Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Φεβρουάριος 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ALPHA ΓΙΑ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009

ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)
3ης  Σεπτεμβρίου & Μάρνης  (Ε.Κ.Α.)    ΦΑΞ :  2108847368
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.)
Αριστοτέλους32 (ΕΚΘ)  Τ.Κ.54631 ΦΑΞ: 2310642680

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009
Αρ. Πρωτ:  679/1203


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. και Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε. κήρυξαν τετράωρη στάση εργασίας για την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009 και ώρα 13.00 – 17.00 στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA αντιδρώντας στην συνεχιζόμενη εργοδοτική αυθαιρεσία του τηλεοπτικού σταθμού, που επιμένει στην προσπάθεια να μειώσει το προσωπικό με μαζικές απολύσεις χρησιμοποιώντας την ταμπέλα «εθελούσια έξοδος».  Ταυτόχρονα απαξιώνει τον ενημερωτικό χαρακτήρα του σταθμού «κονσερβοποιώντας» το νυχτερινό δελτίο ειδήσεων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Διοίκηση του ALPHA να ακυρώσει ΤΩΡΑ το πρόγραμμα της «εθελουσίας εξόδου», να δεσμευθεί ότι δεν θα χαθεί ούτε μία θέση εργασίας, να μην εξαπατά το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό με μαγνητοσκοπημένα δελτία ειδήσεων και να γνωστοποιήσει στους εργαζόμενους και στις Ενώσεις τα σχέδια που έχει.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους τεχνικούς στον ALPHA,  μέλη μας και μη, να μετάσχουν μαζικά και δυναμικά στη στάση εργασίας.

ΚΑΛΟΥΜΕ επίσης όλους τους εργαζόμενους στα Μ Μ Ε σε συγκέντρωση έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA στην Κάντζα και στο γραφείο του ALPHA στην Θεσσαλονίκη, την ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 και ώρα 12.30.


Τα ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ Ε.Τ.Ι.Τ.Α. & Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.

περισσότερα

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ-ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ για τον ALPHA

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ-ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ


Της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ «Ε.Τ.Ι.Τ.Α.»  που εδρεύει στην Αθήνα (οδός  Γ’ Σεπτεμβρίου 48Β, Εργατικό Κέντρο Αθήνας,  ΤΚ 10433) και εκπροσωπείται νόμιμα

ΠΡΟΣ

Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.» που εδρεύει στην Παιανία Αττικής (Αττική Οδός – 40,2 χλμ – Κτίριο 6, Παιανία) και εκπροσωπείται νόμιμα

Με έκπληξη και αγανάκτηση λάβαμε γνώση της από 25 Φεβρουαρίου 2009 επιστολής της εταιρείας σας η οποία είναι ανυπόγραφη (!), φέρει μόνο τα στοιχεία «Η Διοίκηση του ALPHA» στο τέλος της, στην οποία περιλαμβάνονται αναληθείς, συκοφαντικοί και αντισυνδικαλιστικοί/αντεργατικοί χαρακτηρισμοί και εκφράσεις με τις οποίες προσβάλλεται η νόμιμη κατά τον Ν. 1264/82 λειτουργία και δράση του Συνδικαλιστικού Σωματείου μας.

Συγκεκριμένα:
1.  Είναι αναληθές ότι δεν γνωρίζατε και δεν είχατε ενημερωθεί για την πραγματοποίηση (ώρα και αίθουσα) της κοινής Συνέλευσης των εργαζομένων του σταθμού μεταξύ δε αυτών και των μελών της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. καθ’ όσον και από ώρα 11.56 σας είχε αποσταλεί από την Γραμματεία μας το με αριθμ. Πρωτ. 674/25.2.09 έγγραφο της Ένωσής μας με το οποίο σας ενημερώναμε για την πραγματοποίηση της κοινής Συνέλευσης των εργαζομένων του Τηλεοπτικού Σταθμού, την ακριβή ώρα (16.00) και τον χώρο πραγματοποίησής της (αμφιθέατρο).

2. Στην έγγραφη αυτή και καθ’ όλα νόμιμη ενημέρωση του Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. ούτε αντιδράσατε ούτε διατυπώσατε την οποιαδήποτε επιφύλαξη.  Μόνο δε εκ των υστέρων επιχειρείτε να συκοφαντήσετε και μάλιστα απευθυνόμενη με ανυπόγραφο έγγραφό σας προς την Ε.Τ.Ι.Τ.Α. – ενώ σας είναι γνωστό ότι στην Συνέλευση αυτή συμμετείχαν μέλη και εκπρόσωποι και πολλών άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων – για δήθεν τέλεση και μάλιστα από μέλη του Σωματείου μας δήθεν «απρόκλητων και βίαιων ενεργειών που διόλου τιμούν το Σωματείο σ(μ)ας, υπερβαίνοντας καταφανώς κάθε όριο νόμιμης συνδικαλιστικής δράσης».

3. Πλην όμως η επίκληση δήθεν «περιστατικού» και η απόδοσή τους στα μέλη της Ένωσής  μας συνιστά προδήλως συκοφαντική, αντισυνδικαλιστική αλλά και αντεργατική πρακτική όταν οι βαρύτατες αυτές κατηγορίες δεν τεκμηριώνονται με τεκμήρια, αποδεικτικά στοιχεία και δεν κατονομάζονται οι δήθεν «δράστες».

Για τους ως άνω λόγους και με την ρητή επιφύλαξη για την περαιτέρω άσκηση παντός νομίμου δικαιώματος

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

Εφόσον δεν επικαλείστε συγκεκριμένα στοιχεία και δεν μπορείτε να τεκμηριώσετε τους ισχυρισμούς σας να ανακαλέσετε πάραυτα ως εξόχως συκοφαντική την από 25.2.2009 ανυπόγραφη επιστολή σας προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α.

ΝΑ ΑΠΕΧΕΤΕ από τούδε και στο εξής από κάθε παράνομη προσπάθεια ή πρακτική παρεμπόδισης της νόμιμης συνδικαλιστικής δράσης της Ένωσής μας.
Να επιδοθεί νόμιμα η παρούσα προς αυτούς που απευθύνεται
.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. της ΕΤΙΤΑ

 

περισσότερα

για τον ALPHA (περί εθελουσίας)

ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)
3ης  Σεπτεμβρίου & Μάρνης  (Ε.Κ.Α.)    ΦΑΞ :  2108847368
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.)
Αριστοτέλους32 (ΕΚΘ)  Τ.Κ.54631 ΦΑΞ: 2310642680

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009                                            Αριθ. Πρωτ: 676 /1202

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεών μας, έχοντας την εξουσιοδότηση των  Γενικών Συνελεύσεων σε έκτακτες συνεδριάσεις αποφάσισαν:

1. Την άμεση κήρυξη 24ωρων, επαναλαμβανόμενων επ’  αόριστον απεργιών, σε περίπτωση που ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος του Τηλεοπτικού Σταθμού ALPHA, κ. Σπίνερ, υλοποιήσει το σχέδιο του και χαθεί έστω και μία θέση εργασίας από τον Σταθμό.

