Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Ιούνιος 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΙΤΑ-ΕΤΙΤΒΕ-ΕΤΙΤΚ-ΣΤΤΗΛΝΕ

1. ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε. Τ. Ι. Τ. Α.)
3ης  Σεπτεμβρίου & Μάρνης  (Ε.Κ.Α.)    ΦΑΞ :  2108847368  
2. ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Β.  ΕΛΛΑΔΑΣ  (Ε. Τ. Ι. Τ. Β. Ε.)
Αριστοτέλους 32  (Ε Κ Θ) Τ. Κ. 546 31  ΦΑΞ: 2310642680
3. ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ   (Ε. Τ. Ι. Τ. Κ.)
Ηράκλειο Κρήτης 
4. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Ν. Δ ΕΛΛΑΔΑΣ (Σ. Τ. ΤΗΛ. Ν. Ε.)
Κανακάρη  178  Πάτρα Τ. Κ. 26221  Τηλ. – Φαξ  261022446
  
              
Παρασκευή 20 Ιουνίου  2008                                                                       Αριθμός Πρωτ. 506/1120

Α  Ν  Α  Κ  Ο  Ι  Ν  Ω  Σ  Η    Δ  Ε  Λ  Τ  Ι  Ο    Τ  Υ  Π  Ο  Υ

Επίδειξη ισχύος έκανε η Διοίκηση των Ραδιοφωνικών Σταθμών «Best»  και «Εν Λευκώ» απολύοντας για δεύτερη φορά τεχνικό για τον οποίον την πρώτη φορά που απολύθηκε υπήρξε προσωρινή διαταγή από το μονομελές Πρωτοδικείο να συνεχίσει να εργάζεται κανονικά.
Για τον ίδιο τεχνικό επίσης το αρμόδιο τμήμα της Επιθεώρησης Εργασίας έκανε προς τον σταθμό σύσταση ότι  «…ο Ρ/Σ BEST RADIO θα πρέπει να τηρεί το άρθρο 3 της οικείας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στις ατομικές συμβάσεις εργασίας καθώς και τις αποφάσεις του δικαστηρίου». 
Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά, κάποιοι, στηριζόμενοι στην δύναμη που τους προσδίδει η εκμετάλλευση μιας ή και περισσότερων συχνοτήτων, οι οποίες σημειωτέον αποτελούν δημόσια περιουσία, τοποθετούν τους εαυτούς τους πάνω από τις Κρατικές Υπηρεσίες, τους Νόμους αλλά και αυτής ακόμα της Δικαιοσύνης.
Προφανώς, οι άνθρωποι αυτοί εκμεταλλεύονται την έλλειψη ανάλογων Νόμων  και την Κυβερνητική αδυναμία να επιβάλει, έστω,  την εφαρμογή της στοιχειωδώς υπάρχουσας Νομοθεσίας. Αυτό, σε συνδυασμό, με την αμεσότητα της επικοινωνίας που τους παρέχει η συχνότητα τους κάνει προκλητικούς.
Δηλώνουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα, ενωμένο, θα σταθεί απέναντι σ’ αυτές τις ενέργειες, και χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα δεν θα τις αφήσει να περάσουν.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ  Ε. Τ. Ι. Τ. Α. - Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε. – Ε. Τ. Ι. Τ. Κ. – Σ. Τ. ΤΗΛ. Ν. Ε

