκρατία και στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας και ταυτόχρονα διεκδικούμε την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, την αποκατάσταση της επαγγελματικής μας αξιοπρέπειας και κυρίως το σεβασμό στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αντιδρώντας σε κάθε απόπειρα ευτελισμού της Ενημέρωσης.

H ενδυνάμωση της απασχόλησης, η αποκατάσταση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων, η απόκρουση των απολύσεων, των περικοπών στους μισθούς και τα επιδόματα, η λήψη ουσιαστικών μέτρων υπέρ των ανέργων, αξιοπρεπή και εύρωστα ασφαλιστικά Ταμεία και δωρεάν δημόσια υγεία για όλους τους ασφαλισμένους είναι οι πάγιες αγωνιστικές αρχές μας όχι μόνο για το δημοσιογραφικό κόσμο αλλά για όλους τους εργαζόμενους, για όλη την κοινωνία.

Θεωρώντας ότι ο χώρος του Τύπου αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, οι Συνεργαζόμενες ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ καλούν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την ενότητα και αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων.

ΤΑ Δ.Σ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

 

 

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (MEGA-ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ)

Αθήνα, 3 Απριλίου 2018                                                                                                     αρ. πρωτ: 2687

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ (MEGA)

Όλοι γνωρίζουμε πως η καταβολή του δώρου του Πάσχα είναι υποχρεωτική για όλες τις επιχειρήσεις.  Σύμφωνα όμως με τα λεγόμενα του Προέδρου του Δ.Σ. του MEGA κ. Μήτραινα στη Διοίκηση του σωματείου μας, το δώρο του Πάσχα δε θα καταβληθεί στους εργαζόμενους του MEGA !!!

Αν τελικά δεν καταβληθεί, η Ένωσή μας θα καταθέσει μήνυση για αυτόφωρο αδίκημα και θα καταφύγει και στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Δε γνωρίζουμε τι θα κάνει η Ελληνική Δικαιοσύνη με τους μετόχους και το Δ.Σ. της Εταιρείας, γνωρίζουμε όμως ότι κανείς πια σ’ αυτόν τον τόπο δε θα πιστέψει στα φιλανθρωπικά αισθήματα κάποιων….

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ STAR

Αθήνα, 15 Μαρτίου 2018                                                                                              αρ. πρωτ.: 2682

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ε.Τ.Ι.Τ.Α. καταδικάζει την απαράδεκτη ενέργεια της Διοίκησης του τηλεοπτικού σταθμού STAR CHANNEL να μη σεβαστεί την αγωνία των εργαζομένων του MEGA και να σπάσει την 4ωρη στάση εργασίας που είχε κηρυχθεί από τις Ενώσεις.

Οι υπεύθυνοι του τηλεοπτικού σταθμού και όσοι συνέπραξαν μαζί τους, αδιαφορούν επιδεικτικά στο γεγονός ότι κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο 420 οικογένειες από το μαύρο που επιχειρείται κυρίως από τους μετόχους του MEGA.

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ !!!  Τίποτ’ άλλο !!!

Υ.Γ.)

Αλήθεια, αφού η κυρία Κουτσελίνη θεωρεί την εκπομπή της πολύ πιο σημαντική από το δράμα που βιώνουν οι 420 οικογένειες των εργαζομένων του MEGA  και εφόσον ασχολείται με ευαισθησία για τα κοινωνικά θέματα, θα προβάλλει τουλάχιστον κάποια στιγμή το δράμα αυτό;  Ρητορικό το ερώτημα…

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 14/3

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ 
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
 
Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018
 
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 
    
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΗΕΜΘ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας από τις 12.00 έως τις 16.00 της Τετάρτης, 14 Μαρτίου 2018 για όλους τους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς τηλεόρασης που εργάζονται στην ΕΡΤ (και στην ΕΡΤ-3) και στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας (Alpha, Antenna, Μακεδονία, ΣΚΑΙ, STAR, EPSILONTV και ΑΡΤ), σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους στον τηλεοπτικό σταθμό “MEGA” μετά την απόφαση του ΕΣΡ να ρίξει «μαύρο» στο κανάλι. 
Οι Ενώσεις των εργαζομένων δηλώνουν πως θα στηρίξουν κάθε προσπάθεια, που έστω και την ύστατη στιγμή, θα δίνει προοπτική σωτηρίας στο κανάλι.
 