2. Την, με κάθε τρόπο, εξυγίανση των εργασιακών σχέσεων στις Εταιρείες που νοικιάζουν τεχνικούς και τεχνικό εξοπλισμό στους Τηλεοπτικούς Σταθμούς. Ήρθε η ώρα να μπει STOP στην μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, στους μισθούς πείνας, στο «έλα να κάνεις μεροκάματο μόνο όταν σε χρειάζομαι» και σε όλα αυτά που καθιστούν τον ενοικιαζόμενο Τεχνικό «φτηνό» και εισάγουν την άγρια εργασιακή εκμετάλλευση στους Τηλεοπτικούς Σταθμούς από την πίσω πόρτα.   

  Δεν θα ανεχθούμε καμιά απόλυση Τεχνικού, είτε είναι «εθελουσία» είτε όχι. Το σχέδιο μετατροπής της σχέσης εργασίας από εξαρτημένη σε εργολαβία δεν θα περάσει. Ο παράνομος πλουτισμός που προκύπτει από την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των Τεχνικών που εργάζονται είτε σαν «συμβασιούχοι» στην Δημόσια είτε σαν «νοικιαζόμενοι» στην Ιδιωτική Τηλεόραση πρέπει να σταματήσει αμέσως. 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ Μ Μ Ε, ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ Ε.Τ.Ι.Τ.Α. – Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.

Freitag, den 20/2/2009

 AUSSAGE – NACHRICHT DER PRESSE

Der administrative Rat unserer Anschluesse die Ermaechtigung von Generalversammlungen in den ausserordentlichen Sitzungen haben, entschieden sich:

1. Die direkte Erklaerung 24stundigen wiederholten Streiken im falle das der Vorsitzente der Fernsehen-Station-Alpha Herr Spiner seinen Plan Verwirkliicht und nur ein Arbeitsplatz verloren geht.

2. Auf jeden Fall die Reinigung von Arbeitgeber-Arbeotnehmer Beziehungen in den Firmen in denen Techniker und technische Ausruestung vermietet warden. Es ist jetzt Zeit wo ein grosses STOP gesagt wird, was Schwarzarbeit, unversicherte Arbeit, Hungerloehne und nur wenn ich Sie benoetige hast du einen Tageslohn. Ein was gemietetes technisches preiswertes uebertraegt und importieren die Arbeitsausnutzung in den Fernseh-Station von der Hintertuer.

Wir lassen keine Entlassung des Technikers ob voluntary ober nicht zu. Der plan der Umwandlung der Relation von abhaengig zum Vertrag wird nicht durchkommen.

 Die ungueltige Bereicherung, die aus dem Eindringen von Arbeitsrechten der Technuker resultiert entweber konvntionell ober von privaten Fernsehn-Station gemietet werben muss sofort ein Ende haben.

Kollege Techniker das allgemeinen und privaten Fernsehen last uns ein grosses NEIN sagen damit das Provitieren zu unserem Lasten aufhoert.

ANSCHLUSS DER TECHNIKER DES PRIVATEN FERNSEHENS
ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ – ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ – ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ

περισσότερα

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. Κ. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ

Συναδέλφισσες,  συνάδελφοι,
Την Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009, στην Θεσσαλονίκη,  στο γραφείο του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Γκιουλέκα και μετά από συνεργασία με τους συναδέλφους μας τεχνικούς της Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε., κατατέθηκε στον κ. Υφυπουργό  το παρακάτω υπόμνημα


Υ  Π  Ο  Μ  Ν  Η  Μ  Α

ΠΡΟΣ:   Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνο Γκιουλέκα

ΘΕΜΑΤΑ

1.  Υπαγωγή και των τεχνικών που εργάζονται στην Ιδιωτική Τηλεόραση στην ασφάλιση του Τ.Σ.Π.Ε.Α.Θ. –  Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.
2.  Αγγελιόσημο
3. Ρύθμιση προβλημάτων του χώρου της Ιδιωτικής Τηλεόρασης, διασφάλιση θέσεων εργασίας στους Ιδιωτικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς και έλεγχος στους Τηλεοπτικούς Σταθμούς Ελεύθερης Λήψης που εκπέμπουν στην Β. Ελλάδα.
4.  Θεώρηση επαγγελματικών δελτίων Ταυτότητας
5.  Α.Π.Ε. – Μ.Π.Ε., Ε.Ρ.Τ., Ιντερνετική τηλεόραση

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

ΘΕΜΑ 1ον
Μετά την επέκταση της ασφάλισης στα Τ.Σ.Π.Ε.Α.Θ – Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.  και σε άλλους κλάδους εργαζομένων στην Ιδιωτική Ραδιοτηλεόραση σύμφωνα με το ν. 2676/1999, Οι μόνοι εργαζόμενοι στον χώρο του ηλεκτρονικού τύπου, που δεν υπάγονται στην ασφάλιση του ανωτέρω ταμείου είμαστε εμείς οι τεχνικοί της Ιδιωτικής Τηλεόρασης και του Ραδιοφώνου, που χωρίς την συνδρομή και την συνεργασία μας, δεν είναι δυνατόν να παραχθούν και να εκπεμφθούν οι ειδησιογραφικές και ενημερωτικές εκπομπές που περιλαμβάνονται στα προγράμματα των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών.
Επειδή η διάκριση αυτή πού γίνεται εις βάρος των τεχνικών όχι μόνο δημιουργεί δύο κατηγορίες εργαζομένων αλλά και μας αφήνει, κυριολεκτικά, έρμαιο στην διάθεση του κάθε εργοδότη με αποτέλεσμα, άλλοι από μας να είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, άλλοι στο ΤΕΒΕ και πολλοί ακόμα ανασφάλιστοι.
Επειδή, εκτός αυτού, η παραγωγή και εκπομπή των διαφημιστικών μηνυμάτων, επί της αξίας των οποίων εισπράττεται το Αγγελιόσημο – βασικό έσοδο του Τ.Σ.Π.Ε.Α.Θ και του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.  – γίνεται με την συνδρομή και συνεργασία μας.
Επειδή το Τ.Σ.Π.Ε.Α.Θ. και ο Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.  εισπράττουν τα έσοδα από τις διαφημίσεις που μεταδίδουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί και τα κατανέμει στους συνδικαιούχους του που είναι άλλα δέκα(10) ταμεία. Όμως μέσα σ αυτά τα  δέκα (10) ταμεία δεν συμπεριλαμβάνετε  και ούτε πρόκειται να συμπεριληφθεί το ΙΚΑ ποτέ και αυτά που δικαιωματικά μας ανήκουν από το Αγγελιόσημο  τα καρπώνεται το Τ.Σ.Π.Ε.Α.Θ. και ο Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.
Επειδή η εξαίρεσή μας από τον ασφαλιστικό φορέα του Τ.Σ.Π.Ε.Α.Θ. και του Ε.Δ..Ο.Ε.Α.Π. αντιβαίνει στην αρχή της ίσης μεταχείρισης των πολιτών (άρθρο 4 παρ. 2)  χωρίς αυτό να επιβάλλεται από λόγους δημοσίου συμφέροντος, δεδομένου ότι συμβάλλουμε σημαντικά στην είσπραξη και δημιουργία των πόρων του Ταμείου.
Επειδή είναι σαφές ότι ανήκουμε στον χώρο του τύπου.
Ζητάμε κ. Υπουργέ να προβείτε στις δέουσες ενέργειες για την ένταξη και του κλάδου Τεχνικών της Ιδιωτικής Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου στην ασφάλιση του  Τ.Σ.Π.Ε.Α.Θ.- Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.
Όσον αφορά το Νέο Ταμείο Τεχνικών Τηλεόρασης (ΤΑΤΕΡΤ) που ιδρύθηκε στο πλαίσιο του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, πιστεύουμε ότι η ίδρυσή του οφείλεται στις πιέσεις που ασκήθηκαν από μερίδα δημοσιογράφων συνδικαλιστών με μόνο σκοπό να αποτραπεί η είσοδος μας στην Ασφάλιση των Τ.Σ.Ε.Π.Ε.Α.Θ. – Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. σας επισυνάπτουμε μελέτη που έγινε για λογαριασμό μας η οποία αποδεικνύει την μη βιωσιμότητα της ίδρυσης ενός τέτοιου Ταμείου.   