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ


                                                                                 Αθήνα, 17  Ιουνίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ συζήτησε διεξοδικά εργασιακά θέματα που αφορούν μη εφαρμογή των ΣΣΕ, παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις, καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων και ασφαλιστικών εισφορών, καταστρατήγηση συμβάσεων, αυθαίρετη μεταβολή όρων και συνθηκών εργασίας. Διαπιστώνει με ανησυχία ότι τα παραπάνω φαινόμενα αυξάνονται σε όλο το φάσμα των ΜΜΕ (έντυπα, τηλεόραση ραδιόφωνο). Αποβαίνουν, μάλιστα, σε βάρος δημοσιογράφων, υπαλλήλων και τεχνικών, οι οποίοι ουσιαστικά βιώνουν τα πρώτα αποτελέσματα της εφαρμογής του νέου νόμου για τα ΜΜΕ. Ταυτόχρονα, με την απροκάλυπτη πλέον και σε διάφορες περιπτώσεις ακόμα και παράνομη συμπεριφορά πολλών εργοδοτών, αποκαλύπτονται οι συνολικές μεθοδεύσεις για επιστροφή σε εργασιακό Μεσαίωνα.
 Για τον λόγο αυτό η Συντονιστική Επιτροπή, με δεδομένο ότι πολλές Ενώσεις βρίσκονται σε επί μέρους διεκδικήσεις των παραπάνω θεμάτων με Κλαδικούς φορείς των εργοδοτών ή μεμονωμένους  ιδιοκτήτες ΜΜΕ  πρότεινε, σε πρώτη φάση, όλες οι ενδιαφερόμενες Ενώσεις να συντονιστούν στις διεκδικήσεις τους. Πρότεινε ακόμα στις  αμέσως επόμενες ημέρες να υπάρξουν συγκεκριμένες ενέργειες σε αυτή την κατεύθυνση και αποφάσισε την δυναμική στήριξή τους.
Επίσης, δηλώνει ότι με πνεύμα αλληλεγγύης και ενότητας στηρίζει κάθε Ένωση στους αγώνες της και δηλώνει την απόφασή της να υπερασπιστούμε τις θέσεις εργασίας, τον ενημερωτικό χαρακτήρα της λειτουργίας των ΜΜΕ και τα δικαιώματα των συναδέλφων μας. Προειδοποιούμε ότι κάθε προσπάθεια εκβίασης και ετσιθελικής επιβολής λύσεων στα πλαίσια θολών επιχειρηματικών στοχεύσεων με θύματα τους συναδέλφους μας θα απαντηθεί από το σύνολο των Ενώσεων αμέσως και καίρια. Επειδή η ποιότητα της εργασίας διασφαλίζει την ελευθερία της ενημέρωσης.
 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ  ΤΗΛΕΟΡ.  ΑΤΤΙΚΗΣ

3ης Σεπτεμβρίου & Μάρνης (Ε.Κ.Α.)    ΦΑΞ : 2108847368

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤ. ΤΗΛΕΟΡ ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ
Αριστοτέλους32 (ΕΚΘ) Τ.Κ.54631 ΦΑΞ: 2310642680
Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008                           Αριθμός Πρωτ. 503/1112
Δ   Ε   Λ   Τ   Ι   Ο     Τ   Υ   Π   Ο   Υ
“Η επικοινωνία είναι τέχνη. Μια τέχνη που βασίζεται στη σοβαρότητα και στο αίσθημα ευθύνης, στο διάλογο και στη δημιουργικότητα. Αυτή είναι η δική μας αρχή στο Patra Tv. Όχι απλά να «παράγουμε» πρόγραμμα, αλλά να δημιουργούμε. Και η δημιουργία βασίζεται στην ελεύθερη σκέψη, στα «ανοιχτά μυαλά», στις φρέσκιες ιδέες”.
Το παραπάνω απόσπασμα είναι «δύο λόγια από την διοίκηση του PatraTv»  και φιγουράρει ακόμα στην Ιστοσελίδα του Τηλεοπτικού Σταθμού, που από το 2002 ανήκει στην ιδιοκτησία του γνωστού εφοπλιστικού Ομίλου Πολέμη.
Πράγματί η απόφαση, που πάρθηκε κρυφά από τους είκοσι οχτώ (28) εργαζομένους του, να κλείσει ο οικονομικά υγιής Τηλεοπτικός Σταθμός και ο πρωτοφανής τρόπος εκτέλεσής της ήταν μια επιβεβαίωση ότι οι Διοικούντες του είναι «ανοιχτά μυαλά» και γεμάτοι με «φρέσκιες ιδέες».
Ανυποψίαστοι οι εργαζόμενοι πήγαν το πρωί της Παρασκευής 6 Ιουνίου στον Τηλεοπτικό Σταθμό για να εργαστούν όπου έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι οι πόρτες του ήταν κλειδωμένες και φρουρούμενες από ιδιωτικούς αστυνομικούς οι οποίοι παρεμπόδιζαν την είσοδό τους σε αυτόν. Διαπίστωσαν, ακόμα, ότι ο Σταθμός, αντί για το πρόγραμμά του, εξέπεμπε «μαύρο» και πληροφορήθηκαν από τους security ότι η ιδιοκτησία του αποφάσισε να τον κλείσει.
Βέβαια η πρωτότυπη και πρωτοφανής αυτή μέθοδος κλεισίματος δεν πέρασε επειδή οι εργαζόμενοι με την βοήθεια των Σωματείων τους και του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας, κατόρθωσαν να σπάσουν την αντίσταση των ιδιωτικών αστυνομικών, να εισέλθουν στον χώρο εργασίας τους και να λειτουργήσουν τον Σταθμό.
Προειδοποιούμε την Διοίκηση του PatraTv, ότι αν τα «ανοιχτά τους μυαλά» επινοήσουν νέες «φρέσκιες Ιδέες» κλεισίματος του Τηλεοπτικού Σταθμού, θα βρουν απέναντί τους σύσσωμο όλο το συνδικαλιστικό κίνημα του Χώρου με απρόβλεπτες συνέπειες.
Ζητάμε από το Ε.Σ.Ρ. να εξετάσει την νομιμότητα των ανωτέρω ενεργειών και από την κυβέρνηση να προστατέψει τις θέσεις εργασίας στον χώρο της ενημέρωσης. 
  
