Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Ιούνιος 2006

KΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α

Η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής, καταγγέλει τα πρωτοφανή και απαράδεκτα χτυπήματα των διωκτικών αρχών και των ομάδων ''αντεξουσιαστών'' κατά των Τεχνικών της τηλεόρασης που κάλυπταν το Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας τάξης, και τον Κύριο Πολύδωρα, που με τις δηλώσεις του, ανοίγει τον δρόμο σε οποιονδήποτε ''κρανοφόρο'' ή ''ροπαλοφόρο'', είτε κρατικό είτε αντεξουσιαστή, να προπηλακίζει Τεχνικούς που απλά κάνουν την δουλειά τους, αγωνιζόμενοι να καταγράψουν την Αλήθεια, και, Προειδοποιούμε τον Κύριο Υπουργό, ότι αυτά είναι χτυπήματα ενάντια στην Ενημέρωση και στην Δημοκρατία.

Αγώνα στον οποίο, θα μας βρεί σύσσωμους απέναντι του.

περισσότερα

Ανακοίνωση

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Τα Διοικητικά Συμβούλια Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τις απαράδεκτες δηλώσεις του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Β. Πολύδωρα που αφορούν την στάση της Αστυνομίας απέναντι στους Εικονολήπτες, κατά την διάρκεια διαδηλώσεων.

Η θέση του για τον Συνάδελφο μας που ξυλοκόπησαν αλύπητα τα ΜΑΤ κατά την διάρκεια της διαδήλωσης των φοιτητών<<...και τι να του κάνουν του Εικονολήπτη εκεί που βρέθηκε να του....προσφέρουν ανθοδέσμη>> δεν σημαίνει τίποτα άλλο παρά το ελεύθερο στους αστυνομικούς να δέρνουν αδίστακτα όποιο μέλος Τηλεοπτικού Συνεργείου συναντήσουν μπροστά τους κατά την διάρκεια οποιασδήποτε διαδήλωσης.

Σας πληροφορούμε, κ. Υπουργέ, ότι εμείς δεν βρισκόμαστε εκεί για το...κέφι μας, βρισκόμαστε εκεί για να κάνουμε την δουλειά μας, να καταγράψουμε εικόνες ώστε να πληροφορηθεί ο κόσμος την Αλήθεια. Γιατί αυτή ακριβώς είναι η Δουλειά μας κ. Υπουργέ, να καταγράψουμε Εικόνες και, ως γνωστόν, η Εικόνα λέει πάντα την αλήθεια.

Αν κ. Υπουργέ, <<πηγαίναμε λίγο παρά πέρα>> κατά την εξέλιξη των γεγονότων, τότε σίγουρα δεν θα υπήρχε αντικειμενική πληροφόρηση, ούτε ο κόσμος θα γνώριζε τι πραγματικά σημαίνει πόλεμος και αν μάλιστα εισακουγόσαταν στους εμπλεκόμενους κανείς από τους Συνάδελφους μας που καλύπτουν πολέμους δεν θα επέστρεφε.

Σας κάνουμε γνωστό κ. Υπουργέ ότι εμείς είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί κατά την διάρκεια της εργασίας μας και ποτέ δεν πέφτουμε πάνω σε ήρεμους αστυνομικούς ώστε να τους αναγκάσουμε να μας δείρουν.

Σας ζητάμε λοιπόν όχι μόνο να αποσύρετε το γρηγορότερο την έμμεση εντολή που δώσατε στους αστυνομικούς να μας ξυλοκοπούν απρόκλητα και ατιμώρητα μόλις μας βλέπουν αλλά να τους δώσετε και εντολές να διευκολύνουν το Εργο μας.

περισσότερα

κλήρωση

Μετά από κλήρωση που έγινε στα γραφεία της Ένωσης μας από μέλη του Δ.Σ. οι παρακάτω Συνάδελφοι κέρδισαν από ένα ποδήλατο μετά από την συμετοχή τους στην εθελοντική αιμοδοσία του Σωματείου μας: Δημελάς Μανώλης, Βασιλειάδης Μιχάλης, Καππάτος Χαράλαμπος, Τσιτσάνης Νίκος.

Για την παραλαβή επικοινωνήστε με τον Συνάδελφο Γραμματέα Πολιτιστικού Απόστολο Μπρέντα.

περισσότερα

Ε.Σ.Η.Ε.Α.

ΤΟ ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ
 

 

 

7 Ιουνίου 2006


Τον τελευταίο καιρό έχει λάβει διαστάσεις το λυπηρό φαινόμενο με συναδέλφους τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι παράλληλα με το ρεπορτάζ κάνουν και χρέη εικονολήπτη.

