Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Ιούλιος 2008

ΣΣΕ για ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ

1. ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε. Τ. Ι. Τ. Α.)
3ης  Σεπτεμβρίου & Μάρνης  (Ε.Κ.Α.)    ΤΗΛ: 2108847039 ΦΑΞ :  2108847368, ιστοσελίδα: www.etita.gr 
2. ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Β.  ΕΛΛΑΔΑΣ  (Ε. Τ. Ι. Τ. Β. Ε.)
Αριστοτέλους 32  (Ε Κ Θ) Τ. Κ. 546 31  ΦΑΞ: 2310642680, ιστοσελίδα: www.etitbe.gr
3. ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ   (Ε. Τ. Ι. Τ. Κ.)
Ηράκλειο Κρήτης,  ιστοσελίδα: www.etikt.gr
4. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Ν. Δ ΕΛΛΑΔΑΣ (Σ. Τ. ΤΗΛ. Ν. Ε.)
Κανακάρη  178  Πάτρα Τ. Κ. 26221  Τηλ. – Φαξ  261022446,  ιστοσελίδα: www.stilne.gr

Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2008                                                                                                      Αρ. Πρωτ:  526/1230

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μετά από 7 μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων και διαδικασιών κατατέθηκε χθες στο Υπουργείο η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που ρυθμίζει το εργασιακό τοπίο των Ιδιωτικών  ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ Τηλεοπτικών Σταθμών, παράλληλα έγινε και η αίτηση να γίνει υποχρεωτική.

Η σύμβαση είναι διετής και ισχύει αναδρομικά από 1.1.2008 μέχρι 31.12.2009.  Οι αυξήσεις που πετύχαμε είναι για το 2008 8% (2%+6%) και 6% για το 2009.

Σημαντική επιτυχία είναι και η καθιέρωση του πενθήμερου με συνεχές 8ωρο εργασίας 40 ωρών την εβδομάδα.

Ο αγώνας για την εξομοίωση των Συλλογικών Συμβάσεων των  Τεχνικών  Τηλεόρασης που εργάζονται είτε σε κρατικούς είτε σε Ιδιωτικούς  Τηλεοπτικούς Σταθμούς  Εθνικής Εμβέλειας, είτε σε τοπικής και περιφερειακής Εμβέλειας, συνεχίζεται.

Η νίκη είναι κοντά.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ  Ε. Τ. Ι. Τ. Α. - Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε. – Ε. Τ. Ι. Τ. Κ. – Σ. Τ. ΤΗΛ. Ν. Ε

Περισσότερα...

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΑ TV

1. ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε. Τ. Ι. Τ. Α.)
3ης  Σεπτεμβρίου & Μάρνης  (Ε.Κ.Α.)    ΦΑΞ :  2108847368  
2. ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Β.  ΕΛΛΑΔΑΣ  (Ε. Τ. Ι. Τ. Β. Ε.)
Αριστοτέλους 32  (Ε Κ Θ) Τ. Κ. 546 31  ΦΑΞ: 2310642680
3. ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ   (Ε. Τ. Ι. Τ. Κ.)
Ηράκλειο Κρήτης 
4. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Ν. Δ ΕΛΛΑΔΑΣ (Σ. Τ. ΤΗΛ. Ν. Ε.)
Κανακάρη  178  Πάτρα Τ. Κ. 26221  Τηλ. – Φαξ  261022446 

 Τρίτη  15 Ιουλίου 2008                                                               Αριθμός Πρωτ. 1128/515/104

Α  Ν  Α  Κ  Ο  Ι  Ν  Ω  Σ  Η  -  Δ  Ε  Λ  Τ  Ι  Ο    Τ  Υ  Π  Ο  Υ

Σύσσωμες οι Διοικήσεις των Σωματείων μας καταγγέλλουμε την αλλοπρόσαλλη και αντεργατική συμπεριφορά της Ιδιοκτησίας του PATRA TV  που αποφάσισε για μια ακόμα φορά, την διακοπή λειτουργίας του Σταθμού και την απόλυση των 30 εργαζομένων σε αυτό.

Υπενθυμίζουμε ότι το PATRA TV περιήλθε το 2001 στην ιδιοκτησία του Ομίλου Πολέμη, γνωστού από το 1927 για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στο χώρο της ναυτιλίας και ότι μόλις πριν από ένα μήνα οι εργαζόμενοι, όταν ένα πρωί πήγαν στον Σταθμό για να εργαστούν, απροειδοποίητα και έκπληκτοι βρέθηκαν μπροστά σε ιδιώτες αστυνομικούς που τους παρεμπόδιζαν εισέλθουν σ’ αυτόν και τους ενημέρωναν ότι είναι εντολή του Ιδιοκτήτη ο Σταθμός να κλείσει.