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε. Τ. Ι. Τ. Α  &  Ε. Τ. Ι. Τ. Β. Ε

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)

3ης  Σεπτεμβρίου & Μάρνης  (Ε.Κ.Α.)    ΤΗΛ: 2108847039 - ΦΑΞ :  2108847368

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.)

Αριστοτέλους 32 (ΕΚΘ)  Τ.Κ.54631 ΦΑΞ: 2310642680

 

                

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2008                                                                              Αρ. Πρωτ:  506/1115

 

 

Δ   Ε   Λ   Τ   Ι   Ο      Τ   Υ   Π   Ο   Υ

 

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεών μας, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους Δημοσιογράφους, Τεχνικούς και Διοικητικούς του Δημοτικού Ραδιοσταθμού του Νέου Ηρακλείου «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94 FM» που με συνεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις τον τελευταίο μήνα, απαιτούν την επαναπρόσληψη του Συνδικαλιστή και εκπροσώπου της Ε Σ Η Ε Α, Δημοσιογράφου Τάσου Τατάρογλου.

Καταγγέλλουμε την Διοίκηση του εν λόγω ραδιοσταθμού η οποία εκτός από την απόλυση του Συναδέλφου, προχωράει σε αλλαγή του ειδησεογραφικού χαρακτήρα – άδειας του συγκεκριμένου μέσου μαζικής ενημέρωσης.  Θυμίζουμε στη Δημοτική αρχή του Νέου Ηρακλείου ότι ο ραδιοσταθμός αυτός ανήκει στους δημότες του και ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να πειραματίζεται και να εφαρμόζει πρωτόγνωρες αντεργατικές και αντισυνδικαλιστικές πρακτικές.

 

Ζητάμε την άμεση επαναπρόσληψη του Συναδέλφου Δημοσιογράφου και Συνδικαλιστή Τάσου Τατάρογλου  και τον τερματισμό της συρρίκνωσης των θέσεων εργασίας που δημιουργείται από την προσπάθεια αλλαγής του προγράμματος, σε διαφορετικό από αυτό για το οποίο ο σταθμός έχει αδειοδοτηθεί. 

 

Δηλώνουμε για άλλη μια φορά πως είμαστε στο πλευρό των Συναδέλφων στον «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94 FM», είτε αυτοί είναι Δημοσιογράφοι, Τεχνικοί, ή Διοικητικοί και χαιρετίζουμε τον σκληρό αγώνα που δίνουν εδώ και 4 εβδομάδες.

 

Μόνο με την συμπαράταξη και την συνεργασία όλων των Ενώσεων στον χώρο των Μ Μ Ε, θα αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε εργοδοτική ασυδοσία, προκειμένου να εξαλειφθούν παρόμοια φαινόμενα.

