Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Ιούλιος 2006

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Σ.Η.Ε.Α., Ε.Π.Η.Ε.Α. ΚΑΙ Ε.Τ.Ι.Τ.Α. για το CHANNEL 9

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (Ε.Σ.Η.Ε.Α.)
ΕΝΩΣΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (Ε.Π.Η.Ε.Α.)
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)


Αθήνα, 31 Ιουλίου 2006

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο εκβιασμός της εργοδοσίας του CHANNEL 9 δεν θα περάσει

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων Ε.Σ.Η.Ε.Α., Ε.Π.Η.Ε.Α. και Ε.Τ.Ι.Τ.Α., διαπιστώνοντας τον ολοφάνερο εμπαιγμό της εργοδοσίας του CHANNEL 9 (Ν. Ευαγγελάτος, «Όμιλος Κοντομηνά»), που αυτή την εποχή εκπροσωπείται από τον κ. Γιάννη Ρόρρη ως πρόεδρο και τον κ. Τάσο Μπούρα, ως αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, κάλεσαν σήμερα τους εκπροσώπους της εταιρείας για να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση.

Όπως είναι γνωστό, τις τελευταίες εβδομάδες η εταιρεία υποχρέωσε μεγάλο αριθμό εργαζομένων, δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων, να υπογράψουν συμβάσεις έργου ή ορισμένου χρόνου, με καταχρηστικό και παράνομο περιεχόμενο, κατά παράβαση της εργατικής νομοθεσίας και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις που προφορικά έδωσαν αρχικά ο κ. Ν. Ευαγγελάτος και την Παρασκευή 28/7/06 ο κ. Τ. Μπούρας ότι αυτές οι συμβάσεις δεν ισχύουν και όλοι οι εργαζόμενοι απολαμβάνουν πλήρη εργασιακά δικαιώματα,  η εργοδοτική πλευρά, προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο και να διασπάσει τους εργαζόμενους, προχωρεί από σήμερα σε απολύσεις των 3/4 των εργαζομένων όλων των κλάδων, δηλαδή περίπου 260 συναδέλφων μας.

Παράλληλα, με εκβιαστικό τρόπο η εργοδοσία του καναλιού επιχειρεί να μεταφέρει την ευθύνη για τη «σφαγή» αυτή των συναδέλφων στις Ενώσεις μας, απειλώντας ότι στην περίπτωση που δεν δεχθούν τα σωματεία το σχέδιο συρρίκνωσης του σταθμού και περικοπών κόστους λειτουργίας, θα προχωρήσουν σε εκκαθάριση και οριστικό κλείσιμο του σταθμού την ερχόμενη Παρασκευή.

Οι Διοικήσεις των Ενώσεών μας εκτιμούν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο μεταβίβασης του CHANNEL 9 σε άγνωστο ως τώρα επιχειρηματικό σχήμα, η οποία, για να ολοκληρωθεί, απαιτείται να παραδοθεί ο σταθμός με το ελάχιστο εργατικό δυναμικό. Πρόκειται για ένα επιχειρηματικό παιχνίδι καταφανώς σε βάρος των εργαζομένων αλλά και της ενημέρωσης των πολιτών, που σε καμία περίπτωση δεν γίνεται αποδεκτό από το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στον Τύπο και τα Μ.Μ.Ε.

Κατόπιν όλων αυτών, οι Ενώσεις μας απευθύνονται στην κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς Επικρατείας και Εργασίας, οι οποίοι δεν μπορούν για άλλη μια φορά να υποδύονται τους Πόντιους Πιλάτους, και στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, εφόσον -ειδικά το τελευταίο- έχει την ευθύνη του ελέγχου της χρήσης των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν είναι ιδιωτική υπόθεση κερδοσκοπικών και αλλοτρίων συμφερόντων.

Καλούν, επίσης, όλα τα πολιτικά κόμματα, τη Γ.Σ.Ε.Ε., την ΠΟΣΠΕΡΤ και όλες τις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις να συμπαρασταθούν  στον αγώνα, ώστε να μη χαθούν κι άλλες εκατοντάδες  θέσεις εργασίας στο χώρο του Τύπου και Μ.Μ.Ε. Και να μην απειληθεί περαιτέρω η ήδη ασφυκτικά ελεγχόμενη από επιχειρηματικά και άλλα συμφέροντα ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεών μας είναι αποφασισμένα να δημοσιοποιήσουν με όλους τους τρόπους που διαθέτουν αυτές τις μεθοδεύσεις του «Ομίλου Κοντομηνά» και να αντισταθούν με κάθε μέσο, θεωρώντας ότι σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί λύση οι συνάδελφοί μας να δεχθούν να υπογράψουν οποιοδήποτε χαρτί αποχώρησης, «εθελούσιας εξόδου», παραίτησης κ.λπ. – πράξη που ενισχύει τις προθέσεις της εργοδοσίας για την άμεση και ανέξοδη εκκαθάριση του σταθμού.

