Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Ιανουάριος 2006

Aντιπρόσωποι της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. στην ΠΟΣΠΕΡΤ,Ε.Κ.Α. Γραμματέας Πολιτιστικού,Ελεγκτική Επιτροπή.

Μετά την καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης των υποψηφίων στις εκλογές στις 11-1-2006 οι αντιπρόσωποι μας στην ΠΟΣΠΕΡΤ είναι οι εξής:

Δεληκάρης Γιώργος                134 ψήφοι

Σκεπετζάκης Γιώργος              109 ψήφοι

Ψύλλιας Δημήτρης                  92 ψήφοι

Καρκούλιας Γιώργος               92 ψήφοι

Βαφειάδης Παντελής               91 ψήφοι

Κυρίκου Ακριβή                      85 ψήφοι

Διδάγγελος Νίκος                   84 ψήφοι

Μανουσάκης Θοδωρής            61 ψήφοι

Μανούσος Ιωάννης                 32 ψήφοι

Ξυπολιάς Ίωνας                      31 ψήφοι

Μουτάφης Ανέστης                 21 ψήφοι

Δημελλάς Εμανουήλ               18 ψήφοι

 

Αντιπρόσωποι στο Ε.Κ.Α. είναι οι εξής:

Δεληκάρης Γιώργος               75 ψήφοι

Καραγιάννης Κώστας             37 ψήφοι

Καρκούλιας Γιώργος              36 ψήφοι

Μουτάφης Ανέστης                22 ψήφοι

 

Γραμματέας Πολιτιστικού της Ε.Τ.Ι.Τ.Α.

Μπρέντας Αποστόλης

 

Ελεγκτική Επιτροπή:

Βήτος Χρήστος, Μπέλου Θεοδώρα, Σταμόπουλος Θανάσης.

 

περισσότερα

Νέο Δ/Σ

 

Συνάδελφοι-ες μετά τις εκλογές την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2006 οι εκπρόσωποι μας στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο είναι οι εξής:

Δεληκάρης Γιώργος                132 ψήφοι

Σκεπετζάκης Γιώργος             118 ψήφοι

Βαφειάδης Παντελής             111 ψήφοι

Κυρίκου Ακριβή                       109 ψήφοι

Διδάγγελος Νίκος                    103 ψήφοι

Καρκούλιας Γιώργος               102 ψήφοι

Μανουσάκης Θοδωρής           90 ψήφοι

Σουργιαδάκης Γιώργος           26 ψήφοι

Μουτάφης Ανέστης                24 ψήφοι

Δείτε στις Ανακοινώσεις για τα υπόλοιπα αποτελέσματα

Συνάδελφοι-ες οι εργαζόμενοι σήμερα βρίσκονται αντιμέτωποι με μια συνολική επίθεση από την κυβέρνηση και τους εργοδότες κατά των εργασιακών και ασφαλιστικών κατακτήσεων τους, ενώ ταυτόχρονα με την απαξίωση της ενημέρωσης, επιχειρείται να δημιουργηθεί μια απαθής κοινωνία μπροστά στις οποιεσδήποτε εξελίξεις. Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Η πολιτική αυτή πρέπει να ανατραπεί.

Η Ε.Τ.Ι.Τ.Α. σήμερα πλέον Δυνατή, με ισχυρή παρουσία στην συντονιστική επιτροπή των συνεργαζόμενων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου, έχοντας αντιπροσώπους στην ΠΟΣΠΕΡΤ στο Ε.Κ.Α., καλεί κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο άνθρωπο που προσδοκά και παλεύει για μια καλύτερη ζωή, να ενταχθεί στην Ένωση μας.

περισσότερα

Πρόταση προς Υπουργό Επικρατείας κ. Θ Ρουσόπουλο

  ΠΡΟΣ:  Υπουργό Επικρατείας κ. Θ Ρουσόπουλο

ΘΕΜΑ: Προτάσεις για την προετοιμασία του Νομοσχεδίου αναφορικά με την συγκέντρωση στα ΜΜΕ και την αδειοδότηση των Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης σε όλη την Ελλάδα.

Κύριε Υπουργέ

1. Επειδή θεωρούμε ότι πρωταρχική μέριμνα της Κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η νομοθετική κατοχύρωση και η διασφάλιση των υπαρχουσών θέσεων εργασίας αλλά και η δημιουργία νέων προτείνουμε:

Α. Για να προσλάβουν οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί το ανάλογο με τις πραγματικές τους ανάγκες Τεχνικό και Δημοσιογραφικό προσωπικό και να κλείσει η κερκόπορτα της μαύρης, ανασφάλιστης και αθέμιτα φθηνής εργασίας στον Τηλεοπτικό Χώρο

α. Αυστηρή εφαρμογή των παραγράφων τρία (3), τέσσερα (4), πέντε (5), έξη (6) και επτά (7)  του άρθρου δέκα (10) του Ν.2328/95 από τις Εταιρείες ή τις Ατομικές Επιχειρήσεις για να αποκτήσουν το δικαίωμα συνεργασίας στην παραγωγή εικόνας ή ήχου ή ήχου και εικόνας (οπτικοακουστικών έργων) με τους Τηλεοπτικούς Σταθμούς.

