Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Μάρτιος 2008

ANAKOINΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΤ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝ ΕΝΩΣΕΩΝ.doc    30.00 KB
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΤΙΤΒΕ.jpg    234.68 KB
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΠΗΕΑ.doc    411.00 KB
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΕΠΤΥΜ.jpg    164.64 KB
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΣΠΕΡΤ.jpg    100.66 KB
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ.jpg    156.23 KB
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΛΝΕ.jpg    138.71 KB
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΣΠΗΤ.doc    79.00 KB
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΤΕΡ.jpg    203.64 KB
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΣΕΕ.doc    112.00 KB
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ.pdf    133.13 KB
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ.doc    24.00 KB

 

Αθήνα, 27 Μαρτίου 2008
Αρ. Πρωτ:  472 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πανικό προκάλεσε στους εργοδότες μας η μεγάλη επιτυχία της 24ωρης απεργίας που έγινε την Τρίτη 18 Μαρτίου του 2008, με σκοπό να βελτιώσουμε το επίπεδο της ζωής, της δικής μας και των οικογενειών μας.  Μετά την φίμωση που δεχτήκαμε από την μεγαλύτερη μερίδα των μέσων ενημέρωσης, η αντίδραση των εργοδοτών μας στην δυναμική και μαζική συμμετοχή των Τεχνικών στις κινητοποιήσεις, είναι η προσφυγή στα δικαστήρια με στόχο να κηρυχθεί ετεροχρονισμένα η απεργία μας παράνομη και καταχρηστική.  Οι τηλεοπτικοί σταθμοί MEGA, ANTENNA, ALTER, ALPHA, STAR, ΣΚΑΪ, TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, μαζί με τη Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε., καταφεύγουν στις συνηθισμένες τον τελευταίο καιρό εργοδοτικές τακτικές δικαστικοποίησης των αγώνων των σωματείων και συνδικάτων.  Οδηγούν συνδικαλιστές στα δικαστήρια με σκοπό να στερήσουν από τους εργαζόμενους το μοναδικό μέσο που έχουν για να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους, ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ.  Πρέπει επιτέλους να μπει φραγμός στις ποινικές διώξεις συνδικαλιστών ΤΩΡΑ και να σταματήσουν οι προσπάθειες ποινικοποίησης των αγώνων.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά προς κάθε κατεύθυνση ότι αυτές οι ενέργειες δεν μας τρομάζουν και δεν θα σταματήσουν την συνέχιση του αγώνα μας.  Το μόνο που  κατορθώνουν είναι να μας συσπειρώσουν και να μας δυναμώσουν ακόμα περισσότερο.
Προειδοποιούμε ότι προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την εργοδοτική εκδικητική επίθεση που μας γίνεται θα αντιδράσουμε ακόμα και με απεργίες διαρκείας αν χρειαστεί.
Καλούμε όλους τους φορείς, κόμματα, βουλευτές, συνδικάτα, ομοσπονδίες, σωματεία, και ενώσεις να καταδικάσουν την με ποινικές διώξεις προσπάθεια τρομοκράτησης των συνδικαλιστών και να μας συμπαρασταθούν με την παρουσία τους ΤΗN ΠΕΜΠΤΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2008 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ – Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 48ΩΡΗ

Αθήνα, 23 Μαρτίου 2008   

  Αρ. Πρωτ: 462

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας σε όλους τους Τεχνικούς της Ιδιωτικής Τηλεόρασης, μέλη μας και μη, για την μαζική και δυναμική συμμετοχή τους στις δύο συνεχόμενες 24ωρες απεργίες της 18ης και 19ης Μαρτίου. 

Οι απειλές και η προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα μας έπεσαν στο κενό. Οι Τεχνικοί της Ιδιωτικής Ραδιοτηλεόρασης ενωμένοι, με παλικαρίσια στάση, εκφράσαμε την αντίθεσή μας στην αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης και, παρά την απομόνωση από όλα σχεδόν τα μέσα ενημέρωσης, κατορθώσαμε να φτάσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας το πάγιο αίτημά μας που είναι:

Άμεση ένταξη και των Τεχνικών της μη κρατικής τηλεόρασης και ραδιοφωνίας στο ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

Την πρώτη μέρα η προσπάθεια δημιουργίας απεργοσπαστικών μηχανισμών, αυτή τη φορά απέτυχε εξ αιτίας της πολυάριθμης παρουσίας μας έξω από τους χώρους εργασίας και της συγκινητικής συμπαράστασης από εργαζόμενους άλλων κλάδων.

Το αποτέλεσμα ήταν να μη μεταδοθεί ζωντανά καμιά ενημερωτική ή ψυχαγωγική εκπομπή αλλά και κανένα δελτίο ειδήσεων με μοναδική εξαίρεση τον Ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Σ Κ Α Ϊ. Όμως η άμεση κινητοποίηση και η μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε  έξω από τον σταθμό περιόρισε το σπάσιμο της απεργίας σε ένα υποτυπώδες Δελτίο από την αίθουσα σύνταξης το οποίο βγήκε χάρη στην υπερπροσπάθεια των πέντε διευθυντών του. 