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ 

 

περισσότερα

MEGA - ΕΝΑ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Αθήνα, 9 Μαρτίου 2018                                                                                                       αρ. πρωτ: 2679

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

MEGA- ΕΝΑ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

        Εδώ και δύο χρόνια συντελείται ένα έγκλημα σε βάρος των 420 εργαζομένων του MEGA και των οικογενειών τους. Αποκορύφωση αυτού του εγκλήματος είναι η επιστολή του Τ/Σ ΣΚΑΙ προς το ΕΣΡ που ζητά την διακοπή της λειτουργίας του. Ζητά δηλαδή να δοθεί η χαριστική βολή στο κανάλι αλλά και στους 420 εργαζόμενους με το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΥΝΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ πως το MEGA δεν τους πληρώνει.  Με άλλα λόγια θέλει τους εκατοντάδες εργαζόμενους επίσημα άνεργους επειδή είναι απλήρωτοι!!! Την στιγμή μάλιστα που ένας από τους μετόχους έδειξε ενδιαφέρον για να συνεχίσει η λειτουργία του καναλιού. 

     Ο σκοπός φυσικά είναι ένας. Περισσότερα κέρδη και πλούτη για τον Κύριο Αλαφούζο πάνω στο … "αίμα" πατεράδων, μανάδων, παιδιών. Ποιος άλλος όμως θα μπορούσε να βγει μπροστά και να ζητήσει κάτι τέτοιο τόσο κυνικά;  Μόνο ο ΣΚΑΙ που πρώτος εφάρμοσε τους αντεργατικούς νόμους των μνημονίων πάνω στους δικούς του εργαζόμενους. Πρώτος απέλυσε, πρώτος μείωσε απανωτά τους μισθούς, πρώτος καταπατούσε συμβάσεις και νόμους. 

     Άραγε όμως πού είναι και η Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε.;  Δεν πάει πολύς καιρός που όταν η προηγούμενη διαδικασία των αδειών έκλεινε κανάλια, εκείνη έβγαινε με βαρύγδουπες δηλώσεις και φώναζε κατά του μαύρου. Υποστήριζε, δήθεν, την πολυφωνία και έριχνε κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους που θα έμεναν στον δρόμο. Τώρα που ένα μέλος της ζητά το ΜΑΥΡΟ για το MEGA δεν έχει να μας πει κάτι; Δεν θα πάρει θέση;  Φυσικά και όχι. 

     Υπάρχουν όμως και άλλοι υπεύθυνοι για το έγκλημα και δεν είναι άλλοι από τους ίδιους τους μετόχους του MEGA. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η τελευταία ανακοίνωση του κυρίου Βαρδινογιάννη που απέσυρε το όποιο ενδιαφέρον του για τον σταθμό καλώντας τις τράπεζες να πτωχεύσουν το κανάλι. Γιατί όμως τόση βιασύνη;  Και γιατί εφόσον δεν τον ενδιαφέρει πια, κρατάει τις μετοχές του και δεν τις πουλάει ή να τις παραχωρήσει;  Μα φυσικά για να μην τις πάρει κάποιος ανταγωνιστής και να είναι σίγουρος πως το κανάλι θα κλείσει καθόσον έχει ήδη στην κατοχή του έναν σταθμό. 

     Αφήσαμε τελευταία και καλύτερη την Κυβέρνηση. Τι εννοούσε άραγε ο  υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς όταν δήλωνε για το MEGA πως "οι προβλέψεις του νόμου είναι σαφείς και δεν επιδέχονται παρερμηνειών”;  Μήπως εμμέσως πλην σαφώς έδειξε με τρόπο το ΜΑΥΡΟ στο MEGA; Όπως και να έχει όμως είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ για μια αριστερή κυβέρνηση δυο χρόνια τώρα να μην προβαίνει σε νομοθετικές ρυθμίσεις για να προστατεύσει τις εκατοντάδες οικογένειες που βρίσκονται σε εργασιακή ομηρία. Να γνωρίζετε κύριοι πως αν πέσει μαύρο στο MEGA και στους 420 εργαζόμενους, το χρεώνεστε και εσείς. 