ΘΕΜΑ 2ον
Σε κάθε περίπτωση όμως κ. Υφυπουργέ, ακόμα και αν κάποιοι λόγοι καθιστούν μη εφικτή την ένταξή μας στην ασφάλιση του Τ.Σ.Π.Ε.Α.Θ. – Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. δικαιούμαστε ποσοστό εκ του Αγγελιοσήμου.
Ασφαλώς θα σας είναι γνωστό ότι στο θέμα της υποχρεωτικής καταβολής υπέρ φορέων κοινωνικής ασφαλίσεως και συνδικαλιστικών οργανώσεων ενός χρηματικού ποσού για κάθε πράξη διαφήμισης, σε έντυπο ή ηλεκτρονικό τύπο που επιβαρύνει κάθε διαφημιστική συναλλαγή («αγγελιόσημο») ισχύουν τα εξής:
Το αγγελιόσημο θεσπίσθηκε με το ν.δ. 465/1941 «περί διαχειρίσεως των Λογαριασμών Ανεργίας των Ταμείων Συντάξεων Προσωπικού Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης και περί ενισχύσεως των πόρων αυτών κλπ.» (Α΄ 301). Σύμφωνα με το άρθρο 3 εδ. δ΄ του ν.δ. 465/1941: «Το προϊόν ειδικού αγγελιοσήμου εκ πέντε τοις εκατόν επιβαλλομένου δια του παρόντος Νόμου επί του τιμήματος πάσης επί πληρωμή δημοσιεύσεως ή διαφημίσεως εμπορικής, ιδιωτικής, κοινοτικής, δημοτικής και κρατικής, καταχωρουμένης από 1ης Σεπτεμβρίου 1941 εις τας εν Π. Ελλάδι εκδιδομένας ημερησίας εφημερίδας εξαιρέσει των εφημερίδων Ηπείρου και Θεσσαλίας. Η είσπραξις του αγγελιοσήμου ενεργείται δια της προσθήκης του αντιστοιχούντος ποσού εις τον λογαριασμόν καταχωρήσεως της δημοσιεύσεως, ευθυνομένης της εφημερίδος έναντι του Ταμείου ΣΠΔΕ εις την περίπτωσιν παραλείψεως. […] Αι πραγματοποιούσαι την είσπραξιν του αγγελιοσήμου εφημερίδες υποχρεούνται, ευθυνόμεναι ως θεματοφύλακες, όπως εν αρχή εκάστου μηνός καταθέτωσιν εις την Εθνικήν Τράπεζαν της Ελλάδος έπ’ ονόματι της ως είρηται Διαχειριστικής Επιτροπής παν ποσόν εισπραχθέν κατά τον προηγούμενον μήνα […..] ».
Αρχικά επρόκειτο για επιβάρυνση ύψους 5% επί του τιμήματος κάθε επί πληρωμή δημοσίευσης ή διαφήμισης που καταχωρείται σε ημερήσιες εφημερίδες. Σταδιακά, το αγγελιόσημο επεκτάθηκε στις μη ημερήσιες εφημερίδες Αθηνών και Θεσσαλονίκης και τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Ενόπλων Δυνάμεων (α.ν. 248/1967 [Α΄ 243]), στα περιοδικά και τους κρατικούς τηλεοπτικούς σταθμούς (ν.δ. 1344/1973 [Α΄ 36], με το οποίο επίσης εξαιρέθηκαν οι δημόσιοι φορείς από την καταβολή αγγελιόσημου) και, τέλος, στους ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς (ν. 1866/1989 [Α΄ 222]).
Ειδικότερα με το άρθρο 12 παρ 1α του ν 248/1967 ορίσθηκε ότι:
«…α)  Εκ του προϊόντος του αγγελιοσήμου και του ποσοστού επί του τμήματος παντός επί πληρωμή δημοσιεύματος, των ημερησίων εφημερίδων Αθηνών, περιέρχονται: τα δέκα τρία τοις εκατόν (13%) εις την Ένωσιν Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, τα τέσσερα τοις εκατόν (4%) εις την Ένωσιν Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, αμφότερα διατιθέμενα περαιτέρω ως εν παραγράφω 3 του παρόντος άρθρου ορίζεται, και τα υπόλοιπα τρία τοις εκατόν (3%) εις το Ταμείον Ασφαλίσεως Εργατών Τύπου Αθηνών. – β) Εκ του προϊόντος του αγγελιοσήμου και του ποσοστού επί του τιμήματος παντός επί πληρωμή δημοσιεύματος των ημερησίων εφημερίδων Θεσσαλονίκης, τα δέκα τέσσερα τοις εκατόν (14%) περιέρχονται εις τον  ΕΔΟΕΑΠ, τα υπόλοιπα δε δύο τοις εκατόν (2%) εις το Ταμείον Προνοίας Εργατών Τύπου Θεσσαλονίκης, διατιθέμενα δια τον κλάδον ασφαλίσεως…».
Ύστερα από αλλεπάλληλες αναπροσαρμογές, το ύψος του αγγελιόσημου  διαμορφώθηκε σε ποσοστό 21,5% για διαφημίσεις σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα (άρθρο 15 παρ. 2 του ν. 1866/1989), 20% και 16% για διαφημίσεις ή καταχωρήσεις σε ημερήσιες εφημερίδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αντίστοιχα (άρθρο 11 του α.ν. 248/1967), και 20% για διαφημίσεις ή καταχωρήσεις σε μη ημερήσιες εφημερίδες και περιοδικά (άρθρο 15 του α.ν. 248/1967). Το προϊόν του αγγελιόσημου, διατίθεται υπέρ ασφαλιστικών ταμείων υποχρεωτικής ασφάλισης, κύριας ή επικουρικής, των εργαζομένων στον τύπο και τη ραδιοτηλεόραση (Ταμείο Συντάξεων Προσωπικού Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, ΕΔΟΕΑΠ, Ταμείο Ασφαλίσεως Τεχνικών Τύπου Αθηνών, ΤΕΑΥΡΤ κ.ά.)  καθώς επίσης και υπέρ σχετικών επαγγελματικών οργανώσεων (ενώσεις συντακτών, τεχνικών, εφημεριδοπωλών, ανταποκριτών ξένου τύπου).
Η κατανομή του αγγελιόσημου στους διάφορους δικαιούχους φορείς γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 14 του  ν. 1989/1991 (Α΄ 192)  ως εξής:
Α. ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
1. Ταμείο Συντάξεων Προσωπικού Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης          ποσοστό 5%
2.  Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφαλίσεως και Περιθάλψεως ποσοστό 5%
3. Ταμείο Ασφαλίσεως Τεχνικών Τύπου Αθηνών
ποσοστό 4%
(Από το ποσοστό αυτό, το 0,25% διατίθεται στον κλάδο Ασφάλισης  Τεχνικών Τύπου Θεσσαλονίκης (Λογαριασμός Συντάξεων Τεχνικών Τύπου Θεσσαλονίκης και χορηγήσεως ως ειδικού επιδόματος αλλαγής Τεχνολογίας).
4. Ταμείο Επικουρικής Ασφαλίσεως Υπαλλήλων Ραδιοφωνίας και Τουρισμού       ποσοστό 1,6%
5.   Ταμείο Επικουρικής Ασφαλίσεως και Πρόνοιας Προσωπικού ΕΡΤ 2
ποσοστό 0,9%
6.   Ταμείο Συντάξεων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθηνών
(Κλάδος Προνοίας 0,499% Λογαριασμός Δώρου Εφημεριδοπωλών όλης της χώρας 2%)
ποσοστό 2,499%
7.   Ταμείο Συντάξεων Εφημεριδοπωλών  και Υπαλλήλων Πρακτορείων  Θεσσαλονίκης
ποσοστό 0,001%
8.  Ταμείο Επικ.  Ασφαλ. της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας –  Στ. Ελλάδος και Ευβοίας
ποσοστό 0,5%
9. Ταμείο Επικ. Ασφαλ. της Ένωσης Συντακτών Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων  ποσοστό 0,5%
Β. ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ
1.
   Ταμείο Συντάξεων Προσωπικού Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης ποσοστό 6,8%
2.   Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφαλίσεως και Περιθάλψεως ποσοστό 3,2%
3.  Ταμείο Ασφαλίσεως Τεχνικών Τύπου Αθηνών
ποσοστό 1,75% (Από το ποσοστό αυτό, το 0,25% διατίθεται στον κλάδο Ασφάλισης  Τεχνικών Τύπου Θεσσαλονίκης).
4.   Ταμείο Επικουρικής Ασφαλίσεως Υπαλλήλων Ραδιοφωνίας και Τουρισμού ποσοστό 3,8%
5.   Ταμείο Επικουρικής Ασφαλίσεως και Πρόνοιας Προσωπικού ΕΡΤ 2 ποσοστό 1,2%
6.   Ταμείο Συντάξεων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Θεσσαλονίκης ποσοστό 0,004%
7.  Ταμείο Συντάξ.  Εφημεριδοπωλ  και Υπαλ. Πρακτορείων  Αθηνών (Κλάδ. Προνοίας) ποσοστό 0,796%
8.    Ταμείο Επικ. Ασφαλ.  της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδος και Ευβοίας ποσοστό 0,8%
9.   Ταμείο Επικ. Ασφάλισ. της Ένωσης Συντακτών Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων ποσοστό 0,8%
10.   Ένωση Συντακτ.  Ημερ.  Εφημερίδων Θεσσαλίας Στ. Ελλάδος  και Ευβοίας ποσοστό 0,2%
11.  Ένωση Συντακτ.  Ημερησίων Εφημερίδων Πελοπονν., Ηπείρου και Νήσων ποσοστό 0,2%
12.  Ένωση Εφημεριδοπωλών Αθηνών ποσοστό 0,2%
13.  Ένωση Τεχνικών Ημερήσιου και Περιοδικού Τύπου Αθηνών ποσοστό 0,25%