Η μαχητικότητα και η δυναμική συμμετοχή κορυφώθηκε την δεύτερη μέρα της απεργίας μας. Η συγκέντρωση στο Υπουργείο Απασχόλησης ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε αριθμό, και ο παλμός της ανάγκαζε όλους τους εργαζόμενους που περνούσαν από μπροστά να μας χειροκροτούν. Ιδιαίτερο κουράγιο και δύναμη για την συνέχεια μας έδωσαν οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ οι απλοί δημοσιογράφοι, η ηγεσία της Γ Σ Ε Ε και του Ε Κ Α, το ΠΑΜΕ, αλλά και η Γεν. Γραμματέας του Κ Κ Ε που σταματώντας μας εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους.
Και αυτή την μέρα δεν έλειψαν οι εξαιρέσεις. Ο ΑΝΤΕΝΝΑ που παρά τον φόβο των απολύσεων που φημολογούνται πολύ έντονα το τελευταίο χρονικό διάστημα, κατόρθωσε να βγάλει ζωντανά μόνο τον «Πρωινό Καφέ», και ο ALPHA που για να μεταδώσει τους ποδοσφαιρικούς αγώνες απομόνωσε το προσωπικό ασφαλείας σε άλλο χώρο, προκειμένου ανενόχλητα ο τεχνικός διευθυντής να κάνει τις συνδέσεις που ερχόταν στον σταθμό από το κυπριακό συνδρομητικό κανάλι LUMIERE.
Και αυτό το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε με άμεση συγκέντρωση έξω από τον σταθμό, όπου όμως παρεμποδιστήκαμε από ιδιωτικούς αστυνομικούς (με στολές και πολιτικά) να παρέμβουμε πιο αποτελεσματικά.

Προειδοποιούμε και δηλώνουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να ξανασυμβούν παρόμοια φαινόμενα. Θα παλέψουμε χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα για την αποτροπή τους.     
Καλούμε σε επαγρύπνηση για νέους αγώνες.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΗΣ ΦΑΝΗΣ ΠΑΛΛΗ ΠΕΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΣ (ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ), ΧΩΡΙΣ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΔΙΑΔΟΧΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ  ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ-ΜΜΕ, ΜΕ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ. 

Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

1. ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε. Τ. Ι. Τ. Α.)
3ης  Σεπτεμβρίου & Μάρνης  (Ε.Κ.Α.)    ΦΑΞ :  2108847368  
2. ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Β.  ΕΛΛΑΔΑΣ  (Ε. Τ. Ι. Τ. Β. Ε.)
Αριστοτέλους 32  (Ε Κ Θ) Τ. Κ. 546 31  ΦΑΞ: 2310642680
3. ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ   (Ε. Τ. Ι. Τ. Κ.)
Ηράκλειο Κρήτης 
4. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Ν. Δ ΕΛΛΑΔΑΣ (Σ. Τ. ΤΗΛ. Ν. Ε.)
Κανακάρη  178  Πάτρα Τ. Κ. 26221  Τηλ. – Φαξ  261022446 

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
              
Πέμπτη  20 Μαρτίου 2008                                                                                                Αριθμός Πρωτ. 1085/459

Α  Ν  Α  Κ  Ο  Ι  Ν  Ω  Σ  Η    Δ  Ε  Λ  Τ  Ι  Ο    Τ  Υ  Π  Ο  Υ

Με πρωτοφανή μαζική συμμετοχή και δυναμικότητα πραγματοποιήθηκε η 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση των Ενώσεών μας ενάντια στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, που έρχεται να συμπληρώσει το αντιασφαλιστικό έργο των νόμων Σιούφα-Ρέππα.
Για πρώτη φορά οι τεχνικοί της μη κρατικής τηλεόρασης και ραδιοφωνίας ενωμένοι απαίτησαν την υλοποίηση από την κυβέρνηση του παγίου αιτήματός τους, που είναι ένταξη στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ΤΩΡΑ συνταξιοδοτικά-ιατροφαρμακευτικά και επικουρικά.

Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Ήταν αυτή που κατόρθωσε να εξουδετερώσει τον αποκλεισμό της φωνής μας από την πλειοψηφία του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου.
Ευχαριστούμε όσους μας συμπαραστάθηκαν, πολιτικούς, παρουσιαστές πρωινών εκπομπών, δημοσιογράφους, καλλιτέχνες και συνδικαλιστές, βοηθώντας με τον τρόπο τους στην επιτυχία της απεργίας μας.

Για μια ακόμη φορά, όμως, δεν έλειψαν οι παραφωνίες και τα παρατράγουδα. Καταγγέλλουμε τους τηλεοπτικούς σταθμούς ALPHA και ΣΚΑΙ που κατόρθωσαν να σπάσουν μερικώς την απεργία. Ιδιαίτερα τον ALPHA που χρησιμοποίησε το δορυφορικό κανάλι LUMIERE σαν απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Έλαβαν όμως απάντηση με τις άμεσες κινητοποιήσεις που έγιναν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωσή μας και καλούμε όλους τους τεχνικούς τηλεόρασης και ραδιοφωνίας να είναι σε ετοιμότητα.

Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ  Ε. Τ. Ι. Τ. Α. - Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε. – Ε. Τ. Ι. Τ. Κ. – Σ. Τ. ΤΗΛ. Ν. Ε

περισσότερα

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 18ης ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)
3ης  Σεπτεμβρίου & Μάρνης  (Ε.Κ.Α.)    ΦΑΞ :  2108847368
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.)
Αριστοτέλους32 (ΕΚΘ)  Τ.Κ.54631 ΦΑΞ: 2310642680

 Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008                                                                                      Αριθμός Πρωτ. 1083/454

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι –ισσες,

Παρά τις μαζικές και καθολικές αντιδράσεις ενάντια στην κυβερνητική αντιασφαλιστική πολιτική που έρχεται να αποτελειώσει το αντιασφαλιστικό έργο των νόμων Σιούφα Ρέππα, η κυβέρνηση, αδιάλλακτη, συνεχίζει την επίθεσή της και φέρνει για ψήφιση στην Βουλή το  νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό με το οποίο:

• Μειώνονται δραματικά οι συντάξεις όλων των εργαζομένων, οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις γίνονται απαγορευτικές, πλήττονται ιδιαίτερα οι γυναίκες και οι νέοι εργαζόμενοι.
• Μειώνονται οι επικουρικές συντάξεις που ποσοστιαία φτάνει μέχρι και το 40%.
• Αυξάνονται τα όρια ηλικίας με μεγάλο κόστος  για τους νέους ασφαλισμένους, τις γυναίκες και τους εργαζόμενους στα ΒΑΕ
• Τα ασφαλιστικά Ταμεία ενοποιούνται υποχρεωτικά, με στόχο την καταλήστευση για μια ακόμα φορά των αποθεματικών τους και την μείωση των παροχών.
• Η χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης μεταφέρεται στις πλάτες των εργαζομένων με την αύξηση του ΦΠΑ, ενώ οι υποχρεώσεις των εργοδοτών με τις ρυθμίσεις μειώνονται. Ταυτόχρονα χιλιάδες οικογένειες μένουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με την αύξηση των απαιτούμενων ενσήμων.

Απέναντι σ’ αυτήν την ολομέτωπη επίθεση στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα απαντάμε με την απεργία μας στις 18 και 19 Μάρτη.

Διεκδικούμε την ικανοποίηση των σύγχρονων ασφαλιστικών-εργασιακών αναγκών μας και παλεύουμε  μαζί με τους άλλους εργαζόμενους

• Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι Σιούφα και Ρέππα.
• Την πλήρη ένταξή μας (συνταξιοδοτικά, επικουρικά και ιατροφαρμακευτικά), χωρίς να ισχύει η διαδοχική ασφάλιση και με τους όρους που θέσαμε, σε  ένα Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού - ΜΜΕ που δεν θα ισοπεδώνει προς τα κάτω δικαιώματα και παροχές αντίθετα θα τα αναβαθμίζει τουλάχιστον στα επίπεδα του ΤΣΠΕΑΘ και ΕΔΟΕΑΠ για όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.
• Αύξηση της χρηματοδότησης των ταμείων από το κράτος και την εργοδοσία. Επιστροφή των κλεμμένων, καταβολή του συνόλου του ποσού που οφείλουν.

Συνάδελφοι – ισσες,

Σήμερα κρίνεται το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας, τα δικαιώματα που οι προηγούμενες γενιές με αγώνες κατάκτησαν.

18 ΚΑΙ 19 ΜΑΡΤΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ
ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ

ΣΤΙΣ 19 ΜΑΡΤΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Α & Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Αθήνα, 14 Μαρτίου 2008
                                                                                                                  Αρ. Πρωτ:   454

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008 και απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, πραγματοποιούμε 24ωρη γενική απεργία από 06.00 της Τρίτης 18 Μαρτίου 2008 έως 06.00 της Τετάρτης 19 Μαρτίου 2008.
Συμμετέχουμε επίσης στην 24ωρη Πανελλαδική - Πανεργατική Απεργία που κήρυξαν η
Γ Σ Ε Ε και η Α Δ Ε Δ Υ από 06.00 της Τετάρτης 19 Μαρτίου έως 06.00 της Πέμπτης 20 Μαρτίου 2008.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους
Να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στις κινητοποιήσεις γνωρίζοντας πλέον ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται από την Κυβέρνηση αφορά άμεσα την ζωή μας, το μέλλον μας, των ίδιων και των οικογενειών μας.

Γνωρίζουμε ότι έχουμε να κάνουμε με απεργοσπαστικούς μηχανισμούς (π.χ. εταιρείες παραγωγής, εξωτερικά πλατό με ανασφάλιστους εργαζομένους).  Γνωρίζουμε ότι εμείς δεν κάνουμε απεργία έχοντας την ασφάλεια του δημοσίου, ότι εμείς δεν καλούμε τους συναδέλφους μας σε απεργίες με την απειλή της διαγραφής ή του αποκλεισμού από την Ένωση, πράγμα που συνεπάγεται και αποκλεισμό από το ταμείο (ΕΔΟΕΑΠ, διάφορα προνόμια κτλ). 
ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ
Δεν μπορεί κάποιοι να λένε ότι οι Τεχνικοί  της Ιδιωτικής Τηλεόρασης δεν ανήκουν στο Ενιαίο  Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού στα ΜΜΕ, ένα ταμείο το οποίο συντηρείται από το αγγελιόσημο (το οποίο δεν καρπωνόμαστε) για την παραγωγή του οποίου συμβάλλουμε κι εμείς.
Δεν μπορούν κάποιοι να παίρνουν δημοσιογραφικά βραβεία στις πλάτες των Τεχνικών και να αγνοούν επιδεικτικά την ύπαρξή τους.
Ζητάμε εδώ και τώρα ένταξη των Τεχνικών της Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, πλήρως, χωρίς αστερίσκους, χωρίς παραπομπές, χωρίς επαχθείς μεταβατικές διατάξεις και χωρίς οι γραφειοκρατικές διαδικασίες της διαδοχικής ασφάλισης να φαλκιδεύουν τις συντάξεις, την επικούρηση και τις ιατροφαρμακευτικές παροχές στους εντασσόμενους εργαζομένους.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, πλήρως (συνταξιοδοτικά, επικουρικά, ιατροφαρμακευτικά)