     Τέλος καλούμε το ΕΣΡ να μην ακούσει όλους αυτούς που θέλουν διακαώς το θάνατο του MEGA και να μην γίνει ουσιαστικά ο "δήμιος" τόσων εργαζομένων. Ήδη γίνονται προσπάθειες  να ριχθεί η ευθύνη  στην Ανεξάρτητη Αρχή. Αν είναι να γίνει αυτό όμως την ευθύνη πρέπει να την πάρουν όσοι πραγματικά την έχουν.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2018                                                                                             αρ. πρωτ: 2672

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συνάδελφοι, 

Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε η Καταστατική Συνέλευση της Ένωσής μας.  Αφού διαπιστώθηκε η απαρτία και μετά από την εισήγηση του Δ.Σ., η Συνέλευση ενέκρινε την τροποποίηση των ακόλουθων άρθρων του καταστατικού:

Άρθρο 8:  «Δικαίωμα και διαδικασία εγγραφής»

Άρθρο 14:  «Συνεδριάσεις-Αρμοδιότητες του Δ.Σ.»

Άρθρο 21:  «Έφορος»

Άρθρο 22:  «Ελεγκτική Επιτροπή»

Η τροποποίηση των άρθρων 14, 21 και 22 αποφασίστηκε από την Γενική Συνέλευση ομόφωνα.  Η τροποποίηση του Άρθρου 8 αποφασίστηκε από την Γενική Συνέλευση με συντριπτική πλειοψηφία καθώς υπήρξε μόλις μία αρνητική ψήφος.  Με την τροποποίηση των άρθρων το σωματείο μας  ανοίγει και δυναμώνει, καθώς μπορεί πια να εγγράψει μέλη τεχνικούς από εταιρείες παραγωγής, γίνεται πιο ευέλικτο όσο αφορά τις απεργιακές κινητοποιήσεις και θεσμοθετεί ένα χρήσιμο όργανο, τους εργασιακούς εκπροσώπους.

Το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. ευχαριστεί θερμά όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην Καταστατική Συνέλευση και συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή της.  Σας ενημερώνουμε επίσης πως μετά το τέλος της Καταστατικής Συνέλευσης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τον Πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ  Νίκο Καρούτζο.

ΥΣ)

Για άλλη μια φορά ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ δεν σεβάστηκε την στάση εργασίας της  Ένωσής μας και στέρησε το δικαίωμα από τους τεχνικούς του σταθμού να παρευρεθούν στην Καταστατική Συνέλευση και να ενημερωθούν για το πολύ μεγάλο θέμα του ΕΔΟΕΑΠ.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 24/2

 

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24/2

ΑΠΟ ΩΡΑ 11:00 ΕΩΣ ΩΡΑ 16:00

ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ

Τη διασφάλιση της ακώλυτης συμμετοχής των μελών της Ένωσής μας στην προγραμματισμένη καταστατική συνέλευση του σωματείου μας ως κορυφαία έκφανση της ανεμπόδιστης άσκησης της συνδικαλιστικής μας δράσης.

 

 

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αθήνα 16/2/2018

Aρ. Πρωτ: 2670

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε πως μετά από την ενυπόγραφη απαίτηση 77 μελών της Ένωσής μας από το MEGA  και αφού οι υπογραφές αυτές ξεπερνούν κατά πολύ το 50 τοις εκατό των συνολικών μελών του σταθμού, το Δ.Σ. κάνει δεκτό το αίτημά τους να απομακρυνθεί από τη θέση του εργασιακού εκπροσώπου ο συνάδελφος Γιάννης Μανούσος.

Τη θέση του εργασιακού  εκπροσώπου στο MEGA αναλαμβάνει ο πρώτος αναπληρωματικός που πλειοψήφισε στις περασμένες αρχαιρεσίες της Ένωσης,  Κωνσταντίνος Καρανάσιος.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ

Αθήνα 15/2/2018

                                                                             Aρ. Πρωτ: 2664

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΔΟΕΑΠ

Συνάδελφοι,

Σας πληροφορούμε πως μετά την Καταστατική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο ΚΥΒΕ Περιστερίου (Εθν. Μακαρίου 1 & Κηφισού, Γέφυρα Κολοκυνθού) το Σάββατο 24/02/2018 και ώρα 11:00, θα ακολουθήσει ενημέρωση για το θέμα του ΕΔΟΕΑΠ. Θα παρευρεθεί στέλεχος του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ όπου εκτός από την ενημέρωση θα δεχθεί και τυχόν ερωτήσεις σε απορίες που υπάρχουν, καθώς και ο νομικός μας σύμβουλος Δημήτρης Περπατάρης.  