Από τα ανωτέρω είναι εμφανές ότι οι μόνοι εργαζόμενοι στον χώρο του τύπου, που δεν λαμβάνουμε ποσοστό από το Αγγελιόσημο είμαστε εμείς οι τεχνικοί που εργαζόμαστε στην Ιδιωτική Τηλεόραση και Ραδιόφωνο.
Επειδή χωρίς την συνδρομή και την συνεργασία μας, δεν είναι δυνατόν να παραχθούν και να εκπεμφθούν οι ειδησιογραφικές και ενημερωτικές εκπομπές που περιλαμβάνονται στα προγράμματα των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών.
Επειδή η παραγωγή και εκπομπή των διαφημιστικών μηνυμάτων, επί της αξίας των οποίων εισπράττεται το Αγγελιόσημο, γίνεται με την συνδρομή και συνεργασία μας.
Επειδή είναι σαφές ότι ανήκουμε στον χώρο του τύπου.
Εάν, κ. Υφυπουργέ, δεν είναι εφικτή για διάφορους, μη γνωστούς σε εμάς, λόγους, η ένταξή μας στην ασφάλιση του Τ.Σ.Π.Ε.Α.Θ. – Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π., και από την στιγμή που κάποιες, σχετικές με τον χώρο, επαγγελματικές οργανώσεις (ενώσεις συντακτών, τεχνικών, εφημεριδοπωλών, ανταποκριτών ξένου τύπου), καρπώνονται το αγγελιόσημο στα Ταμεία τους, σας παρακαλούμε  να προβείτε άμεσα στις ανάλογες Ενέργειες ώστε το ποσοστό του Αγγελιοσήμου που δικαιούμαστε να κατατίθεται κάθε μήνα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των Συνδικαλιστικών μας Ενώσεων.
ΘΕΜΑ 3ον
Επειδή κ. Υφυπουργέ, είναι διάχυτος ο φόβος αλλά και τα μηνύματα που παίρνουμε από τους ιδιοκτήτες των Ιδιωτικών Τηλεοπτικών και Ραδιοφωνικών Σταθμών, ότι μετά την απόκτηση αδειών λειτουργίας και εκπομπής, θα προβούν σε μαζικές απολύσεις Τεχνικού προσωπικού και ότι οι Ιδιωτικοί Τηλεοπτικοί Σταθμοί θα αναθέσουν την τεχνική κάλυψη τους σε Εταιρίες Παραγωγής Τηλεοπτικών Έργων, ζητάμε να υπάρξει νομοθέτηση για την αδειοδότηση των Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας που να εξασφαλίζει τουλάχιστον τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας των Τεχνικών.
Επίσης στους όρους αδειοδότησης ενός Περιφερειακού ή Τοπικού Τηλεοπτικού Σταθμού να προστεθεί διάταξη που να λέει ότι θα πρέπει o κάθε Τηλεοπτικός Σταθμός να απασχολεί τουλάχιστον τριάντα πέντε (35) Τεχνικούς ο ενημερωτικός και δέκα πέντε (15) Τεχνικούς ο μη ενημερωτικός. Οι απασχολούμενοι Τεχνικοί θα πρέπει να είναι με άδεια άσκησης επαγγέλματος στην ειδικότητά τους, πλήρους απασχόλησης και  ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ όπως ο Νόμος σήμερα ορίζει.
Να μη μπορεί ο Σταθμός να κάνει καμιά συναλλαγή με το κράτος, να πάρει δάνειο ή Κρατική διαφήμιση, αν δεν παρουσιάσει στοιχεία ότι έχει εξοφλημένα όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων του και ότι είναι πλήρως ασφαλισμένοι. Τα στοιχεία αυτά μπορούν να λαμβάνονται εγγράφως και από τις συνδικαλιστικές μας Οργανώσεις.
Και τέλος, να εξαιρεθούν οι Δημοτικοί Ραδιοφωνικοί και Τηλεοπτικοί Σταθμοί από τον νόμο του κ. Παυλόπουλου που τους μετατρέπει σε Α.Ε. 
ΘΕΜΑ 4ον

