Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Απρίλιος 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ μετά τη δίκη

Αθήνα, 18 Απριλίου 2008
Αρ. Πρωτ: 484

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για άλλη μια φορά βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την εκδικητικότητα των εργοδοτών μας και την αγωνία τους να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η πετυχημένη, από κάθε πλευρά, απεργία της 18ης Μαρτίου 2008.  Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί  εθνικής εμβέλειας μέλη της Ε Ι ΤΗ Σ Ε Ε (πλην του 902), προσήλθαν στο δικαστήριο την Τετάρτη αποσκοπώντας στην εκμετάλλευση της ελληνικής νομοθεσίας η οποία ουσιαστικά απαγορεύει τις απεργίες, ενέργεια που μάλιστα έρχεται και σε αντίθεση με την πάγια θέση της Ε Ι ΤΗ Σ Ε Ε, η οποία εκφράστηκε σε πρόσφατη ανακοίνωσή της με αφορμή την άσκηση αγωγής κατά του τηλεοπτικού σταθμού STAR, όπου και εκφράζει ρητά την αντίθεσή της στην επίλυση διαφορών μέσω δικαστικής οδού.

• Ισχυρίστηκαν ότι είναι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας «ξεχνώντας» ότι στο forum του ΣΕΒ, ειπώθηκε πως τα ιδιωτικά Μ Μ Ε είναι επιχειρήσεις που αποβλέπουν αποκλειστικά στο κέρδος.
• Ισχυρίστηκαν ότι η Ένωσή μας παρείχε ελλιπές προσωπικό ασφαλείας, «ξεχνώντας» ότι ήταν το ίδιο σε αριθμό με εκείνο προηγούμενων κινητοποιήσεων.
• Ισχυρίστηκαν ότι η Ένωσή μας εμπόδισε την τηλεοπτική κάλυψη της επικαιρότητας «ξεχνώντας»:  α) ότι καλύφτηκαν τηλεοπτικά όλες οι απεργιακές κινητοποιήσεις εκείνης της ημέρας, β) ότι ουδέποτε ζητήθηκε από την Ένωσή μας να καλυφθεί κάτι άλλο, γ) το γεγονός ότι η κρατική τηλεόραση ενημέρωνε τους Έλληνες πολίτες.
• Ισχυρίστηκαν το άκρως συκοφαντικό, ότι η Ένωσή μας πραγματοποίησε την απεργία (μόνο της 18ης Μαρτίου) με αποκλειστικό σκοπό την οικονομική τους καταστροφή παρότι οι διαφημίσεις τους προβλήθηκαν κανονικά, αποκρύπτοντας ακόμη ότι ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, την ημέρα της απεργίας με τους απεργοσπαστικούς του μηχανισμούς, λειτούργησε κανονικά.
• Ισχυρίστηκαν ότι δεν τους καλέσαμε σε διάλογο στον Ο ΜΕ Δ πριν την προκήρυξη της απεργίας «ξεχνώντας» ότι εδώ και πολλούς μήνες όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς βρίσκονται σε συνεχή διάλογο και απεργιακές κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό.

Θα θέλαμε εδώ να ευχαριστήσουμε την βουλευτή του Κ Κ Ε κυρία Λιάνα Κανέλλη και τον Πρόεδρο και συνάδελφο της Ε Τ Ε Ρ Δημήτρη Καμαρινόπουλο που ως μάρτυρες υπεράσπισης βοήθησαν στην αποκατάσταση της αλήθειας, καθώς και τη Γ Σ Ε Ε, την Π Ο Σ Π Ε Ρ Τ, το Ε Κ Α την Ε Σ Η Ε Α, και την Ε Τ Η Π Τ Α για την παράσταση που πραγματοποίησαν με τους νομικούς τους συμβούλους.
Ευχαριστούμε τέλος και τους: Γ Σ Ε Ε, Π Ο Σ Π Ε Ρ Τ, Ε Κ Α, Π Α ΜΕ, Ε Τ Ι Τ Β Ε, Ε Τ Ε Ρ, Σ ΤΗΛ Ν ΝΕ, Ε Σ Η Ε Α, Ε Σ Π Η Τ, Ε Π Η Ε Α, Ε Τ Η Π Τ Α, Ε Τ Η Π Τ Θ ,Ε Π Η Ε Α,για την συμπαράστασή τους.

Έχοντας εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, πιστεύουμε στην τελική δικαίωσή μας.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ 16ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Αθήνα, 11 Απριλίου 2008
Αρ. Πρωτ:  482

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για άλλη μια φορά η εργοδοσία γίνεται εμπόδιο στην προσπάθεια διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας για μια καλύτερη ασφάλιση, επιμένοντας στην συνηθισμένη τον τελευταίο καιρό τακτική της ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων.

Το εργοδοτικό μέτωπο των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας «σέρνει» την Ένωσή μας ακόμα και ετεροχρονισμένα, με την μορφή του κατεπείγοντος στα δικαστήρια, με μοναδικό σκοπό να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργιακή μας κινητοποίηση της 18ης Μαρτίου 2008.

Καλούμε όλους τους φορείς, κόμματα, βουλευτές, συνδικάτα, ομοσπονδίες, σωματεία, και ενώσεις να καταδικάσουν την με ποινικές διώξεις προσπάθεια τρομοκράτησης των συνδικαλιστών και να μας συμπαρασταθούν με την παρουσία τους
ΤΗN TETAΡΤΗ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2008 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Στηρίξτε με την παρουσία σας την προσπάθεια του Διοικητικού Συμβουλίου να προασπίσει τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα

Δώστε το δυναμικό σας παρόν
Τετάρτη 16 Απριλίου 2008,
ώρα 09.00, κτίριο 9
Δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων

Το δικαίωμα της ασφαλιστικής μας εξίσωσης στο
Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού – ΜΜΕ
είναι αναφαίρετο

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media