Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Φεβρουάριος 2008

ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε. Τ. Ι. Τ. Α.)
3ης  Σεπτεμβρίου & Μάρνης  (Ε.Κ.Α.)    ΦΑΞ :  2108847368
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε. Τ. Ι. Τ. Β. Ε.)
Αριστοτέλους 32  (ΕΚΘ)  ΦΑΞ: 2310642680  

          
Δευτέρα  25 Φεβρουαρίου  2007                                                                   Αριθμός Πρωτ. 432/1062

Α Ν Ο Ι Κ Τ Η   Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η

 

ΠΡΟΣ: ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

ΘΕΜΑ:        ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
ΑΙΤΗΜΑ:    ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Κυρίες, Κύριοι,

Με αφορμή το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται για το ασφαλιστικό, θέλουμε να σας εκφράσουμε τις θέσεις και τις απόψεις των Ενώσεών μας για το Θέμα.

Ασφαλώς θα γνωρίζετε, όπως με πολλά διαβήματα και επιστολές τόσο προς εσάς όσο και προς τις αρμόδιες υπηρεσίες έχουμε επισημάνει μέχρι σήμερα,  ότι εμείς οι Τεχνικοί ραδιοφωνίας και τηλεόρασης είμαστε οι μόνοι εργαζόμενοι στον χώρο του Τύπου που όχι μόνο δεν ανήκουμε σε κανέναν ασφαλιστικό φορέα ο οποίος, πέραν των εισφορών, εισπράττει και Αγγελιόσημο, αλλά ούτε και οι Ενώσεις μας λαμβάνουν κάποιο ποσοστό.

Σας υπενθυμίζουμε ότι το Αγγελιόσημο που προέρχεται από την Τηλεόραση  το καρπώνονται οχτώ (8) Ασφαλιστικά Ταμεία Τύπου και το Αγγελιόσημο που προέρχεται από το Ραδιόφωνο, πέραν των οχτώ (8) αυτών Ταμείων, το καρπώνονται  και τέσσερις (4) Συνδικαλιστικές Οργανώσεις. Μάλιστα κάποιοι εργαζόμενοι στον Τύπο το λαμβάνουν σε δύο Ταμεία τους (και στο Συνταξιοδοτικό τους Ταμείο και στο Ιατροφαρμακευτικό τους Ασφαλιστικό Ταμείο).

Σας υπενθυμίζουμε ακόμα, ότι σε  συναντήσεις που είχαμε με πολλούς αρμόδιους μας αναγνωρίσανε πως οι πλέον αδικημένοι εργαζόμενοι στον Χώρο του Τύπου είμαστε εμείς οι Τεχνικοί που εργαζόμαστε στην Ιδιωτική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση και παρ΄ ότι αποτελούμε το μισό υπαλληλικό της Προσωπικό, το Αγγελιόσημο που προέρχεται από τις ραδιοτηλεοπτικές διαφημίσεις το καρπούται μόνο το άλλο μισό (το Διοικητικό και το Δημοσιογραφικό).

Πιστεύουμε ότι η ΙΔΡΥΣΗ ΕΝΟΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ,  ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΑΝΑΛΟΓΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟ, θα αποκαθιστούσε την κατάφωρη αυτή αδικία. 

Σας ευχαριστούμε πολύ, με εκτίμηση,

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε. Τ. Ι. Τ. Α & Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε

περισσότερα

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΩ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(18-02-08)

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟΥ ΣΤΟΥΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΩ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ

Με αφορμή πολλά ερωτήματα εργαζομένων, για το αν οφείλεται ο μισθός στους εργαζόμενους που δεν κατάφεραν να προσέλθουν στην εργασία τους, λόγω της ασυνήθιστης χιονόπτωσης η Γ.Σ.Ε.Ε. θεωρεί ότι δικαιούνται κανονικά της αποδοχές τους.

Η διακοπή των συγκοινωνιών εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης και η επικινδυνότητα των δρόμων στους συγκεκριμένους Νομούς της χώρας, αποτελεί τυπική περίπτωση σπουδαίου λόγου, που δικαιολογεί, σύμφωνα με την καλή πίστη, τη μη παροχή της εργασίας.