Κύριε Υφυπουργέ, σαs παραθέτουμε την σχετική νομοθεσία για την Θεώρηση ταυτοτήτων  των μελών Ενώσεων
1. Επαγγελματικές Οργανώσεις που η θεώρηση των επαγγελματικών δελτίων ταυτότητας των μελών προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία:
• Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Ι.Η.Ε.Α.). Η ΄Ενωση αυτή ιδρύθηκε με το Ν. 1798/51 και βάσει του άρθρου 12 θεωρούνται τα δελτία αναγνωρίσεως των μελών της.
• Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων (Ε.Ι.Η.Ε.Ε.). Η ΄Ενωση αυτή ιδρύθηκε με το Ν.Δ. 3619/56 και βάσει του άρθρου 5 παρ. 1, θεωρούνται τα δελτία αναγνωρίσεως των μελών της.
• Ενώσεις Εφημεριδοπωλών. Βάσει του Α.Ν. 1093/38, άρθρο 54, παρ. 2, θεωρούνται τα δελτία ταυτότητας των μελών τους, τα οποία επέχουν θέση αδείας ασκήσεως επαγγέλματος, αφού θεωρηθούν και από το Υπουργείο Εργασίας. Σημειώνουμε ότι τα δελτία ταυτότητας αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφάλισή τους στον ασφαλιστικό τους φορέα.
• Ενώσεις Φωτοειδησεογράφων (Φωτορεπόρτερ). Τα δελτία αναγνωρίσεως των μελών τους θεωρούνται βάσει του Ν. 4286/63, άρθρο 10, παρ. 1.
2.   Επαγγελματικές Οργανώσεις που η θεώρηση των επαγγελματικών δελτίων ταυτότητας των μελών τους γίνεται κατ’ έθιμο είναι οι παρακάτω:
• Τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.):
          α.    Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.)
           β.   Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης
           γ.   Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων
           δ. Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Εύβοιας
           ε.    Ένωση Συντακτών Περιοδικού & Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.Σ.Π.&Τ.)
• Ένωση Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού (Ε.Α.Ε.Τ.Ε.) Η ΄Ενωση αυτή ιδρύθηκε με το Ν.Δ. 1004/71 άρθρο 23 παρ. 2.
• Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδας (Ε.Α.Ξ.Τ.Ε.) Η ίδρυση της ΄Ενωσης αυτής προβλέπεται από το Ν.Δ. 1004/71 άρθρο 23 παρ. 1.

• Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (Ε.Δ.Ι.Π.Τ.). Δεν είναι μέλος της ΠΟΕΣΥ όμως οι Ν. 1828/89 (έκπτωση επί των τηλεφωνικών ανταποκρίσεων) και Ν. 2328/95 (μειωμένα ταχυδρομικά τέλη) αναφέρονται σε αυτήν.
• Ένωση Προσωπικού Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Π.Η.Ε.Α.). Μέλη της είναι οι λοιποί εργαζόμενοι στις ημερήσιες αθηναϊκές εφημερίδες, πλην των συντακτών και τεχνικών.
• Ένωση Προσωπικού Ημερήσιων Εφημερίδων (Ε.Π.Η.Ε.Θ.). Η θεώρηση των επαγγελματικών ταυτοτήτων των μελών της Ε.Π.Η.Ε.Θ. γίνεται κατ’ επέκταση της κατ’ έθιμο θεώρησης των δελτίων ταυτότητας των μελών της Ένωσης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Π.Η.Ε.Α.).
Επίσης για την θεώρηση ταυτοτήτων Ενώσεων Φωτορεπόρτερ / Φωτοειδησεογράφων προβλέπεται
Νομοθεσία Ν. 4286/63 αρ.10
Οι κατ΄ επάγγελμα παρέχοντες επίκαιρη φωτογραφική ύλη στις εφημερίδες και τα περιοδικά φωτογράφοι ειδησεογράφοι οι οποίοι ανήκουν στις οικείες επαγγελματικές οργανώσεις, εφοδιάζονται από τις ως άνω οργανώσεις με ειδικά δελτία αναγνώρισης, τα οποία υπόκεινται σε θεώρηση κατ΄ έτος από τον Υπουργό Τύπου και ΜΜΕ.
Η θεώρηση αυτή χορηγείται με την προσκομιδή από κάθε φωτοειδησεογράφο βεβαίωσης ότι ασκεί πράγματι το επάγγελμα, η οποία εκδίδεται για τους εργαζομένους στην περιοχή της τέως Διοικήσεως Πρωτευούσης από την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, για τους εργαζομένους στην περιοχή του τέως Δήμου Θεσσαλονίκης από την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας και Θράκης και για τους εργαζόμενους οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα από την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων.
Οι φωτοειδησεογράφοι που έχουν εφοδιαστεί με το ανωτέρω δελτίο αναγνώρισης δικαιούνται να τυγχάνουν των νόμιμων διευκολύνσεων από τις αρχές για την προσέλευση σε επίσημες τελετές, υποδοχές επισήμων προσώπων και πάσης φύσεως συγκεντρώσεις και τη λήψη σε αυτές φωτογραφιών που προορίζονται για δημοσίευση σε εφημερίδες και περιοδικά.
Ζητάμε, κ. Υφυπουργέ, να υπαχθούν και οι Ενώσεις μας (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε. – Ε.Τ.Ι.Τ.Α.) στις ανωτέρω διατάξεις.

