Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Δεκέμβριος 2008

... ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΕ ΧΡΗΣΤΟ...

Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2008
Αρ. Πρωτ: 626

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

"Έφυγε" από κοντά μας μετά από πολύμηνη και σκληρή μάχη με τον καρκίνο ο αγαπητός συνάδελφος και δημοσιογράφος Χρήστος Σεφερλής. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους συγγενείς του.

Καλό ταξίδι φίλε Χρήστο…

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ για δημοσιεύματα της εφημερίδας "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ"

ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)
3ης  Σεπτεμβρίου & Μάρνης  (Ε.Κ.Α.)    ΦΑΞ :  2108847368
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.)
Αριστοτέλους32 (ΕΚΘ)  Τ.Κ.54631 ΦΑΞ: 2310642680
              
Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου  2008                                                                              Αριθμός Πρωτ. 1181/624

Α  Ν  Α  Κ  Ο  Ι  Ν  Ω  Σ  Η

Εκφράζουμε την λύπη μας για τη λεζάντα «Καταγής τα πλέον φονικά όπλα» που έβαλε «άγνωστος συντάκτης» της εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» (12-12-2008) κάτω από μία φωτογραφία η οποία απεικόνιζε εικονολήπτες στη σειρά με τις κάμερές τους ακουμπισμένες στο έδαφος, πιθανόν σε αναμονή κάποιας συνέντευξης.

Η λύπη μας γίνεται ακόμα μεγαλύτερη για την επιμονή του εν λόγω ή άλλου  «ανώνυμου συντάκτη», της ίδιας εφημερίδας, που σε απάντηση επιστολής – διαμαρτυρίας ( γράφει απλά Σ.Σ κάτω από την επιστολή)  του Συλλόγου Τεχνικών Τηλεόρασης Νοτιοδυτικής Ελλάδος, ειρωνεύεται τους συναδέλφους μας δίνοντας μάλιστα και μαθήματα περί λεζάντας και τηλεοπτικής βιβλιογραφίας (16-12-2008).

«Ανώνυμε συντάκτη», όλοι εμείς οι τεχνικοί, τρέξαμε αμέσως στην εκτεταμένη βιβλιογραφία για να μάθουμε τον «ακριβή ρόλο και την φύση του τηλεοπτικού μέσου» που εργαζόμαστε και σ΄ ευχαριστούμε γι’ αυτό.

Σ’ ευχαριστούμε ακόμα για το μάθημα περί δεοντολογίας και διάκρισης εργαζομένου και ιδιοκτήτη, αν και στην περίπτωση σου, μπερδευτήκαμε λίγο. 

Δεν καταλάβαμε όμως, γιατί οι συνάδελφοί μας στην Πάτρα πρέπει να γίνουν αυτοί το «μέσο» προκειμένου να αναδείξεις «το παγκόσμιο πρόβλημα της κακής διαχείρισης των δυνατοτήτων που δίνει η κάμερα»; Γιατί η λεζάντα μιας φωτογραφίας δεν αποτελεί σχόλιο; Τότε γιατί μπαίνει; Ποιος είναι ο λόγος ύπαρξής της;

Αν ο σκοπός της συγκεκριμένης λεζάντας ήταν η στοχοποίηση των εικονοληπτών της Πόλης σου αλλά και γενικότερα τότε τον πέτυχες απόλυτα. Φαίνεται ότι σ΄ αρέσει να βλέπεις στις διαδηλώσεις και στα ρεπορτάζ τις αναίτιες και άνανδρες επιθέσεις, εναντίον συναδέλφων σου, γιατί εμείς συνεχίζουμε να σε θεωρούμε συνάδελφο μας, «ανώνυμε συντάκτη».

Δυστυχώς για σένα, αυτό που καταγράφουν οι εικονολήπτες είναι η αλήθεια και δεν μπορεί να διαστρεβλωθεί, παρά την προσπάθεια που γίνεται από ορισμένα πληκτρολόγια που τα χειρίζονται συντάκτες σαν εσένα.

Αυτή ακριβώς η προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας γίνεται και από την «αθώα» λεζάντα του ανώνυμου, όπως λες ότι συνηθίζεται, συντάκτη της εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ».

Γιατί αυτό που απεικονίζει η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι η κόπωση από την  ατέλειωτη αναμονή και υπομονή των εικονοληπτών μπροστά σε  κάποια κλειστή πόρτα, προκειμένου να καταγράψουν πιθανή δήλωση αυτών που συνεδριάζουν πίσω της, για να μάθει άμεσα ο κόσμος τις επιπτώσεις που θα έχει επάνω του η συνεδρίαση αυτή.

