Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Ιανουάριος 2008

ΑΠΕΙΛΕΣ...

Αθήνα, 29 Ιανουαρίου 2008

Αρ. Πρωτ:  408

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοποίηση:
Υπουργείο Δημόσιας Τάξης – Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας
Κοινοβουλευτικές Ομάδες
Ενώσεις στον χώρο του Τύπου
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Υπουργείο Επικρατείας

Κύριοι,

Σας ενημερώνουμε και σας καταγγέλλουμε ότι μετά την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής, το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2008, στο κέντρο της Αθήνας στην Ερμού, μέλη της Ένωσής μας, δέχτηκαν ανώνυμα τηλεφωνήματα με ύβρεις και απειλές κατά της σωματικής τους ακεραιότητας.

Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι τέτοιου είδους απειλές δεν μας πτοούν, και θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας μέχρι την τελική δικαίωση όλων των συναδέλφων μας.


για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

happening στο κέντρο της Αθήνας...

Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2008

Αρ. Πρωτ: 401

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής, πραγματοποίησε σήμερα, Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2008, παράσταση διαμαρτυρίας στην οδό Ερμού, όπου ο Τηλεοπτικός Σταθμός ΣΚΑΙ πραγματοποιούσε εκδήλωση οικολογικού ενδιαφέροντος.
Αφορμή στάθηκε η ανυποχώρητη και αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ η οποία αρνείται να πάρει πίσω τις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις συναδέλφων Τεχνικών.
 
Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. και συνάδελφοι Τεχνικοί με το δυναμικό τους παρόν, διαμαρτυρήθηκαν με συνθήματα, πλακάτ και πανό και απαίτησαν την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων Τεχνικών.
Μόλις  δε, έγινε αντιληπτή η παρουσία μας στον χώρο, στην ουσία έκοψαν στον αέρα την ζωντανή σύνδεση με το σημείο, αποφεύγοντας στην συνέχεια να κάνουν άλλες ζωντανές συνδέσεις.
Ο πανικός τους ήταν τόσο μεγάλος που εσπευσμένα διακόπηκε η εκδήλωση προς μεγάλη απογοήτευση των εκατοντάδων Αθηναίων που ήταν εκεί.
Όταν ενημερώθηκαν για τον λόγο της παρουσίας μας, δήλωναν ότι βρίσκονται στο πλευρό μας αποδοκιμάζοντας  την τακτική της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ.
 
Μοναδική παραφωνία ήταν η άποψη της πρώην Δημοσιογράφου και νυν βουλευτή της ΝΔ  κυρίας Φωτεινής Πιπιλή, η οποία ενοχλημένη από τις φωνές διαμαρτυρίας μας την στιγμή που έκανε δηλώσεις στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και απευθυνόμενη σε απολυμένους Τεχνικούς δήλωσε την απίστευτη φράση , «… παιδιά σας παρακαλώ σταματήστε, αυτό που κάνετε δεν είναι συνδικαλιστικό…»
Θα ήταν φρόνιμο εκ μέρους της κυρίας Φωτεινής Πιπιλή, αντί να κάνει μαθήματα συνδικαλισμού, να ασχολείται και με τα προβλήματα των εργαζομένων, υποχρέωση που απορρέει μετά την εμπιστοσύνη που της έδειξε ο ελληνικός λαός με την ψήφο του.

Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων Τεχνικών, και δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση έτοιμοι για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αν αυτό δεν συμβεί.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ TV

Αθήνα, 24 Ιανουαρίου 2008 
Αρ. Πρωτ: 400

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  -  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγέλλουμε τις αντεργατικές, παράνομες αλλά και καταχρηστικές απολύσεις Συναδέλφων μας Τεχνικών της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ TV.

Οι διοικούντες την τηλεόραση του ΣΚΑΪ TV, που κατά τ΄ άλλα νοιάζονται για τους εργαζόμενους (προφανώς, της υπόλοιπης Ελλάδας) και το περιβάλλον, για τους δικούς τους δεν δείχνουν καμία ευαισθησία και με το πρόσχημα των «περικοπών» και του «κλεισίματος» του προϋπολογισμού του 2008, προχώρησαν σε απολύσεις Τεχνικών, αφήνοντας σαφείς υπόνοιες ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες, με μοναδική επιδίωξη την δημιουργία κλίματος φόβου, και ανασφάλειας μεταξύ των εργαζομένων.
Η νέα τεχνολογία που επικαλείται η τηλεόραση του ΣΚΑΪ (δημοσιογράφοι που μοντάρουν μόνοι τους, «πολυμηχανήματα» που είναι δημοσιογράφοι, εικονολήπτες, ηχολήπτες και τεχνικοί ραδιοζεύξεων, διευθυντές φωτογραφίας που φωτίζουν, κάνουν ρύθμιση εικόνας και ταυτόχρονα χειρίζονται ρομποτικές κάμερες), αποτελεί κατάφωρη παραβίαση κάθε εργατικής και τηλεοπτικής νομοθεσίας. 
Τακτική που επιτυγχάνεται δυστυχώς, λόγω της αδιαφορίας και της ανοχής του Τμήματος της Επιθεώρησης Εργασίας του Πειραιά, του οποίου η κωλυσιεργία, η αναβλητικότητα, και ο ελλιπής έλεγχος στις εργασιακές συνθήκες του συγκεκριμένου σταθμού, μας οδηγεί σε εύλογες σκέψεις.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Προειδοποιούμε και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η εργοδοτική αυθαιρεσία δεν θα περάσει