ΘΕΜΑ 5ον
Επειδή το σωματείο μας είναι μέλος της ΠΟΣΠΕΡΤ και επειδή πιστεύουμε ότι σας είναι γνωστά τα γεγονότα που οδήγησαν στην ματαίωση του 24ου Συνεδρίου της
από σας κ. υφυπουργέ ζητάμε την βοήθειά σας για να καταργηθούν διατάξεις στις ΣΣΕ που «ευεργετούν» με κάθε τρόπο την συνδικαλιστική ηγεσία της, να ερευνηθεί το τι συμβαίνει με τα ενοικιαζόμενα ΒΑΝ και τηλεοπτικά συνεργεία, να παρεμποδιστεί η ιδιωτικοποίηση της ψηφιακής και να αποδοθεί δίκαιο στους πρώην συμβασιούχους.
Ακόμη, σας ζητάμε την έκδοση Υπουργικής Απόφασης που να υποχρεώνει  το ΑΠΕ – ΜΠΕ , να εφαρμόζει την ΣΣΕ που ισχύει στους Εθνικής Εμβέλειας Ιδιωτικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς για τους τεχνικούς υπαλλήλους του που εργάζονται στην ιντερνετική του Τηλεόραση. Το ίδιο και για όσους ιδρύουν Τηλεοπτικό Σταθμό που εκπέμπει μέσα από το διαδίκτυο, ΙP TV ή οποιαδήποτε άλλη μορφή λειτουργίας και εκπομπής.

Με εκτίμηση

ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

περισσότερα

περί ALPHA

ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)
3ης  Σεπτεμβρίου & Μάρνης  (Ε.Κ.Α.)    ΦΑΞ :  2108847368
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.)
Αριστοτέλους32 (ΕΚΘ)  Τ.Κ.54631 ΦΑΞ: 2310642680

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2009                                                               Αρ. Πρωτ. 667 /1193

Δ  Ε  Λ  Τ  Ι  Ο    Τ  Υ  Π  Ο  Υ

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια των νέων Ιδιοκτητών να μειώσουν το προσωπικό του Τηλεοπτικού Σταθμού ALPHA με μαζικές απολύσεις τις οποίες, επειδή τις πλαισιώνουν με αποζημιώσεις πλέον των νομίμων, αποκαλούν «εθελούσια έξοδο εργαζομένων».

Δηλώνουμε για μια ακόμα φορά ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε να χαθεί ούτε μία θέση εργασίας.  Δεν θα επιτρέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις την μετατροπή της μισθωτής εργασίας σε εργολαβία.

Είναι ολοφάνερο ότι αυτός είναι ο στόχος της νέας ιδιοκτησίας του ALPHA. Πως αλλιώς εξηγείται το γεγονός ότι ενώ ζητάει από τους τεχνικούς του να αποχωρήσουν με την «θέλησή τους», την άλλη στιγμή απασχολεί πάρα πολλά ενοικιαζόμενα τηλεοπτικά συνεργεία και ιδιωτικές Εταιρείες για τις παραγωγές του Σταθμού.

Τι ήταν αυτό που ξαφνικά, μέσα σε δύο μήνες, άλλαξε και έγινε «απαραίτητη προϋπόθεση» για την συνέχιση λειτουργίας του Σταθμού η μείωση των θέσεων εργασίας. Είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι στα δέκα πέντε και πλέον χρόνια της λειτουργίας του υπήρχε πλεονάζον προσωπικό; Έπρεπε να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς για να «διαπιστωθεί»;

Ή μήπως είναι η σύσταση της Εταιρείας Παραγωγής “Constantine” που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, πρόκειται να ιδρύσει η νέα Διοίκηση του ALPHA στην Πεύκη; 

Ο εύσχημος τρόπος που βρήκε για να μετατρέψει τις σχέσεις εργασίας δεν πρόκειται να περάσει, θα τον πολεμήσουμε με όλα μας τα μέσα και με όλους τους τρόπους.

Καλούμε τους Τεχνικούς του Τηλεοπτικού Σταθμού σε αγωνιστική ετοιμότητα για άμεση απάντηση. Η λύση δεν είναι οι απολύσεις, η λύση είναι η σκληρή δουλειά που ποτέ μέχρι σήμερα δεν αρνήθηκαν οι τεχνικοί, ώστε το πρόγραμμα να γίνει πιο ανταγωνιστικό και να φέρει μεγαλύτερα έσοδα.
Καλούμε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να εξετάσει την νομιμότητα αυτών των κινήσεων και το ρωτάμε, ενέκρινε την μεταβίβαση; Έχουν δικαίωμα οι νέοι ιδιοκτήτες να ζητάνε «εθελούσια έξοδο»;

Καλούμε τον αρμόδιο για τα ΜΜΕ Υπουργό, και τον νέο Υφυπουργό να επέμβουν άμεσα και να μην επιτρέψουν την επιχειρούμενη αλλαγή των σχέσεων εργασίας.

Τέλος, για μια ακόμα φορά καλούμε τις αρμόδιες Κρατικές υπηρεσίες να προβούν σε άμεσους ελέγχους στις Εταιρείες που ενοικιάζουν τεχνικό προσωπικό στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Γιατί είναι γνωστό ότι οι περισσότερες από αυτές δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις λειτουργίας, ότι οι περισσότεροι Τεχνικοί που εργάζονται σε αυτές είναι ανασφάλιστοι, με μισθούς πείνας, χωρίς ωράρια και με πρόγραμμα εργασίας που το μαθαίνουν αργά το βράδυ της προηγούμενης μέρας για την επόμενη. 

  
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε. Τ. Ι. Τ. Α & Ε. Τ. Ι. Τ. Β. Ε

περισσότερα

Αφιερωμένο σε όλα τα παιδιά που βρεθήκανε για δυο μέρες μέσα στο αμφιθέατρο του 24ου συνεδρίου της ΠΟΣΠΕΡΤ στις 11 και 12 Φεβρουαρίου.

 

(Στους φοιτητές στο ανοικοδομημένο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου)
Για να μπορείτε να καθόσαστε εδώ: τόσο αίμα
χύθηκε. Μπορεί να το ξεχάσετε να επιθυμείτε.
Να ξέρετε τούτο μοναχά: σ' αυτά τα καθίσματα καθότανε άλλοι
πιο μπροστά από σας
που αργότερα καθίσανε πάνω στο σβέρκο των ανθρώπων.
Επαγρυπνείτε!
Πάντα ό,τι να ερευνάτε, ό,τι ν' ανακαλύψετε
ό,τι να μάθετε, δε θα σας χρησιμέψει,
αν δε συνδέετε με τον αγώνα το μυαλό σας
και δε διαχωρίζεστε απ' όλους τους εχθρούς της ανθρωπότητας.
Ποτέ να μην ξεχνάτε: κάποιοι όμοιοί σας αγωνίστηκαν
για να μπορείτε εδώ να κάθεστε εσείς κι όχι πια οι προηγούμενοι.
Μην κρύβεστε λοιπόν, μα συναγωνιστείτε
για ν' αποχτήσετε τη γνώση και ποτέ να μην την αρνηθείτε!