Σας περιμένουμε ΟΛΟΥΣ από τις 11:00 το πρωί.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Τ/Σ MEGA

Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2018                                                                                             αρ. πρωτ: 2661

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Τ/Σ MEGA

Συνάδελφοι,

Πριν από λίγες μέρες ο βασικός μέτοχος του MEGA κύριος Γ. Βαρδινογιάννης, με μία ανακοίνωση που σύμφωνα με δημοσιεύματα έφυγε από το γραφείο τύπου του STAR(?)  έκανε γνωστό πως αποσύρει το ενδιαφέρον του για τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και καλεί τις τράπεζες να ακολουθήσουν όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Τη μόνη υποχρέωση που θεωρεί πως έχει απέναντι στους 420 εργαζόμενους είναι η καταβολή ενός μισθού από τα δεδουλευμένα τους. Για τους 16 υπόλοιπους μισθούς απλά… καλεί τους άλλους μετόχους, νέους ή παλιούς, να ανταποκριθούν. 

Δηλαδή με λίγα λόγια ο άνθρωπος που κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό στην εταιρία, με μια… «μανατζερίστικη αριθμητική» που δικαιολογεί και την προέλευση της ανακοίνωσης (STAR), πετάει λίγα ψίχουλα στους εργαζόμενους και θεωρεί πως είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του.

Όταν μάλιστα είχε πάρει την πρωτοβουλία και δυο χρόνια τώρα καλλιεργούσε προσδοκίες στους ταλαιπωρημένους εργαζόμενους. Την τελευταία στιγμή όμως κι ενώ η συμφωνία με τις τράπεζες για την επιστροφή του σταθμού στην κανονικότητα ήταν γεγονός, έκανε πίσω με την δικαιολογία πως οι ενδιαφερόμενοι για τις τηλεοπτικές άδειες θα ήταν 8.

Και όταν η ίδια η πραγματικότητα τον διέψευσε η επόμενη δικαιολογία ήταν πως  το Ε.Σ.Ρ.  δεν απάντησε πως δεν θα ρίξει το σήμα  του καναλιού. Την στιγμή μάλιστα που το Ε.Σ.Ρ εδώ και μήνες έχει αφήσει το κανάλι να εκπέμπει.  Άραγε αν δεν πέσει το σήμα στις 26 Φεβρουαρίου, θα υπάρξει άλλη δικαιολογία;;

Η πραγματικότητα όμως βρίσκεται αλλού. Το ότι δεν προχώρησε η συμφωνία με τις τράπεζες που θα ξανάνοιγε το κανάλι ήταν απόφαση των μετόχων άρα και του κυρίου Γ. Βαρδινογιάννη. Ίσως να μην τα βρήκαν τελικά μεταξύ τους. Ίσως και να μην είχαν ποτέ τη διάθεση να τα βρουν και να τους βόλευε η απλήρωτη εργασία των συναδέλφων μας καθώς από τα έσοδα των διαφημίσεων μειώνονταν τα δάνειά τους. Όπως και να έχει όμως είναι αδιανόητο να υπολογίζει το μερίδιο του (και μάλιστα μόλις 1 μισθό!!!) και να πετάει μπαλάκι τους εργαζόμενους σε άλλους μετόχους που δεν υπάρχουν πια στην εταιρία. 

Κύριε Βαρδινογιάννη.

Είστε αυτός που κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών της Τηλέτυπος. Άρα είστε ο πρώτος και κύριος υπεύθυνος για την εξόφληση των νόμιμων αποδοχών των εργαζομένων. Αν τώρα οι άλλοι μέτοχοι δεν θέλουν να ανταποκριθούν ή απορρίπτουν την όποια «μανατζερίστικη αριθμητική» είναι δικό σας πρόβλημα και όχι του απλού εργαζόμενου.