Σας καλούμε όλους–όλες να συμμετέχετε και να περιφρουρήσετε τις κινητοποιήσεις μας.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

προς τους Συναδέλφους μας Δημοσιογράφους

Αθήνα, 14 Μαρτίου 2008
Αρ. Πρωτ:  452


Προς:
Γραφεία Ρεπορτάζ

Υπ’ όψιν:
Διευθυντών Ειδήσεων
Παρουσιαστών Ειδήσεων

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε  ότι την Τρίτη 18 Μαρτίου  και την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008 οι συνάδελφοί σας τεχνικοί, πραγματοποιούν 48ωρη απεργία παλεύοντας για να βελτιώσουν το επίπεδο της ζωής τους και των οικογενειών τους.

Είμαστε σίγουροι για την συμπαράστασή σας, ηθικά και έμπρακτα, γνωρίζοντας ότι θα στηρίξετε τον αγώνα των συναδέλφων σας που καθημερινά τους στέλνετε σε φωτιές πλημμύρες, επεισόδια κλπ. ώστε με συνεργασία  να επιτελέσουμε το  λειτούργημα της ενημέρωσης.

για ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)
3ης  Σεπτεμβρίου & Μάρνης  (Ε.Κ.Α.), τηλ: 2108847039, φαξ : 2108847368, www.etita.gr
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ (Ε.Τ.Ε.Ρ)
Ωλένης 8, Βύρωνας, Αθήνα, 16233, τηλ-φαξ: 2107645331 κιν: 6932107835-6973247687
web-site: www.eter.gr, e-mail: eter@hol.gr
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε)
Αριστοτέλους 32  (ΕΚΘ)  ΦΑΞ: 2310642680, www.etitbe.gr
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ (Ε.ΤΕ.Ρ.Μ-Θ)
Λέοντος Σοφού 8, Θεσσαλονίκη, 54625, τηλ: 2310 535709, φαξ: 2310 523184, κιν: 6977060166
web-site: www.etermth.gr, e-mail: eter.mth@gmail.com
Αθήνα , Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σας ενημερώνουμε ότι οι Ενώσεις μας,
αύριο Παρασκευή,
14 Μαρτίου 2008 και ώρα 11.00,
θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας
για τον άδικο αποκλεισμό μας από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ
στο Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας (Σταδίου 29)

 

Τα ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

 

περισσότερα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ κυρία ΠΕΤΡΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ-ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)
3ης  Σεπτεμβρίου & Μάρνης  (Ε.Κ.Α.), τηλ: 2108847039, φαξ : 2108847368, www.etita.gr
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ (Ε.Τ.Ε.Ρ)
Ωλένης 8, Βύρωνας, Αθήνα, 16233, τηλ-φαξ: 2107645331 κιν: 6932107835-6973247687
web-site: www.eter.gr, e-mail: eter@hol.gr
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε)
Αριστοτέλους 32  (ΕΚΘ)  ΦΑΞ: 2310642680, www.etitbe.gr
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ (Ε.ΤΕ.Ρ.Μ-Θ)
Λέοντος Σοφού 8, Θεσσαλονίκη, 54625, τηλ: 2310 535709, φαξ: 2310 523184, κιν: 6977060166
web-site: www.etermth.gr, e-mail: eter.mth@gmail.com

Αθήνα , Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κα Πετραλιά Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού στα ΜΜΕ, χωρίς τους Τεχνικούς της ιδιωτικής και δημοτικής Ραδιοτηλεόρασης δεν υπάρχει
Κάτω από το βάρος της κατακραυγής της κοινής γνώμης αναφορικά με το θέμα του αποκλεισμού μας από το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού των ΜΜΕ, δηλαδή από τον φυσικό ασφαλιστικό μας φορέα, τις σχετικές καταγγελίες πολλών εργαζομένων στο χώρο των εντύπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ, τις δηλώσεις συμπαράστασης των απλών εργαζομένων και των φορέων τους, η Υπουργός Απασχόλησης κυρία Φάνη Πάλλη Πετραλιά κατέθεσε χθες βράδυ στη Βουλή μιαν εντελώς ασαφή, αόριστη, αμφισβητήσιμη και μάλλον προοριζόμενη για …μιντιακή χρήση πρόταση.
Συγκεκριμένα, η κυρία Πετραλιά υπόσχεται ότι… έξι μήνες μετά την έναρξη ισχύος του νόμου για το ασφαλιστικό ΘΑ αρχίσει να εκπονείται αναλογιστική μελέτη, η οποία δεν καθορίζεται πότε (και αν) ΘΑ ολοκληρωθεί. Μετά την, τοποθετούμενη σε χρόνο απροσδιόριστο, ολοκλήρωση της μελέτης,  σύμφωνα πάντα με τη χθεσινή τροπολογία της κυρίας Πετραλιά, ο αρμόδιος Υπουργός ΘΑ αποφασίσει (αν αποφασίσει) για τα περεταίρω. Αυτή είναι η …λύση που μας προτείνει η Υπουργός Απασχόλησης, αυτή είναι η απάντησή της σε ένα ερώτημα που δεν υπαγορεύεται από τη συνδικαλιστική, αλλά από την κοινή λογική: Πώς είναι δυνατόν στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού των ΜΜΕ να ΜΗΝ υπάγονται οι τεχνικοί της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης; Γιατί στην περίπτωσή τους και μόνο εκδηλώνεται αυτή η …δυστοκία στην καλύτερη περίπτωση, αν και περισσότερο μοιάζει με παρελκυστική τακτική, από την πλευρά της Πολιτείας;
Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε το κείμενο της τροπολογίας:

Άρθρο 51
 Στο τέλος του άρθρου προστίθεται παρ. 4 ως εξής:
«4. Στην ασφάλιση του Τομέα Σύνταξης και του Λογαριασμού Ανεργίας Προσωπικού Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης του ΕΤΑΠ–ΜΜΕ υπάγονται, μετά από εκπόνηση σχετικής μελέτης, οι τεχνικοί ραδιοφώνου και τηλεόρασης, που έχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος και απασχολούνται κατά κύριο επάγγελμα με σχέση εξαρτημένης εργασίας στους μη κρατικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, που λειτουργούν νόμιμα και τα κέντρα εκπομπής τους βρίσκονται μέσα στα γεωγραφικά όρια των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, με μία από τις ειδικότητες που αναφέρονται στις οικείες συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Με απόφαση του Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας η οποία εκδίδεται μετά την υποβολή της ανωτέρω μελέτης, η οποία εκπονείται από τη Διεύθυνση Αναλογιστικών Μελετών της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, εντός έξι μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού, καθορίζονται το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών εργοδότη και ασφαλισμένου, ο ελάχιστος χρόνος ασφάλισης στο ΙΚΑ–ΕΤΑΜ με βάση τον οποίο θα δοθεί η δυνατότητα επιλογής ασφαλιστικού φορέα  από τον εργαζόμενο καθώς και ο χρόνος έναρξης της ασφάλισης στον ανωτέρω Τομέα Σύνταξης και στο Λογαριασμό Ανεργίας»
Είναι προφανές ότι στην πράξη η τροπολογία είναι κενή περιεχομένου. Τα περί αναλογιστικής μελέτης συνιστούν απλά μια υπεκφυγή, δεδομένου ότι:
–Αναλογιστικές μελέτες έχουν ήδη εκπονηθεί από το περασμένο καλοκαίρι για όλα τα Ταμεία.
–Όλες οι μελέτες κατέδειξαν την βιωσιμότητα των Ταμείων.
–Το 1999 το πρόβλημα που εμείς αντιμετωπίζουμε ακόμα λύθηκε για τους συντάκτες και τους διοικητικούς υπαλλήλους των ραδιοτηλεοπτικών μέσων με την άμεση ένταξή τους σε ΤΣΠΕΑΘ και ΕΔΟΕΑΠ, χωρίς αναλογιστικές μελέτες, χωρίς προίκες, χωρίς καμιά χρονική καθυστέρηση. Όλο αυτό έγινε εν μια νυκτί και σωστά, αφού έτσι διορθώθηκε μια αδικία.
Στην …ταχυδακτυλουργική αυτή τροπολογία το θέμα ουσιαστικά παραπέμπεται στις καλένδες.
Και επανερχόμαστε στο απλό ερώτημα που υπαγορεύει η κοινή λογική: Γιατί οι τεχνικοί της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης αποκλείονται από το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού των ΜΜΕ, στο οποίο υπάγεται, και πολύ ορθά, όλο το άλλο προσωπικό των ΜΜΕ; Γιατί η Πολιτεία δείχνει τέτοια απροθυμία και τέτοια αναλγησία απέναντι σε έναν συγκεκριμένο κλάδο εργαζομένων στα ΜΜΕ; Γιατί προκρίνει τελικά μια εντελώς παράλογη στάση και πασχίζει να … κουκουλώσει όπως-όπως το ζήτημα, για να πάψει να ακούγεται, αντί με μια απλούστατη κίνηση να το επιλύσει, όχι μόνο προς όφελος των τεχνικών που εργάζονται στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, αλλά και του νέου ταμείου που δημιουργείται;   Μήπως η αιτία για αυτή τη στάση της Πολιτείας θα πρέπει να αναζητηθεί σε προτροπές και πιέσεις  προερχόμενες από κάποια συντεχνιακά συμφέροντα και κινούμενες στο πνεύμα διαμόρφωσης μιας πελατειακής σχέσης, προκειμένου να δημιουργηθούν ομηρίες; Με άλλα λόγια, μήπως η Πολιτεία δια των αρμοδίων φορέων της παραδέρνει αναζητώντας μάταια «μαγικές λύσεις» ανάμεσα στο βάρος της κατακραυγής για το δίκιο μας και της πίεσης που δέχεται από τους συντεχνιαστές των ΜΜΕ που χρόνια τώρα κάνουν το χατίρι των εργοδοτών για στοχευμένη παροχή υπηρεσιών μέσα από γραφεία τύπου και χαλκεία «ειδήσεων»;
Οι Τεχνικοί της Ραδιοφωνίας και της Τηλεόρασης επαναλαμβάνουμε στην Υπουργό και σε όλους τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας ότι ο αποκλεισμός των Τεχνικών της ιδιωτικής και δημοτικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης από το  Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού των ΜΜΕ είναι παράλογος και αντισυνταγματικός, εκφράζουμε την αμετακίνητη θέση μας για τη συνολική λύση του ασφαλιστικού και υπενθυμίζουμε την πάγια αρχή μας ότι η δημόσια ασφάλιση είναι δικαίωμα στη ζωή και όχι παροχή, συναλλαγή ή ρουσφέτι.
Καλούμε σήμερα την Υπουργό Απασχόλησης, αφού υποτίθεται ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «ρυθμίζει χρόνιες αδικίες», να εντάξει και τους τεχνικούς της ιδιωτικής και δημοτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού στα ΜΜΕ πλήρως, χωρίς αστερίσκους, χωρίς παραπομπές, χωρίς επαχθείς μεταβατικές διατάξεις και χωρίς οι γραφειοκρατικές διαδικασίες της διαδοχικής ασφάλισης να φαλκιδεύουν τις συντάξεις, την επικούρηση και τις ιατροφαρμακευτικές παροχές στους εντασσόμενους εργαζομένους, καθώς με μια τέτοια κίνηση - πολιτική βούληση ουσιαστικά ορθολογικοποιείται μια στρεβλή και άνιση μεταχείριση των Τεχνικών για την οποία μέχρι σήμερα μόνο αυτοί δεν φταίνε.
Οι Τεχνικοί έχουμε αποφασίσει τη δυναμική διεκδίκηση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων με κάθε τρόπο και σε όλα τα επίπεδα. Ευχαριστούμε όλες τις Ενώσεις, τις παρατάξεις και τον κάθε ένα προσωπικά που βρήκε μια κουβέντα ή περισσότερες να πει,  καθένας από το μετερίζι του, για τη συμπαράστασή τους στον αγώνα μας. Μαζί τους νιώθουμε πιο ισχυροί στην ειλημμένη και ακλόνητη απόφασή μας να παλέψουμε μέχρι την τελική δικαίωση. 
Καλούμε τους τεχνικούς της ιδιωτικής και δημοτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης να συμμετάσχουμε μαζικά την Τρίτη 18 Μαρτίου στην 24ωρη Απεργία που διοργανώνουν οι τεχνικές Ενώσεις ιδιωτικής και δημοτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, καθώς και στην 24ωρη Απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 19 Μαρτίου μαζί με όλους τους εργαζόμενους.

