ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (αφορά τη Δ.Α.)

Αθήνα, 26 Μαρτίου 2019                                                                                   Αρ. Πρωτ:  2810

Σας ενημερώνουμε ότι πριν από λίγες μέρες εκδόθηκε η νέα Διαιτητική Απόφαση από τον Ο.ΜΕ.Δ.  Οι οικονομικοί και κανονιστικοί όροι της σύμβασης δεν έχουν αλλάξει.  Η νέα Δ.Α. είναι αναρτημένη παρακάτω.

Το σωματείο μας από την επόμενη κιόλας ημέρα της έκδοσής της,  ξεκίνησε νέα διαδικασία για να έχουμε όσο πιο σύντομα γίνεται και την επόμενη.  Και αυτό γιατί όπως είναι γνωστό, η διαδικασία του Ο.ΜΕ.Δ έχει γίνει εδώ και χρόνια πολύ χρονοβόρα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν χρονικά διαστήματα χωρίς να μας καλύπτει κάποια συλλογική ρύθμιση. Υπενθυμίζουμε όμως πως όλες οι Διαιτητικές αποφάσεις έχουν αναδρομική ισχύ.  Έτσι αν τυχόν στο διάστημα που έχει λήξει η σύμβαση, οποιοσδήποτε εργοδότης προβεί σε μείωση μισθού κάτω από τα όρια της Δ.Α., όταν θα έρθει η νέα, θα υποχρεωθεί να καταβάλλει αναδρομικά.