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΣΠΕΡΤ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Καταγγέλλουμε την παράνομη ενέργεια της οριακής πλειοψηφίας του απερχόμενου Προεδρείου της ΠΟΣΠΕΡΤ αποτελούμενη από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ.

Επικαλούμενοι προφορική κάλυψη και εντολή του Προέδρου της ΕΡΤ κ. Παναγόπουλου έκλεισαν πραξικοπηματικά την κεντρική πύλη του κτιρίου της Κατεχάκη πραγματοποιώντας ελέγχους σε όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ προκειμένου να αποκλείσουν τη συμμετοχή των νόμιμα εκλεγμένων αντιπροσώπων στο 24ο Συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ για να ανατρέψουν με βίαιο τρόπο το αρνητικό για αυτούς συσχετισμό δύναμης στο συνέδριο.

Στην προσπάθειά τους αυτή μίσθωσαν και ιδιωτικές εταιρείες security που προφανώς πληρώνονται από χρήματα της ΕΡΤ, δηλαδή από χρήματα που ελληνικού λαού.  Αυτή είναι η κατάντια του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού που γαντζωμένος στις καρέκλες του κάνει τις πλάτες για την προώθηση των αντεργατικών νομοσχεδίων, των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της λιτότητας και ανεργίας που προωθούν και προωθούσαν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις με τις εντολές της Ε.Ε.  Στο πλαίσιο αυτό δεν διστάζουν να τρομοκρατήσουν, να συκοφαντήσουν και να καταργήσουν κάθε είδους εργασιακού αλλά και συνδικαλιστικού δικαιώματος.  Καταγγέλλουμε το προεδρείο της Γ.Σ.Ε.Ε. που δεν παίρνει σαφή θέση και δεν καταδικάζει αυτό το απίστευτης μεθόδευσης πραξικόπημα.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στην ΕΡΤ να βγάλουν συμπεράσματα και να καταδικάσουν αυτές τις πολιτικές και αυτούς που τις υπερασπίζονται. 

Καλούμε την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους συνολικά να σταθούν αλληλέγγυοι και να υπερασπιστούν την ελευθερία της συνδικαλιστικής έκφρασης και δράσης. 

Καλούμε τα κόμματα, τα συνδικάτα και όλους τους φορείς του συνδικαλιστικού κινήματος να πάρουν σαφή θέση και να καταδικάσουν αποφασιστικά αυτές τις πρακτικές.

Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2009

Οι σύνεδροι της πλειοψηφίας του 24ου Συνεδρίου που εκφράζεται από τις παρατάξεις:
Αγωνιστική ΠΟΣΠΕΡΤ
Συμμαχία ΠΟΣΠΕΡΤ
Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία ΠΟΣΠΕΡΤ

περισσότερα

για το ΣΥΝΕΔΡΙΟ της ΠΟΣΠΕΡΤ

 

 

Κανονικά θα συμμετάσχουν στο 24ο Συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ όλοι οι εκλεγμένοι σύνεδροι και της Ε.Τ.Ι.Τ.Α., βάσει της προσωρινής Διαταγής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών της 9-2-2009.

περισσότερα

... για BLUE SKY

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Την Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2009, η Επιθεώρηση Εργασίας Νέας Ιωνίας με συμμετοχή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, πραγματοποίησε έλεγχο στον τηλεοπτικό σταθμό BLUE SKY.

Σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση για τα αποτελέσματα του ελέγχου…

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΚΥΔΩΝ

Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2009
Αρ. Πρωτ:  657

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά του Διευθύνοντα Συμβούλου του Τηλεοπτικού Σταθμού «ΚΥΔΩΝ» της Κρήτης ο οποίος επιτέθηκε φραστικά με ακατονόμαστες λέξεις στον Πρόεδρο της Ένωσης Τεχνικών Κρήτης (ΕΤΙΤΚ), όταν αυτός αρνήθηκε να υποκύψει στις πιέσεις του να καταστρατηγήσει την Σ.Σ.Ε.

Είναι γνωστή η καταπάτηση κάθε εργασιακού και ασφαλιστικού δικαιώματος από την πλειοψηφία των Περιφερειακών και Τοπικών Τηλεοπτικών Σταθμών.  Οι περισσότεροι, ευτυχώς όχι όλοι, Διευθύνοντες και Ιδιοκτήτες τους, εκμεταλλευόμενοι την δύναμη που τους προσδίδει η ανάγκη των Τοπικών Βουλευτών, Δημάρχων και Πολιτευτών γενικότερα να προβάλλονται, δρουν πέρα από τους νόμους, και επιβάλλουν στους εργαζόμενους τους συνθήκες μεσαίωνα.

Προειδοποιούμε τους κυρίους αυτούς ότι αν δεν εφαρμόσουν την εργατική και ασφαλιστική Νομοθεσία καθώς και τις υπάρχουσες Σ Σ Ε θα μας βρουν απέναντι με κάθε μέσον που διαθέτουμε.

Τους λέμε επίσης ότι δεν θα ανεχτούμε συμπεριφορές που θίγουν την τιμή και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων τους, συμπεριφορές που, σε μερικές περιπτώσεις όπως αυτή που πρόσφατα σημειώθηκε από προϊστάμενο σε Βορειοελλαδικό Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό, γίνονται ακόμα και απειλητικές για την σωματική ακεραιότητα των ιδίων και των οικογενειών τους.

Ζητάμε από τις αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες (Σ ΕΠ Ε, Ι Κ Α, Ε Σ Ρ κλπ), να αποβάλλουν τους τυχόν δισταγμούς τους και να προβούν σε άμεσους ελέγχους και στους χώρους των Τηλεοπτικών επιχειρήσεων του Τόπου τους.

Ζητάμε, επίσης, από τους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς να ελέγξουν αν το Τεχνικό προσωπικό που εργάζεται στους Τοπικούς, Περιφερειακούς και Δημοτικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς της αρμοδιότητάς τους, διαθέτει την ανάλογη με την ειδικότητά του άδεια άσκησης επαγγέλματος (Νόμος 358/76).

Τέλος, ζητάμε από το Ε Σ Ρ αν οι συνεργαζόμενες Εταιρείες Παραγωγής Οπτικοακουστικού Έργου πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 10 του Νόμου 2328.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

Η ... ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΤΟ 24ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ !!!!!!

Αθήνα, Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Πρόεδρε και Γραμματέα της ΠΟΣΠΕΡΤ με αυτά τα τερτίπια
δεν θα μείνετε στη εξουσία….

