Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία τύπου

Νοέμβριος 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΠΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ (ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗ Δ. ΑΤΤΙΚΗ)

 Αθήνα 20 Νοεμβρίου  2017                                                                                  Αρ. Πρωτ.:  2599

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας. Συγκεντρώνουμε είδη ρουχισμού και τρόφιμα για να τα προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πλημμύρες. Οι εργασιακοί  εκπρόσωποι του κάθε καναλιού θα παραλαμβάνουν τα είδη που ο καθένας μας θέλει να προσφέρει μέχρι το αργότερο την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου αργά το απόγευμα, ώστε σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας, να παραδοθούν στο Δημαρχείο της Μάνδρας.

Για τη ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΠΑΛΩΤΗ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (ΑΦΟΡΑ MEGA & 24ΩΡΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ)

Αθήνα, 19 Νοεμβρίου 2017                                                            Αρ. Πρωτ.:  2598

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι εργαζόμενοι του MEGA παραμένουν για 14 μήνες απλήρωτοι και 20 μήνες όμηροι των μετόχων και των τραπεζών.  Όλες οι μέχρι σήμερα υποσχέσεις έμειναν ανεκπλήρωτες.

Ενημερώνουμε ΜΕΤΟΧΟΥΣ και ΤΡΑΠΕΖΕΣ ότι έχουν εξαντληθεί και τα τελευταία αποθέματα αντοχής και ανοχής που υπήρχαν.  Η οικονομική και η ψυχολογική εξαθλίωση που τους έχουν οδηγήσει από την ανέχεια, την αβεβαιότητα και την ομηρία, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο.

Συνεχίζουμε τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Απεργούμε από τη Δευτέρα 20/11 από ώρα 06:00 της Δευτέρας μέχρι ώρα 06:00 της Τρίτης και από 06:00 της Τρίτης μέχρι 06:00 της Τετάρτης 21/11.

Διεκδικούμε:

Την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων οφειλομένων μας.

Την άμεση και πλήρη επαναλειτουργία του MEGΑ με όλους τους εργαζόμενους.

Την άμεση αποδέσμευση από τις τράπεζες του ποσού που αντιστοιχεί στη μισθοδοσία μας.

Την άμεση ενημέρωση των εργαζομένων από τους μετόχους επί των προβλημάτων που αφορούν στη λειτουργία και το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού.

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ MEGA

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ MEGA

ΤΕΤΑΡΤΗ 15/11 ΑΠΟ ΩΡΑ 06:00 ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

ΜΕΧΡΙ ΩΡΑ 06:00 ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 16/11

ΖΗΤΩΝΤΑΣ

 • Την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων Τεχνικών  του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.
 • Την άμεση επαναλειτουργία του σταθμού με όλους τους εργαζόμενούς του.
 • Την άμεση ενημέρωση των εργαζομένων από τους μετόχους επί των προβλημάτων που αφορούν στην λειτουργία και το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ MEGA

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ MEGA

ΤΡΙΤΗ 14/11 ΑΠΟ ΩΡΑ 06:00 ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 14/11

ΕΩΣ ΩΡΑ 06:00 ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 15/11

ΖΗΤΩΝΤΑΣ:

 • Την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων Τεχνικών  του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.
 • Την άμεση επαναλειτουργία του σταθμού με όλους τους εργαζόμενούς του.
 • Την άμεση ενημέρωση των εργαζομένων από τους μετόχους επί των προβλημάτων που αφορούν στην λειτουργία και το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΑΦΟΡΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ MEGA ΓΙΑ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ 24ΩΡΕΣ)

 Αθήνα 10 Νοεμβρίου  2017                                                                                  αρ. πρωτ:  2596

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ της Ένωσής μας ύστερα από δύο συνελεύσεις τεχνικών στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA που πραγματοποιήθηκαν στις 30/10 και στις 9/11, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών αρχής γενομένης από 13/11/2017 ζητώντας:

 • Την άμεση καταβολή και εξόφληση όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων τεχνικών.
 • Την άμεση επαναλειτουργία του σταθμού με όλους τους εργαζόμενούς του.
 • Την άμεση ενημέρωση των εργαζομένων από τους μετόχους επί των προβλημάτων που αφορούν τη λειτουργία και το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού.