Κατά το άρθρο 657 του Αστικού Κώδικα, αν ο εργαζόμενος
εμποδίζεται να προσφέρει την εργασία του για σπουδαίο λόγο που δεν οφείλεται σε υπαιτιότητά του, διατηρεί την αξίωσή του στις αποδοχές, τις οποίες ο εργοδότης οφείλει να καταβάλλει, εκτός της περίπτωσης που έχει απασχολήσει τον εργαζόμενο λιγότερες από δέκα ημέρες.

Οι αποδοχές των ημερών αυτών οφείλονται από τον εργοδότη
ακόμη και όταν η επιχείρηση δεν λειτούργησε παρά την αντίθετη άποψη της σχετικής εγκυκλίου, που διαθέτουν οι Επιθεωρήσεις Εργασίας, ειδικά για την περίπτωση που οι επιχειρήσεις παρέμειναν κλειστές.

Το άρθρο 657 του Αστικού Κώδικα για ανυπαίτια αδυναμία
παροχής της εργασίας, μαζί με το άρθρο 658 Α.Κ., καθιερώνουν για την σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, εξαίρεση από τον κανόνα της κοινής απαλλαγής, που ισχύει για τις αμφοτεροβαρείς συμβάσεις (Α.Κ. 380), στην περίπτωση δηλαδή που η επιχείρηση παρέμεινε κλειστή.

Επομένως είτε η επιχείρηση λειτούργησε είτε παρέμεινε κλειστή ο μισθός οφείλεται στον εργαζόμενο που δεν κατόρθωσε να φθάσει στο χώρο εργασίας λόγω χιονόπτωσης.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

από την σελίδα της Γ.Σ.Ε.Ε. (www.gsee.gr)

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε Τ Ι Τ Α - Ε Τ Ι Τ Β Ε

ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε. Τ. Ι. Τ. Α.)
3ης  Σεπτεμβρίου & Μάρνης  (Ε.Κ.Α.)    ΦΑΞ :  2108847368
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε. Τ. Ι. Τ. Β. Ε.)
Αριστοτέλους 32  (ΕΚΘ)  ΦΑΞ: 2310642680  

           
Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2008                                                        Αριθμός Πρωτ. 1065/428

Α  Ν  Α  Κ  Ο  Ι  Ν  Ω  Σ  Η  -  Δ  Ε  Λ  Τ  Ι  Ο    Τ  Υ  Π  Ο  Υ

Χαιρετίζουμε τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα, καθώς και τη συμμετοχή των συναδέλφων μας Τεχνικών, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην αντιασφαλιστική πολιτική της Κυβέρνησης, διατρανώνοντας ταυτόχρονα το κοινό με την επιτροπή των συνεργαζομένων  Ενώσεων στο χώρο του Τύπου, αίτημα  της δημιουργίας  Ενιαίου Ταμείου Τύπου για όλους τους εργαζόμενους στα Μ Μ Ε (Δημοσιογράφους, Τεχνικούς, Διοικητικούς).

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά, ο Γρηγόρης, η Ελεονώρα, ο Φώτης με την Μαρία, η Κατερίνα και η Ανίτα μαζί με τα επιτελεία τους, όλοι αδρά αμειβόμενοι, αγνόησαν προκλητικά τον αγώνα ζωής που έδινε ολόκληρος ο ελληνικός λαός. Κλεισμένοι στο δικό τους «γυάλινο κόσμο» με μπουφέδες και τσιφτετέλια, προσπάθησαν να μας δημιουργήσουν ψευδαισθήσεις ότι όλα πάνε καλά.  Ένα μόνο λέμε. ΝΤΡΟΠΗ, ΝΤΡΟΠΗ, ΝΤΡΟΠΗ.

Οι εργοδότες μας, εκμεταλλευόμενοι τις ιδιόμορφες εργασιακές συνθήκες που, εξ΄ αιτίας της ανεργίας έχουν επιβάλλει σε μερίδα Τεχνικών και Δημοσιογράφων και με Κυπριακή βοήθεια κατόρθωσαν να δημιουργήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό ώστε να προβληθούν ζωντανά εκπομπές και ποδοσφαιρικοί αγώνες.

