Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Ιανουάριος 2009

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΟΝ ALPHA

Συναδέλφισσες-οι

Σας καλούμε την Δευτέρα 2-2-2009 στις 21.00, σε συνέλευση στο εστιατόριο του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA ,ώστε να  ανταλλάξουμε  απόψεις  για εργασιακά θέματα που μας απασχολούν.

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΤΙΤΑ - ΕΤΙΤΒΕ

ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)
3ης  Σεπτεμβρίου & Μάρνης  (Ε.Κ.Α.)    ΦΑΞ :  2108847368
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.)
Αριστοτέλους32 (ΕΚΘ)  Τ.Κ.54631 ΦΑΞ: 2310642680
              
Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009                                                                                Αριθμός Πρωτ. 1190/652

Δ  Ε  Λ  Τ  Ι  Ο     Τ  Υ  Π  Ο  Υ  

Μετά την ρητή και ακλόνητη άποψη του νέου Διευθύνοντα Συμβούλου του Τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, την οποία μάλιστα εξέφρασε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΙΤΑ που εργάζονται στον Σταθμό, ότι μέχρι τον Απρίλιο «προκειμένου να μειωθούν τα έξοδα του Σταθμού πρέπει να γίνει και μείωση προσωπικού».

Δηλώνουμε προς αυτόν και  σε κάθε κατεύθυνση:
Μην το επιχειρήσετε κ. Διευθύνοντα Σύμβουλε του ALPHA, η αντίδρασή μας θα είναι άμεση, κεραυνοβόλα και δυναμική. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε ούτε μία απόλυση Τεχνικού. Δεν θα αφήσουμε να χαθεί ούτε μία θέση εργασίας για να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο τα στελέχη του Καναλιού.

Απευθυνόμενοι στα μέλη μας αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους στους Εθνικής Εμβέλειας Ιδιωτικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς, τους καλούμε σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Συνάδελφοι, να είστε έτοιμοι να αποτρέψουμε και αυτή τη φορά, με κάθε μέσον, κάθε επιβουλή της εργασίας μας. Είναι γνωστό το σχέδιο και η προσπάθεια να μας αντικαταστήσουν με προσωπικό που ενοικιάζουν από Εταιρείες. Και είναι γνωστό επίσης ότι οι Εταιρείες αυτές προκειμένου να μειώσουν το κόστος ενοικίασης στο ελάχιστο, χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο προσωπικό ανειδίκευτο, χωρίς άδειες άσκησης επαγγέλματος, το  απασχολούν με αμοιβές πείνας, ανασφάλιστο ή στην καλύτερη περίπτωση το υποχρεώνουν, παράνομα, να ασφαλίζεται σαν ελεύθερος επαγγελματίας στο ΤΑΕ και όχι στο ΙΚΑ όπως είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο.

Ζητάμε από τα αρμόδια Κρατικά όργανα να προβούν σε άμεσους ελέγχους και από τον υπεύθυνο για τα ΜΜΕ Υπουργό να μην επιτρέψει την πραγματοποίηση των ανωτέρω σχεδίων. Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί πρέπει σε κάθε περίπτωση να προσφέρουν κοινωνικό έργο και να μην μετατραπούν σε χώρους στυγνής εκμετάλλευσης και καταπάτησης των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.  

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε. Τ. Ι. Τ. Α & Ε. Τ. Ι. Τ. Β. Ε.

περισσότερα

από ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΑΜΑΤΟΣ για έκπτωση σε θεατρικές σκηνές

 

 

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

 

Η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής σε συνεργασία με την Ελληνική Θεάματος, εξασφάλισε για τα μέλη της, έκπτωση σε όλες τις θεατρικές σκηνές της Αθήνας (Θέατρο Αλίκη Θέατρο Αποθήκη, Θέατρο Δημήτρης Χόρν, Θέατρο «Εμπορικόν» Θέατρο Κιβωτός, Θέατρο Λαμπέτη, Μικρό Παλλάς, Θέατρο Πειραιώς 131, Θέατρο Πειραιώς 260 - πλην του θεάτρου Παλλάς).  Επιδεικνύοντας την ταυτότητα μέλους της Ένωσης, η εκάστοτε θεατρική σκηνή θα χορηγεί εισιτήριο για το μέλος και τον/την συνοδό του, ανεξαρτήτου σκηνής στην τιμή των 18 Ευρώ (το άτομο).