Κάτω από την πίεση όμως της καθολικής αντίδρασης εργαζόμενων, Σωματείων και Φορέων της Πόλης, η εντολή κλεισίματος ανακλήθηκε ενώ παράλληλα η εργοδοσία δήλωσε στο  Ε. Σ. Ρ. ότι θα συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Καναλιού και δεν θα γίνει καμία απόλυση.

Δυστυχώς όμως την προηγούμενη Παρασκευή αποδείχτηκε ότι η δήλωση αυτή ήταν ψεύτικη και δόθηκε μόνο και μόνο για να αποφύγει ο ιδιοκτήτης τις συνέπειες από τις αποφάσεις του Ε. Σ. Ρ. και της δικαιοσύνης στην οποία κατέφυγαν οι εργαζόμενοι που παρεμποδίστηκαν να εργαστούν.

Η Διεύθυνση του Καναλιού, συνεχίζοντας την παρελκυστική τακτική και τα παιχνίδια στην πλάτη 30 ανθρώπων και των οικογενειών τους που αντικρίζουν για τρίτη φορά τα τελευταία δυο χρόνια το φάσμα της ανεργίας, ανακοίνωσε την εκ νέου απόφαση της ιδιοκτησίας να το βάλει λουκέτο.

Δεν γνωρίζουμε τους λόγους που οδηγούν τον ιδιοκτήτη του Καναλιού να ακολουθεί αυτή την παράλογη και χωρίς κανένα νόημα τακτική, ωστόσο δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε ένα τέρμα στο δράμα και την ανασφάλεια που βιώνουν οι συνάδελφοί μας, στους οποίους και συμπαραστεκόμαστε ενεργά.

Δηλώνουμε επίσης ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να σιγήσει ένα μέσο ενημέρωσης του πολίτη, η οποία, ενημέρωση, αποτελεί κοινωνικό αγαθό και όχι παιχνίδι στα χέρια του οποιουδήποτε επιχειρηματία.

Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό κ. Ρουσόπουλο  και το Ε. Σ. Ρ, να παρέμβουν άμεσα και να ζητήσουν εξηγήσεις από την ιδιοκτησία του Σταθμού για τις πραγματικές της προθέσεις και, αν αυτή δεν επιθυμεί να τον κρατήσει, να διερευνήσουν την εξεύρεση λύσεων είτε στην κατεύθυνση ύπαρξης αγοραστών είτε στην, με την στήριξη των φορέων της Πάτρας, παραχώρησή του στους εργαζόμενούς του.

Πάντως σε κάθε περίπτωση το λουκέτο δεν αποτελεί αποδεκτή λύση από κανέναν, και θα βρει απέναντί του όλο το συνδικαλιστικό κίνημα της Χώρας και τους φορείς της Πάτρας, της Πόλης που δεν αντέχει ούτε μια παραπάνω χαμένη θέση εργασίας.  


ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ  Ε. Τ. Ι. Τ. Α. - Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε. – Ε. Τ. Ι. Τ. Κ. – Σ. Τ. ΤΗΛ. Ν. Ε

περισσότερα

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΤΙΤΒΕ - ΕΣΗΕΜ-Θ

Αθήνα, 3 Ιουλίου 2008
Αρ. Πρωτ:  510

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και χαιρετίζουμε την απόφαση των Διοικητικών Συμβουλίων της   Ε Τ Ι Τ Β Ε και της Ε Σ Η Ε Μ-Θ για κοινή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση σε όλα τα ανταποκριτικά γραφεία των Εθνικής Εμβέλειας Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών στην Θεσσαλονίκη και στο TV Μακεδονία την Παρασκευή 4 Ιουλίου  2008.

Την στιγμή που οι ανάγκες για την κάλυψη των ειδήσεων στην Βόρεια Ελλάδα συνεχώς μεγαλώνουν και απαιτούν προσλήψεις  έμψυχου  δυναμικού, η εργοδοσία προχωράει σε απολύσεις, εντατικοποίηση της εργασίας, καταστρατήγηση των ΣΣΕ,  και καταπάτηση των πνευματικών δικαιωμάτων.

Καταγγέλλουμε αυτές τις τακτικές που οδηγούν στην σταδιακή συρρίκνωση των γραφείων της Θεσσαλονίκης και προειδοποιούμε πως οποιοδήποτε σχέδιο περαιτέρω συρρίκνωσης και διακοπής της λειτουργίας τους, θα βρει απέναντί του όλους τους συναδέλφους, δημοσιογράφους και τεχνικούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

για ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media