Συνάδελφε «ανώνυμε συντάκτη» που εργάζεσαι στην εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», γιατί επαναλαμβάνουμε, εμείς συνεχίζουμε να σε θεωρούμε συνάδελφο, επειδή, συνήθως, εσείς οι δημοσιογράφοι, δεν παραδέχεστε τα λάθη σας και θέλετε να έχετε πάντα τον τελευταίο λόγο, σε ενημερώνουμε ότι δεν πρόκειται να συνεχίσουμε την αντιπαράθεση μαζί σου και να ανταπαντήσουμε σε οποιαδήποτε απάντηση  δώσεις στην ανακοίνωσή μας αυτή.

Γιατί είμαστε σίγουροι ότι θα επιδιώξεις να έχεις τον τελευταίο λόγο όπως «επιβάλλει» η δημοσιογραφική δεοντολογία σύμφωνα με την δική σου αντίληψη.

Υ.Γ.1 Ελπίζουμε ότι κάναμε σωστή χρήση των εισαγωγικών, αν όχι συγχώρησέ μας.
Υ.Γ.2 Ελπίζουμε να μην υπάρξουν άλλες επιθέσεις εναντίον συναδέλφων γιατί θα θεωρηθείς υπεύθυνος.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε. Τ. Ι. Τ. Α. & Ε. Τ. Ι. Τ. Β. Ε.

περισσότερα

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για περιστατικό στο Περιστέρι

1. ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε. Τ. Ι. Τ. Α.)
3ης  Σεπτεμβρίου & Μάρνης  (Ε.Κ.Α.)    ΤΗΛ: 2108847039 ΦΑΞ :  2108847368, ιστοσελίδα: www.etita.gr 
2. ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Β.  ΕΛΛΑΔΑΣ  (Ε. Τ. Ι. Τ. Β. Ε.)
Αριστοτέλους 32  (Ε Κ Θ) Τ. Κ. 546 31  ΦΑΞ: 2310642680, ιστοσελίδα: www.etitbe.gr

Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου 2008
Αρ. Πρωτ:  622/1180


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Καταδικάζουμε ενέργειες που στρέφονται ενάντια στο οργανωμένο μαθητικό κίνημα, όπως αυτό που έγινε χθες το βράδυ σε σχολικό συγκρότημα στο Περιστέρι όπου νεαρός μαθητής δέχτηκε πυροβολισμό και τραυματίστηκε στο χέρι.

Προειδοποιούμε προς κάθε κατεύθυνση ότι εάν συνεχιστεί αυτή η συμπεριφορά από τις δυνάμεις καταστολής και από τους «αγανακτισμένους πολίτες»  απέναντι στους μαθητές και στους νέους μας γενικότερα, σίγουρα θα θρηνήσουμε και άλλα θύματα  είτε από τις ίδιες τις δυνάμεις καταστολής είτε από ανεξέλεγκτα κέντρα που εκμεταλλεύονται την κατάσταση.

Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό να συστήσει στα ΜΑΤ να έχουν ηπιότερη συμπεριφορά όταν έχουν να αντιμετωπίσουν νέους.

Τα Διοικητικά Συμβούλια Ε.Τ.Ι.Τ.Α. και Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.

περισσότερα

για τους συναδέλφους Τεχνικούς της Ιδιωτικής Τηλεόρασης

Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 2008
Αρ. Πρωτ:  609

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (Ε.Τ.Ι.Τ.Α) καταγγέλλει τις επιθέσεις που γίνονται σε βάρος τηλεοπτικών συνεργείων και τεχνικών εξωτερικών μεταδόσεων από διάφορες ομάδες. Θέλουμε να επισημάνουμε ότι ο κλάδος των τεχνικών απλά καταγράφει και μεταδίδει εικόνες. Η παρουσίαση των γεγονότων όμως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο δεν αποτελεί δική μας ευθύνη. Αποτελεί ευθύνη άλλων. Είμαστε ενάντια οποιασδήποτε μορφής βίας από οπουδήποτε και αν προέρχεται.

Γι' αυτό:
• Αρνούμαστε να γίνουμε τα εξιλαστήρια θύματα!
• Αρνούμαστε να εισπράττουμε το μένος που κάποιοι άλλοι ίσως προκαλούν με τον τρόπο τους.

• Αξίζουμε σεβασμό και διευκόλυνση στο έργο μας, γιατί εμείς υπηρετούμε μόνο την εικόνα.


ΚΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Με την σκέψη μας στους συναδέλφους μας τεχνικούς που αυτές τις μέρες καλύπτουν τις εξελίξεις κάτω από αντίξοες συνθήκες, εκφράζουμε την αγανάκτησή μας τον θυμό μας αλλά και την απορία μας πως είναι δυνατόν να δέχονται επιθέσεις κατά την διάρκεια του λειτουργήματός τους. 

Δεν κρίνουμε σκόπιμο να αναφερθούμε σήμερα στην παρουσίαση, των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μας τεχνικοί της Ιδιωτικής Τηλεόρασης ούτε να αναφερθούμε στην αντιμετώπισή τους  από την πολιτεία (π.χ. Ασφαλιστικό).


για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

για την πανελλαδική απεργία της 10ης Δεκεμβρίου 2008

Αθήνα, 9  Δεκεμβρίου 2008
Αρ. Πρωτ:  608

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους όλης της χώρας που συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική – πανεργατική απεργία  που κήρυξαν η Γ Σ Ε Ε και η Α Δ Ε Δ Υ για την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008.

Η συνεχής καταπάτηση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, οι εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και τα γεγονότα που συγκλονίζουν τις τελευταίες ημέρες τη χώρα μας, καταστούν επιτακτική την ανάγκη για την μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων όλης της χώρας στην απεργία και στις συγκεντρώσεις.

Εμείς οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης επιμένουμε στην πάγια θέση μας ότι δεν πρέπει να διαχωριζόμαστε από το υπόλοιπο εργατικό κίνημα , καλούμε και όλες τις άλλες  Ενώσεις στο χώρο των Μ Μ Ε να συντονίσουν τους αγώνες τους με αυτούς των υπόλοιπων εργαζομένων της χώρας.

Όσο αφορά την ενημέρωση του ελληνικού λαού αυτές τις ημέρες αλλά και γενικότερα σε περιόδους απεργιακών κινητοποιήσεων, προτείνουμε να υπάρχουν απεργιακά δελτία (πρωινά-μεσημεριανά-βραδινά) προκειμένου να καλύπτονται οι όποιες εκδηλώσεις καθώς και να προβάλλονται όλα τα αιτήματα των εργαζομένων.


για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟ ΜΑΘΗΤΗ

Αθήνα, 8 Δεκεμβρίου 2008
Αρ. Πρωτ: 607

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταδικάζουμε την απροκάλυπτη δολοφονία του 15χρονου νεαρού από τις δυνάμεις καταστολής στα Εξάρχεια και εκφράζουμε τα βαθειά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου μαθητή.

Καταγγέλλουμε την ατιμωρησία που υπάρχει στα σώματα ασφαλείας που στην ουσία δίνει το ελεύθερο σε κάποιους από  αυτούς τους ανθρώπους να συμπεριφέρονται ως «βασιλικότεροι του βασιλέως».  Πρέπει επιτέλους να ισχύουν οι νόμοι για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες αυτής της χώρας και πρέπει επιτέλους να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι εμπλέκονται στην στυγερή δολοφονία του 15χρονου μαθητή. 

Όταν αφαιρείται εν ψυχρώ η ζωή ενός ανήλικου με όπλο που έχει παραχωρηθεί από την πολιτεία, τότε η κρίση είναι πολύ βαθύτερη, είναι κρίση αποπροσανατολισμού της κοινωνίας μας.

Εμείς οι τεχνικοί που εργαζόμαστε στην ιδιωτική τηλεόραση δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε και θα εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις ακόμα μια φορά κάτω από αντίξοες συνθήκες, προκειμένου να καταγραφεί όλη η αλήθεια. 

«..Υπερασπιστείτε τα παιδιά, γιατί αν γλυτώσουν τα παιδιά, υπάρχει ελπίδα..»

