ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 26 Ιουλίου  2019                                                                                         Αρ. Πρωτ: 2861

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πριν λίγες μέρες ο  τηλεοπτικός σταθμός STAR χρησιμοποιώντας τηλεοπτικό συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, έβγαλε ζωντανή σύνδεση στο βραδινό δελτίο ειδήσεων.
Τονίζουμε ότι μετά την συγκατοίκηση των δύο τηλεοπτικών σταθμών, στις τριμερείς συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Υπουργείο Εργασίας παρουσία των ενώσεων (ΕΣΗΕΑ, ΕΤΙΤΑ, ΕΠΗΕΑ), οι διοικήσεις του STAR και του ALPHA  είχαν δώσει διαβεβαιώσεις πως τα κανάλια θα κρατήσουν την αυτοτέλειά τους και δε θα υπάρξουν τέτοιου είδους φαινόμενα.  Δυστυχώς όμως μέχρι αυτήν την στιγμή υπάρχουν αρκετά κρούσματα αλλά και πρακτικές που μαρτυρούν το αντίθετο.

Εμείς καλούμε τις διοικήσεις των δύο καναλιών να τηρήσουν άμεσα όσα οι ίδιοι υπέγραψαν στα πρακτικά του Υπ. Εργασίας και να πάψουν άμεσα αυτές οι τακτικές. Τακτικές που αν μη τι άλλο θέτουν σε κίνδυνο πολλές θέσεις εργασίας.

Τέλος καλούμε το Υπ. Εργασίας να μεριμνήσει και να λάβει όλα τα απαραίτητα εκείνα μέτρα που χρειάζονται για την προστασία των εργαζομένων.