Στην περίπτωση που ο συνάδελφος δεν διαθέτει ταυτότητα μέλους, χορηγείται βεβαίωση από την Γραμματεία της Ένωσης, βεβαίωση που θα ισχύει για 6 μήνες από την ημερομηνία χορήγησης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την γραμματεία της Ένωσης ή τον Γραμματέα του Πολιτιστικού, Γιώργο Πετρόπουλο στο  6948602004.

 

 

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Αθήνα, 28 Ιανουαρίου 2009
Αρ. Πρωτ: 650

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Με έκπληξη και αγανάκτηση διαβάσαμε το με αρ. πρωτ. 235/20 Ιανουαρίου 2009 έγγραφο του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της ΠΟΣΠΕΡΤ που ανακινεί με δική τους προσωπική ευθύνη ζήτημα δήθεν μη οικονομικής τακτοποίησης της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης υπό τη διατυπωθείσα στο ίδιο έγγραφο απειλή περί μη συμμετοχής των εκλεγμένων νόμιμα αντιπροσώπων μας στο Συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ. Μας υποχρεώνουν λοιπόν να επισημάνουμε τα ακόλουθα τα οποία αποτελούν περιεχόμενο Απόφασης του Δ.Σ. της Ένωσής μας το οποίο συνήλθε στις 22 Ιανουαρίου 2009 σε έκτακτη συνεδρίαση προκειμένου να εκτιμήσει και απαντήσει στο εν λόγω έγγραφό τους.