 

 

 

 

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε. Τ. Ι. Τ. Α  &  Ε. Τ. Ι. Τ. Β. Ε

περισσότερα

ΚΥΡΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 1214/2008, ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

……
Το δικαίωμα προσφυγής σε απεργία των δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, καθώς και του προσωπικού των κάθε μορφής επιχειρήσεων δημοσίου χαρακτήρα ή κοινής ωφελείας, που η λειτουργία τους έχει ζωτική σημασία για την εξυπηρέτηση βασικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου, υπόκειται στους συγκεκριμένους περιορισμούς του νόμου που το ρυθμίζει.  Οι περιορισμοί αυτοί δεν μπορούν να φθάνουν έως την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας ή την παρεμπόδιση της νόμιμης άσκησής του».  Με τις συνταγματικές αυτές διατάξεις κατοχυρώνεται το δικαίωμα της απεργίας και παραλλήλως παρέχεται στο νομοθέτη η δυνατότητα να θεσπίζει περιορισμούς του δικαιώματος αυτού μόνο για τις απαριθμούμενες στις ίδιες διατάξεις κατηγορίες εργαζομένων, στις οποίες περιλαμβάνεται και το προσωπικό των κάθε μορφής επιχειρήσεων δημοσίου χαρακτήρα ή κοινής ωφελείας, των οποίων η λειτουργία έχει ζωτική σημασία για την εξυπηρέτηση βασικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου, με την προϋπόθεση ότι πρόκειται για περιορισμούς που δεν συνεπάγονται κατάργηση του δικαιώματος ή παρεμπόδιση της νόμιμης άσκησής του.  Εξάλλου, κατά την έννοια των διατάξεων αυτών, ερμηνευομένων ενόψει και του σκοπού τους που είναι η προστασία του κοινωνικού συνόλου, ο χαρακτηρισμός επιχειρήσεως ως κοινής ωφελείας δεν εξαρτάται από τη νομική μορφή της ή το φορέα της ούτε από το νομικό καθεστώς που διέπει την ίδρυση ή τη λειτουργία της, αλλά από τη φύση των υπηρεσιών που παρέχει.  Παρέπεται, συνεπώς, ότι και ιδιωτικές επιχειρήσεις, είτε ημεδαπές, είτε αλλοδαπές που ασκούν δραστηριότητα στην Ελλάδα και οι οποίες λειτουργούν με αμιγώς ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και δεν τελούν υπό ιδιαίτερο καθεστώς κρατικής εποπτείας ούτε απολαύουν προνομίων, μπορούν να χαρακτηριστούν, κατά την έννοια των παραπάνω συνταγματικών διατάξεων, ως «επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας που η λειτουργία τους έχει ζωτική σημασία για την εξυπηρέτηση βασικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου», εφόσον η φύση των υπηρεσιών που παρέχουν δικαιολογεί τέτοιο χαρακτηρισμό.  Περαιτέρω, από τις διατάξεις των άρθρων 19 παρ. 1, 20 παρ. 1 και 4, 21 παρ. 1 και 3 παρ. 1 εδαφ. α’ του Ν. 1264/1982, όπως τροποποιήθηκαν με το Ν. 1915/1990 και το Ν. 2224/1994, το δε άρθρο 23 αντικαταστάθηκε με το Ν. 2224/1994 και 3 παρ. 1 εδαφ. α’ του Ν. 2224/1994 προκύπτει ότι η απεργία αποτελεί δικαίωμα των εργαζομένων που ασκείται από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, ως μέσο για τη διαφύλαξη και προαγωγή των οικονομικών, εργασιακών, συνδικαλιστικών και ασφαλιστικών συμφερόντων των εργαζομένων……
…….
