Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Νοέμβριος 2007

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

Καλό ταξίδι Φίλε και Συνάδελφε Momcilo

Θα σε θυμόμαστε πάντα

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

για το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΑΠΕΡΓΙΑ 27.11.2007

1.   ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε. Τ. Ι. Τ. Α.)
3ης  Σεπτεμβρίου & Μάρνης  (Ε.Κ.Α.)    ΦΑΞ :  2108847368   Τηλ.  697811707
2. ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Β.  ΕΛΛΑΔΑΣ  (Ε. Τ. Ι. Τ. Β. Ε.)
Αριστοτέλους 32  (Ε Κ Θ) Τ. Κ. 546 31  ΦΑΞ: 2310642680  Τηλ. 6937051488 
3. ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ   (Ε. Τ. Ι. Τ. Κ.)
Ηράκλειο Κρήτης  Τηλ.  6936727701
4. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Ν. Δ ΕΛΛΑΔΑΣ (Σ. Τ. ΤΗΛ. Ν. Ε.)
Κανακάρη  178  Πάτρα Τ. Κ. 26221  Τηλ. – Φαξ  261022446  
              
Παρασκευή 23 Νοεμβρίου  2007                                                                       Αριθμός Πρωτ. 1002/373
Α  Ν  Α  Κ  Ο  Ι  Ν  Ω  Σ  Η    Δ  Ε  Λ  Τ  Ι  Ο    Τ  Υ  Π  Ο  Υ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεών μας απαντώντας στην πρωτοφανή κυβερνητική και εργοδοτική επίθεση στο Ασφαλιστικό, λέμε ξεκάθαρα, για μια ακόμα φορά, ότι παλεύουμε με κάθε τρόπο και με όλες μας τις δυνάμεις για την δημιουργία ΕΝΙΑΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ το οποίο θα καλύπτει συνταξιοδοτικά και ιατροφαρμακευτικά όλους τους εργαζόμενους στην Ενημέρωση (Δημοσιογράφους όλων των μέσων, Τεχνικούς Ραδιοφωνίας, Τηλεόρασης και Τύπου, Φωτορεπόρτερ, Διοικητικούς υπαλλήλους ΜΜΕ  κλπ).
Επισημαίνουμε ότι αυτή είναι και η εκφρασμένη θέση όλων των Ενώσεων του Τύπου, πλην μιας μικρής πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε Σ Η Ε Α (6 με 5).  Η μικρή αυτή πλειοψηφία, περιέργως, επιμένει να διατηρεί τον χώρο διασπασμένο προσπαθώντας δήθεν να διατηρήσει τα «κεκτημένα» (Αγγελιόσημο = 150 εκατομμύρια Ευρώ τον χρόνο). Αποκρύπτει όμως ότι η ύπαρξη και η βιωσιμότητα των δύο ασφαλιστικών της Ταμείων (Τ Σ Π Ε Α Θ – Ε Δ Ο Ε Α Π) οφείλεται στο γεγονός ότι τα Ταμεία αυτά εισπράττουν την μερίδα του λέοντος του κοινωνικού αυτού πόρου, εις βάρος των υπολοίπων εργαζομένων και κυρίως των Τεχνικών Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης.  
Απευθυνόμενοι ευθέως στην μικρή  πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε Σ Η Ε Α τους καλούμε για μία ακόμα, ύστατη φορά, να εγκαταλείψουν αυτή την τακτική. Το μόνο που υπερασπίζονται είναι η άδικη κατανομή του Αγγελιοσήμου σε λίγους και «εκλεκτούς» εμποδίζοντας ταυτόχρονα την συνδικαλιστική ενοποίηση των εργαζομένων στον Τύπο και στα        Μ Μ Ε όλης της χώρας (Δημοσιογράφοι, Τεχνικοί, Διοικητικοί κλπ). Τους τονίζουμε ότι η ενοποίηση αυτή με στόχο την Δημιουργία ενός ισχυρού Συνδικάτου Τύπου είναι ο μόνος δρόμος αποτελεσματικής παρέμβασης και ανακοπής της επερχόμενης ασφαλιστικής λαίλαπας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Διασωματειακού, το οποίο, ως γνωστόν, το απαρτίζουν 12 Συνδικαλιστές Οργανώσεις Τύπου,  προτάθηκε να απεργήσει όλος ο κλάδος με αίτημα την δημιουργία αυτού του Ταμείου. Στην πρόταση ο μόνος που αντέδρασε ήταν ο πρόεδρος της Ε Σ Η Ε Α. Μετά από αυτό,  κάποιες από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του Διασωματειακού, αποφάσισαν να λάβουν μέρος στην απεργία, εκτελώντας απόφαση της Π Ο Ε Σ Υ,  με ξεχωριστό διεκδικητικό πλαίσιο στο οποίο περιλαμβάνεται και το αίτημα της ίδρυσης  ΕΝΙΑΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ και κάποιες άλλες όχι. 

