Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Σεπτέμβριος 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΚΑΙ TV

Αθήνα,26/9/2007                                                 Αρ. Πρωτ: 324

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ


Με αφορμή τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από συνεργείο ειδικών Επιθεωρητών του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας την περασμένη Παρασκευή 21/9, έξω από γραφείο πολιτικού, σε «τηλεοπτικό συνεργείο» του ΣΚΑΙ TV, καθώς και τις τραγελαφικές καταστάσεις που εκτυλίχτηκαν κατά την διάρκεια του ελέγχου,

ρωτάμε την διοίκηση του Σταθμού:

1. Αληθεύει ότι οι δύο υπάλληλοι που ελέγχθηκαν είναι συντάκτες, όπως δήλωσαν στους Επιθεωρητές,   και όχι Τεχνικοί που δεν κατέχουν την ανάλογη με την ειδικότητα τους άδειας άσκησης επαγγέλματος;

2. Αληθεύει ότι την κάμερα που μετέφερε ο ένας εκ των δύο, την είχε για προσωπική του χρήση και όχι για τις ανάγκες του τηλεοπτικού σταθμού;  Αφού την είχε για προσωπική του χρήση γιατί την έκρυψε και αρνήθηκε να καταγραφεί  το serial number της όταν του ζητήθηκε; 

3. Τι εννοούσε άραγε, ο κατά δήλωσή του, «συντάκτης» του σταθμού σας όταν απευθυνόμενος απειλητικά προς τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης που ήταν παρών είπε: «δεν ξέρεις με ποιους πας να τα βάλεις μεγάλε… κοίτα την δουλειά σου… θα βρεις τον μπελά σου».

4. Εφόσον το δίκυκλο που του παρείχε το κανάλι ήταν για την μεταφορά του προς τι τα μηχανήματα  ζωντανών συνδέσεων που υπήρχαν σ’ αυτό;

Γνωρίζουμε ότι δεν θα πάρουμε καμιά απάντηση στα ερωτήματά μας και αυτό γιατί οι Διοικούντες την ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ του ΣΚΑΙ TV, εκμεταλλευόμενοι την ανεργία του κλάδου, προσπαθούν να εντατικοποιήσουν την εργασία με σκοπό το μεγαλύτερο κέρδος δημιουργώντας τον άνθρωπο «πολυμηχάνημα» που τα «κάνει όλα» (Δημοσιογράφος, Εικονολήπτης, Ηχολήπτης, Τεχνικός Ραδιοζεύξεων).

Αυτό πιστοποιούν άλλωστε τα λόγια του ενός εκ των δύο υπαλλήλων του Σταθμού που ελέγχθηκαν, ο οποίος απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους συναδέλφους μας είπε :  «Εγώ είμαι το μέλλον…, σε λίγο καιρό όλοι σας θα δουλεύετε όπως εγώ…».

Απευθυνόμενοι προς κάθε κατεύθυνση προειδοποιούμε ότι δεν θ’ αφήσουμε να περάσει η κατάφορη αυτή παραβίαση της εργατικής και τηλεοπτικής νομοθεσίας, ότι θα πολεμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την εκμετάλλευση της ανάγκης για εργασία που αναγκάζει ακόμα και εργαζόμενους να στραφούνε εναντίον εργαζομένων.
Τέλος καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του χώρου να πάρουν θέση.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

  

περισσότερα

απάντηση της ΕΤΙΤΒΕ στην ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης...

