Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Δεκέμβριος 2007

ΕΥΧΕΣ...

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης,

εύχεται σε όλους

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

με υγεία, αγάπη, ευτυχία…

περισσότερα

ΠΑΤΡΑ...

ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)
3ης  Σεπτεμβρίου & Μάρνης  (Ε.Κ.Α.)    ΦΑΞ :  2108847368
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.)
Αριστοτέλους32 (ΕΚΘ)  Τ.Κ.54631 ΦΑΞ: 2310642680
              
Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2007                                                                          Αριθμός Πρωτ. 1044/380

Δ   Ε   Λ   Τ   Ι   Ο      Τ   Υ   Π   Ο   Υ

Αγανάκτηση μας προκάλεσε η «προσωπική ανακοίνωση» του συναδέλφου μας (χωρίς εισαγωγικά) Δημοσιογράφου, Διευθυντή ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού της Αχαΐας SUPER B, Συντάκτη της εφημερίδας «Κόσμος» της Πάτρας, Ανταποκριτή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 και συνεργάτη του ραδιοφωνικού σταθμού MAX FM.
Συγκεκριμένα, στην προσπάθειά του να «υπερασπιστεί» συνάδελφό του δημοσιογράφο που εργάζεται στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό και είναι και ο Ανταποκριτής του ραδιοφωνικού σταθμού Φλας στην περιοχή, αποκαλεί «ρουφιάνους» και φίλους σε εισαγωγικά τον πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου Τεχνικών Τηλεόρασης ΝΔ Ελλάδας.
Ο κύριος αυτός χαρακτηρίζει «ρουφιανιά» και «κάρφωμα» την επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλε το Σωματείο στον Δήμαρχο Πάτρας γιατί σε μια αποστολή στις Βρυξέλες ο συνάδελφός του οποίου ανέλαβε την υπεράσπισή του (ίσως να προπονείται και για δικηγόρος, πέραν των θέσεων εργασίας που κατέχει) έγινε και «εικονολήπτης», χρησιμοποιώντας μάλιστα την προσωπική του κάμερα. Τα πλάνα που «τράβηξε» τα μοίρασε στα τοπικά κανάλια πετυχαίνοντας έτσι, να κάνει οικονομία στους ιδιοκτήτες τους (γλίτωσαν τα μεροκάματα και τα έξοδα του εικονολήπτη του  που θα έστελναν στις Βρυξέλες), να γίνει αρεστός στον Δήμαρχό του που τον «πρόβαλλε» και να αποδείξει ότι είναι δημοσιογράφος ικανός για όλα.
Γεγονός πάντως είναι ένα ότι με την επιστολή του αυτή ομολογεί την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, επιδεικνύει αντισυναδελφική συμπεριφορά και υποπίπτει σε αυτεπάγγελτα διωκόμενο ποινικό αδίκημα (Ν 358/76 άρθρο 1 παρ. 3).
Ο «συνάδελφός μας» αυτός Δημοσιογράφος, Διευθυντής ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού της Αχαΐας SUPER B, Συντάκτης της εφημερίδας «Κόσμος» της Πάτρας, Ανταποκριτής του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 και συνεργάτης του ραδιοφωνικού σταθμού MAX FM, στην συνέχεια γίνεται ακόμα περισσότερο υπερασπιστής των στενών συμφερόντων των εργοδοτών του αναφέροντας ονόματα εικονοληπτών (αυτή κι αν δεν είναι ρουφιανοενέργεια!!!!) που στο παρελθόν, λέει, έκαναν συνεντεύξεις μόνοι τους, και μάλιστα, άκουσον-άκουσον, διαμαρτύρεται που «κατάντησε να παρακαλάει» εικονολήπτες να δουλέψουν εκτός ωραρίου και όταν κάποιοι δεχότανε το έκαναν, λέει, «βαριεστημένα».
Και φυσικά κάποιοι εικονολήπτες αναγκάζονται, με απειλή απόλυσης, από μερικούς Αρχισυντάκτες, σαν κι αυτόν, να κάνουν τις περιβόητες αυτές συνεντεύξεις και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις με γραμμένες, σε χαρτάκι, τις ερωτήσεις και με εντολή το χαρτάκι να παραδοθεί στον συνεντευξιαζόμενο. Όσο για την «βαριεστημένη» και εκτός ωραρίου με, παρακάλια, εργασία δεν χρειάζεται κανένα σχόλιο. Ούτε για την ομολογία του ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ελλάδα, πολλοί δημοσιογράφοι έχουν μετατραπεί σε εικονολήπτες (το αντίθετο δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί γιατί ο χώρος είναι απόλυτα ελεγχόμενος από «λίγους», «εκλεκτούς» και πολυθεσίτες. Όλοι οι υπόλοιποι, Δημοσιογράφοι και Τεχνικοί , είναι με μισθούς πείνας στην μαύρη και ανασφάλιστη εργασία και ούτε κουβέντα για ωράρια).
Φυσικά δεν μπορούμε να μιλήσουμε πλέον για συναδελφικότητα με αυτές τις συμπεριφορές, ευτυχώς λίγων, δημοσιογράφων, που είναι και οι υπερασπιστές των συμφερόντων των εργοδοτών μας και δεν μας μένει παρά μία διέξοδος.
Καλούμε τον εισαγγελέα Πάτρας να επέμβει άμεσα και αυτεπάγγελτα, ως ο νόμος ορίζει, για τις ομολογημένες συγκεκριμένες περιπτώσεις και από συγκεκριμένους δημοσιογράφους, παραβίασης του ποινικού κώδικα και την επιθεώρηση εργασίας να κάνει ελέγχους για το αν τηρούνται τα ωράρια και η Σ Σ Ε στους τηλεοπτικούς σταθμούς της Αχαΐας.   