Το ΕΟΔ θεωρεί δεδομένο ότι οι συνάδελφοι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν κάμερες κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής τους εργασίας υπό την πίεση διευθυντικών στελεχών, ορισμένων τηλεοπτικών σταθμών. Το γεγονός αυτό, όμως, δεν τους απαλλάσσει από τις δικές τους ευθύνες.

Το ΕΟΔ θεωρεί αντιδεοντολογικές και αντισυναδελφικές τις ενέργειες αυτές, απέναντι στους συναδέλφους εικονολήπτες και καλεί τους διευθυντές των τηλεοπτικών σταθμών να συμμορφωθούν.

Καλεί επίσης τους συναδέλφους να καταγγείλουν στον συνδικαλιστικό τους εκπρόσωπο ή στα Πειθαρχικά Συμβούλια τις όποιες ενέργειες συντηρούν το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο.

περισσότερα

Ε.Τ.Ι.Τ.Α.

6 Ιουνίου 2006


ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣΗ Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ διαμαρτύρεται προς κάθε κατεύθυνση και καταγγέλλει τα επιχειρηματικά παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες των εργαζομένων στις εφημερίδες "ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ", "ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ" & "SPORTIME" και στο ραδιοσταθμό "SPORTIME 89,2" που εμφανίζονται τυπικά ότι ανήκουν σε διάφορους ιδιοκτήτες, στην πραγματικότητα όμως είναι ενός και του αυτού. Στα παιχνίδια αυτά συμμετέχει και το τραπεζικό κεφάλαιο δανειοδοτώντας και συντηρώντας επιχειρήσεις χωρίς την παραμικρή εγγύηση βιωσιμότητάς τους. Παιχνίδια που ανέχεται η Πολιτεία συντηρώντας το καθεστώς της αδιαφάνειας και της μεταλλαγής του οποιουδήποτε επιχειρηματία σε εκδότη ή καναλάρχη.
Ταυτόχρονα, η απουσία των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους που ενθαρρύνει παρεμφερείς συμπεριφορές του εκδοτικού κατεστημένου τείνει να απαξιώσει οριστικά αυτό το ίδιο το σύστημα ενημέρωσης των πολιτών, που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της δημοκρατίας.
Επί μήνες τώρα οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες αυτές και στον ραδιοσταθμό ζουν με την αβεβαιότητα της διατήρησης των θέσεων εργασίας τους αμειβόμενοι πάντοτε έναντι και ουδέποτε εξοφλούμενοι. Αλλά κανείς αρμόδιος δεν συγκινείται.
Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ εκφράζοντας τη βούληση όλων των Ενώσεων, που συμμετέχουν σε αυτή, δηλώνει ότι θα κινηθεί άμεσα προς κάθε κατεύθυνση και θα αγωνιστεί με όλα τα μέσα που διαθέτει για να διασφαλίσει το δικαίωμα των συναδέλφων μας στην εργασία, το δικαίωμα της κοινής γνώμης στην ενημέρωση και το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια όλων των εργαζομένων.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

περισσότερα

ΣΤΗΛΝΕ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ (Σ.Τ.ΤΗΛ.Ν.Ε)

Πάτρα  1/6/2006

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της διοίκησης του τηλεοπτικού σταθμού TELE TIME, ο Σ.Τ.ΤΗΛ.Ν.Ε. δηλώνει τα εξής:

1)      Η καταβολή του μισθού Μαρτίου έγινε μετά από δεκατρείς ημέρες απεργίας, και αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του καναλιού, στους οποίους χρωστούνται ακόμα ο Απρίλιος , ο Μάιος καθώς και αναδρομικά της τελευταίας πενταετίας.

2)      Η διεύθυνση του καναλιού δεν βγάζει άχνα για την ταμπακέρα, δηλαδή την πλήρη απαξίωση στην οποία έχει οδηγήσει τον σταθμό, αφού έχει αποδυναμώσει δραματικά όλα τα τμήματα του καναλιού, συμπεριλαμβανομένου και του διαφημιστικού.

3)      Οι κύριοι που παρέλαβαν ένα κανάλι κόσμημα με εξήντα εργαζόμενους και έφτασαν στο σημείο να δηλώνουν αδυναμία να πληρώσουν έστω και τους δεκαεννέα που απέμειναν, φέρουν ακέραιες τις ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στο κανάλι.

Αντί λοιπόν να προσπαθούν με ανακοινώσεις να αποποιηθούν των βαρύτατων ευθυνών τους, τους καλούμε έστω και την ύστατη ώρα, να φανούν επιτέλους συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Η πατραϊκή κοινωνία γνωρίζει, και έχει ήδη καταλογίσει τις ευθύνες σε αυτούς που τις έχουν.

 

                                                                      ΤΟ Δ.Σ

 

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media