Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Σεπτέμβριος 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 1ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2008

Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2008
Αρ. Πρωτ:  543

Α  Ν  Α  Κ  Ο  Ι  Ν  Ω  Σ  Η

24 ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ Μ Μ Ε ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2008

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας τεχνικούς, μέλη μας και μη, να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η Ένωσή μας την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου 2008, μαζί με την πλειοψηφία των συνδικαλιστικών οργανώσεων του κλάδου μας (Π Ο Ε Σ Υ, Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Ε Π Η Ε Α, Ε Π Η Ε Θ, Ε Τ Η Π Τ Α, Ε Τ Ε Ρ, Ε Τ Ι Τ Β Ε, Ε Φ Ε, Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, Ένωση Εφημεριδοπωλών Πειραιά, Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων, Ε Τ Η Π Τ-Θ, Ε Τ Ε Ρ Μ-Θ), με αίτημα:

• Την άμεση απόσυρση του αντιασφαλιστικού νόμου και την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΙΑΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ και με αναβαθμισμένες προς τα πάνω παροχές που θα καλύπτει πλήρως (υγεία, επικούρηση, σύνταξη) ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ Μ Μ Ε (Συντάκτες, Τεχνικούς, Διοικητικούς κλπ).

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ

• Την αντεργατική κυβερνητική πολιτική που οδηγεί στην μείωση των συντάξεων, αύξηση των ορίων ηλικίας και στην υποβάθμιση των ασφαλιστικών παροχών.
• Την άρνηση διαλόγου μαζί μας από την κυρία Υπουργό.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

• Πλήρη-σταθερή εργασία αορίστου χρόνου για κάθε εργαζόμενο και παράλληλα κατάργηση κάθε μορφής μαύρης εργασίας.
• Να εφαρμοσθούν οι Σ Σ Ε και να διαμορφωθούν ίδιες μισθολογικές και ίδιες εργασιακές – ασφαλιστικές συνθήκες για όλους τους τεχνικούς είτε αυτοί εργάζονται σε κρατικούς είτε σε ιδιωτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς είτε σε εταιρείες παραγωγής οπτικοακουστικού έργου.
• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων της τελευταίας δεκαπενταετίας.

Η 24ωρη Πανελλαδική απεργία στον Τύπο και τα ΜΜΕ θα ισχύσει από τις
05:00 π.μ. την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου 2008
 έως 05:00 π.μ. την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008.

Τέλος, καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους όλων των κλάδων των εργαζομένων στην ενημέρωση της Αθήνας, να περιφρουρήσουν δυναμικά  την απεργία από τις 05:00 π.μ. με την παρουσία τους έξω από τους χώρους εργασίας, να απομονώσουν τυχόν απεργοσπάστες και να συγκεντρωθούν στον πεζόδρομο Βουκουρεστίου και Ακαδημίας στις 12:00.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ Η.Ε. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ Η.Ε. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΗΠΕΙΡΟΥ & ΝΗΣΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ Η.Ε. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ & ΕΥΒΟΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ

 

Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 2008

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Κατά τη σημερινή δεύτερη κοινή συνάντηση –με πρωτοβουλία της Π.Ο.Ε.ΣΥ.- με τις συνεργαζόμενες Ενώσεις του Τύπου και των ΜΜΕ (Διασωματειακό) επαναβεβαιώθηκε η ανάγκη ενιαίας αγωνιστικής κινητοποίησης με στόχο την απόσυρση του αντιασφαλιστικού νόμου Πετραλιά.

Ήδη, τα Δ.Σ. των δημοσιογραφικών Ενώσεων (Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ, Ε.Σ.Π.Η.Τ., Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν., Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Σ.Ε.Ε) καθώς και οι διοικήσεις των τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων του Τύπου και των ΜΜΕ (Ε.Π.Η.Ε.Α., Ε.Π.Η.Ε.Θ., Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α., Ε.Τ.Ε.Ρ., Ε.Τ.Ι.Τ.Α., Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε., Ε.Φ.Ε., Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, Ένωση Εφημεριδοπωλών Πειραιά και η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων αποφάσισαν:

• Να κηρύξουν 24ωρη Πανελλαδική απεργία στον Τύπο και τα ΜΜΕ από 05:00 πμ. την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου 2008 εώς 05:00 πμ. την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008.

• Την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου 2008, ημέρα της 24ωρης απεργίας (και ημέρα έναρξης εφαρμογής του αντιασφαλιστικού νόμου) η Π.Ο.Ε.ΣΥ. και οι Ενώσεις του Διασωματειακού καλούν όλες και όλους τους συναδέλφους όλων των κλάδων των εργαζομένων στην Ενημέρωση σε συγκέντρωση στον πεζόδρομο Βουκουρεστίου και Ακαδημίας στις 12:00.

• Οι διοικήσεις των Ομοσπονδιών και των Σωματείων επαναβεβαιώνουν την απόφασή τους:

• Να μην αποδεχτούν ορισμό εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ. του δήθεν ενιαίου ταμείου ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και να προσβληθούν δικαστικά όλες οι διοικητικές πράξεις του αντιασφαλιστικού νόμου σχετικά με την εφαρμογή του.

• Να διεκδικήσουν από κοινού κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους και μετά της 1ης Οκτωβρίου 2008 με στόχο τη δημιουργία ενός νέου πραγματικά ενιαίου Ταμείου όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, με διασφάλιση των κεκτημένων, αναβάθμιση όλων των παροχών και ένταξη όλων των εργαζομένων στον Τύπο και στα ΜΜΕ.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media