Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Ιούλιος 2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΗΡΥΞΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ Σ.Σ.Ε. ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Αθήνα 6 Ιουλίου 2007          Αριθ. Πρωτ.: 12030

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΜΟΙΒΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ Ι
Ταχ. Δ/νση:  Πειραιώς 40
Ταχ. Κώδικας:  101 82 - Αθήνα
Τηλέφωνο:  210 5295121

ΠΡΟΣ: ‘Ολες τις Περιφερειακές Δ/νσεις και Τοπικά Τμήματα Κοινωνικής Επιθεώρησης του Σ.ΕΠ.Ε. ΕΔΡΕΣ ΤΟΥΣ

κοινοποίηση:
ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ
ΣΤΑΘΜΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ
(Ε.Ι.ΤΗ. Σ. Ε. Ε.)
Πανεπιστημίου 10, ΑΘΗΝΑ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Ε.Τ.I.Τ.Α.)
Γ’ Σεπτεμβρίου & Μάρνης, ΑΘΗΝΑ
(Εργατικό Κέντρο Αθήνας)

ΘΕΜΑ: Ανακοίνωση κήρυξης υποχρεωτικής Σ.Σ.Ε.

Σας ανακοινώνουμε ότι με την αριθ. 11726/7-6-07 απόφαση του Υφυπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1039/Β/25-6-07 κηρύχθηκε υποχρεωτική η από 23-4-07 Σύμβαση Εργασίας για τους όρους
αμοιβής εργασίας των Τεχνικών Τηλεόρασης που εργάζονται στους Ιδιωτικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς με Εθνική Εμβέλεια.
Η ισχύς της απόφασης αυτής αρχίζει από 24-4-07.

Ο ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗΣ

ΗΛΙΑΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ

περισσότερα

κοινή επιστολή ΕΤΙΤΑ-ΕΤΙΤΒΕ, «Συγκέντρωση και αδειοδότηση επιχειρήσεων Μέσων Ενημέρωσης και άλλες διατάξεις»

ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                 
Τρίτη 3 Ιουλίου 2007                                                                                            Αριθμός Πρωτ. 959
ΠΡΟΣ:
1.  Υπουργό Επικρατείας  κ. Θεόδωρο Ρουσόπουλο
ΚΟΙΝ: Κοινοβουλευτικές ομάδες όλων των Κομμάτων

Κύριε Υπουργέ,
Διαμαρτυρόμαστε  έντονα γιατί αγνοηθήκαμε στην τελική και πιο κρίσιμη φάση  της επεξεργασίας του σχεδίου νόμου «Συγκέντρωση και αδειοδότηση επιχειρήσεων Μέσων Ενημέρωσης και άλλες διατάξεις» και δεν κληθήκαμε όπως όλες οι άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις του χώρου μας να εκφράσουμε τις απόψεις μας πάνω στην τελική του μορφή, όταν αυτό συζητήθηκε στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής των Ελλήνων, αλλά και ούτε καν μας στάλθηκε έστω, να το μελετήσουμε.
Όσον αφορά το Νομοσχέδιο όπως έχει διαμορφωθεί και προτείνεται για ψήφιση στην Βουλή, μας βρίσκει αντίθετους στο σύνολό του, γιατί με την εφαρμογή του, πέραν των άλλων, προβλέπουμε ότι θα στείλει στην ανεργία τουλάχιστον τους μισούς εργαζόμενους (Δημοσιογράφους, Τεχνικούς και Διοικητικούς) που σήμερα απασχολούνται στους Ιδιωτικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς καθώς και γιατί παραδίδει τον ψηφιακό τομέα της Ε.Ρ.Τ. σε ιδιώτες οι οποίοι μάλιστα θα εισπράττουν και ποσοστό του ανταποδοτικού τέλους που όλοι οι Έλληνες πληρώνουμε για την Κρατική μας Τηλεόραση.
Παρ΄ όλα αυτά, έστω και την τελευταία στιγμή, σας ζητάμε, κ. Υπουργέ, να τριπλασιάσετε, τουλάχιστον, το ελάχιστο προσωπικό του κάθε Ιδιωτικού Tηλεοπτικού Σταθμού αναφέροντας ρητά ότι το ένα τρίτο από αυτό θα πρέπει να είναι Τεχνικοί με άδεια άσκησης επαγγέλματος στην ειδικότητά τους, γεγονός που αποτελεί και την σημερινή πραγματικότητα και προκειμένου να καταπολεμηθεί οριστικά η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, να προστεθεί διάταξη που να λέει:
«Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί είναι υποχρεωμένοι να ελέγχουν την νομιμότητα των Εταιρειών Παραγωγής Οπτικοακουστικού Έργου και των Εταιρειών από τις οποίες ενοικιάζουν τηλεοπτικά συνεργεία και τεχνικούς για τα δελτία ειδήσεων και τις τηλεοπτικές εκπομπές, αν σ’ αυτές τηρούνται οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, η Εργατική, η Τηλεοπτική και η Κοινωνικοασφαλιστική Νομοθεσία, να ελέγχουν επίσης τους εξωτερικούς συνεργάτες τους και  γενικότερα όλους τους τεχνικούς που χρησιμοποιούν αν κατέχουν την ανάλογη με την ειδικότητά τους άδεια άσκησης επαγγέλματος και καθίστανται συνυπεύθυνοι σε όλες τις συνέπειες από την παραβίαση  των ανωτέρω».
Ελπίζουμε, επαναλαμβάνουμε, έστω και την τελευταία στιγμή, ότι θα κάνετε τουλάχιστον δεκτές τις απλές  αυτές ρυθμίσεις που θα δώσουν την ευκαιρία σε εκατοντάδες εργαζόμενους του χώρου να ζήσουν με αξιοπρέπεια και θα αποτρέψουν την περαιτέρω δραματική μείωση των ήδη  δραματικά μειωμένων θέσεων εργασίας.
Σας ευχαριστούμε πολύ, με εκτίμηση,

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Α & Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε

περισσότερα

Συμπαράσταση στην ΠΟΣΠΕΡΤ κατά του σχεδίου νόμου περί ιδιωτικοποίησης της Κρατικής Τηλεόρασης

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η - Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ


Η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.), συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.  ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΡΤ με την δημιουργία θυγατρικής εταιρείας για την ψηφιακή τηλεόραση με την συμμετοχή ιδιωτών σε αυτήν, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την αμετακίνητη στάση της Κυβέρνησης.

Η περιουσία της Κρατικής Τηλεόρασης ανήκει στον ΛΑΟ και δεν χαρίζεται σε ιδιώτες.  Πως θα μπορούσε το ανταποδοτικό τέλος που εισπράττεται από τον λαό και κοινωνικός πόρος, να χαρίζεται σε ιδιώτες;

Καλούμε τους Συναδέλφους μας,
την Πέμπτη 5/7/2007 στις 9.00 έξω από το κτίριο της ΕΡΤ στη Ρηγίλλης, στη συγκέντρωση που διοργανώνει η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. κλιμακώνοντας την αντίθεσή μας στο παραπάνω σχέδιο νόμου.  Ακολουθεί πορεία στη Βουλή.

                                                 
για το Διοικητικό Συμβούλιο


περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media