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

ΝΕΑ ΣΥΝΘΕΣΗ Δ.Σ. (ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ)

Αθήνα 9 Νοεμβρίου  2017                                                                                  αρ. πρωτ:  2595

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ύστερα από τη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. της Ένωσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017 και μετά τις αρχαιρεσίες μας της 4ης και 5ης Νοεμβρίου 2017, αποφασίστηκε η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου και έχει ως ακολούθως:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Γιώργος Σκεπετζάκης

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Γιάννης Μανιάτης

Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  Γιώργος Αλιφέρης

ΤΑΜΙΑΣ:  Περικλής Τσιρίγκας

ΕΦΟΡΟΣ:  Γιάννης Βλάχος

ΜΕΛΗ:

Μανώλης Δαλετζάκης

Ιάκωβος Σταυρινίδης

Κατερίνα Καδδά

Κώστας Πολύζος

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΑΦΟΡΑ ΣΚΑΪ KAI STAR)

 Αθήνα 9 Νοεμβρίου  2017                                                                                  αρ. πρωτ:  2594

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΑΦΟΡΑ ΣΚΑΪ ΚΑΙ STAR)

Εχθές η Ένωσή μας μαζί με την Ε.Π.Η.Ε.Α. και την ομοσπονδία μας την ΠΟΣΠΕΡΤ, πραγματοποιήσαμε στάση εργασίας σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ALPHA BANK συμπαραστεκόμενοι στο «γολγοθά» που περνούν οι συνάδελφοί μας στο MEGA.

Δυστυχώς όμως οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΣΚΑΪ και STAR δεν σεβάστηκαν όχι εμάς και την στάση εργασίας μας, αλλά ούτε και τους ίδιους τους εργαζόμενους του MEGA και πρόβαλαν κανονικά τα ζωντανά τους προγράμματα.  Ο εκπρόσωπος των μνημονίων στην Ελλάδα, το φερέφωνο της Τρόϊκα και μόνιμα απεργοσπαστικός ΣΚΑΪ την ίδια στιγμή που καλύπτει ειδησεογραφικά κινητοποιήσεις διαφόρων κλάδων, έσπασε με ξεδιάντροπο τρόπο μια στάση εργασίας που σκοπό είχε την αλληλεγγύη στο δράμα που περνούν εκατοντάδες εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους.

Ο τηλεοπτικός σταθμός STAR έκανε κάτι ακόμα χειρότερο.  Καλυπτόμενος από τη δική του εταιρεία παραγωγής που ίδρυσε πρόσφατα μεταφέροντας εκεί εργαζόμενους του σταθμού και που βγάζει από φέτος τις εκπομπές του, θεώρησε υποκριτικά πως δεν ισχύει γι αυτόν η οποιαδήποτε κινητοποίηση και συνέχισε το ζωντανό του πρόγραμμα.  Αλήθεια κύριοι του STAR, πόση... ΑΛΗΘΕΙΑ πρόβαλε χθες η ομώνυμη εκπομπή σας, αποκρύπτοντας ουσιαστικά με την προβολή της το δράμα τόσων οικογενειών;  Γι αυτή την αλήθεια, θα μιλήσετε ποτέ;

Και τέλος κύριοι του ΣΚΑΪ και του STAR, πόσο περισσότερο μετράτε τα ... λεφτά σας και πόση μεγαλύτερη αξία έχουν για εσάς μπροστά σε παιδιά και οικογένειες; Αλλά και πόση περισσότερη... τσίπα έχουν από εσάς η κρατική τηλεόραση και οι υπόλοιποι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί που σεβάστηκαν τη στάση εργασίας μας και τους συναδέλφους μας στο MEGA;  Ένα μόνο έχουμε να σας πούμε:  ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ !!!

ΥΓ.)

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συναδέλφους που βρέθηκαν στο πλάϊ των εργαζομένων του MEGA στη χθεσινή κινητοποίηση, αλλά και την ομοσπονδία μας την ΠΟΣΠΕΡΤ που βρίσκεται πάντα δίπλα μας.  Ελπίζουμε στην επόμενη δράση μας να βρίσκονται μαζί μας και άλλες Ενώσεις που τους αφορά άμεσα το θέμα.

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ MEGA

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ MEGA

ΔΕΥΤΕΡΑ 13/11 ΑΠΟ ΩΡΑ 06:00 ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 13/11

ΕΩΣ ΩΡΑ 06:00 ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 14/11

ΖΗΤΩΝΤΑΣ:

 

 • Την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων Τεχνικών  του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.
 • Την άμεση επαναλειτουργία του σταθμού με όλους τους εργαζόμενούς του.
 • Την άμεση ενημέρωση των εργαζομένων από τους μετόχους επί των προβλημάτων που αφορούν στην λειτουργία και το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού.