1. Ουδεμία σχετική απόφαση ή εξουσιοδότηση για την αποστολή του συγκεκριμένου εγγράφου, καθόσον γνωρίζουμε, δεν έχουν λάβει  από το ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ στο οποίο συμμετέχει ως εκλεγμένο μέλος του ο Πρόεδρος του ΔΣ  μας Γιώργος Δεληκάρης. Μάλιστα όταν κατά την τελευταία συνεδρίασή του Δ.Σ. της 14/01/09 επιχείρησαν –χωρίς να περιλαμβάνεται  στην ημερήσια διάταξη της συγκεκριμένης συνεδρίασης- να θέσουν τέτοιο ζήτημα, όχι μόνο δεν συμμετείχε ο Πρόεδρός μας και μέλος του ΔΣ  σε αυτή, αλλά και αποχώρησε διαμαρτυρόμενος και μόνο για την εισαγωγή τέτοιου θέματος.  Από όσο γνωρίζουμε ούτε και στην συνέχεια της συνεδρίασης απασχολήθηκε το Δ.Σ. με συζήτηση και λήψη απόφασης επ΄ αυτού. Επομένως με ποια νομιμοποίηση, ποιού οργάνου και κατόπιν ποιας απόφασης του Δ.Σ. ανοίγουν  τέτοιο ζήτημα ;
2. Ο χρόνος που επίσης επέλεξαν δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά. Κυριολεκτικά παραμονές Συνεδρίου της ΠΟΣΠΕΡΤ, ενώ εκπνέει η θητεία του Δ.Σ. της και ενώ έχουν ήδη προκηρυχθεί οι αρχαιρεσίες και επίκειται η διεξαγωγή ενός καθοριστικού για το παρόν και μέλλον της ΠΟΣΠΕΡΤ και για τα εργασιακά ζητήματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ  Συνέδριο,  επέλεξαν προσωπικά Πρόεδρος και Γεν. Γραμματέας, παραβιάζοντας σχετική ρητή  απόφαση  του 21ου Συνεδρίου που διεξήχθη τον Φεβρουάριο 2006  να ανοίξουν ζήτημα οικονομικών υποχρεώσεων και μάλιστα αναδρομικά από το έτος 2003 μέχρι και σήμερα απαιτώντας μας, λίγες ημέρες πριν τις αρχαιρεσίες, την καταβολή ποσού  127,000  ευρώ περίπου προκειμένου να συμμετάσχουν –όπως ισχυρίζονται- οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί μας στο Συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ.
3. Θεωρούμε την ενέργειά τους αυτή  ΠΑΡΑΝΟΜΗ και ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ αφού παραβιάζει την δεσμευτική, για όλα τα μέλη της ΠΟΣΠΕΡΤ, τη Διοίκησή της και όλα τα συλλογικά της όργανα, απόφαση του Συνεδρίου της, αλλά και εξελίχθηκε  χωρίς ουδεμία αντίθετη σχετική απόφαση συλλογικού οργάνου.  Την θεωρούμε επίσης  ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ και ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ αφού γίνεται προκειμένου προδήλως να υπηρετήσουν τις συνδικαλιστικές και τις παραταξιακές  τους σκοπιμότητες, την παραμονή του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας μας. Γνωρίζουν  δε πολύ καλά ότι :
Α. Το 21ο Συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ, που διεξήχθη τον Φεβρουάριο του 2006  με ενυπόγραφη πρόταση αρκετών συνέδρων του, μεταξύ των οποίων και ο τότε  σύνεδρος και σημερινός Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΟΣΠΕΡΤ, έλαβε απόφαση για τη διευθέτηση των συνδρομών και των τριών (3)  τεχνικών σωματείων της ιδιωτικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης (ETITA, ETITBE, ETEΡ) για συμψηφισμό των συνδρομών των με την ισόποση νόμιμη επιχορήγηση που λαμβάνουν από την ΠΟΣΠΕΡΤ λόγω των ιδιαίτερα επαυξημένων λειτουργικών δαπανών τους, αφού είναι γνωστό ότι στεγάζονται και λειτουργούν εκτός γραφείων της ΠΟΣΠΕΡΤ με δική τους γραμματειακή και υλικοτεχνική υποστήριξη, γραμματεία, νομικούς συμβούλους, εκδόσεις, ιστοσελίδες, ενημερωτικά υλικά , χωρίς την καταβολή επιχορηγήσεων και κάθε είδους  διευκολύνσεων που συντρέχουν για άλλα σωματεία μέλη κ.α. Με σχετική δε απόφασή του το Συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ διευθέτησε οριστικά με τον ανωτέρω περιγραφόμενο τρόπο το συγκεκριμένο ζήτημα.
Β. Ουδέποτε αποκλείστηκαν από το δικαίωμα  συμμετοχής σε οποιοδήποτε Συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ οι  εκάστοτε εκλεγμένοι  αντιπρόσωποί μας
Γ. Ουδέποτε κινήθηκε η προβλεπόμενη καταστατικά πειθαρχική διαδικασία για σωματείο – μέλος, πολύ περισσότερο μάλιστα αν ίσχυαν τα λεγόμενά τους για οφειλές τόσο σημαντικών ποσών επί 6 χρόνια συνεχώς
Δ. Την παραμονή κυριολεκτικά του Συνεδρίου και ενώ λήγει η θητεία του Δ.Σ. και επίκειται με δημοκρατικές διαδικασίες η εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής, επιλέγουν να ανοίξουν εσωτερικά μέτωπα με τρία από τα μαζικότερα και αγωνιστικότερα σωματεία – μέλη της ΠΟΣΠΕΡΤ τα οποία ολόκληρο το προηγούμενο διάστημα πρωταγωνίστησαν στον ιδιαίτερα δύσκολο ιδιωτικό τομέα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και σε ανάδειξη ζητημάτων για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, δέχτηκαν την εργοδοτική λαίλαπα ακόμη και με αγωγή σε βάρος τους για τις απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν και υπέστηκαν την σε βάρος τους ανισότιμη μεταχείριση από την Κυβέρνηση στη νομοθετική ρύθμιση του Ασφαλιστικού.
Καταγγέλλουμε τη πρακτική τους αυτή και ζητάμε να τοποθετηθούν επ΄ αυτής τόσο η ΓΣΕΕ και το ΕΚΑ όσο και όλα τα άλλα πρωτοβάθμια σωματεία μέλη της ΠΟΣΠΕΡΤ  καθόσον η απειλή αποκλεισμού των αντιπροσώπων μας  δυναμιτίζει την ενότητα και αλληλεγγύη του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων στα ΜΜΕ αλλά και υπονομεύει τις δημοκρατικές και αντιπροσωπευτικές διαδικασίες συμμετοχής μας στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας αλλά και στις διαδικασίες του ΕΚΑ και της ΓΣΕΕ. Την αποκρούουμε δε ως παράνομη και αντισυναδελφική,  επιφυλασσόμενοι σε κάθε περίπτωση κάθε νόμιμου και συνδικαλιστικού μας δικαιώματος.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