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεών μας, με την βεβαιότητα ότι το μόνο που θα περάσει στην κοινή γνώμη είναι η θέση της Πλειοψηφίας των έξη (6)  της Ε Σ Η Ε Α, αποφασίσαμε να μην λάβουμε μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση της Τρίτης 27.11.07, αλλά να συντονίσουμε τον αγώνα μας για το Ασφαλιστικό με όλους τους εργαζόμενους της Χώρας.
Παρόλα αυτά ευχόμαστε στους συμμετέχοντες στην απεργία της Τρίτης, καλή επιτυχία στον αγώνα τους γιατί οι κερδισμένοι αγώνες μόνο οφέλη μπορούν να αποκομίσουν στους εργαζόμενους.  


ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ  Ε. Τ. Ι. Τ. Α. - Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε. – Ε. Τ. Ι. Τ. Κ. – Σ. Τ. ΤΗΛ. Ν. Ε

περισσότερα

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ για το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε. Τ. Ι. Τ. Α.)
3ης  Σεπτεμβρίου & Μάρνης  (Ε.Κ.Α.)    ΦΑΞ :  2108847368
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε. Τ. Ι. Τ. Β. Ε.)
Αριστοτέλους 32  (ΕΚΘ)  ΦΑΞ: 2310642680                
Δευτέρα  19  Νοεμβρίου  2007                                                                   Αριθμός Πρωτ. 999/371

Α Ν Ο Ι Κ Τ Η   Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η

ΠΡΟΣ: 1.  Υπουργό Απασχόλησης κ. Β. Μαγγίνα
           2.  Υπουργό Επικρατείας κ. Θ. Ρουσόπουλο

ΘΕΜΑ:        ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

ΑΙΤΗΜΑ:     ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Κύριοι Υπουργοί,
Με αφορμή τον διάλογο που διεξάγεται αυτή την περίοδο για το ασφαλιστικό και ειδικότερα την πρόσκλησή σας προς τους κοινωνικούς εταίρους για ανταλλαγή απόψεων πάνω στο θέμα της Ενοποίησης των Ασφαλιστικών Φορέων (β΄ κύκλος συζητήσεων), θέλουμε να σας εκφράσουμε τις θέσεις και τις απόψεις των Ενώσεών μας για το Θέμα.

Ασφαλώς θα γνωρίζετε, όπως με πολλά διαβήματα και επιστολές τόσο προς εσάς όσο και προς τις αρμόδιες υπηρεσίες έχουμε επισημάνει μέχρι σήμερα,  ότι εμείς οι Τεχνικοί ραδιοφωνίας και τηλεόρασης είμαστε οι μόνοι εργαζόμενοι στον χώρο του Τύπου που όχι μόνο δεν ανήκουμε σε κανέναν ασφαλιστικό φορέα ο οποίος, πέραν των εισφορών, εισπράττει και Αγγελιόσημο, αλλά ούτε και οι Ενώσεις μας λαμβάνουν κάποιο ποσοστό.

Σας υπενθυμίζουμε ότι το Αγγελιόσημο που προέρχεται από την Τηλεόραση  το καρπώνονται οχτώ (8) Ασφαλιστικά Ταμεία Τύπου και το Αγγελιόσημο που προέρχεται από το Ραδιόφωνο, πέραν των οχτώ (8) αυτών Ταμείων, το καρπώνονται  και τέσσερις (4) Συνδικαλιστικές Οργανώσεις. Μάλιστα κάποιοι εργαζόμενοι στον Τύπο το λαμβάνουν σε δύο Ταμεία τους (και στο Συνταξιοδοτικό τους Ταμείο και στο Ιατροφαρμακευτικό τους Ασφαλιστικό Ταμείο).

Σας υπενθυμίζουμε ακόμα, ότι και σεις, κ.κ. Υπουργοί, στις συναντήσεις που είχαμε αναγνωρίσατε πως οι πλέον αδικημένοι εργαζόμενοι στον Χώρο του Τύπου είμαστε εμείς οι Τεχνικοί που εργαζόμαστε στην Ιδιωτική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση και παρ΄ ότι αποτελούμε το μισό υπαλληλικό της Προσωπικό, το Αγγελιόσημο που προέρχεται από τις ραδιοτηλεοπτικές διαφημίσεις το καρπούται μόνο το άλλο μισό (το Διοικητικό και το Δημοσιογραφικό).