Όλα τα παραπάνω φαινόμενα κάνουν μεγαλύτερη και επιτακτικότερη την ανάγκη δημιουργίας του Συνδικάτου Τύπου το οποίο θα συσπειρώσει όλους τους εργαζόμενους στα Μ Μ Ε, και θα βάλει φραγμό στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς.

Ήρθε πλέον η ώρα να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα ώστε να δημιουργηθούν ίδιες εργασιακές - ασφαλιστικές συνθήκες για όλους τους Τεχνικούς είτε αυτοί εργάζονται σε κρατικούς είτε σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς είτε σε εταιρείες  παραγωγής οπτικοακουστικού έργου.

Καλούμε τέλος τους συναδέλφους μας Τεχνικούς και Δημοσιογράφους που εργάζονται εκβιαστικά κάτω από αυτές τις συνθήκες, να έρθουν κοντά μας, και ενωμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα ώστε να περιφρουρήσουμε δυναμικά τα εργασιακά  μας δικαιώματα στις επόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Στον αντίποδα για μια ακόμα φορά, βρισκόταν ο τηλεοπτικός σταθμός 902, που πρόβαλε κάρτα με τα αιτήματα της απεργίας σε όλη την διάρκειά της, το Star channel και η Δημόσια Τηλεόραση, που δεν καταστρατήγησαν με κανένα τρόπο την κινητοποίηση.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε. Τ. Ι. Τ. Α. & Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.

περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ένα νέο ντοκιμαντέρ το οποίο παίρνει το δρόμο του για τα φεστιβάλ του κόσμου....

LiveAndLetLive

Ο χρόνος που κυλά ρουφά σαν δίνη τους ανθρώπους.
Σβήνετε το μίσος, η αγάπη , τα πάθη.
Ερχόμαστε μετά εμείς, και ντρεπόμαστε να ξεστομίσουμε το παρελθόν.
Στην ιστορία μας, τον Σεπτέμβριο του 1966, την παγκόσμια κοινότητα συγκλονίζει η δολοφονία του πρωθυπουργού της Ν. Αφρικής, Χέντρικ Φερβούντ, μέσα στο Κοινοβούλιο της χώρας. Ο Χέντρικ Φερβούντ ήταν ουσιαστικά ο αρχιτέκτονας του απαρτχάιντ.
Τα κίνητρα της δολοφονίας παραμένουν μέχρι σήμερα αδιευκρίνιστα.
Δράστης της δολοφονίας, ο « ψυχοπαθής(;) » ελληνικής καταγωγής
Δ. Τσαφέντας. Εργάτης ,ναυτεργάτης , καθηγητής ξένων γλωσσών , τρόφιμος ψυχιατρείων ,μιλά άπταιστα περισσότερες από 10 γλώσσες. Είκοσι χρόνια γυρνά όλον τον πλανήτη.
Ένας άνθρωπος που δεν δικάστηκε ποτέ ουσιαστικά για το έγκλημά του. Επίσημη αιτιολογία «σκουλήκια από το στομάχι του έδιναν εντολές» .
Ένας άνθρωπος που δεν δικάστηκε ποτέ ουσιαστικά για το έγκλημά του, έζησε τα επόμενα χρόνια του στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Πρετόριας και πέθανε ξεχασμένος σε ψυχιατρική κλινική το 1999.
Αν λησμονήσουμε τις αξίες μας, αν ξεχάσουμε τι πάει να πει άνθρωπος , αν κρίνουμε τον διπλανό μας από το χρώμα, από τη μυρωδιά ή από το αν μας μοιάζει ή όχι, τότε άνθρωποι σαν τον Μίμη Τσαφέντα θα αλλάζουν την ιστορία σαν θεοί και εμείς θα αναρωτιόμαστε ήταν τρελός ή ήρωας;

ΤΟ TRAILER ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΕΙΝΑΙ  ΕΔΩ :
http://www.youtube.com/watch?v=gSUodMN3Hes

Digital beta 56 min , stereo, 2008.

Πρωτότυπη Μουσική: Πλάτωνας Ανδριτσάκης.
Δημοσιογραφική Επιμέλεια : Νατάσσα Φραγκούλη.
Μοντάζ : Νίκος Στασινός.
Φωτογραφία-Σκηνοθεσία:Μανώλης Δημελλάς

περισσότερα

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ...