Γνωμοδότηση για το "υπό ίδρυση νέου συνταξιοδοτικού ταμείου τεχνικών τηλεόρασης" Τ.Α.Τ.Ε.-ΡΤ

Η ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΙΚΑ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΣΙΩΠΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Τ.Α.Τ.Ε.Ρ.Τ.

Γνωμοδότηση για το "υπό ίδρυση νέου συνταξιοδοτικού ταμείου τεχνικών τηλεόρασης" Τ.Α.Τ.Ε.-ΡΤ

    Σύμφωνα με το αρθρ. 51 παρ. 4 του νόμου 3655/2008, στον κλάδο κύριας ασφάλισης του Ε.Τ.Α.Π.- Μ.Μ.Ε. συνίσταται τομέας ασφάλισης τεχνικών ραδιοφώνου και τηλεόρασης ( Τ.Α.Τ.Ε-ΡΤ) με λογιστική και οικονομική αυτοτέλεια, ο οποίος στο εξής θα αποκαλείται ως «τομέας». Σκοπός του τομέα είναι η παροχή μηνιαίας κύριας σύνταξης στους ασφαλισμένους του και στα μέλη των οικογενειών τους.
    Στην ασφάλιση του τομέα υπάγονται οι τεχνικοί ραδιοφώνου και τηλεόρασης, που έχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος και απασχολούνται με μία από τις ειδικότητες που αναφέρονται στις οικείες συλλογικές συμβάσεις εργασίας, κατά κύριο επάγγελμα και με σχέση εξαρτημένης εργασίας στους μη κρατικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, που λειτουργούν νόμιμα στη χώρα.

Ανάλυση αναλογιστικής μελέτης. 

