Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία τύπου

2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 27 Ιανουαρίου 2018                                                                                          αρ. πρωτ.: 2637

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι,

Κατά καιρούς η Ένωσή μας έχει αναφερθεί και καυτηριάσει μεμονωμένα περιστατικά διαφόρων συναδέλφων δημοσιογράφων που σε ρόλο οπερατέρ καλύπτουν είτε με κινητά είτε με τάμπλετς ειδησεογραφικά θέματα.  Αυτή η άκρως αντισυναδελφική τακτική υπονομεύει τις θέσεις εργασίας των τεχνικών και θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ίδια τους τη δουλειά.  Αυτό όμως που μας καταγγέλθηκε από συναδέλφους που βρέθηκαν σε αποστολή στην Αλβανία, ξεπερνάει κάθε όριο.

Ο δημοσιογράφος του ΑΝΤ1 Χρήστος Μαζανίτης που τυγχάνει μάλιστα να είναι και συνδικαλιστής (ταμίας της ΕΣΗΕΑ), με τεχνικό εξοπλισμό και handycam κάμερα, κάλυψε ως «δημοσιογράφος-τεχνικός» το συγκεκριμένο θέμα και αυτό μετέπειτα προβλήθηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.  Είναι απορίας άξιο πως είναι δυνατόν ένας συνδικαλιστής που πρώτο του μέλημα είναι η διασφάλιση θέσεων εργασίας να κάνει μια δουλειά που δεν είναι δική του και να φέρεται με τέτοιο απαράδεκτο και αντισυναδελφικό τρόπο.  Άραγε τι θα έλεγε αν κάποιος συνδικαλιστής της Ένωσής μας ταυτόχρονα με την τεχνική κάλυψη ενός θέματος έκανε και τη δουλειά του δημοσιογράφου;

Ζητάμε λοιπόν από το συνεργαζόμενο σωματείο της ΕΣΗΕΑ να καλέσει τον… ταμία της και να δώσει εξηγήσεις για την συμπεριφορά του.  Επίσης αναμένουμε από την Ένωση Συντακτών να πάρει σαφή θέση για όλα αυτά τα κρούσματα που ολοένα και πληθαίνουν και πλήττουν τους τεχνικούς της τηλεόρασης, καθώς επίσης και να αποτρέψει να επαναληφθούν τέτοιου είδους περιστατικά στο μέλλον.

Όσο για τον κύριο Μαζανίτη το μόνο που έχουμε να πούμε είναι πως με αυτό του το ατόπημα δεν τιμά επ ουδενί το θεσμικό ρόλο που κατέχει σε ένα τόσο ιστορικό σωματείο.

ΥΓ)

Άραγε η Διεύθυνση Ειδήσεων του ΑΝΤ1 γνώριζε ή όχι ποιος ήταν ο … τεχνικός που κάλυψε το θέμα;  Ή μήπως για να κάνει οικονομίες στον σταθμό, η ίδια έστειλε στο θέμα δημοσιογράφο με… ικανότητες οπερατέρ…..;

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ)

Αθήνα, 22 Ιανουαρίου 2018                                                                                  Αρ. Πρωτ:  2632

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της E.T.I.T.A. καταδικάζει τις επιθέσεις κατά τεχνικών και δημοσιογράφων οι οποίοι βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας του Βασίλη Στεφανάκου, από αγνώστους.  Επίσης καταδικάζουμε την απαράδεκτη στάση των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν σε απόσταση λίγων μέτρων από τον τόπο που διαδραματίστηκαν τα περιστατικά. Και αυτό γιατί σε όλα τα περιστατικά παρέμειναν παντελώς απαθείς και αδιάφοροι. Στην περίπτωση μάλιστα του τεχνικού που χρειάστηκε η μεταφορά του στο νοσοκομείο, όταν αυτός πλησίασε τις αστυνομικές δυνάμεις για βοήθεια, ένας από τους αστυνομικούς σε αυστηρό ύφος του είπε την φράση “τι θέλεις εδώ ρε;” 

Ζητάμε λοιπόν από τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να διεξάγει αμέσως έρευνα, να καταλογίσει τις ευθύνες και να μας απαντήσει για τα όσα πρωτοφανή συνέβησαν εναντίον των συναδέλφων μας.

Εντύπωση μας προκαλεί επίσης πως το συγκεκριμένο σοβαρότατο θέμα προβλήθηκε από όλα τα κανάλια εκτός από το STAR.  Την στιγμή κατά την οποία, μια μέρα πριν είχε προβληθεί περιστατικό συναδέλφου που σπρώχτηκε και εξυβρίστηκε από δημόσιο λειτουργό. 

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (STAR)

Αθήνα, 18 Ιανουαρίου 2018                                                                                               Αρ. Πρωτ:  2631 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ STAR-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι! 

Χθες το απόγευμα, συνάδελφος οπερατέρ, εργαζόμενος της εταιρίας που δημιούργησε το STAR δέχθηκε άνανδρη επίθεση εν ώρα εργασίας από αγνώστους και ξυλοκοπήθηκε άγρια, με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένος. Η ζωή του διέτρεξε άμεσο κίνδυνο και το ότι γλύτωσε μόνο με κάποια ράμματα στο κεφάλι ήταν καθαρά θέμα τύχης. 

