ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΥ ΓΙΑ STAR

ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αθήνα, 7 Ιουλίου 2017

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΤΙΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΣΤΟΝ Τ/Σ STAR

Οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ με αφορμή τις τελευταίες εργασιακές εξελίξεις στον Τ/Σ STAR CHANNEL και τη μεθοδευμένη αντεργατική πολιτική της διοίκησης του σταθμού, η οποία μετά από απoλύσεις, μειώσεις μισθών και προσπάθεια να καλλιεργηθεί κλίμα φόβου και τρομοκράτησης στους εργαζόμενους τεχνικούς του σταθμού,

ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΟΥΝ:

-Την κάθετη αντίθεσή τους στην απόφαση του Τ/Σ να οργανώσει «πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου» που ταυτίζεται στην ουσία με την έναρξη νέου κύματος «άτυπων ομαδικών απολύσεων» και οδηγεί μεθοδικά στην εντατικοποίηση της εργασίας,  και τις επισφαλείς ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

-Την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη στην ΕΤΙΤΑ και τους  συναδέλφους  τεχνικούς εργαζόμενους στον STAR, οι οποίοι δηλώνουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, πως “ΔΕΧΟΝΤΑΙ και ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ να εργαστούν σε οποιαδήποτε παραγωγή του σταθμού, με μόνο αίτημα να γίνει αυτό ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ και ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ που φέρνουν τον εργασιακό μεσαίωνα”.

-Την καταγγελία τους απέναντι στην πολιτική της εργοδοσίας για  μεθοδευμένη και ενορχηστρωμένη προσπάθεια να καλλιεργηθεί κλίμα φόβου, τρομοκράτησης και καταστολής απέναντι στη νόμιμη άσκηση του δικαιώματος των συναδέλφων τεχνικών  στην απεργία και ευρύτερα της ανεμπόδιστης άσκησης των συνδικαλιστικών τους  ελευθεριών.

Η Συντονιστική Επιτροπή

• στηρίζει το δίκαιο αγώνα των συναδέλφων
  • καθιστά απόλυτα σαφές προς κάθε κατεύθυνση πως οι εργαζόμενοι δεν αποτελούν προϊόντα προς εκμετάλλευση και οφείλουν να υπερασπίζονται τα εργασιακά τους δικαιώματα
  • Καλεί τη Διοίκηση του τ/σ STAR  να προχωρήσει στην άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων τεχνικών, ενώ σε περίπτωση που η διοίκηση θα εξακολουθήσει να μην δέχεται τα λογικά και δίκαια αιτήματα τους, θα σταθεί δυναμικά και με κάθε τρόπο δίπλα στην ΕΤΙΤΑ και τους εργαζόμενους τεχνικούς σε όποιες περαιτέρω κινητοποιήσεις αποφασίσουν για τη δικαίωση του αγώνα τους.

Τα Δ.Σ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