Τα ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

 

περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, 12/3/2008

                                                                                  Αθήνα 7 Μαρτίου 2008
                                                                                Αρ. Πρωτ: 447


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Με αφορμή την δημοσίευση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και του εμπαιγμού του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας απέναντι στο δίκαιο αίτημά μας για την ένταξη του κλάδου μας  στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Εργαζομένων στα ΜΜΕ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης αποφάσισε την σύγκληση

ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
την Τετάρτη,  12 Μαρτίου 2008
και ώρα 20.30
στο Αμφιθέατρο της ΕΤ-1 [Κατεχάκη και Μεσογείων 136]

Θέματα ημερήσιας διάταξης:
 
 Ενημέρωση για τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό
 Εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου για την  λήψη οποιασδήποτε μορφής δυναμικών αντιδράσεων (απεργιακές κινητοποιήσεις – προσφυγή στην  δικαιοσύνη, κλπ).

Συνάδελφοι, το ασφαλιστικό είναι κάτι που μας αφορά ΟΛΟΥΣ.
Δεν πρέπει να χαρίσουμε σε κανέναν τίποτα από αυτά που δικαιούμαστε

Η παρουσία και η καθολική συμμετοχή όλων μας κρίνεται απαραίτητη

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ALPHA

ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)
3ης  Σεπτεμβρίου & Μάρνης  (Ε.Κ.Α.), τηλ: 2108847039, φαξ : 2108847368, www.etita.gr
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ (Ε.Τ.Ε.Ρ)
Ωλένης 8, Βύρωνας, Αθήνα, 16233, τηλ-φαξ: 2107645331 κιν: 6932107835-6973247687
web-site: www.eter.gr, e-mail: eter@hol.gr
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε)
Αριστοτέλους 32  (ΕΚΘ)  ΦΑΞ: 2310642680, www.etitbe.gr
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ (Ε.ΤΕ.Ρ.Μ-Θ)
Λέοντος Σοφού 8, Θεσσαλονίκη, 54625, τηλ: 2310 535709, φαξ: 2310 523184, κιν: 6977060166
web-site: www.etermth.gr, e-mail: eter.mth@gmail.com
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ   (Ε. Τ. Ι. Τ. Κ.)
Ηράκλειο Κρήτης 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Ν. Δ ΕΛΛΑΔΑΣ (Σ. Τ. ΤΗΛ. Ν. Ε.)
Κανακάρη  178  Πάτρα Τ. Κ. 26221  Τηλ. – Φαξ  261022446  