Πιστεύουμε ότι η ΙΔΡΥΣΗ ΕΝΟΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ,  ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΑΝΑΛΟΓΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟ αφ’  ενός μεν βρίσκεται μέσα στις κυβερνητικές προθέσεις, αφ’ ετέρου δε θα αποκαθιστούσε και την κατάφωρη αυτή αδικία. 

Σας ευχαριστούμε πολύ, με εκτίμηση,

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε. Τ. Ι. Τ. Α & Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε

περισσότερα

για τον φίλο και συνάδελφο....

Αθήνα, 8 Νοεμβρίου 2007

Αρ. Πρωτ: 357

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Πριν λίγο καιρό δυστυχώς έφυγε απρόσμενα από κοντά μας, ο φίλος και συνάδελφος Σταμάτης Μανωλιάδης.

Ας συμβάλλουμε όλοι ενισχύοντας την οικογένεια που άφησε πίσω, καταθέτοντας ό,τι μπορεί ο καθένας μας στον λογαριασμό:

Ζερβού Ζωή του Ιωάννη
Millennium Bank 0008665450

Πέρα από τις ατομικές πρωτοβουλίες όλων μας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας αποφάσισε να ενισχύσει οικονομικά την οικογένεια του συναδέλφου μας και να καταθέσει ένα ποσό από το ταμείο του.

Ας αποδείξουμε για άλλη μια φορά ότι εμείς που καθημερινά βιώνουμε από κοντά καταστάσεις πόνου, κρατάμε μια στάση ζωής δίνοντας ένα νέο περιεχόμενο στην έννοια της ατομικής και συλλογικής μας ευθύνης σαν ηθική αξία.

για το Διοικητικό Συμβούλιο

περισσότερα

σχετικά με τις ΚΑΜΕΡΕΣ

ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε. Τ. Ι. Τ. Α.)
3ης  Σεπτεμβρίου & Μάρνης  (Ε.Κ.Α.)    ΦΑΞ :  2108847368
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε. Τ. Ι. Τ. Β. Ε.)
Αριστοτέλους 32  (ΕΚΘ)  ΦΑΞ: 2310642680                

Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2007                                                                     Αριθμός Πρωτ. 353/996

Δ  Ε  Λ  Τ  Ι  Ο    Τ  Υ  Π  Ο  Υ

Διαμαρτυρόμαστε και εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην εισαγγελική εντολή που επιτρέπει να βιντεοσκοπούνται οι διαδηλώσεις από αστυνομικά όργανα και το οπτικοακουστικό υλικό να χρησιμοποιείται σαν αποδεικτικό στοιχείο για τυχόν «άνομες πράξεις» των συμμετεχόντων.

Είναι φανερό ότι ο αληθινός στόχος του μέτρου αυτού είναι να αποτρέψει τους εργαζόμενους τους φοιτητές, τους μαθητές και γενικότερα τον κόσμο, να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Ειδικότερα για τον κλάδο μας, θέτει σε άμεσο κίνδυνο και αυτή ακόμα την ζωή των εργαζομένων στα τηλεοπτικά συνεργεία, των δημοσιογράφων, και των άλλων τεχνικών που καλύπτουν τις πορείες με σκοπό την ενημέρωση του κόσμου και μόνο.

Ζητάμε την άμεση απόσυρση του μέτρου αυτού που μόνο κοινωνική αναστάτωση μπορεί να επιφέρει.
 

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Α & Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε

περισσότερα

από το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ για ΤΗΛΕΑΣΤΥ

Αθήνα 31/10/07 
Αριθ. Πρωτ:  553

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας
Καταγγέλλει
την καταστρατήγηση των νόμιμων δικαιωμάτων των Τεχνικών στον τηλεοπτικό σταθμό ΤΗΛΕΑΣΤΥ.  Εργάζονται με πενιχρούς μισθούς, ανύπαρκτα ωράρια και πλήρη παραβίαση κάθε εργατικής νομοθεσίας, σύμφωνα με το πόρισμα του ελέγχου που έγινε από το Σ.ΕΠ.Ε. στον σταθμό.

Καταδικάζει
τον πρωτοφανή τρόπο κερδοσκοπίας του τηλεοπτικού σταθμού σε βάρος των εργαζομένων του.

Καλούμε τους υπεύθυνους και την Διοίκηση του σταθμού να εφαρμόσουν άμεσα την τηλεοπτική και εργατική νομοθεσία, διαφορετικά, θα βρεθεί απέναντί του σύσσωμο όλο το εργατικό κίνημα.

ΤΟ Δ.Σ.

 

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media