    Η μελέτη συντάχθηκε με στοιχεία που δόθηκαν από το ΙΚΑ ανάλογα με την οικονομική δραστηριότητα και το επάγγελμα των εργαζομένων κατά κύριο επάγγελμα και με σχέση εξαρτημένης εργασίας στους μη κρατικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Στοιχεία που δεν αποδίδουν τον πραγματικό αριθμό για μία ακριβή αναλογιστική μελέτη προοπτικής και βιωσιμότητας υπό ίδρυση ταμείου.
    Ο αριθμός 7.513 ασφαλισμένων που αναφέρεται στην αναλογιστική μελέτη δεν αποτελεί ασφαλή αριθμό εργαζομένων με αυτές τις ειδικότητες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η όποια προσέγγιση να παρουσιάζει αδυναμίες ως προς το αποτέλεσμα με ακριβή στοιχεία σε μία μελέτη που οφείλει να αποδώσει πραγματικά στοιχεία για τη βιωσιμότητα ενός ασφαλιστικού ταμείου.
    Τέτοιες προσεγγίσεις έχουν δοκιμαστεί και κατά το παρελθόν δημιουργώντας ταμεία συντεχνιών με τα γνωστά σημερινά αποτελέσματα (μειώσεις συντάξεων, αυξήσεις ορίων ηλικίας, αδυναμία πληρωμών συντάξεων).
    Επί της ουσίας η μελέτη πρέπει να στηριχθεί στα πραγματικά στοιχεία που διαθέτει η ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.) και η ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ(Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.).
    Σύμφωνα με τα συνδικάτα, σήμερα διαθέτουν περί 2300 μέλη τα οποία πληρούν τις ανάλογες προϋποθέσεις για την ένταξη τους στο εν λόγω ταμείο.
    Με την αρμονική συνεργασία των στελεχών του ΙΚΑ και με τους αρμόδιους για τη σύνταξη της μελέτης, δηλώνεται αδυναμία εξεύρεσης πραγματικών στοιχείων από τα οποία να φαίνεται ο πραγματικός αριθμός ασφαλισμένων που θα μεταφερθεί στο νέο ταμείο (δεν υπάρχουν πραγματικά στοιχεία δηλώνει το ΙΚΑ), το τοπίο είναι θολό και η όποια προσέγγιση με βάση τους 7513 ασφαλισμένους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια το υπό ίδρυση ταμείο στη μη βιωσιμότητα πέρα τις 15ετίας και της χρεοκοπίας του στη συνέχεια. Αποτέλεσμα, ασφαλισμένοι με έναρξη ασφάλισης από σήμερα και μέχρι 20 ετών ασφάλισης και ηλικιών από 25-45 ετών σήμερα, να αντιμετωπίσουν προβλήματα καταβολής συντάξεων στο μέλλον.
    Το αποτέλεσμα θα προσδιορίσει τις σημερινές διεκδικήσεις των εργαζομένων για την ένταξη τους σε ένα ενιαίο ταμείο για όλους τους εργαζομένους στο χώρο των Μ.Μ.Ε. με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη (σύνταξη, υγεία, επικούρηση). Βάση γι αυτό το ταμείο μπορούν να αποτελέσουν τα υπάρχοντα σήμερα ταμεία στον χώρο του τύπου. 
    Δεν μπορούμε να μιλάμε για ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων και ταυτόχρονα να δημιουργούμε εν τη γενέσει τους προβληματικά ταμεία.     
    Με δεδομένα τα στοιχεία των συνδικάτων και τον αριθμό των μελών τους περί του 2300 ασφαλισμένους και με στατιστικά στοιχεία προσδιορίζουμε την ασφαλιστική πορεία των εργαζομένων.

ΠΛΗΘΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ

1)    Πλήθος ανδρών-γυναικών ασφαλισμένων για πρώτη φορά μέχρι 31-12-1992.                                                     1000
2)    Πλήθος ανδρών-γυναικών ασφαλισμένων για πρώτη φορά μετά την 1-1-1993.                                                     1300
 Σύνολο ασφαλισμένων                                                   2300


ΜΕΣΗ ΗΛΙΚΙΑ (ΣΕ ΕΤΗ) ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ

1)    Μέση ηλικία ανδρών-γυναικών ασφαλισμένων για πρώτη φορά μέχρι την 31-12-1992 , 44 ετών.
2)    Μέση ηλικία ανδρών-γυναικών ασφαλισμένων για πρώτη φορά μετά την 1-1-1993 , 32 έτη.
    Με δεδομένη την εξέλιξη της τεχνολογίας και την αδειοδότηση των τηλεοπτικών και  ραδιοφωνικών σταθμών οι εισερχόμενοι στην ασφάλιση του τομέα ενδεχόμενα να είναι αρνητική σε ετήσια βάση, αποτέλεσμα η έναρξη απονομών  συντάξεων δεν αποτελεί δεδομένο με το όριο ηλικίας για σύνταξη γήρατος. 
    Αναπόφευκτα με την ίδρυση και τη λειτουργία και σε χρόνο απροσδιόριστο θα υπάρχουν συνταξιούχοι συντάξεων αναπηρίας, από εργατικό ατύχημα συμβαίνει πολύ συχνά λόγω των δυσκολιών του επαγγέλματος, εξωεργατικού ατυχήματος, αναπηρικές συντάξεις από κοινή νόσο, συντάξεις λόγω θανάτου.  
    Με δεδομένο τα 2300 μέλη τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο ταμείο και τις μέσες ετήσιες αποδοχές ασφαλισμένων για το 2006 φθάνουν τα 16.471,73, ευρώ. Τα έσοδα του ταμείου παρά τις κατ' έτος αυξήσεις μισθών και κατά συνέπεια αυξήσεων των ετήσιων εσόδων το ταμείο θα έχει έσοδα περί τα 7.800.000 ευρώ.