Θεσσαλονίκη  7  Σεπτεμβρίου 2007                                                           Αριθ. Πρωτ. 968
Δ  Ε  Λ  Τ  Ι  Ο     Τ  Υ  Π  Ο  Υ
Ανατριχίλα μας προκάλεσε η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης  Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης στην οποία κατά λέξη αναφέρεται ότι «η Ένωσή μας θα δώσει ένα βροντερό παρόν κοντά στα μέλη της, κατά τα εγκαίνια της 72ης   Δ Ε Θ και τις όποιες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις οποίες είναι πιθανόν να παρεισφρήσουν διάφορα άνομα στοιχεία» και ότι «θα καταρτίσει ομάδες εργασίας υποστηριζόμενες από τρία φωτογραφικά και βιντεοσκοπικά συνεργεία και  θα προσπαθήσει να καλύψει όλα τα δρώμενα έμπροσθεν του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου της Δ Ε Θ και των πέριξ αυτού δρόμων, με σκοπό την προστασία των μελών μας από πιθανές κακοήθεις επιθέσεις».
Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή αυτή προσπάθεια επισημοποίησης του χαφιεδισμού που έχει διπλό στόχο, αφ’ ενός μεν να αποτρέψει την συμμετοχή του κόσμου στις διαδηλώσεις, αφ εταίρου δε το ηλεκτρονικό φακέλωμα των διαδηλωτών σύμφωνα με τις επιταγές της συνθήκης του Προυμ που πρόσφατα αποδέχτηκε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Επειδή οι ενέργειες αυτές πέραν του ότι ναρκοθετούν το δικαίωμα του πολίτη να διαδηλώνει ελεύθερα, ειδικά για τον κλάδο μας, θέτουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα αλλά και αυτή ακόμα την ζωή των συναδέλφων μας, ενημερώνουμε τους διαδηλωτές ότι πάγια τακτική του Σωματείου μας είναι η κάλυψη των κινητοποιήσεων και όχι των προσώπων που λαμβάνουν μέρος σε αυτές.
Ζητάμε από τους εικονολήπτες που θα καλύψουν τηλεοπτικά τις κινητοποιήσεις του Σαββάτου να απομονώνουν και να καταγγέλλουν κάθε αστυνομικό-εικονολήπτη ή αστυνομικό-φωτογράφο που θα πέφτει στην αντίληψη τους και τους εφιστούμε, για μια ακόμα φορά, την προσοχή να μην καταγράφουν τα πρόσωπα των διαδηλωτών.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε

περισσότερα

ΠΕΡΙ ΕΚΛΟΓΩΝ....

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠ ΑΡΙΘ. 10
Γ.Σ.Ε.Ε.

Ενόψει της διενέργειας των γενικών βουλευτικών εκλογών της 16ης Σεπτεμβρίου 2007, σας ενημερώνουμε ότι από τον συνδυασμό των σχετικών αποφάσεων και εγκυκλίων των Υπουργείων Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας προκύπτουν τα ακόλουθα:

Στους εργαζόμενους επιχειρήσεων και εργασιών του ιδιωτικού τομέα που δεν διαμένουν στον Δήμο ή στην Κοινότητα που ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα χορηγείται ειδική άδεια απουσίας με αποδοχές.  Η διάρκεια αυτής της άδειας διαμορφώνεται ως εξής:

1.  Σε όσους εφαρμόζεται καθεστώς εξαήμερης εβδομαδιαίας εργασίας:

1 εργάσιμη ημέρα αν μετακινηθούν σε απόσταση 100-200 χιλιομέτρων
2 εργάσιμων ημερών, σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 201-400 χιλιομέτρων.
3 εργάσιμων ημερών, σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω, εφόσον μετακινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους.
Έως 3 εργάσιμες ημέρες σε όσους μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης.

2.  Σε όσους εφαρμόζεται καθεστώς πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας:

1 εργάσιμη ημέρα, αν μετακινηθούν σε απόσταση 200-400 χιλιομέτρων
2 εργάσιμων ημερών, σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω, εφόσον μετακινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους.
Έως 3 εργάσιμες ημέρες σε όσους μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης.

3.  Για όσους εργαζόμενους που πρόκειται να μετακινηθούν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, η Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2007, είναι εργάσιμη ημέρα, αυτή θεωρείται ως ημέρα ειδικής αδείας απουσίας με αποδοχές, πέραν αυτών που ορίζονται ανωτέρω.

4. Σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο του Υ.Π.ΕΣ.Δ.Δ.Α., οι ανωτέρω διευκολύνσεις εφαρμόζονται και στο προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α., καθώς και των υπολοίπων νομικών προσώπων του δημοσίου τομέα.

5. Η ειδική αυτή (εκλογική) άδεια, δεν συμψηφίζεται με την ετήσια άδεια με αποδοχές για την αναψυχή των εργαζομένων.

 

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media