Οι πρώτος μέχρι και έβδομος των εναγόντων είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις και συγκεκριμένα ανώνυμες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, λειτουργούν με αμιγώς ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, δηλαδή με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος, ενώ δεν αποδείχτηκε ότι τελούν υπό ιδιαίτερο καθεστώς κρατικής εποπτείας ούτε απολαύουν προνομίων.  Εξάλλου, κατά τη σύνταξη του ν. 1264/1982, ο νομοθέτης περιέλαβε στην έννοια των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και τις επιχειρήσεις ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, σύμφωνα με τα τότε δεδομένα δηλαδή την αποκλειστική λειτουργία στον ανωτέρω χώρο της κρατικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης και συγκεκριμένα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (Ε.Ρ.Τ.), η οποία τελεί υπό ιδιαίτερο καθεστώς κρατικής εποπτείας και απολαύει προνομίων, αφενός λόγω της συμμετοχής του Κράτους σ’ αυτήν και της υποχρεωτικής συνδρομής (καταβολή τελών υπέρ αυτής) από τους πολίτες, αφετέρου δε λόγω της αποκλειστικής από αυτήν εξυπηρέτησης των εξής βασικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου: της ενημέρωσης, της εκπαίδευσης και της ψυχαγωγίας.  Περαιτέρω, ο νομοθέτης δεν προέβλεψε κατά την σύνταξη του ανωτέρω νόμου, ούτε μπορούσε να προβλέψει την μετέπειτα ραγδαία ανάπτυξη σε ιδιωτικό επίπεδο των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης, παράλληλα με τις κρατικές επιχειρήσεις, η λειτουργία των οποίων δεν κρίνεται ότι έχει ζωτική σημασία για την εξυπηρέτηση των προαναφερθέντων βασικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου, οι οποίες (ανάγκες) εξάλλου ικανοποιούνται επαρκώς τόσο από τις αντίστοιχες κρατικές επιχειρήσεις και το διαδίκτυο, όσο και από τον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, ώστε να εμπίπτουν αυτές στην έννοια των «επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας» λόγω της φύσης των υπηρεσιών που παρέχουν, σύμφωνα με τα εκτεθέντα στη μείζονα σκέψη της παρούσας.  Συνεπώς, οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις αυτές δεν υποχρεούνται σε περίπτωση κηρύξεως απεργίας από τα αρμόδια συνδικαλιστικά τους όργανα να τηρούν τις προϋποθέσεις που έθεσε ο νόμος αποκλειστικά για τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, αλλά υποχρεούνται να τηρούν τις υπόλοιπες προϋποθέσεις του ως άνω νόμου.
……
Με τα δεδομένα αυτά και σύμφωνα με όσα έχουν εκτεθεί ανωτέρω, για την κρινόμενη απεργιακή κινητοποίηση (της 18.03.2008) έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες νόμιμες προϋποθέσεις, όπως αναλυτικά αυτές παρατέθηκαν στη μείζονα σκέψη της παρούσας και συνεπώς, η απεργιακή αυτή κινητοποίηση δεν ελέγχεται ως προς αυτές παράνομη.  Ακολούθως, αποδείχθηκε ότι τα μέλη της πρώτης εναγομένης συνδικαλιστικής οργάνωσης είναι ασφαλισμένα στο Ι.Κ.Α. για την κύρια ασφάλισή τους, πλην όμως δεν αποδείχθηκε ο ισχυρισμός των εναγουσών εταιρειών ότι έχουν εξοφλήσει όλες τις ασφαλιστικές εισφορές, που αφορούν τόσο την κύρια, όσο και την επικουρική ασφάλιση των εναγομένων, δεδομένου ότι μόνο από τις προσκομιζόμενες βεβαιώσεις ασφαλιστικής ενημερότητας του Ι.