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Α & Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε

περισσότερα

ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ...

ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε. Τ. Ι. Τ. Α.)
3ης  Σεπτεμβρίου & Μάρνης  (Ε.Κ.Α.)    ΦΑΞ :  2108847368
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε. Τ. Ι. Τ. Β. Ε.)
Αριστοτέλους 32  (ΕΚΘ)  ΦΑΞ: 2310642680  

         
Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2007                                                             Αριθμός Πρωτ. 1043/379

Α  Ν  Α  Κ  Ο  Ι  Ν  Ω  Σ  Η  -  Δ  Ε  Λ  Τ  Ι  Ο    Τ  Υ  Π  Ο  Υ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεών μας χαιρετίζουμε τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα, καθώς και τη συμμετοχή των συναδέλφων μας Τεχνικών, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην ασφαλιστική λαίλαπα που προωθεί η Κυβέρνηση, διατρανώνοντας ταυτόχρονα το κοινό, με την συντριπτική πλειοψηφία των Ενώσεων του Τύπου, αίτημα, Δημιουργία Ενιαίου Ταμείου Τύπου για όλους τους εργαζόμενους στα Μ Μ Ε (Δημοσιογράφους, Τεχνικούς, Διοικητικούς).

Xαιρετίζουμε, ακόμη, το ποσοστό συμμετοχής μας  στην απεργία που ξεπέρασε το ενενήντα τοις εκατό.

Μικρή και μειοψηφική εξαίρεση αποτέλεσαν μερικές εκπομπές που «φροντίζουν» για την «ψυχαγωγία» μας. Κάποια «παιδιά του λαού» επέλεξαν να εργαστούν «σκληρά» την ημέρα που απεργούσε όλη η Χώρα. Οι κ κ Αρναούτογλου Γρ. (Όμορφος κόσμος το πρωί), Καραβάτου Αικ. (Κους-κους το μεσημέρι), Μελέτη Ελ. (Πρωινός Καφές) και Μενεγάκη Ελ. (Καφές με την Ελένη), μαζί με τα επιτελεία τους, προτίμησαν να μην χάσουν το «μεροκάματό» τους, και να «διασκεδάσουν» τον ελληνικό λαό ακριβώς την ώρα που είχε ξεχυθεί στους δρόμους και αγωνιζόταν για την υπεράσπιση και βελτίωση των ασφαλιστικών του δικαιωμάτων. Πέραν των ανωτέρω, το ALTER παρουσίασε σαν ζωντανές, εκπομπές που μαγνητοσκόπησε τις προηγούμενες μέρες (Μπλα μπλα - η Ελλάδα παίζει), και η  ΕΤ3, μετέδωσε αγώνα Βόλεϊ.

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, οι εργοδότες μας εκμεταλλευόμενοι τις ιδιόμορφες εργασιακές συνθήκες που, εξ΄ αιτίας της ανεργίας, έχουν επιβάλλει σε μερίδα Τεχνικών και Δημοσιογράφων, (έλα για μεροκάματο όποτε σε χρειάζομαι, μπλοκάκι, ασφαλίσου όπου θες ή αλλιώς πάρ’ τα «μαύρα» και φυσικά ούτε κουβέντα για ωράρια και Σ Σ Ε ), κατόρθωσαν να δημιουργήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό και να προβάλλουν ζωντανά τις συγκεκριμένες αυτές εκπομπές.

Καταγγέλλουμε τα «στραβά μάτια» που κάνουν στις παραπάνω αναφερόμενες εργασιακές συνθήκες, οι Διευθυντές προγράμματος των τηλεοπτικών σταθμών, οι παρουσιαστές και τα επιτελεία των εκπομπών αυτών, προκειμένου να δικαιολογούν και να εισπράττουν τους παχυλούς τους μισθούς.

Στον αντίποδα βρισκόταν ο τηλεοπτικός σταθμός 902, που πρόβαλε κάρτα με τα αιτήματα της απεργίας σε όλη την διάρκειά της, και το Star channel, που δεν καταστρατήγησε με κανένα τρόπο την κινητοποίηση.
Προειδοποιούμε σε κάθε κατεύθυνση ότι θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα ώστε να δημιουργηθούν ίδιες εργασιακές - ασφαλιστικές συνθήκες για όλους τους Τεχνικούς είτε αυτοί εργάζονται σε κρατικούς είτε σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς είτε σε εταιρείες  παραγωγής οπτικοακουστικού έργου.