Η εταιρεία ALTEBARAN που ιδρύθηκε το καλοκαίρι όταν η διοίκηση του STAR έκλεισε τα εξωτερικά συνεργεία και απέλυσε αιφνιδιαστικά όλους τους οπερατέρ, έχει επιβάλλει βλαπτική μεταβολή στους τεχνικούς αφού τους βγάζει έξω μονούς και με δίτροχο όχημα. Ο συνάδελφος χτυπήθηκε αμέσως μόλις κατέβηκε από την μηχανή.

Με αυτό το περιστατικό, δυστυχώς, η Ένωσή μας δικαιώνεται. Χρόνια τώρα φωνάζουμε στην διοίκηση του STAR, που χρησιμοποιεί κατά κόρον μονά συνεργεία, για τους κινδύνους που εγκυμονεί για τους εργαζόμενους η τακτική αυτή. Το τονίζουμε στις συναντήσεις μας στον ΟΜΕΔ και γι αυτό το λόγο όσο κι αν το ζητάνε επίμονα οι εργοδότες, ΟΛΕΣ οι Διαιτητικές Αποφάσεις μας έχουν δικαιώσει. Ακόμα και εξώδικα έχουν σταλεί αλλά σε καμιά περίπτωση δεν ίδρωσε το αυτί τους. Το ελάχιστο κέρδος για την διοίκηση του STAR έχει μεγαλύτερη αξία από την ίδια την ζωή των εργαζομένων. 

Για την ALTEBARAN όμως δεν ισχύουν οι Διαιτητικές Αποφάσεις κι έτσι οι απολυμένοι συνάδελφοι υπέγραψαν εκβιαστικά νέες ατομικές συμβάσεις δεχόμενοι τα μονά συνεργεία. Πουθενά όμως δεν υπήρχε λέξη και για τα δίτροχα οχήματα τα οποία επέβαλλαν αργότερα. Η άλλη επιλογή τους ήταν το ταμείο ανεργίας.  Έτσι φθάσαμε ακόμα και στο σημείο, στο τελευταίο συλλαλητήριο που έγιναν τα επεισόδια, να στείλουν έναν μόνο άνθρωπο να καλύψει το θέμα με δίτροχο όχημα.

Όπως και να έχει κύριοι του STAR, να γνωρίζετε πως όχι απλά είμαστε αποφασισμένοι αλλά και ότι έχουμε απόλυτη ευθύνη να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο τους εργαζόμενους που εσείς λόγω κέρδους τους θέτετε καθημερινά σε απόλυτο κίνδυνο. Γι αυτό η Ένωσή μας έχει ήδη κινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον του προέδρου της εταιρίας ALTEBARAN κυρίου Φώτη Διαλεκτόπουλου, των κυρίων Ισίδωρου Παπαμιχάλη, διευθυντή ανθρωπίνων πόρων του STAR και Πάνου Κυριακόπουλου, προέδρου του STAR (κι ας αρνείται την ιδιότητα) αλλά και των μελών της εταιρείας Νίκου Χατζηευαγγέλου και Γιώργου Βενιού, ως ηθικοί αυτουργοί.

Και επιτέλους κύριοι...! 

Καταλάβετε πως δεν υπάρχουν ακίνδυνα ειδησεογραφικά θέματα ή μη. Ο άνθρωπος που κρατά στα χέρια του τηλεοπτική μηχανή γίνεται στόχος οποιαδήποτε στιγμή σε οποιοδήποτε μέρος. Όταν μάλιστα δουλεύει εντελώς μόνος του ο στόχος αυτός είναι πολύ πιο ευάλωτος. Γι αυτό...

  • ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΜΟΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ
  • ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
  • ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟΣΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΜΟΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ.
  • ΣΑΣ ΘΕΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΑΣ

Υ.Γ.)

Για τον εν λόγω γνωστό manager ο οποίος αρέσκεται να απολύει κόσμο, η εμπλοκή του από το καλοκαίρι του ’17 στην υπόθεση του MEGA έφερε τα γνωστά αποτελέσματα.  Θα ακολουθήσει ανακοίνωση για το ρόλο του στην κατάσταση που έχει περιέλθει το ιστορικό αυτό κανάλι.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

ΓΙΑ ΤΟΝ Τ/Σ MEGA

Αθήνα, 10 Ιανουαρίου 2018                                                                                  Αρ. Πρωτ:  2626

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟN Τ/Σ MEGA

Συνάδελφοι,

Λίγες ώρες πριν τη λήξη της προθεσμίας για την κατάθεση φακέλων για τις τηλεοπτικές άδειες, ενημερωθήκαμε από τους μετόχους του MEGA πως τελικά η εταιρεία που θα κατέβαινε στον διαγωνισμό για λογαριασμό του σταθμού, αποσύρει το ενδιαφέρον της.  Και όλα αυτά την στιγμή που κάθε εμπόδιο για την επιστροφή του σταθμού στην κανονικότητα είχε ξεπεραστεί.

Ο εμπαιγμός που υπέστησαν οι εργαζόμενοι τόσους μήνες τώρα από τους μετόχους του καναλιού και η κατάληξη αυτού, ξεπερνάει κάθε όριο ηθικής και λογικής.  Με λίγα λόγια οι ίδιοι άνθρωποι που κατέστρεψαν τον σταθμό και ευθύνονται για την εξαθλίωση εκατοντάδων εργαζομένων, έρχονται τώρα και με τον πιο κυνικό και απάνθρωπο τρόπο, ανακοινώνουν το τέλος του καναλιού πετώντας στο δρόμο οικογένειες και παιδιά, αφού πρώτα έχουν στίψει τις ζωές τους.

Εμείς από την πλευρά μας, διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση.

ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ MEGA.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media