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2008

ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

ΣΤΑΔΙΟΥ 29.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

1. Την δημιουργία Ενιαίου Ταμείου για όλους τους εργαζόμενους στον χώρο των ΜΜΕ (Δημοσιογράφοι - Διοικητικοί Υπάλληλοι – Τεχνικοί τηλεόρασης, Τεχνικοί ραδιοφώνου, Τεχνικοί τύπου, portals, κλπ ) με τις εξής απαραίτητες προϋποθέσεις
α)  Διατήρηση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και παροχών, έτσι ώστε να υπάρχει εξίσωση στο καλύτερο – ανώτερο επίπεδο.
β)  Να πληρώσουν το κράτος και οι εργοδότες το όποιο κόστος.
γ)  Να στηρίζεται οικονομικά στις εισφορές, εργοδοτικές και εργαζομένων, όλων των συμμετεχόντων σε αυτό και  στο Αγγελιόσημο.

2. Να μπει τέλος στην μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, να εφαρμοσθούν οι Σ Σ Ε και να διαμορφωθούν ίδιες μισθολογικές και ίδιες εργασιακές - ασφαλιστικές συνθήκες για όλους τους τεχνικούς  είτε αυτοί εργάζονται σε Κρατικούς είτε σε Ιδιωτικούς Ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, είτε σε Εταιρείες παραγωγής οπτικοακουστικού έργου.

3.  Συνταξιοδότηση στα 60 για τους άντρες στα 55 για τις γυναίκες ή στα 30 χρόνια εργασίας     (9.000 ημερομίσθια) ανεξαρτήτως ηλικίας με ταυτόχρονη αύξηση των κατωτάτων ορίων-υπεράσπιση, διεύρυνση των Βαρέων Ανθυγιεινών ( Β Α Ε ), ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

4. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

5.  Πλήρη-σταθερή εργασία.  Όχι στις απολύσεις.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.

ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ&ΤΟΥ  ΕΚΘ)
ΦΑΞ  2310642680
E-mail: etitbe@in.gr
Web site: www.etitbe.gr   
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Θεσσαλονίκη  27 Ιανουαρίου 2008                                                                         Αριθ. Πρωτ. 1055