Οργάνωση-διοίκηση ταμείου
Για τη λειτουργία του ταμείου τη διοικητική και οργανωτική του αυτοτέλεια απαιτούνται:
1)     Ενοικίαση καταστημάτων Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Ενοίκια προϋπολογιστικά 3000 μηνιαίως x 12 μήνες 3600 ευρώ με αναπροσαρμογές ανάλογα με τα συμβόλαια.
2)     Στελέχη-υπάλληλοι τουλάχιστον 15 με μέσο όρο μισθών ασφάλισης 2500 ευρώ x 15 = 37500 ευρώ μηνιαίως σε ετήσια βάση 37500 x 14 = 527000 ευρώ.
3)     Όργανα διοίκησης - διοικητικό συμβούλιο περί τα 150000 ευρώ ετησίως.
Διοικητικά έξοδα οργάνωσης, αναλώσιμα, υπολογιστές, καθαριότητα, θέρμανση, τηλέφωνα περί τα 50000 ευρώ ετησίως.
Σύνολο δαπανών διοίκησης (οικονομική κατάσταση τομέα)
1. Ενοίκια                                                          36.000 ευρώ
2. Μισθοί στελεχών-υπαλλήλων                     525.000 ευρώ
3. Όργανα διοίκησης                                       150.000 ευρώ
4. Διοικητικά έξοδα                                            50.000 ευρώ
Σύνολο προϋπολογιστικό προσωρινό           761.000 ευρώ ετησίως
   
Προσωρινές συνταξιοδοτήσεις την προσεχή διετία περί τους 100 ασφαλισμένους με μέσο όρο ποσού σύνταξη τα 900 ευρώ.
Απεικόνιση πορείας δαπανών - συντάξεων.
100 συνταξιούχοι με 14 μήνες απονομής σύνταξης ετήσια δαπάνη 1.260.000 ευρώ.
    Ταυτόχρονα η μείωση των ασφαλισμένων λόγω συνταξιοδότησης και η τουλάχιστον ανάλογη αναπλήρωση με ανάλογο αριθμό ασφαλισμένων δημιουργεί στο ταμείο αναλογιστικό ετήσιο έλλειμμα:
100 ασφαλισμένοι εξέρχονται του ταμείου λόγω συνταξιοδότησης
 με μέσο όρο αποδοχών 18000 ευρώ και ποσοστό υπολογισμού τις εισφορές στο 20%, 360.000 ευρώ σε ετήσια βάση.
Γενικό σύνολο ετήσιων δαπανών
1. Δαπάνες διοίκησης                                              761.000 ευρώ
2. Δαπάνες πιθανών πρόωρων συντάξεων          1.260.000 ευρώ
Σύνολο                                                                   2.021.000 ευρώ
Ταυτόχρονη μείωση εσόδων κατά 1.260.000 ευρώ λόγω συνταξιοδότησης 100 ασφαλισμένων λόγω αναπηρίας-θανάτου.
Ετήσια έσοδα προϋπολογιστικά εάν πληρώνονται τοις μετρητοίς
Έσοδα                                                                    6.540.000 ευρώ
Δαπάνες συντάξεων                                               1.260.000 ευρώ
Δαπάνες διοίκησης                                                    761.000 ευρώ
Ετήσιο υπόλοιπο                                                    4.519.000 ευρώ
Σε βάθος δεκαπενταετίας με ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα για τουλάχιστον στο 40% των σημερινών ασφαλισμένων και την αύξηση των εργαζομένων σε μη ανάλογο αριθμό η αναλογία συνταξιούχων προς εργαζομένους θα φθάσει στο ½ με δεδομένες και τις αναπηρικές συντάξεις-συντάξεις θανάτου.
    Για τη βιωσιμότητα ενός ταμείου απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει αναλογία μεταξύ εργαζομένων προς συνταξιούχους, ένας συνταξιούχος προς πέντε εργαζόμενους. Τα στοιχεία είναι αμείλικτα για τη μη βιωσιμότητα του ταμείου.
Με δεδομένο ότι ο τομέας δε διαθέτει περιουσία και ο κοινωνικός πόρος που θα διατεθεί από την πολιτεία δεν έχει προσδιοριστεί, το ταμείο από την ίδρυση του δημιουργεί προοπτική μη βιωσιμότητας, αφού θα παρουσιάζει αναλογιστικό ετήσιο έλλειμμα περί τα 2000 ευρώ, το οποίο θα πρέπει να καλύπτεται από την πολιτεία.  
    Σε κάθε περίπτωση, ταμεία τα οποία δε διαθέτουν κατά την ίδρυση τους τουλάχιστον 10000 ασφαλισμένους δεν θα μπορούν να συνεχίσουν πέρα τις 15ετίας.
Έχοντας υπόψη και τα διαμορφούμενα χρέη των επιχειρήσεων τα οποία ρυθμίζονται από την πολιτεία και στη συνέχεια δεν καταβάλλονται.
    Το υπό ίδρυση ταμείο δεν μπορεί να υπάρξει βιωσιμότητα πέρα της δεκαπενταετίας με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι από 1-1-1993 και μετά να αντιμετωπίζουν προβλήματα καταβολής αυτοτελούς ποσού σύνταξης.. 
    Κάθε σώφρον ας φροντίσει από σήμερα τη μη δημιουργία ενός ακόμα προβληματικού ταμείου εν τη γενέσει του.  Οι εργαζόμενοι σήμερα τεχνικοί στην ιδιωτική τηλεόραση και ραδιοφωνία πρέπει να ενταχθούν ασφαλιστικά αλλά και συνταξιοδοτικά  στο φυσικό τους χώρο που είναι τα ταμεία Τ.Σ.Π.Ε.Α.Θ. - ΕΔΟΕΑΠ