Οι Ενώσεις καταγγέλλουν επίσης τη διχαστική συμπεριφορά της εργοδοσίας του CHANNEL 9 να εκβιάζει συναδέλφους ή να επιχειρεί να εξαγοράσει τις συνειδήσεις τους, δίνοντας έναντι κάποια «ψίχουλα» για να ολοκληρώσει τον απαράδεκτο σχεδιασμό της.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

περισσότερα

Ανοιχτή επιστολή προς τους Ιδιοκτήτες των Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
-
Ανοιχτή επιστολή προς τους Ιδιοκτήτες των Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας

Η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (Ε.Τ.Ι.Τ.Α), καταδικάζει την παράλογη αιματοχυσία στην Μέση Ανατολή.  Ενώνει την φωνή της με εκείνους που ζητούν την άμεση κατάπαυση του πυρός και την ειρηνική λύση.

Οι δραματικές εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και ο τρόπος που τις καλύπτουν τα κανάλια στην Ελλάδα, φέρνουν στο προσκήνιο ένα μείζον θέμα σε ό,τι αφορά στις εργασιακές σχέσεις.

Αναρωτιόμαστε με ποια λογική καταστρατηγείται η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε.), που προβλέπει την συμμετοχή δύο Τεχνικών (Εικονολήπτη και Ηχολήπτη) στις αποστολές.

Αντ’ αυτών,  χρησιμοποιούνται μονομελή ενοικιαζόμενα συνεργεία, που δεν διαθέτουν τα απαραίτητα τυπικά προσόντα (άδεια εργασίας) και δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις (ΙΚΑ).

Κύριοι,

Οι Τεχνικοί των καναλιών, επί δύο δεκαετίες περίπου, υπηρετούμε με συνέπεια, αυταπάρνηση, συχνά και με κίνδυνο της ζωής μας, την Ενημέρωση.  Πολλοί Συνάδελφοί μας, έδωσαν ακόμα και το αίμα τους για τον Τηλεοπτικό Σταθμό που εργάζονται.  Γίνεται φανερό ότι, στο βωμό του εύκολου κέρδους και της φιλοδοξίας κάποιων για γρήγορη ανέλιξη, μας πετούν στον «κάλαθο των αχρήστων», επιλέγοντας την φτηνή - «μαύρη» εργασία.
Σήμερα, για λόγους «οικονομίας», για λίγα πράγματι ευρώ, το «ευχαριστώ» σ’ αυτούς τους Τεχνικούς, είναι να τους παραγκωνίσουν, μόνο και μόνο για να σας δείξει κάποιος-κάποιοι ότι κάνουν οικονομία στις Εταιρείες, και να φανούν «καλοί» στα μάτια σας, χωρίς να σας λένε όμως τον τρόπο, ότι δηλαδή
Τεχνικοί που επί χρόνια ριψοκινδυνεύουν την ίδια τους την ζωή, κάνοντας τα αδύνατα-δυνατά, ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο για την ενημέρωση, κάνοντας ακόμα και ξένα τηλεοπτικά δίκτυα να ζητάνε «πλάνα» τους, κάνοντας με ανείπωτη περηφάνια και θάρρος την δουλειά τους,
Σήμερα, επειδή «στοιχίζουν», στην πραγματικότητα, λίγα ευρώ παραπάνω…

τους παραγκωνίζουν.

Κύριοι,

• Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας,
• Γνωρίζοντας ότι ξέρετε να σέβεστε ανθρώπους που πραγματικά παίζουν την ζωή τους κορώνα-γράμματα για το καλό της Ενημέρωσης και του Τηλεοπτικού Σταθμού,

Σας ζητάμε να επέμβετε και να

σταματήσετε αυτή την αδικία εις βάρος των Συναδέλφων μας.

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

Ε.Σ.Η.Ε.Α., Ε.Π.Η.Ε.Α., και Ε.Τ.Ι.Τ.Α., για το CHANNNEL 9

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (Ε.Σ.Η.Ε.Α.)
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (Ε.Π.Η.Ε.Α.)
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2006

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον Τ/Σ «CHANNEL 9», για το κύμα απολύσεων που μεθοδεύει η ιδιοκτησία του σταθμού, στην οποία περιλαμβάνονται οι Δημοσιογράφοι, οι Τεχνικοί και το Διοικητικό-Οικονομικό Προσωπικό.

Μετά την αποκάλυψη για άκυρες και καταχρηστικές συμβάσεις, που υποχρεώθηκαν από την εργοδοσία να υπογράψουν οι εργαζόμενοι, τώρα οι υπεύθυνοι του σταθμού συμφερόντων του γνωστού επιχειρηματία Δ. Κοντομηνά, προαναγγέλλουν 270 απολύσεις σε σύνολο 360 εργαζομένων.

Η εργοδοσία καλλιεργώντας κλίμα εκφοβισμού και ανασφάλειας, δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες για την υπογραφή παράνομων, καταχρηστικών και ψευδεπίγραφων προχρονολογημένων συμβάσεων εργασίας δήθεν αορίστου χρόνου.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεών μας, καταγγέλλουν τις πρωτοφανείς αυτές μεθοδεύσεις της ιδιοκτησίας του CHANNEL 9, για να απολύσει τα ¾ του συνόλου των εργαζομένων στον Σταθμό.