Δ  Ε  Λ  Τ  Ι  Ο    Τ  Υ  Π  Ο  Υ

Για μια ακόμα φορά ο Τηλεοπτικός Σταθμός  Σ Κ Α Ι  που στις οθόνες των τηλεοράσεών μας  παρουσιάζεται υπέρμαχος των δικαίων του λαού να μάχεται κατά της ακρίβειας και της ανεργίας, που δείχνει να παλεύει για την υγεία μας, να υπερασπίζεται φτωχούς και αδυνάτους, να είναι μπροστάρης στην οικολογία, που διανέμει δωρεάν, στον φτωχό ελληνικό λαό, λάμπες γνωστής εταιρείας με την δικαιολογία ότι οι λάμπες αυτές είναι χαμηλής ενέργειας (αλήθεια πως ορίζει το  Ε Σ Ρ τον όρο «μαύρη διαφήμιση;») απέδειξε ότι όλα αυτά είναι προσχηματικά και ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι ο περαιτέρω πλουτισμός της ιδιοκτησίας του.
Χωρίς κανένα ενδοιασμό και με το πρόσχημα των περικοπών λόγω της νέας τεχνολογίας, πριν λίγες μέρες, απέλυσε στυγνά και απροειδοποίητα  πέντε (5) τεχνικούς  εντατικοποιώντας ακόμα περισσότερο την εργασία των εναπομεινάντων.
Για τον Σ Κ Α Ι νέα τεχνολογία σημαίνει, εξαναγκασμός των σκηνοθετών να κάνουν ροή προγράμματος και παραγωγή, των διευθυντών φωτογραφίας να φωτίζουν, να χειρίζονται ρομποτικές κάμερες και να κάνουν ρύθμιση εικόνας, των τεχνικών μίξης εικόνας να χειρίζονται δύο και τρία μηχανήματα ταυτόχρονα, οι ηχολήπτες να είναι ταυτόχρονα και floor manager και εργάτες σκηνικών και βοηθοί παραγωγής.
Εφεύρημά του είναι επίσης και οι λεγόμενοι "καμικάζι", τους οποίους υποθέτουμε, ότι τους αποκαλούν έτσι γιατί μεταβαίνουν στο ρεπορτάζ με δίκυκλο και όχι γιατί είναι υποχρεωμένοι να δώσουν ακόμα και την ζωή τους για το Κανάλι. Οι  «καμικάζι», λοιπόν είναι άνθρωποι που χειρίζονται κάμερα, μηχανήματα ραδιοζεύξεων (links), κάνουν ηχοληψία και εκτελούν ακόμα και δημοσιογραφικά καθήκοντα.
Αποκορύφωμα της αντεργατικής συμπεριφοράς του σταθμού αποτελεί η πεισματική άρνηση του να εφαρμόσει την ισχύουσα Σ Σ Ε. Η διοίκησή του, εκμεταλλευόμενη την ανεργία που υπάρχει στον κλάδο, επιβάλλει στους νεοπροσλαμβανόμενους να υπογράψουν ατομική σύμβαση εργασίας η οποία πέραν των άλλων περιέχει και καταχρηστικούς όρους όπως π.χ.
«Το παραπάνω ποσό (εννοεί την «συμφωνηθείσα» μηνιαία αμοιβή) περιλαμβάνει και καλύπτει τις κάθε είδους νόμιμες αποδοχές, δηλαδή τον Βασικό Μισθό όπως καθορίζεται από την εκάστοτε εφαρμοστέα στην παρούσα εργασιακή σχέση Σ Σ Ε και όλα ανεξαιρέτως τα επιδόματα ή προσαυξήσεις, οποιασδήποτε φύσης ή ονομασίας και από οποιαδήποτε αιτία, που προβλέπονται από τις Σ Σ Ε ή διαιτητικές αποφάσεις και συνίσταται σε ποσό ή σε ποσοστό επί του εκάστοτε ισχύοντος νόμιμου μισθού, είτε υπάρχουν κατά την υπογραφή της παρούσας, είτε προκύψουν στο μέλλον».
Και σε άλλο σημείο «… ο εργαζόμενος αποδέχεται ότι μπορεί να χρειαστεί να παρέχει τις υπηρεσίες του, ανάλογα με τις ανάγκες του σταθμού που δημιουργεί κάθε φορά η δημοσιογραφική επικαιρότητα, όλο το εικοσιτετράωρο και το σαββατοκύριακο».
Καταγγέλλουμε ότι όλα αυτά συμβαίνουν με την ανοχή της αρμόδιας επιθεώρησης εργασίας αλλά και της ίδιας της κυβέρνησης, αν κρίνουμε από την άσχημη αντίδραση Βουλευτού του κυβερνητικού κόμματος απέναντι στους απολυμένους που, με την συμπαράσταση της ΕΤΙΤΑ, προέβησαν σε διαμαρτυρία κατά την διάρκεια ζωντανής σύνδεσης του Σταθμού, για τους λαμπτήρες, στην οποία ήταν καλεσμένη να μιλήσει.
Ζητάμε την άμεση παρέμβαση της  Γ Σ Ε Ε  ενάντια στην πρωτοφανή αυτή καταστρατήγηση και υπονόμευση της υπάρχουσας νομοθεσίας για την σύναψη και εφαρμογή των Σ Σ Ε .
Απαιτούμε από τις αρμόδιες κρατικές αρχές, έστω κα τώρα, να επιβάλλουν στον τηλεοπτικό σταθμό την τήρηση της νομιμότητας και την εφαρμογή της υπάρχουσας Σ Σ Ε και από τον τηλεοπτικό σταθμό να πάρει πίσω τώρα τις απολύσεις.
Διαφορετικά δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε με όλα τα μέσα μέχρι την τελική δικαίωση και ζητάμε και την συμπαράσταση όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων του χώρου.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε

περισσότερα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΚΑΪ ΣΤΟ Ε.Κ.Α.

 

 

Καλούμε τους συναδέλφους του ΣΚΑΪ όπως παρευρεθούν το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008 και ώρα 11.00  το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο της Αθήνας, στον δεύτερο όροφο, ώστε να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας μέχρι τελικής δικαίωσης.
Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη. 
Η συμβολή σας και η άποψή σας είναι σημαντική για την εξέλιξη του αγώνα μας.

