ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρ. Πρωτ:  2555

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφισσες, συνάδελφοι,

Σε λίγους μήνες από σήμερα σύμφωνα με τα λεγόμενα κυβερνητικών στελεχών, θα πραγματοποιηθεί η νέα διαδικασία για την αδειοδότηση των καναλιών.

Η Ε.Τ.Ι.Τ.Α. για μια ακόμη φορά τονίζει προς την Κυβέρνηση αφενός την ανάγκη για την διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας και αφετέρου για τη διατήρηση ή και την ανάκτηση εργασιακών δικαιωμάτων.  Η Κυβέρνηση οφείλει με νομοθετικές ρυθμίσεις να δώσει ένα τέλος σε όλα όσα συμβαίνουν σήμερα στους τηλεοπτικούς σταθμούς εις βάρος των εργαζομένων.

Από τη μία η πολύμηνη ομηρία των εργαζομένων του MEGA που μένουν απλήρωτοι τόσο καιρό με τους υπεύθυνους αυτής της απαράδεκτης κατάστασης να κωφεύουν.  Και από την άλλη η τελευταία κίνηση της Διοίκησης του STAR που απέλυσε σχεδόν τους μισούς τεχνικούς του σταθμού και τους προσέλαβε σε άλλες εταιρείες του ομίλου μόνο και μόνο για να πάψουν να έχουν εφαρμογή γι αυτούς οι Δ.Α. που εξασφαλίζουμε από τον Ο.ΜΕ.Δ.

Είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που οι εργοδότες προτείνουν να ενταχθούν στον ΕΔΟΕΑΠ μαζί με τους υπόλοιπους των τηλεοπτικών σταθμών αλλά δεν επιθυμούν να ισχύουν γι αυτούς οι Συλλογικές ρυθμίσεις, αδιαφορώντας για την ύπαρξη εργαζομένων δύο ή και περισσότερων ταχυτήτων.

Η εργοδοσία λοιπόν παίζει τα δικά της παιχνίδια σε βάρος μας και η Κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έχει παρέμβει.  Γι αυτό απαιτούμε από την Κυβέρνηση να νομοθετήσει άμεσα για τη λήξη της ομηρίας των εργαζομένων του MEGA αλλά και για την ισχύ των Συλλογικών ρυθμίσεων όχι μόνο για τους εργαζόμενους των καναλιών αλλά και για τους συναδέλφους που παράγουν έργο για τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις εταιρείες παραγωγής.

Τέλος, καλούμε τη Διοίκηση του ΑΝΤ1 να τιμήσει την συμφωνία που έκανε μαζί μας ο εκλιπών Πρόεδρος του σταθμού και να προσληφθούν άμεσα όλοι οι συνάδελφοι.

ΥΓ)

Οι εκβιασμοί προς την Ένωσή μας, η τρομοκρατία αλλά και το bullying της Διοίκησης του τηλεοπτικού σταθμού STAR προς τους εργαζόμενους, δε θα περάσουν.  Θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα.  Ήδη γι αυτό έχουν λάβει γνώση οι ανώτατες συνδικαλιστικές ηγεσίες της χώρας και όχι μόνο και θα μεριμνήσουν για τις απαράδεκτες αυτές πρακτικές.