Τρίτη  11  Μαρτίου  2008 

                                                          
Δ    Ε    Λ    Τ    Ι    Ο       Τ    Υ    Π    Ο    Υ

Καταγγέλλουμε την ενέργεια της Διοίκησης του τηλεοπτικού σταθμού ΑΛΦΑ να απολύσει δύο (2) διοικητικούς υπαλλήλους του που εργάζονταν στην γραμματειακή υποστήριξη του Γραφείου Θεσσαλονίκης.
Με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι οι απολυμένες συναδέλφισσές μας αντικαταστάθηκαν από τους υπαλλήλους της εταιρείας Security που παρέχει υπηρεσίες φύλαξης στον σταθμό. 
Αναρωτιόμαστε, αφ ενός μεν αν στα καθήκοντα και στις υποχρεώσεις της εν λόγω εταιρείας Security είναι  οι άντρες που χρησιμοποιεί για φύλακες να εκτελούν και υπηρεσίες γραμματέως, αφ εταίρου δε πόσο νόμιμο είναι αυτό και αν βρίσκεται στα πλαίσια της εργατικής νομοθεσίας.
Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην 24ωρη απεργία που κήρυξε για την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008 η  Ε.Π.Η.Ε.Α  ζητώντας την επαναπρόσληψή τους
Καλούμε τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να επέμβουν αμέσως και να υποχρεώσουν τον τηλεοπτικό σταθμό να ανακαλέσει τις άδικες και καταχρηστικές απολύσεις και
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ  ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ.

Τα Διοικητικά Συμβούλια

 

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)
3ης  Σεπτεμβρίου & Μάρνης  (Ε.Κ.Α.), τηλ: 2108847039, φαξ : 2108847368, www.etita.gr

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ (Ε.Τ.Ε.Ρ)Ωλένης 8, Βύρωνας, Αθήνα, 16233, τηλ-φαξ: 2107645331 κιν: 6932107835-6973247687 web-site: www.eter.gr, e-mail: eter@hol.gr

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε)
Αριστοτέλους 32  (ΕΚΘ)  ΦΑΞ: 2310642680, www.etitbe.gr

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ (Ε.ΤΕ.Ρ.Μ-Θ)Λέοντος Σοφού 8, Θεσσαλονίκη, 54625, τηλ: 2310 535709, φαξ: 2310 523184, κιν: 6977060166 web-site: www.etermth.gr, e-mail: eter.mth@gmail.com

Αθήνα, Δευτέρα  10 Μαρτίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της ΕΣΗΕΑ κου Πάνου Σόμπολου 
         Με συνεντεύξεις του χθες, Κυριακή 9 Μαρτίου 2008, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος, μεταξύ άλλων, δηλώνει ότι: «θεωρώ αδικία την μη ένταξη των Τεχνικών της Τηλεόρασης και της Ραδιοφωνίας στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού στα ΜΜΕ» και δημόσια δεσμεύεται ότι: «θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις προς κάθε κατεύθυνση για να ενταχθούν στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού στα ΜΜΕ και να αποκατασταθεί η αδικία».

         Η δήλωση του συναδέλφου Πάνου Σόμπολου είναι καλόδεχτη. Χαιρόμαστε, μάλιστα, επειδή η παραπάνω θέση του κατατίθεται αυτή την φορά, δημόσια, έστω και αν έγινε αργοπορημένα, μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου. Όμως χρόνος υπάρχει, αρκεί να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες πράξεις.

          Θεωρούμε λοιπόν πολύ χρήσιμο να υπάρξει στην αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, μαζί με τις άλλες επισημάνσεις για την διόρθωση άλλων στρεβλώσεων του νομοσχεδίου,  μια επίσημη πρόταση και για το δικό μας θέμα. Με δεδομένο μάλιστα ότι μέχρι σήμερα η ΕΣΗΕΑ, παρότι εμείς πολλές φορές το ζητήσαμε, δεν είχε τοποθετηθεί σχετικά με την ένταξη των τεχνικών στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού στα ΜΜΕ, είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσει η σύγχυση η οποία πάντοτε διευκολύνει την εκάστοτε  κυβέρνηση να παράγει δικαιολογίες.

          Κάτι τέτοιο θα είχε μάλιστα ιδιαίτερη σημασία επειδή έχουν γίνει  για το θέμα μας αντικρουόμενες δηλώσεις, όπως για παράδειγμα των: κου Δημήτρη Τσαλαπάτη και κου Κώστα Μπετινάκη που είναι κατά της ένταξής μας στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού στα ΜΜΕ και των: κου Παναγιώτη Ράμμου, κου Αντώνη Νταβανέλου, κας Νανάς Νταουντάκη, κου Δημήτρη Τρίμη, κου Νίκου Φίλη, που έχουν δημόσια ταχθεί υπέρ της ένταξής μας στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού στα ΜΜΕ από την πρώτη στιγμή.

          Αυτή η, αναμενόμενη πλέον  μετά τη χθεσινή δήλωση του συναδέλφου Πάνου Σόμπολου, θετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την προσπάθεια για να αποκατασταθεί μια χρόνια, όπως η συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου παραδέχεται,  αδικία και θα θωρακίσει την ενότητα των εργαζομένων. Παράλληλα θα απομονώσει πρόσωπα και πολιτικές που με τη συντήρηση αδικιών και ασφαλιστικών ανισοτήτων στην πραγματικότητα υπηρετούν τη διάσπαση του εργατικού κινήματος και μεθοδεύουν ουσιαστικά την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος.