Οι απαράδεκτες πρακτικές εκτός από την πλήρη ανοχή της Κυβέρνησης εκθέτουν και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, που εάν θέλει να διατηρήσει το όποιο κύρος του οφείλει να επέμβει πάραυτα και με αφορμή όσα μεθοδεύονται στον Τ/Σ CHANNEL 9, να απαντήσει επιτέλους σε ποιους, πως και με ποιες προυποθέσεις χορηγούνται άδειες ενημέρωσης που οδηγούν τους εργαζόμενους στην ανεργία.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων, μαζί με όλους τους εργαζόμενους στο Σταθμό, είναι αποφασισμένοι να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας, να υπερασπιστούν το δικαίωμα του ελληνικού λαού στην ενημέρωση, και να διεκδικήσουν ταυτόχρονα τις απαντήσεις που οφείλουν οι αρμόδιοι στο πελώριο πολιτικό ερώτημα:  Πότε επιτέλους θα έχει διακριτό λόγο η Ενημέρωση από επιχειρηματικές επιλογές;

Τα Δ.Σ. των συνεργαζομένων Ενώσεων, καλούν όλες και όλους τους εργαζόμενους στο CHANNEL 9, να πάρουν αγωνιστικό μέρος στην αυριανή εικοσιτετράωρη απεργία στον Τηλεοπτικό Σταθμό, (από τις 06:00 της Πέμπτης 27/7/2006, έως τις 06:00 της Παρασκευής 28/7/2006), να περιφρουρήσουν την κινητοποίησή τους και να βρίσκονται όλη μέρα σε εγρήγορση ενόψει της προσπάθειας της εργοδοσίας να υπονομεύσει με κάθε τρόπο (και προσφυγή στα δικαστήρια), το δικαίωμα των εργαζομένων στην δουλειά και την αξιοπρέπειά τους.

Τα Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Α., Ε.Π.Η.Ε.Α., και Ε.Τ.Ι.Τ.Α. καλούν επίσης όλες και όλους τους εργαζόμενους στον Τηλεοπτικό Σταθμό, αύριο στις 13.30 το μεσημέρι σε Γενική Συνέλευση στις εγκαταστάσεις του CHANNEL 9, (Παύλου Μελά 25, Ρέντη).
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

περισσότερα

απάντηση Ε.Τ.Ι.Τ.Α. προς Σ.Τ.ΤΗΛ.Ν.Ε

Προς:  Σ.Τ.ΤΗΛ.Ν.Ε.

Κοινοποίηση
Υπουργείο Επικρατείας και Μ.Μ.Ε.
Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας
Ε.Σ.Ρ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας, στηρίζει τους Εργαζόμενους Τεχνικούς  (Ηχολήπτες και Ηλεκτρονικούς) που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «Πάτρα TV»,
και στέκονται στο πλάι τους, στην απόφασή τους να προχωρήσουν σε επ’ αόριστον κατάληψη των εγκαταστάσεων του σταθμού, με σκοπό την εκπομπή κανονικού προγράμματος, μετά την αναστολή τους από την ιδιοκτησία του σταθμού.

Καλούμε την ιδιοκτησία του Σταθμού, να προχωρήσει άμεσα στην επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων.

Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

ΣΣΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης μας, εκφράζοντας τη βούληση των Μελών του, δηλώνει ότι θα κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση και θα αγωνιστεί με όλα τα μέσα που διαθέτει για να διασφαλίσει το δικαίωμα των Συναδέλφων μας στην εργασία,το δικαίωμα της κοινής γνώμης στην ενημέρωση και το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια όλων των Εργαζομένων.

Μέσα στους επόμενους μήνες θα προχωρήσουμε στην νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του Κλάδου μας.

Καλούμε όλους τους Συναδέλφους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Συνάδελφοι ΟΛΟΙ πρέπει να δώσουμε το παρόν στην επόμενη Γενική Συνέλευση όπου θα τεθεί και αυτό το κορυφαίο ζήτημα της ΣΣΕ.

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ

περισσότερα

Ε.Τ.Ι.Τ.Α.

         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΥ

Ύστερα από τις συνεχιζόμενες πολλαπλές παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας και την καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε βάρος των Εργαζομένων στις επιχειρήσεις ενημέρωσης συμφερόντων του κ. Γιώργου Τράγκα, συγκαλείται Γενική Συνέλευση όλων των Εργαζομένων στις εν λόγω επιχειρήσεις την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2006. Η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 5.00μ.μ. στον εργασιακό χώρο [ Λ. Ιωνίας 166, Κάτω Πατήσια].

Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική την παρουσία εκπροσώπων των εμπλεκόμενων Ενώσεων [Ε.Σ.Η.Ε.Α, Ε.Π.Η.Ε.Α, Ε.Τ.Ι.Π.Τ.Α., Ε.Τ.Ι.Τ.Α., Ε.Τ.Ε.Ρ.]

Συνάδελφοι οι Εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις Τράγκα χρειάζονται την Συμπαράσταση μας η παρουσία σας είναι Απαραίτητη.

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media