 

περισσότερα

Δ.Τ. ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΗΛ. ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥ MEGA

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΑΣ (Ε.Π.Η.Ε.Α.)

Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εργαζόμενοι του MEGA παραμένουν για 14 μήνες απλήρωτοι και 20 μήνες όμηροι των μετόχων και των τραπεζών. Όλες οι μέχρι σήμερα υποσχέσεις έμειναν ανεκπλήρωτες.

Εδώ και δύο μήνες, παρά την εξαθλίωση που βιώνουν, οι εργαζόμενοι του MEGA εξάντλησαν κάθε όριο αντοχής και ανοχής, εν αναμονή του αποτελέσματος της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στους μετόχους και τις τράπεζες για μια συμφωνία στο σχέδιο βιωσιμότητας (business plan) που θα επιτρέψει την επαναλειτουργία του MEGA και την εξόφληση των οφειλομένων στους εργαζόμενους. Όλο αυτό το διάστημα καμία επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει ούτε για το τι θέλουν να κάνουν οι μέτοχοι αλλά ούτε και για τις απαιτήσεις των Τραπεζών, οι οποίες  στο διάστημα αυτό έχουν εισπράξει και δεσμεύσει περισσότερα από 60 εκατομμύρια ευρώ από την λειτουργία του MEGA.

 Καθημερινά δίνουν και παίρνουν οι φημολογίες, τη μια είμαστε κοντά στη συμφωνία, την άλλη κάποια τράπεζα βάζει εμπόδια, την επομένη έχει μπει DEADLINE από τους μετόχους, μετά ο αρμόδιος τραπεζίτης λείπει στο εξωτερικό, και στο τέλος ξαναρχίζει ο γύρος διαπραγματεύσεων των μετόχων με τους προέδρους και των τεσσάρων τραπεζών.

Όλες αυτές οι αέναες διαπραγματεύσεις σε συνδυασμό με τις φημολογίες, κάνουν τους εργαζόμενους του MEGA να πιστεύουν ότι αυτοί και οι οικογένειές τους, έχουν πέσει θύματα κοροϊδίας και σκοπιμοτήτων κατά παράβαση κάθε έννοιας ηθικής και νομιμότητας.

Ενημερώνουμε ΜΕΤΟΧΟΥΣ και ΤΡΑΠΕΖΕΣ ότι έχουν εξαντληθεί και τα τελευταία αποθέματα αντοχής και ανοχής που υπήρχαν. Η οικονομική και η ψυχολογική εξαθλίωση που τους έχουν οδηγήσει από την ανέχεια, την αβεβαιότητα και την ομηρία, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο.

Ζητάμε:

 • Την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων – οφειλομένων.
 • Την άμεση αποδέσμευση των λογαριασμών από τις τράπεζες.
 • Την άμεση επαναλειτουργία του MEGA με όλους τους εργαζόμενους.
 • Την άμεση νομοθετική ρύθμιση από την κυβέρνηση, για να μην ξαναβρεθεί κανείς εργαζόμενος στην δεινή θέση που σήμερα βρίσκονται οι εργαζόμενοι του MEGA.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους, συμμετέχουμε στην στάση εργασίας που κήρυξαν οι Ενώσεις μας (Ε.Τ.Ι.Τ.Α. και Ε.Π.Η.Ε.Α.) την Τετάρτη 8/11 από 11:00  έως 15:00 και διαδηλώνουμε μαζικά έξω από την ALPHABANK την Τετάρτη στις 11:30.

Να μη λείψει κανείς, οι συνάδελφοι του MEGA χρειάζονται τη συμπαράστασή μας

Τα ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

 

περισσότερα

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΤΟΥ MEGA

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

(ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥ MEGA)

ΤΕΤΑΡΤΗ 8/11/2017

ΑΠΟ ΩΡΑ 11:00 ΕΩΣ ΩΡΑ 15:00

ΖΗΤΩΝΤΑΣ

 •               Την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων Τεχνικών και Διοικητικών υπαλλήλων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.
 •               Την άμεση επαναλειτουργία του σταθμού με όλους τους εργαζόμενούς του.
 •               Την άμεση ενημέρωση των εργαζομένων από τους μετόχους επί των προβλημάτων που αφορούν στην λειτουργία και το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού.

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media