Κ.Α. δεν προκύπτει από τη διατύπωσή τους ότι έχει γίνει έλεγχος και ότι έχουν πράγματι καταβληθεί και εξοφληθεί όλες οι εισφορές μέχρι την ημερομηνία έκδοσης κάθε βεβαίωσης, καθώς αναγράφεται ότι οι εν λόγω βεβαιώσεις χορηγούνται αποκλειστικά για: α) την είσπραξη εκκαθαρισμένων απαιτήσεων από το δημόσιο, ν.π.δ.δ., Ο.Τ.Α. και ευρύτερο δημόσιο τομέα, συμπεριλαμβανομένων και των εξαγωγικών επιτοκίων, β)δανειοδότηση, αλληλόχρεους λογαριασμούς, προεξόφληση γραμματίων και συναλλαγματικών από τράπεζες και πιστωτικά ιδρύματα, γ) συμμετοχή προμηθευτών σε διαγωνισμούς προμηθειών του δημοσίου, των ν.π.δ.δ. και της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004 Α.Ε., δ) συμμετοχή σε επιδοτούμενο πρόγραμμα, ε) συμμετοχή σε δημοπρασίες και στ) μετάβαση κινητής περιουσίας, για πώληση, γονική παροχή ή δωρεά ακίνητης περιουσίας (πλην οικοδομών), για συμμετοχή ως μέλος σε κοινοπραξία ή ως εταίρος σε Ο.Ε. Ε.Ε. ή Ε.Π.Ε. και για τη σύσταση υποθήκης επί ακινήτου, ενώ το Ι.Κ.Α. επιφυλάσσεται στην περίπτωση που από μελλοντικό έλεγχο ή επεξεργασία διαπιστώσει ότι μέχρι του χρονικού διαστήματος που αφορά η κάθε βεβαίωση οφείλονται εισφορές, να τις αναζητήσει, ενώ όσον αφορά την επικουρική ασφάλιση των μελών της πρώτης εναγομένης, οι ενάγουσες αν και επικαλούνται στις προτάσεις τους σχετικά έγγραφα ασφαλιστικής ενημερότητας για την απόδειξη του ως άνω ισχυρισμού τους, αυτά δεν έχουν προσκομιστεί, πλην της υπ. Αριθμ. Πρωτ. 2164/1725/05.03.2008 βεβαιώσεως του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφαλίσεως και Περιθάλψεως (Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.), που αφορά την έκτη των εναγουσών εταιρεία.  Επομένως, η ένδικη απεργιακή κινητοποίηση δεν κρίνεται καταχρηστική, δεδομένου ότι δεν έχει ασκηθεί κατά τρόπο που υπερβαίνει προφανώς την καλή πίστη, σύμφωνα με όσο ήδη εκτέθηκαν στην μείζονα σκέψη της παρούσας, καθώς δεν προέκυψε ότι είχε ικανοποιηθεί το αίτημά της, δηλαδή πλήρη εξόφληση των οφειλομένων εργοδοτικών εισφορών προς τον ασφαλιστικό φορέα κύριας και επικουρικής ασφάλισης των μελών της πρώτης εναγομένης, πριν την προκήρυξή της.  Περαιτέρω, εφόσον κατά το χρόνο εκδίκασης της υπόθεσης στις 16.04.2008 είχε ήδη παρέλθει η χρονική διάρκεια της ένδικης απεργιακής κινητοποίησης, το αίτημα της αγωγής να αναγνωρισθεί η εν λόγω απεργιακή κινητοποίηση ως παράνομη και καταχρηστική παρίσταται πλέον ως άνευ αντικειμένου και για το λόγο αυτόν πρέπει ν’ απορριφθεί.  Εξάλλου, η ενάγουσα δεν επικαλείται, ούτε αποδεικνύει ειδικό έννομο συμφέρον που να δικαιολογεί την αναγνώριση της ήδη λήξασας απεργιακής κινητοποίησης ως παράνομης και καταχρηστικής.  Περαιτέρω, σχετικά με το αίτημα περί απαγορεύσεως άλλων μελλοντικών απεργιών εκ μέρους των εναγομένων στηριζόμενων στους αυτούς λόγους, πρέπει επίσης ν’ απορριφθεί ως αβάσιμο, καθόσον δεν αποδείχθηκε η καταχρηστικότητα των προβαλλομένων με την ένδικη απεργία λόγων.