           Οι Τεχνικοί έχουμε αποφασίσει τη δυναμική διεκδίκηση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων με κάθε τρόπο και σε όλα τα επίπεδα. Ευχαριστούμε όλες τις Ενώσεις και τις παρατάξεις που συμπαρίστανται μέχρι στιγμής στον αγώνα μας. Μαζί τους νιώθουμε πιο ισχυροί στην ειλημμένη απόφασή μας για μια κινητοποίηση μέχρι την τελική μας δικαίωση.  

Τα Διοικητικά Συμβούλια

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)
3ης  Σεπτεμβρίου & Μάρνης  (Ε.Κ.Α.), τηλ: 2108847039, φαξ : 2108847368, www.etita.gr
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ (Ε.Τ.Ε.Ρ)
Ωλένης 8, Βύρωνας, Αθήνα, 16233, τηλ-φαξ: 2107645331 κιν: 6932107835-6973247687
web-site: www.eter.gr, e-mail: eter@hol.gr
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε)
Αριστοτέλους 32  (ΕΚΘ)  ΦΑΞ: 2310642680 
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ (Ε.ΤΕ.Ρ.Μ-Θ)
Λέοντος Σοφού 8, Θεσσαλονίκη, 54625, τηλ: 2310 535709, φαξ: 2310 523184, κιν: 6977060166
web-site: www.etermth.gr, e-mail: eter.mth@gmail.com

Αθήνα, Πέμπτη  6 Μαρτίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Και Πάλλη κοροϊδία για τους Τεχνικούς της Ιδιωτικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης.

Αγανάκτηση και οργή προκαλεί στους εργαζομένους Τεχνικούς η συστηματική κοροϊδία σχετικά με την αντιμετώπιση των καίριων ασφαλιστικών προβλημάτων τους. Λίγες ημέρες πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου η  υπουργός Απασχόλησης διαβεβαίωνε τους εκπροσώπους μας ότι: «εμείς - εγώ βλέπω θετικά την ένταξη των Τεχνικών της ιδιωτικής και δημοτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης  στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Εργαζομένων στα ΜΜΕ» με την παρατήρηση να μελετηθούν σχετικά στοιχεία.

Με κατάπληξη, λοιπόν, διαπιστώνουμε για μιαν ακόμα φορά την -αδικαιολόγητη, περίεργη και έξω από κάθε νομική και λογική αντίληψη- εξαιρούνται οι Τεχνικοί της ιδιωτικής και δημοτικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης από το Ταμείο όπου, σύμφωνα άλλωστε και με την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας συντακτών και υπαλλήλων στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο-   δικαιωματικά ανήκουμε.

Η κυρία Πετραλιά οφείλει δημόσια να εξηγήσει τους λόγους αναίρεσης των δεσμεύσεών της, με τον αποκλεισμό των Τεχνικών, αλλά και να εξηγήσει –εκτός από τα άλλα ζητήματα- ειδικότερα για το Ταμείο των ΜΜΕ την κατεύθυνση διατήρησης των προνομίων, μεγέθυνσης των ασφαλιστικών ανισοτήτων και συντήρησης των αντιφάσεων, που μαθηματικά σε συνδυασμό με τις άλλες διατάξεις του νόμου οδηγούν σταδιακά στην συνολική κατάρρευση –των υφιστάμενων Ταμείων  Τύπου. Η φύση της εργασίας, ο μικρός αριθμός (1200) των εργαζομένων Τεχνικών ιδιωτικών και δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, η συμβολή τους στην παραγωγή ασφαλιστικών πόρων (αγγελιόσημο) και ο ρόλος τους στην Ενημέρωση είναι στοιχεία αδιαπραγμάτευτα.

Ζητάμε, επίσης, την άμεση παρέμβαση του κ. Ρουσσόπουλου, ως αρμόδιου των ΜΜΕ Υπουργού, για την αποκατάσταση ενός νόμου ο οποίος στο μέρος που αφορά τα ΜΜΕ όπως κατατίθεται κρίνεται ως αντισυνταγματικός.

Ζητάμε την στήριξη των συναδέλφων μας σ΄ ένα αγώνα που ορθολογικοποιεί μια στρεβλή και άνιση μεταχείριση των Τεχνικών, που θωρακίζει το Ταμείο μας απέναντι στις μεθοδεύσεις που θα φέρουν την κατάρρευσή του, που δυναμώνουν την ενότητα και αλληλεγγύη των εργαζομένων, που απομονώνουν και περιθωριοποιούν αυτούς που επιδιώκουν μια υποτελή ενημέρωση κι ένα διασπασμένο συνδικαλιστικό κίνημα

Απαιτούμε σήμερα να σταματήσει επιτέλους ο καταφανής εμπαιγμός μας και τα σκωτσέζικα ντουζ του τύπου «μπαίνετε - δεν μπαίνετε», ή διαβεβαιώσεις που έχουν τόσες φορές καταλήξει σε διαψεύσεις, ώστε όταν μας δίνονται οι πρώτες να περιμένουμε πάντα και τις δεύτερες και πάντα να επιβεβαιωνόμαστε. Είναι πραγματικά θλιβερό η Πολιτεία με τη στάση της να κλονίζει και να τραυματίζει τόσο βαθιά την εμπιστοσύνη του πολίτη προς αυτήν.

Καλούμε τους συναδέλφους Τεχνικούς της ιδιωτικής και δημοτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα.

Τα Διοικητικά Συμβούλια

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media