ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ)

Αθήνα, 22 Ιανουαρίου 2018                                                                                  Αρ. Πρωτ:  2632

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της E.T.I.T.A. καταδικάζει τις επιθέσεις κατά τεχνικών και δημοσιογράφων οι οποίοι βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας του Βασίλη Στεφανάκου, από αγνώστους.  Επίσης καταδικάζουμε την απαράδεκτη στάση των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν σε απόσταση λίγων μέτρων από τον τόπο που διαδραματίστηκαν τα περιστατικά. Και αυτό γιατί σε όλα τα περιστατικά παρέμειναν παντελώς απαθείς και αδιάφοροι. Στην περίπτωση μάλιστα του τεχνικού που χρειάστηκε η μεταφορά του στο νοσοκομείο, όταν αυτός πλησίασε τις αστυνομικές δυνάμεις για βοήθεια, ένας από τους αστυνομικούς σε αυστηρό ύφος του είπε την φράση “τι θέλεις εδώ ρε;”

Ζητάμε λοιπόν από τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να διεξάγει αμέσως έρευνα, να καταλογίσει τις ευθύνες και να μας απαντήσει για τα όσα πρωτοφανή συνέβησαν εναντίον των συναδέλφων μας.

Εντύπωση μας προκαλεί επίσης πως το συγκεκριμένο σοβαρότατο θέμα προβλήθηκε από όλα τα κανάλια εκτός από το STAR.  Την στιγμή κατά την οποία, μια μέρα πριν είχε προβληθεί περιστατικό συναδέλφου που σπρώχτηκε και εξυβρίστηκε από δημόσιο λειτουργό.