Εκτός όμως από τις νόμιμες αποδοχές υπάρχουν και οι ηθικές. Και δεν είναι άλλες από τις αποζημιώσεις των ανθρώπων που στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις το κανάλι όλα αυτά τα χρόνια. Ακόμα και τα χρόνια της ανέχειας και της εξαθλίωσης. 

Αυτές λογικά θα έπρεπε να είναι πιο σημαντικές για εσάς σύμφωνα με την εικόνα που δείχνει η οικογένειά σας στην κοινωνία. Εκτός αν κάποια άλλη «μανατζερίστικη αριθμητική» δεν σας κάνει να το βλέπετε.

Υ.Γ.

Επειδή αυτόν τον νέο κλάδο των μαθηματικών, προερχόμενο από κανάλι που εδρεύει στην Κηφισιά τον γνωρίζουμε πια καλά προειδοποιούμε άπαντες για το τι επιτάσσει. Η νόμιμη διαδικασία των τραπεζών που καλεί ο βασικός μέτοχος να ακολουθηθεί είναι η πτώχευση. Έτσι πετάγονται στον καλάθι των αχρήστων ΟΛΑ τα χρέη (δάνεια, δεδουλευμένα, προμηθευτές κ.λ.π.) και πλειστηριάζονται τα περιουσιακά στοιχεία της  εταιρείας. Στον επικείμενο πλειστηριασμό το όνομα του σταθμού και η ταινιοθήκη είναι διαθέσιμα. Όπως και πολύ δελεαστικό είναι να ξεφορτωθείς εργαζόμενους με δικαιώματα πολλών ετών και να τους αντικαταστήσεις με νέους, με μόνο δικαίωμα του μισθούς… πείνας.  Όσο για τα εμπόδια της νομοθεσίας;;  Αυτά αποφεύγονται με διάφορα τερτίπια.

Η Κυβέρνηση ακούει;;

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΑΠΟΦΑΣΗ  Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2018                                                                                               αρ. πρωτ: 2660

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συνάδελφοι,

Tο Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α.  κατά την συνεδρίασή του  της 31/01/2018  αποφάσισε ομόφωνα την σύγκληση της Καταστατικής Γ.Σ. την 24/02/2018 στο KYBE Περιστερίου (Εθν. Μακαρίου 1 & Κηφισού, Γέφυρα Κολοκυνθού) και ώρα 11.00 και προτείνει προς τροποποίηση τα άρθρα του καταστατικού:

8:    (Δικαίωμα και διαδικασία εγγραφής),

14:  (Συνεδριάσεις- Αρμοδιότητες του Δ.Σ.),

22:  (Ελεγκτική επιτροπή),

26:  (Τρόπος λήψης αποφάσεων Γ.Σ.-Παύση Δ.Σ. και άλλων οργάνων).

Το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. σε νέα του συνεδρίαση στις 09/02/2018 αποφάσισε ομόφωνα την απόσυρση από την ημερήσια διάταξη της Καταστατικής συνέλευσης του άρθρου 26 (Τρόπος λήψης αποφάσεων Γ.Σ.- Παύση Δ.Σ. και άλλων οργάνων) και την προσθήκη του άρθρου 21 (Έφορος).

Ως εκ τούτου η το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. προτείνει προς τροποποίηση τα άρθρα του καταστατικού:

8:    (Δικαίωμα και διαδικασία εγγραφής),

14:  (Συνεδριάσεις- Αρμοδιότητες του Δ.Σ.),

21:  (Έφορος),

22:  (Ελεγκτική επιτροπή),

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, τα προτεινόμενα άρθρα θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση, η ψήφιση θα γίνει κατ' άρθρο, ενώ το Δ.Σ. θα αναλάβει να συγκεντρώσει τις προτάσεις των μελών, να τις οργανώσει ανά άρθρο και να τις θέσει σε ψηφοφορία εφαρμόζοντας την νόμιμη Καταστατική διαδικασία.  Σημειωτέον ότι σύμφωνα με το άρθρο 25 παρ. 4 του ισχύοντος Καταστατικού μας : «Στις περιπτώσεις που θα παρθεί απόφαση για τροποποίηση του Καταστατικού απαιτείται η παρουσία των μισών τουλάχιστον από τα μέλη που είναι οικονομικά τακτοποιημένα και πλειοψηφία των 3/4 των παρόντων, ενώ για την απόφαση μεταβολή του σκοπού της οργάνωσης απαιτείται η συναίνεση όλων των γραμμένων μελών. Η συναίνεση των απόντων δίνεται στην τελευταία περίπτωση εγγράφως.»

