Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Αθήνα, 29 Ιανουαρίου 2011                                                                              Αρ. Πρωτ: 1139

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγέλλουμε τους υπευθύνους του τηλεοπτικού σταθμού STAR για την απόφασή τους να προβάλουν σαν ζωντανή την μαγνητοσκοπημένη από την προηγούμενη μέρα εκπομπή «Πρωινή μελέτη» της Παρασκευής 28 Ιανουαρίου 2011.

Οι κύριοι αυτοί, με την καθοδήγηση του Διευθύνοντα σύμβουλου του σταθμού Πάνου Κυριακόπουλου, αποφάσισαν να εξαπατήσουν με αυτό τον τρόπο τους τηλεθεατές τους μόνο και μόνο να μην φανεί η επιτυχημένη στάση εργασίας που εκείνη την ώρα είχαν οι αόρατοι άνθρωποι που εργάζονται πίσω από την λαμπερή εικόνα της τηλεόρασης, οι τεχνικοί.
Συγχαρητήρια στους συναδέλφους μας του  STAR για την μαζική και δυναμική συμμετοχή τους στην στάση εργασίας που κηρύξαμε, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο αποστομωτική απάντηση στους πανηγυρισμούς των εκπροσώπων των εργοδοτών μας ότι δήθεν τα μέλη μας αρνούνται να αγωνιστούν.

Συνάδελφοι, η επίθεση που δεχόμαστε αυτή την περίοδο είναι ολομέτωπη. Οι εργοδότες μας δεν αρκούνται μόνο στην πιστή αξιοποίηση των αντεργατικών νόμων της Τρόϊκας και της Κυβέρνησης αλλά προχωρούν και πάρα πέρα παρανομώντας ασύστολα και καταπατώντας και τα ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα που μας απέμειναν ακόμα.

Απόδειξη ότι ο Πάνος Κυριακόπουλος, πέραν των απολύσεων που μέχρι σήμερα με το πρόσχημα της κρίσης, πραγματοποίησε στον τηλεοπτικό σταθμό που διοικεί, προχώρησε, με την αμέριστη στήριξη της ΕΙΤΗΣΕΕ και στην καταστρατήγηση της ΣΣΕ.
Κυριακόπουλος και ΕΙΤΗΣΕΕ μας γέμισαν εξώδικα και  αγωγές και όταν τα αρμόδια όργανα και τα δικαστήρια μας δικαίωσαν η επίθεσή τους έγινε ακόμα πιο σφοδρή προσωποποιώντας τις αγωγές στα μέλη της Διοίκησης του Σωματείου μας, σε μια προσπάθεια εκφοβισμού τους.

Εμείς επιμένουμε ότι μπορούμε να λύσουμε όλα μας τα προβλήματα μέσα από τον ΔΙΑΛΟΓΟ και όχι με εξώδικα και διαμηνύσεις ότι ετσιθελικά καταργούμε εκείνο το άρθρο ή ερμηνεύουμε με αυτόν τον τρόπο το άλλο άρθρο της Συλλογικής μας Σύμβασης.
ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ ΕΓΡΑΦΑ, ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ, ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ, ΣΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.

Εκεί θα δούμε το κατά πόσο η τεχνολογία επιβάλει να τροποποιηθούν άρθρα της ΣΣΕ και με ποιόν τρόπο. Εκεί θα δούμε πόσα άτομα χειρίζονται μια κάμερα, πόσο ρόλο παίζει το.... βάρος της, εκεί θα δούμε αν ένα άτομο μπορεί πραγματικά να τα κάνει όλα (οδήγηση, παρκάρισμα, μεταφορά βοηθητικού εξοπλισμού κλπ).   

Η απόπειρα καταστρατήγησης ή κατάργησης των ΣΣΕ είναι θέμα όλου του συνδικαλιστικού κινήματος και όλων των εργαζομένων. Για αυτό προειδοποιούμε ότι, αν συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια,
ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ
Θα είναι όλοι οι εργαζόμενοι και όλα τα συνδικάτα.

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media