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

MTV GREECE

Αθήνα, 4  Δεκεμβρίου  2008
Αρ. Πρωτ:  604

 

Προς:
την Διεύθυνση ΜΤV GREECE

Κοινοποίηση:
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Γ Σ Ε Ε

Κύριοι,
Σας ενημερώνουμε το καθεστώς εργασίας και ασφάλισης καθώς και τα απαραίτητα προσόντα που ορίζει η νομοθεσία ώστε να απασχολείται κάποιος τεχνικός τηλεόρασης, έχει  ως εξής:

1. Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος
Σύμφωνα με την παράγραφο ένα (1) του Νόμου 358/1976/ΦΕΚ 155 ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ, η «άσκησις του επαγγέλματος του τεχνικού βιομηχανίας κινηματογράφου και τηλεοράσεως (εικονολήπτου, φωνολήπτου, ηλεκτρολόγου – χειριστού φωτιστικών σωμάτων, συναρμολογητού, ψιμυθειολόγου, διευθυντού παραγωγής, χειριστού τηλεοπτικής μηχανής λήψεως, χειριστού μαγνητοσκοπίου, μηχανικού τηλεοράσεως, μηχανικού ήχου, χειριστού μίξεως εικόνος, χειριστού μηχανημάτων ήχου και λοιπών τεχνικών λήψεως και επεξεργασίας κινηματογραφικών και τηλεοπτικών ταινιών) επιτρέπεται ελευθέρως εις τους κεκτημένους αντίστοιχον άδειαν κατά τα εν επομένη παραγράφω οριζόμενα».
Σύμφωνα δε με την παράγραφο τρία (3) του ιδίου άρθρου «Οι απασχολούντες τεχνικούς της βιομηχανίας κινηματογράφου και τηλεόρασης δεν δύναται να χρησιμοποιούν πρόσωπα μη κεκτημένα την κατά την προηγούμενη παράγραφο άδεια».
Το άρθρο 4 του ιδίου νόμου αναφέρει ρητά ότι «Πάσα παράβασις του παρόντος και των κατ’ εξουσιοδότηση τούτου εκδιδομένων Π. Δ/των Επισύρει κατά του παραβάτου και τας υπό του άρθρου 458 του Ποινικού Κώδικος ποινάς, του αδικήματος διωκόμενου αυτεπαγγέλτως».
Στην συνέχεια η παράγραφος είκοσι δύο (22) του άρθρου ογδόντα (80) του Νόμου 357/02/ΦΕΚ 239 Α’/10.10.02 αντικαθιστά την παράγραφο δύο (2) του άρθρου ένα (1) του Ν. 358/1976(ΦΕΚ 155 Α’) ως εξής:
“Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού ρυθμίζονται τα σχετικά με την αναγνώριση και άσκηση του επαγγέλματος του τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης, οι προϋποθέσεις χορήγησης και ανάκλησης των σχετικών αδειών κατά κατηγορία και ειδικότητα και κάθε άλλο συναφές θέμα».
Η τελευταία κατ’ εξουσιοδότηση εκδοθείσα υπ’ αριθ. ΥΠΠΟ/ΔΙΚΟΜ/84148/1376/1402 Υπουργική Απόφαση, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1483/27.20.2005 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ, εκτός του ότι ορίζει τις ειδικότητες, τα καθήκοντα και τον τρόπο που αποκτάται η άδεια τεχνικού κινηματογράφου τηλεόρασης σε κάθε ειδικότητα, στην περίπτωση β’ της παραγράφου δύο (2) ορίζει ότι η «άσκηση του επαγγέλματος του Τεχνικού της Βιομηχανίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο στους κατόχους της αντίστοιχης άδειας όπως ορίζεται παρακάτω».