Θα αγωνιστούμε για την επαναπρόσληψη όλων των Συναδέλφων χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα

Τέλος, καλούμε, για ακόμα μία φορά, την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, να απαιτήσει άμεσα από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα να ελέγχουν αν τηρούνται οι εργασιακοί νόμοι σε όλες τις επιχειρήσεις χωρίς καμία εξαίρεση.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΕΡΤ

Αθήνα, 22 Ιανουαρίου 2008 
Αρ. Πρωτ: 397

Προς:
Τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΣΠΕΡΤ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σας θυμίζουμε για άλλη μια φορά τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που επικρατούν στους εργαζόμενους των εταιρειών  παραγωγής οπτικοακουστικού έργου που συνεργάζονται με την κρατική τηλεόραση.
Οι καταγγελίες, και μετά το 22ο Τακτικό Συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ πληθαίνουν, και η κατάσταση αντί να βελτιώνεται, χειροτερεύει.  
Ζητάμε από την Ομοσπονδία να απευθύνει τα εξής ερωτήματα στην Διοίκηση της ΕΡΤ.

 Με πόσες και ποιες εταιρείες παραγωγής οπτικοακουστικού έργου συνεργάζεται η κρατική τηλεόραση;

 Τι διαδικασίες ακολουθούνται για την ανάθεση του έργου;

 Τι προδιαγραφές και τι προϋποθέσεις απαιτούνται;

 Υπάρχει μηχανισμός που ελέγχει αν όντως πληρούνται οι προϋποθέσεις ανάθεσης του έργου από την στιγμή που μια εταιρεία το αναλαμβάνει;

 Οι εργαζόμενοι σ’ αυτές τις εταιρείες είναι ασφαλισμένοι στον οικείο ασφαλιστικό τους φορέα (Ι.Κ.Α.);

 Οι εργαζόμενοι σ’ αυτές τις εταιρείες έχουν τα τυπικά προσόντα που προϋποθέτει η νομοθεσία (άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ή τους προβλεπόμενους από τον νόμο τίτλους σπουδών);

Είναι αναγκαίο επιτέλους  η Ομοσπονδία να διερευνήσει άμεσα αυτά τα θέματα προκειμένου να ελέγξει τον χώρο και τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στις εταιρείες παραγωγής οπτικοακουστικού έργου.

Η διαφύλαξη των συνθηκών εργασίας μας είναι καθήκον όλων μας, είτε ανήκουμε στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο φορέα.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Α.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής,
(Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)
σας προσκαλεί στον ετήσιο  χορό της
που θα γίνει την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008
στο κέντρο ΕΝΑΣΤΡΟΝ
(Πειραιώς 178 και Λαμίας 4)
με τους
Νότη Σφακιανάκη
Χρύσπα
και
Γιάννα Τερζή


Τιμή πρόσκλησης 35 ευρώ
                                              Ώρα προσέλευσης 22.00

 

*Οι προσκλήσεις είναι ήδη διαθέσιμες

περισσότερα

ΜΑΖΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΕΤΗΣΙΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΓΙΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Αθήνα, 15 Ιανουαρίου 2008
Αρ. Πρωτ:  391

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής, στα πλαίσια της συνεργασίας της με την Διεύθυνση Κομίστρου του ΟΑΣΑ, πρόκειται να προχωρήσει σε μαζική αγορά ετησίων καρτών για όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς Αττικής.
Η τιμή πώλησης ανάλογα με τις εγγραφές θα μειωθεί από 10% έως 15% και 18% για όλα τα μέλη μας, μέχρι και συγγενείς α’ βαθμού, που θα ήθελαν να προμηθευτούν τις ετήσιες κάρτες διαδρομών.

ΕΤΗΣΙΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ
(ΜΕΤΡΟ & ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ έως Κορωπί)
          Ισχύς από                                       Αρχική Αξία                           Τιμή πώλησης
ΜΑΡΤΙΟΣ                                              500                                        431
ΕΤΗΣΙΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ
(ΜΕΤΡΟ & ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ έως Δουκ. Πλακεντίας)
          Ισχύς από                                      Αρχική Αξία                           Τιμή πώλησης
 ΜΑΡΤΙΟΣ                                              380                                         327
ΕΤΗΣΙΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΓΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ-ΤΡΟΛΛΕΥ-ΤΡΑΜ
          Ισχύς από                                     Αρχική Αξία                           Τιμή πώλησης
 ΜΑΡΤΙΟΣ                                             175                                         150

Η κλίμακας εκπτώσεων είναι η παρακάτω:

Για τεμάχια 51 έως 100 έκπτωση 10% επί της τιμής πώλησης
Για τεμάχια 101 έως 500 έκπτωση 15% επί της τιμής πώλησης
Για τεμάχια 501 έως 1000 έκπτωση 18% επί της τιμής πώλησης

Όσοι Συνάδελφοι ενδιαφέρονται για το παραπάνω πακέτο προσφορών, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε μέχρι Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008.
Πληροφορίες:
Μαρία Σταυροπούλου
Γραμματεία ΕΤΙΤΑ: 210 8847039 (09.00-15.00) και 6941668514
Απόστολος Μπρέντας:
Γραμματεία Πολιτιστικού: 6946562053

για την ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ και το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΤΙΤΑ-ΕΤΙΤΒΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Τετάρτη  9  Ιανουαρίου  2008                                                                           Αριθμός Πρωτ. 1048/385

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Νο 5

ΠΡΟΣ:  Τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Μιχάλη Λιάπη
Διεύθυνση: Μπουμπουλίνας 20-22, 106 82 Αθήνα
Τηλέφωνο.: +30 210 8201648, +30 210 8201649, +30 210 8201651 Φαξ: +30 210 8201435, +30 210 8201436

ΘΕΜΑ:  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Κύριε Υπουργέ,
Σας ευχόμαστε το 2008 να είναι μια καλή και επιτυχημένη για σας χρονιά. Επανερχόμενοι στο αίτημά μας που σας υποβλήθηκε γραπτώς στις 8.10.07 και κατ΄ επανάληψη στις 13.11.07, στις 30.11.07 και στις 14.12.07 με το οποίο ζητάμε μια συνάντηση μαζί σας, επιμένουμε για την πραγματοποίησή της.

Αγνοούμε τους λόγους που από την ανάληψη σχεδόν του καθήκοντος του Υπουργού Πολιτισμού αποφεύγετε τον καθορισμό της, πιστεύουμε όμως ότι οφείλεται στην έλλειψη χρόνου από το, πιθανώς, βαρυφορτωμένο πρόγραμμά σας. 

Επαναλαμβάνοντας μια ακόμα φορά ότι θεωρούμε μεγάλη αδικία το να μην υπάρχει εκπροσώπηση των συνδικαλιστικών μας οργανώσεων στην επιτροπή χορήγησης και ανάκλησης των αδειών χωρίς την κατοχή των οποίων απαγορεύεται η άσκηση του επαγγέλματος του Τεχνικού Κινηματογράφου & Τηλεόρασης επιμένουμε, οι πρόεδροι των δύο Ενώσεων, να ζητάμε μια συνάντηση μαζί σας το συντομότερο.

Σας ευχαριστούμε πολύ, με εκτίμηση,

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ  Ε. Τ. Ι. Τ. Α  &  Ε. Τ. Ι. Τ. Β. Ε

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΤΩΝ  ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΕΝΩΣΕΩΝ
ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη-Πετραλιά ζητά μ επιστολή της η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου για να την ενημερώσει σχετικά με τις θέσεις των περισσότερων Ενώσεων για το Ασφαλιστικό στον χώρο των ΜΜΕ όπως αυτές ψηφίστηκαν στην συνδιάσκεψη που έγινε στις 15 Νοεμβρίου  με την συμμετοχή των ΔΣ όλων των Ενώσεων (συντακτών - υπαλλήλων και τεχνικών εργαζομένων.
 Οι θέσεις και προτάσεις που διατυπώνονται αποτελούσαν και αποτελούν το απεργιακό πλαίσιο των κινητοποιήσεων. Αφορούν μεταξύ άλλων Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης δημόσιο, ενιαίο, υποχρεωτικό, καθολικό που θα εξασφαλίζει την ισοτιμία όλων των εργαζομένων  στα ΜΜΕ και την διαρκή βελτίωση των ασφαλιστικών παροχών.
Την συνάντηση με την υπουργό οι Ενώσεις την θεωρούν αναγκαία τόσο για την ενημέρωσή της όσο και για τη διασφάλιση της εργασιακής ειρήνης. Η Συντονιστική Επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει τις προσεχείς ημέρες για να συζητήσει μεταξύ άλλων –ανάλογα με την εξέλιξη της συνάντησης – αίτημα που υπάρχει για απεργιακή κινητοποίηση όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ την Τρίτη 29/1/2008.

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media