 

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 13ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, Γ.Σ.Ε.Ε.

1. ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε. Τ. Ι. Τ. Α.)
3ης  Σεπτεμβρίου & Μάρνης  (Ε.Κ.Α.)    ΦΑΞ :  2108847368  
2. ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Β.  ΕΛΛΑΔΑΣ  (Ε. Τ. Ι. Τ. Β. Ε.)
Αριστοτέλους 32  (Ε Κ Θ) Τ. Κ. 546 31  ΦΑΞ: 2310642680
3. ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ   (Ε. Τ. Ι. Τ. Κ.)
Ηράκλειο Κρήτης 
4. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Ν. Δ ΕΛΛΑΔΑΣ (Σ. Τ. ΤΗΛ. Ν. Ε.)
Κανακάρη  178  Πάτρα Τ. Κ. 26221  Τηλ. – Φαξ  261022446

  Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2008                                                         Αριθμός Πρωτ. 1062/420

Δ   Ε   Λ   Τ   Ι   Ο      Τ   Υ   Π   Ο   Υ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Με απόφασεις των Διοικητικών Συμβουλίων, συμμετέχουμε στην 24ωρη Γενική Απεργία που κήρυξαν η  Γ Σ Ε Ε   και η  Α Δ Ε Δ Υ  από ώρα 06.00  της Τετάρτης 13 Φεβρουαρίου μέχρι τις 06.00 της Πέμπτης 14 Φεβρουαρίου 2008.
Εμείς οι Τεχνικοί που εργαζόμαστε στους Ιδιωτικούς Πανελλαδικούς, Τοπικούς, Περιφερειακούς, Συνδρομητικούς και Δημοτικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς  της Ελλάδας, υπερασπιζόμαστε την Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση και διεκδικούμε:

1. Την δημιουργία Ενιαίου Ταμείου για όλους τους εργαζόμενους στον χώρο των ΜΜΕ (Δημοσιογράφοι - Διοικητικοί Υπάλληλοι – Τεχνικοί τηλεόρασης, Τεχνικοί ραδιοφώνου, Τεχνικοί τύπου, portals, κλπ ) με τις εξής απαραίτητες προϋποθέσεις
α)  Διατήρηση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και παροχών, έτσι ώστε να υπάρχει εξίσωση στο καλύτερο – ανώτερο επίπεδο.
β)  Να πληρώσουν το κράτος και οι εργοδότες το όποιο κόστος.
γ)  Να στηρίζεται οικονομικά στις εισφορές, εργοδοτικές και εργαζομένων, όλων των συμμετεχόντων σε αυτό και  στο Αγγελιόσημο.
2. Να μπει τέλος στην μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, να εφαρμοσθούν οι Σ Σ Ε και να διαμορφωθούν ίδιες μισθολογικές και ίδιες εργασιακές - ασφαλιστικές συνθήκες για όλους τους τεχνικούς  είτε αυτοί εργάζονται σε Κρατικούς είτε σε Ιδιωτικούς Ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, είτε σε Εταιρείες παραγωγής οπτικοακουστικού έργου.
3.  Συνταξιοδότηση στα 60 για τους άντρες στα 55 για τις γυναίκες ή στα 30 χρόνια εργασίας     (9.000 ημερομίσθια) ανεξαρτήτως ηλικίας με ταυτόχρονη αύξηση των κατωτάτων ορίων-υπεράσπιση, διεύρυνση των Βαρέων Ανθυγιεινών ( Β Α Ε ), ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
4. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
5.  Πλήρη-σταθερή εργασία.  Όχι στις απολύσεις.

Κατά την διάρκεια της απεργίας θα καλυφθεί μόνο η απεργιακή κινητοποίηση με ένα τηλεοπτικό συνεργείο ανά Τηλεοπτικό Σταθμό.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, για την κάθε μετάδοση απαιτείται προηγούμενη άδεια των Διοικητικών Συμβουλίων και εφ΄ όσον δοθεί, αυτό θα αναφέρεται ρητά.