2.  Ασφαλισμένος στον οικείο ασφαλιστικό φορέα του, το Ι Κ Α 
Σας παραθέτουμε:  i. απόσπασμα από επιστολή του Διευθυντή Ασφάλισης-Εσόδων, «Με τις διατάξεις του ν. 1210/81 περί συγχωνεύσεως στο Ι.Κ.Α. του ταμείου Συντάξεων Ηθοποιών Συγγραφέων και Τεχνικών Θεάτρου, και συγκεκριμένα, με το άρθρο 2 παρ. 1 ορίσθηκε ότι όλα τα
ασφαλισμένα σ αυτό πρόσωπα τα παρέχοντα εξαρτημένη εργασία υπάγονται στην ασφάλιση του
 Ι.Κ.Α. για όλους τους καλυπτόμενους από αυτό κινδύνους και διέπονται από την νομοθεσία του, εκτός αν άλλως ορίζεται από τον νόμο.  Στα ανωτέρω πρόσωπα υπάγονται και οι τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης.  Οι συνθήκες εργασίας των εικονοληπτών και ηχοληπτών είναι αυτές της εξαρτημένης εργασίας με την έννοια ότι κατά την εκτέλεσή της τελούν υπό την επιτήρηση, καθοδήγηση και έλεγχο του εργοδότη και είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε συγκεκριμένο τόπο με καθορισμένο χρόνο εργασίας.  Επομένως, ανεξαρτήτως αν παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην τηλεόραση ή στις εταιρείες παραγωγής οπτικοακουστικών έργων, θα πρέπει να ασφαλιστούν στο Ι.Κ.Α.  Κατόπιν τούτου, ενδεχόμενη ασφάλισή τους στο ΤΕΒΕ δεν είναι ορθή.» ii.  το άρθρο 12 της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ΕΤΕΚΤ-ΣΑΠΟΕ, «Ο παραγωγός υποχρεούται να ασφαλίσει τον Τεχνικό με την ειδικότητα που αναγράφεται στην άδεια άσκησης επαγγέλματος η οποία του χορηγείται από το ΥΠ.ΠΟ., στο Ι.Κ.Α. και στην 12η ασφαλιστική κλάση όπως αυτό απορρέει από την εγκύκλιο του Ι.Κ.Α. ΤΟΙ/550-Αριθμός 124/6-8-1986 με τις πραγματικές του αμοιβές και να τύχει των προβλεπομένων από τον νόμο επιδομάτων κλπ επί του συνόλου των αποδοχών που αναφέρονται στις μισθοδοτικές καταστάσεις.  Για λόγους πρακτικούς στα ασφαλιστικά βιβλιάρια των Τεχνικών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης οι διάφοροι εργοδότες τους, θα γράφουν ΜΟΝΟ την περίοδο απασχόλησης, το σύνολο των αποδοχών και το σύνολο των εισφορών τις οποίες θα καταβάλλουν με αγορά ενσήμων.  ΔΕΝ θα σημειώνουν αριθμό ημερών ασφάλισης όπως προβλέπεται στην παραπάνω εγκύκλιο του Ι.Κ.Α.»

3.  Πρέπει να τηρούνται υποχρεωτικά οι Σ Σ Ε του κλάδου.

Σας καλούμε να εφαρμόσετε τα ανωτέρω προς αποφυγή εργασιακών προβλημάτων.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

ALTER ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Αθήνα, 3 Δεκεμβρίου 2008
Αρ. Πρωτ:  601

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και αντεργατική συμπεριφορά της διοίκησης του Τηλεοπτικού Σταθμού ALTER να προχωρήσει σε απολύσεις  15 συναδέλφων (δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών), μεταξύ των οποίων ήταν και 2 μέλη της Ένωσής μας, με το πρόσχημα των περικοπών για μείωση του κόστους, την στιγμή μάλιστα που η επιχείρηση παρουσιάζει αυξημένα κέρδη για το τρίτο τρίμηνο του 2008 σε σύγκριση με εκείνο του 2007. 

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου βρέθηκαν άμεσα στον Τηλεοπτικό Σταθμό και μαζί με μέλη του Σωματείου αλλά και άλλων Ενώσεων του χώρου, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας αντιδρώντας στις απολύσεις των συναδέλφων. Αποτέλεσμα της άμεσης και δυναμικής αντίδρασης ήταν να ανακληθούν οι απολύσεις των 2 μελών μας.

Ζητάμε την άμεση ανάκληση όλων των απολύσεων και προειδοποιούμε την Διοίκηση του ALTER ότι αν προχωρήσει και σε άλλες απολύσεις η αντίδρασή μας θα είναι πιο δυναμική.

Δεν μπορεί από την μια να ακούμε και να διαβάζουμε ότι οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί δεν αντέχουν άλλες απολύσεις και από την άλλη η διοίκηση του ALTER να απειλεί ότι θέλει να προχωρήσει σε 100 απολύσεις εργαζομένων.

Προειδοποιούμε επίσης όλους τους Σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας ότι ανάλογα θα αντιδράσουμε και όπου αλλού παρατηρηθούν παρόμοια φαινόμενα.

Δεν θα ανεχτούμε άλλες απολύσεις εργαζομένων με χαμηλούς μισθούς στο όνομα των περικοπών, που μοναδικό στόχο έχουν να διατηρήσουν, να αυξήσουν κάποιοι τις παχυλές τους αμοιβές, τα προνόμια και τις παροχές και όχι να «σωθούν» κερδοφόρες επιχειρήσεις που «δήθεν» κινδυνεύουν.  

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο χώρο των Μ Μ Ε να βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση και να αντιδράσουν μαζικά και δυναμικά σε περίπτωση που «κάποιοι» μας επιφυλάξουν ανάλογους Χριστουγεννιάτικους «μποναμάδες».

Δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος
Μόνο με αγώνες δεν θα χαθεί καμιά θέση εργασίας


για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media