                                                                    Γιάννης Σωπασής
                                                                    Οικονομολόγος
                                                                    Πρ. Διευθυντής ΙΚΑ
                                                                    Σύμβουλος ασφάλισης

   

περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ... ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 9/1/2009

ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)
3ης  Σεπτεμβρίου & Μάρνης  (Ε.Κ.Α.)    ΦΑΞ :  2108847368
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.)
Αριστοτέλους32 (ΕΚΘ)  Τ.Κ.54631 ΦΑΞ: 2310642680

              


Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2009                                                                         Αριθμός Πρωτ. 628/1185


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή αγριότητα που επέδειξαν οι δυνάμεις καταστολής μετά το τέλος της ειρηνικής πορείας του σημερινού πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου.

Με προφανή στόχο να τρομοκρατήσουν τον κόσμο ώστε να σταματήσει να παίρνει μέρος στα συλλαλητήρια και στις πορείες, έριχναν χημικά έδερναν και συλλάμβαναν αδιακρίτως όποιον έβρισκαν στον δρόμο τους.

Η συμπεριφορά αυτή είχε θύματα ακόμα και εικονολήπτες, ηχολήπτες και άλλους εργαζόμενους στην ενημέρωση, μάλιστα συνάδελφός μας τεχνικός προσήχθη και ξυλοκοπήθηκε,  απλά και μόνο επειδή έκανε την δουλειά του.

Απευθυνόμενοι στον Αναπληρωτή Υπουργό  Δημόσιας Τάξης κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη, ζητάμε να σταματήσει ο αυταρχισμός και η ανεξέλεγκτη βία που πολλές φορές έχει στόχο ακόμα και  τους ανθρώπους που εργάζονται για την ενημέρωση και την πληροφόρηση του ελληνικού λαού.

   
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε. Τ. Ι. Τ. Α. & Ε. Τ. Ι. Τ. Β. Ε.


ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ – ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ - ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ

 

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media