ΠΑΡΤΕ ΟΛΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ  Ε. Τ. Ι. Τ. Α. - Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε. – Ε. Τ. Ι. Τ. Κ. – Σ. Τ. ΤΗΛ. Ν. Ε


ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ – ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ - ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ

περισσότερα

απάντηση της Κυρίας Φωτεινής Πιπιλή αναφερόμενη στο Δελτίο Τύπου της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. σχετικά με τις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ

From: Fotini Pipili
To: info@etita.gr
Cc: maria@etita.gr
Sent: Thursday, January 31, 2008 9:56 AM


                                                                                                                        30.1.08
Προς: την Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής.
 
Διάβασα το σχόλιό σας, για το συμβάν με τους απολυμένους τεχνικούς από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, το Σάββατο στον πεζόδρομο της Ερμού και επειδή μου υποδεικνύετε για το τι είναι «φρόνιμο» και επειδή μαθήματα από επαγγελματίες συνδικαλιστές δεν γουστάρω, χωρίς αντίλογο, ακούστε τα και εσείς:
 
Ένας και μόνο τεχνικός, απολυμένος όπως έλεγε, χοροπήδαγε με ντουντούκα δίπλα μου την ώρα που ένας επαγγελματίας cameraman και μια reporter προσπαθούσαν να μου πάρουν μία δήλωση για το πραγματικό γεγονός, την εκδήλωση για την εξοικονόμηση ενέργειας. Πέντε φορές προσπάθησαν. Επειδή ο χοροπηδών με την ντουντούκα «τσίριζε» στο αυτί μας, εις βάρος της εργασίας κάποιων επαγγελματιών και δεν επέτρεπε να ακουστεί ούτε η ερώτηση, ούτε η διάρκειας 30 δευτερολέπτων απάντησή μου. Για το συγκεκριμένο θέμα που είχε να κάνει, επαναλαμβάνω, με την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την προστασία του περιβάλλοντος. Και επειδή αυτή τη δουλειά την έχω κάνει 33 χρόνια σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες, παρακάλεσα τον χοροπηδούντα με την ντουντούκα, να σεβαστεί την δουλειά των άλλων, να σιωπήσει και εν συνεχεία να συζητήσουμε το πρόβλημα. Ο χοροπηδών απολυμένος, επαγγελματίας κατά τα άλλα, συνέχιζε το ατομικό του show, οπότε του είπα με το δικαίωμα του ελεύθερου πολίτη, ότι αυτό που κάνεις δεν είναι συνδικαλιστικό. Δεν σέβεσαι τους συναδέλφους σου, εννοώντας φυσικά όχι εμένα αλλά τον cameraman και την reporter.
 
Αλλά του είπα και κάτι άλλο πιο σκληρό ότι: «και εγώ αγόρι μου έχω απολυθεί αρκετές φορές αλλά δεν έκανα έτσι, γιατί οι αγώνες δεν είναι ευκαιριακοί και ούτε γίνονται εις βάρος της ελευθερίας του λόγου». Λοιπόν, άντε να τους κάνετε κανα μάθημα Δημοκρατικής συμπεριφοράς και αυτές τις μαγκιές, όχι σε εμένα.
 
 
Φωτεινή Πιπιλή
 
και άστα αυτά τα Βουλευτής και πρώην δημοσιογράφος και του μπιπ τα εννιάμερα ! Εμένα όταν με απολύσανε πήγα παντοδύναμους καναλάρχες στα δικαστήρια, δικαιώθηκα αλλά δεν χτυπιόμουνα με ντουντούκες και μαγκιές. Αυτά είναι άλλων εποχών.

περισσότερα

ΣΚΑΪ...


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής,
  την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου και ώρα 13.00,
πραγματοποίησαν  παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ,
 
ζητώντας
 την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
 την εφαρμογή κάθε εργατικής και τηλεοπτικής νομοθεσίας
 την άμεση επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων

καταγγέλλοντας
τις αντεργατικές και παράνομες απολύσεις

 

 Καλούμε τους συναδέλφους του ΣΚΑΪ όπως παρευρεθούν το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008 και ώρα 11.00  το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο της Αθήνας, στον δεύτερο όροφο, ώστε να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας μέχρι τελικής δικαίωσης.
Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη. 
Η συμβολή σας και η άποψή σας είναι σημαντική για την εξέλιξη του αγώνα μας.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media