..........

περισσότερα

μποϋκοτάζ

ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΣΤΟ ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

Επειδή η τιμή του γάλακτος είναι 2,69 ευρώ τα δύο λίτρα δηλαδή 916 παλιές καλές δραχμές ποσό που θεωρούμε υπερβολικό.Επειδή ανεξάρτητα των διεθνών εξελίξεων οι τιμές του όλο ανεβαίνουν και ποτέ δεν κατεβαίνουν.Επειδή είναι είδος πρώτης ανάγκης.Επειδή δεν θεωρούμε οτι πρέπει να δουλεύουμε σαν σκλάβοι όλη μας την ζωή για να προσφέρουμε στα παιδιά μας μόνο ένα ποτήρι γάλα.Επειδή θεωρούμε οτι μας κοροιδεύουν.Γιαυτό λοιπόν καλούμε όλους τους αναγνώστες και bloggers σε αποχή απο την αγορά ακριβού γάλακτος για τρείς  ημέρες 9 με 11 Ιουνίου σαν ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας.
[Kitten_Milk.gif.png]

περισσότερα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε. ΠΡΟΣ STAR CHANNEL

Θεσσαλονίκη  5  Ιουνίου  2008                                                                              Αριθ. Πρωτ. 1111

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ STAR CHANNEL

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:  1. ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ κ. Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ, 2.  ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ    κ. ΦΑΝΗ ΠΑΛΛΗ ΠΕΤΡΑΛΙΑ, 3. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΑΠΑΔΑ   3. Γ.Σ.Ε.Ε. 4. Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.   5. Π.Ο.Ε.Σ.Υ. 6. Ε.Τ.Ι.Τ.Α. 7. Ε.Τ.Ε.Ρ.. 8. Ε.Σ.Η.Ε.Μ-Θ 9. Ε.Κ.Θ.  10. Ε.Σ.Η.Ε.Α. 11.  Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε.  12. Ε.Σ.Ρ. 13. ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ

Κύριοι,
Οι εργαζόμενοι στο γραφείο Θεσσαλονίκης του Τηλεοπτικού σας Σταθμού μας ενημέρωσαν ότι οι ιδιοκτήτες του κτηρίου που στεγάζει τις εγκαταστάσεις σας στην Πόλη μας, ισχυρίζονται ότι δεν προτίθεστε να ανανεώσετε το συμβόλαιο ενοικίασής του μετά από την 31η  Αυγούστου που λήγει.
Ο τεχνικός προϊστάμενος του γραφείου Θεσσαλονίκης προσπαθώντας να διαπιστώσει αν αληθεύει αυτός ο ισχυρισμός, επικοινώνησε με τον Διευθυντή του Τεχνικού Τμήματος.
Έκπληκτος τον άκουσε όχι μόνο να επιβεβαιώνει τον ανωτέρω ισχυρισμό αλλά και να του ανακοινώνει ότι η Διοίκηση του Σταθμού αποφάσισε να κλείσει το Γραφείο Θεσσαλονίκης στις 31 Αυγούστου που λήγει το Συμβόλαιο. Του είπε ακόμα ότι μέσα στον Ιούλιο θα στείλουν δύο τεχνικούς για να μεταφέρουν τον τεχνικό εξοπλισμό στις κεντρικές εγκαταστάσεις του STAR CHANNEL και τον «παρακάλεσε» να μην σπάσουν τα μηχανήματα μέχρι τότε (!!!).
Κατόπιν των ανωτέρω και μετά από την, χωρίς αποτέλεσμα, προσπάθεια του Προέδρου μας να έρθει σε επαφή μαζί σας (επανειλημμένα τηλέφωνα χωρίς ανταπόκριση) ζητάμε με την επιστολή μας αυτή, άμεσα μία συνάντηση μαζί σας, και προσπαθώντας να προλάβουμε οποιεσδήποτε νόμιμες αντιδράσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, σας παρακαλούμε να μας απαντήσετε εγγράφως για τις προθέσεις σας σχετικά με το τεχνικό προσωπικό του Γραφείου Θεσσαλονίκης του Τηλεοπτικού σας Σταθμού.
Σε περίπτωση μη ανταπόκρισής σας και στην επιστολή μας αυτή θεωρούμε ότι αρνείσθε τον διάλογο μαζί μας και εμείς εξαντλούμε τις προσπάθειές μας για την επίτευξή του.
Ευχαριστούμε πολύ,   


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media