Αποτελεί δεδομένο ότι η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη. Παρακαλούνται όλοι οι συνάδελφοι να διευκολύνουν με την μαζική συμμετοχή τους τις διαδικασίες  της Καταστατικής Γ.Σ. Υπενθυμίζουμε ότι τα μη τακτοποιημένα οικονομικά μέλη σύμφωνα με σχετική απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. (Συνεδρίαση της 31/01/2018) μπορούν να τακτοποιούνται μέχρι την έναρξη της Γ.Σ. με την καταβολή της εισφοράς μηνός Δεκεμβρίου 2017.

Τα μέλη μας που ενδιαφέρονται να υποβάλλουν προτάσεις για τροποποίηση να τις καταθέσουν εγγράφως στο επίσημο e-mail της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. (info@etita.gr) υπό την προϋπόθεση ότι θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του μέλους καθώς και το άρθρο του καταστατικού που προτείνει για τις τροποποιήσεις.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ (ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ) ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2018                                                                                               αρ. πρωτ: 2658

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συνάδελφοι,

Tο Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α.  κατά την συνεδρίασή του  της 31/01/2018  αποφάσισε ομόφωνα την σύγκληση της Καταστατικής Γ.Σ. την 24/02/2018 στο KYBE Περιστερίου (Εθν. Μακαρίου 1 & Κηφισού, Γέφυρα Κολοκυνθού) και ώρα 11.00 και προτείνει προς τροποποίηση τα άρθρα του καταστατικού:

8:    (Δικαίωμα και διαδικασία εγγραφής),

14:  (Συνεδριάσεις-Αρμοδιότητες του Δ.Σ.),

22:  (Ελεγκτική επιτροπή),

26:  (Τρόπος λήψης αποφάσεων Γ.Σ.-Παύση Δ.Σ. και άλλων οργάνων).

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, τα προτεινόμενα άρθρα θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση, η ψήφιση θα γίνει κατ' άρθρο, ενώ το Δ.Σ. θα αναλάβει να συγκεντρώσει τις προτάσεις των μελών, να τις οργανώσει ανά άρθρο και να τις θέσει σε ψηφοφορία εφαρμόζοντας την νόμιμη Καταστατική διαδικασία.  Σημειωτέον ότι σύμφωνα με το άρθρο 25 παρ. 4 του ισχύοντος Καταστατικού μας : «Στις περιπτώσεις που θα παρθεί απόφαση για τροποποίηση του Καταστατικού απαιτείται η παρουσία των μισών τουλάχιστον από τα μέλη που είναι οικονομικά τακτοποιημένα και πλειοψηφία των 3/4 των παρόντων, ενώ για την απόφαση μεταβολή του σκοπού της οργάνωσης απαιτείται η συναίνεση όλων των γραμμένων μελών. Η συναίνεση των απόντων δίνεται στην τελευταία περίπτωση εγγράφως.»

Αποτελεί δεδομένο ότι η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη. Παρακαλούνται όλοι οι συνάδελφοι να διευκολύνουν με την μαζική συμμετοχή τους τις διαδικασίες  της Καταστατικής Γ.Σ. Υπενθυμίζουμε ότι τα μη τακτοποιημένα οικονομικά μέλη σύμφωνα με σχετική απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. (Συνεδρίαση της 31/01/2018) μπορούν να τακτοποιούνται μέχρι την έναρξη της Γ.Σ. με την καταβολή της εισφοράς μηνός Δεκεμβρίου 2017.

Τα μέλη μας που ενδιαφέρονται να υποβάλλουν προτάσεις για τροποποίηση να τις καταθέσουν εγγράφως στο επίσημο e-mail της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. ( info@etita.gr)  υπό την προϋπόθεση ότι θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του μέλους καθώς και το άρθρο του καταστατικού που προτείνει για τις τροποποιήσεις.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

περισσότερα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΠΟΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ, ΣΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ MEGA ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ.

ΤΟΝ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ, ΑΡΩΓΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ.

 

 

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media