β. Το Τεχνικό Προσωπικό των Εταιρειών ή Ατομικών Επιχειρήσεων που συνεργάζονται  με τους Τηλεοπτικούς Σταθμούς για  παραγωγή εικόνας ή ήχου ή εικόνας και ήχου (οπτικοακουστικών έργων), να αμείβεται σύμφωνα με την Σ.Σ.Ε. που εφαρμόζεται στους Εθνικής Εμβέλειας Τηλεοπτικούς Σταθμούς.

γ. Το Τεχνικό Προσωπικό των Εταιρειών ή των Ατομικών Επιχειρήσεων που συνεργάζονται  με τους Τηλεοπτικούς Σταθμούς για  παραγωγή εικόνας ή ήχου ή εικόνας και ήχου (οπτικοακουστικών έργων), να  είναι ασφαλισμένο στο ΙΚΑ, όπως ρητά ο νόμος σήμερα  ορίζει. (άρθρ. δύο (2) παρ. ένα (1) του Ν. 1210/81 και άρθρ. σαράντα επτά (47) του Νόμου 1597/86 (ΦΕΚ 68 Α’/21.5.86).

δ. Οι απασχολούμενοι Τεχνικοί στις Εταιρείες  ή στις Ατομικές Επιχειρήσεις και τα άτομα που απασχολούνται για την παραγωγή ήχου και εικόνας (κάνουν δηλαδή Εικονοληψία) στα Δελτία Ειδήσεων και τις Τηλεοπτικές Εκπομπές θα πρέπει να  διαθέτουν την προβλεπόμενη και υποχρεωτική από τον Νόμο Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος του Εικονολήπτη (Ν. 358/1976/ΦΕΚ 155 ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ)

ε. Να απαγορεύεται οποιαδήποτε συνεργασία Τηλεοπτικού Σταθμού με Εταιρεία ή Ατομική Επιχείρηση παραγωγής εικόνας ή ήχου ή εικόνας και ήχου (οπτικοακουστικών έργων), χωρίς γραπτό Συμβόλαιο.

στ. Ο Τηλεοπτικός Σταθμός πριν υπογράψει Συμβόλαιο συνεργασίας με  Εταιρεία, Ατομική Επιχείρηση ή μεμονωμένα άτομα, για την παραγωγή εικόνας ή ήχου ή εικόνας και ήχου (οπτικοακουστικών έργων),  θα πρέπει να ελέγχει για την εφαρμογή όλων των παραπάνω και να είναι νομικά συνυπεύθυνος για την τυχόν καταστρατήγησή τους.

ζ.  Να θεσπιστούν αυστηρές ποινές για τους  εκατέρωθεν της συνεργασίας για την παραγωγή εικόνας ή ήχου ή εικόνας και ήχου (οπτικοακουστικών έργων), παραβάτες, του άρθρου 10 του ν. 2328/95,  ήτοι ποινική δίωξη για τους υπευθύνους των Σταθμών και των Επιχειρήσεων και μεγάλα Διοικητικά Πρόστιμα για τους Σταθμούς και τις Επιχειρήσεις, καθώς και αυστηρότερες ποινές στους παραβάτες του Ν.358/1976/ΦΕΚ 155 ΤΕΥΧ.  Α΄.

περισσότερα

Προκήρυξη Εκλογών

Ε.Τ.Ι.Τ.Α - Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής 

 Προς: Όλα τα μέλη της Ένωσης ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ

Συνάδελφοι και Συνάδελφες Η Γενική Συνέλευση της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. που έγινε στις 08/12/2005 Αποφάσισε:

 1. Την εκλογή της εφορευτικής επιτροπής η οποία θα διενεργήσει τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής, Γραμματέα Πολιτιστικού και Αντιπροσώπων για την ΠΟΣΠΕΡΤ και το ΕΚΑ.

2. Η Εφορευτική Επιτροπή που εκλέχτηκε από την Γενική Συνέλευση ενώπιον του Δικαστικού Αντιπροσώπου είναι :  

ΤΑΚΤΙΚΟΙ

  •  ΒΑΓΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - MEGA CHANNEL
  •  ΜΑΝΔΗΛΑΣ ΝΙΚΟΣ - ALPHA CHANNEL
  •  ΓΚΛΙΑΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ALTER CHANNEL


                             ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ
  •  ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΝΙΚΟΣ - STAR CHANNEL

Έπειτα από τα παραπάνω η Εφορευτική Επιτροπή συνεδρίασε στις 14/12/2005 και αποφάσισε ομόφωνα:

Προκηρύσσει αρχαιρεσίες και ορίζει ως ημερομηνία εκλογών για την ανάδειξη νέας Διοίκησης του Σωματείου μας, Ελεγκτικής Επιτροπής, Γραμματέα Πολιτιστικού (Ο Γραμματέας Πολιτιστικού έχει την επιμέλεια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Σωματείου, της διοργάνωσης εκδηλώσεων που έχουν σκοπό την επιμόρφωση των μελών του, της συντήρησης και εμπλουτισμού της βιβλιοθήκης, της ταινιοθήκης και του αρχείου και γενικά ασχολείται με όσα θέματα σχετίζονται με την πολιτιστική δραστηριότητα του Σωματείου), Αντιπροσώπων για την ΠΟΣΠΕΡΤ και το ΕΚΑ για την ΤΕΤΑΡΤΗ 11/01/2006.

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media