Καλούμε τέλος τους συναδέλφους μας Τεχνικούς και Δημοσιογράφους που εργάζονται εκβιαστικά κάτω από αυτές τις συνθήκες, να έρθουν κοντά μας, και ενωμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα ώστε να περιφρουρήσουμε δυναμικά τα εργασιακά  μας δικαιώματα στις επόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε. Τ. Ι. Τ. Α & Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
(11-12-2007)

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007

ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ
στις 10:30π.μ.

 

περισσότερα

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 12-12-2007

1. ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε. Τ. Ι. Τ. Α.)
3ης  Σεπτεμβρίου & Μάρνης  (Ε.Κ.Α.)    ΦΑΞ :  2108847368   Τηλ.  697811707
2. ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Β.  ΕΛΛΑΔΑΣ  (Ε. Τ. Ι. Τ. Β. Ε.)
Αριστοτέλους 32  (Ε Κ Θ) Τ. Κ. 546 31  ΦΑΞ: 2310642680  Τηλ. 6937051488 
3. ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ   (Ε. Τ. Ι. Τ. Κ.)
Ηράκλειο Κρήτης  Τηλ.  6936727701
4. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Ν. Δ ΕΛΛΑΔΑΣ (Σ. Τ. ΤΗΛ. Ν. Ε.)
Κανακάρη  178  Πάτρα Τ. Κ. 26221  Τηλ. – Φαξ  261022446 

Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 

                                                          Αριθμός Πρωτ. 1004/376


Α  Ν  Α  Κ  Ο  Ι  Ν  Ω  Σ  Η -  Δ  Ε  Λ  Τ  Ι  Ο    Τ  Υ  Π  Ο  Υ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Με απόφαση των Διοικητικών μας Συμβουλίων συμμετέχουμε στην 24ωρη Γενική Απεργία της 12ης Δεκεμβρίου,  από ώρα 06.00  της Τετάρτης 12 Δεκεμβρίου μέχρι τις 06.00 της Πέμπτης  13 Δεκεμβρίου 2007.

Εμείς οι Τεχνικοί που εργαζόμαστε στους Ιδιωτικούς Πανελλαδικούς, Τοπικούς, Περιφερειακούς, Συνδρομητικούς και Δημοτικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς  της Ελλάδας καθώς και στις εταιρείες παραγωγής οπτικοακουστικού έργου, υπερασπιζόμαστε την Δημόσια – δωρεάν  Κοινωνική Ασφάλιση και διεκδικούμε:

1. Την δημιουργία Ενιαίου Ταμείου Τύπου το οποίο θα καλύπτει ιατροφαρμακευτικά και συνταξιοδοτικά όλους τους εργαζόμενους στην ενημέρωση (Δημοσιογράφους, Τεχνικούς, Διοικητικούς).  

2. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί που επί σειρά ετών ενοικιάζουν τηλεοπτικά συνεργεία σε καθημερινή βάση να προχωρήσουν άμεσα στην πρόσληψη του αναγκαίου τεχνικού προσωπικού που θα καλύπτει τις πάγιες και διαρκείς τους ανάγκες.

3. Να μπει τέλος στην μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, να εφαρμοσθούν οι Σ Σ Ε και να διαμορφωθούν ίδιες μισθολογικές και ίδιες εργασιακές - ασφαλιστικές συνθήκες για όλους τους τεχνικούς  είτε αυτοί εργάζονται σε Κρατικούς είτε σε Ιδιωτικούς Ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, είτε σε Εταιρείες παραγωγής οπτικοακουστικού έργου.

4. Συνταξιοδότηση στα 60 για τους άντρες στα 55 για τις γυναίκες ή στα 30 χρόνια εργασίας     (9.000 ημερομίσθια) ανεξαρτήτως ηλικίας με ταυτόχρονη αύξηση των κατωτάτων ορίων-υπεράσπιση, διεύρυνση των Βαρέων Ανθυγιεινών (ΒΑΕ), ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

5. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων της τελευταίας δεκαπενταετίας.

6. Πλήρη-σταθερή εργασία.

Η ολοένα και με μεγαλύτερη ένταση επίθεση που δέχονται τα εργασιακά κοινωνικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, επιβάλλουν την άμεση αντίδραση όλων των εργαζομένων και την συνεχή επαγρύπνηση και ετοιμότητα.

Κατά την διάρκεια της απεργίας θα καλυφθεί μόνο η απεργιακή κινητοποίηση με ένα τηλεοπτικό συνεργείο ανά Τηλεοπτικό Σταθμό.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, για την κάθε μετάδοση απαιτείται προηγούμενη άδεια των Διοικητικών Συμβουλίων και εφ΄ όσον δοθεί, αυτό θα αναφέρεται ρητά.

ΠΑΡΤΕ ΟΛΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ  Ε. Τ. Ι. Τ. Α. - Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε. – Ε. Τ. Ι. Τ. Κ. – Σ. Τ. ΤΗΛ. Ν. Ε

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ  ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ – ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ - ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media