Με έκπληξη και αγανάκτηση αποκρούομε κάθε κακόβουλη ενέργεια από την πλευρά των Προέδρου και Γραμματέα της ΠΟΣΠΕΡΤ οι οποίοι ανακινούν με δική τους προσωπική ευθύνη ζήτημα δήθεν μη οικονομικής τακτοποίησης συνδικαλιστικών οργανώσεων των Τεχνικών του ιδιωτικού και δημοτικού χώρου, και διατυπώνουν την απειλή περί μη συμμετοχής των εκλεγμένων νόμιμα αντιπροσώπων τους στο επικείμενο Συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ. Θεωρούμε την ενέργεια των Κοντιζά -Μητρόπουλου ΠΑΡΑΝΟΜΗ και ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ αφού παραβιάζει δεσμευτική για όλα τα μέλη της ΠΟΣΠΕΡΤ,
τη Διοίκησή της και όλα τα συλλογικά της όργανα απόφαση του Συνεδρίου της, αλλά και εξελίχθηκε χωρίς ουδεμία αντίθετη σχετική απόφαση συλλογικού οργάνου.

Την θεωρούμε επίσης ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ και ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ αφού γίνεται προκειμένου προδήλως να
υπηρετήσουν συνδικαλιστικές και παραταξιακές τους σκοπιμότητες την παραμονή του Συνεδρίου της
Ομοσπονδίας μας. Γνωρίζουν δε πολύ καλά ότι :
Α. Στο 21o συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ που διεξήχθη το έτος 2006 με ενυπόγραφη πρόταση συνέδρων του, μεταξύ των οποίων και ο Κοντιζάς σύνεδρος και εκλεγείς Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΟΣΠΕΡΤ μετά την συγκρότησή του σε σώμα, έλαβε απόφαση για τη διευθέτηση των συνδρομών και των τριών (3)
τεχνικών σωματείων (ΕΤΕΡ, ΕΤΙΤΑ, ΕΤΙΤΒΕ) μέσω συμψηφισμού των συνδρομών με την νόμιμη επιχορήγηση που λαμβάνουν από την ΠΟΣΠΕΡΤ λόγω των ιδιαίτερα επαυξημένων λειτουργικών δαπανών τους, αφού γνωρίζουν πολύ καλά ότι στεγάζονται και λειτουργούν εκτός γραφείων της
ΠΟΣΠΕΡΤ με δική τους γραμματειακή και υλικοτεχνική υποστήριξη, γραμματεία, νομικούς συμβούλους, εκδόσεις, ιστοσελίδες, ενημερωτικά υλικά, χωρίς την καταβολή επιχορηγήσεων και κάθε είδους διευκολύνσεων που συντρέχουν για άλλα σωματεία μέλη κ.α. Με σχετική δε απόφασή του το Συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ διευθέτησε οριστικά το συγκεκριμένο ζήτημα.

Β. Ουδέποτε αποκλείστηκαν από το δικαίωμα συμμετοχής σε οποιοδήποτε Συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ οι εκάστοτε εκλεγμένοι αντιπρόσωποί τους.

Γ. Ουδέποτε κινήθηκε η προβλεπόμενη καταστατικά πειθαρχική διαδικασία για σωματείο – μέλος, πολύ περισσότερο μάλιστα αν ίσχυαν τα λεγόμενα των Κοντιζά και Μητρόπουλου για οφειλές τόσο σημαντικών ποσών επί 6 χρόνια συνεχώς.

Δ. Την παραμονή κυριολεκτικά του Συνεδρίου και ενώ λήγει η θητεία του Δ.Σ. και επίκειται με δημοκρατικές διαδικασίες η εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής, επιλέγουν να ανοίξουν εσωτερικά μέτωπα με κομμάτι των μαζικότερων και αγωνιστικότερων σωματείων – μελών της ΠΟΣΠΕΡΤ τα
οποία ολόκληρο το προηγούμενο διάστημα πρωταγωνίστησαν στον ιδιαίτερα δύσκολο ιδιωτικό τομέα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και σε ανάδειξη ζητημάτων για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, δέχτηκαν την εργοδοτική λαίλαπα ακόμη και με αγωγή σε
βάρος τους για τις απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν και υπέστηκαν την σε βάρος τους ανισότιμη μεταχείριση από την Κυβέρνηση στη νομοθετική ρύθμιση του Ασφαλιστικού.

Καταγγέλλουμε τη πρακτική του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ καθώς και του Γραμματέα της ΠΟΣΠΕΡΤ και ζητάμε να τοποθετηθούν επ΄ αυτής τόσο η ΓΣΕΕ και το ΕΚΑ όσο και όλα τα άλλα πρωτοβάθμια σωματεία μέλη της Ομοσπονδίας, καθόσον η απειλή αποκλεισμού των αντιπροσώπων των
Σωματείων του ιδιωτικού-δημοτικού τομέα δυναμιτίζει την ενότητα και αλληλεγγύη του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων στα ΜΜΕ αλλά και υπονομεύει τις δημοκρατικές και αντιπροσωπευτικές διαδικασίες του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας αλλά και στις διαδικασίες του ΕΚΑ
και της ΓΣΕΕ.

Σας δηλώνουμε ρητώς ότι η συνέχεια του συνδικαλιστικού μας αγώνα θα δοθεί και κατά την διάρκεια των εργασιών του επικείμενου συνεδρίου της ΠΟΣΠΕΡΤ, με την συμμετοχή όλων
των συναδέλφων συνέδρων του ιδιωτικού-δημοτικού τομέα.
Σύνεδροι του Συνεδρίου της ΠΟΣΠΕΡΤ

Σύνεδροι του Συνεδρίου τηςΠΟΣΠΕΡΤ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ – ΕΝΩΣΗ
1 ΒΛΑΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ETITA
2 ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ETITA
3 ΜΟΥΤΑΦΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ ETITA
4 ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ETITA
5 ΔΑΛΕΤΖΑΚΗΣΜΑΝΩΛΗΣ ETITA
6 ΔΕΛΗΚΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ETITA
7 ΔΙΔΑΓΓΕΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ETITA
8 ΖΑΒΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ETITA
9 ΣΚΕΠΕΤΖΑΚΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣ ETITA
10 ΤΡΙΚΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ETITA
11 ΚΥΡΙΚΟΥ ΑΚΡΙΒΗ ETITA
12 ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ETITA
13 ΜΑΝΩΛΙΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ETITA
14 ΨΥΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ETITA
15 ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ETITA
16 ΒΑΓΙΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ETITA
17 ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣΜΑΝΩΛΗΣ ETITA
18 ΤΑΚΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ETITA
19 ΚΑΡΤΕΡΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ETITA
20 ΦΑΡΜΑΚΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ETITA
21 ΑΒΡΑΤΟΓΛΟΥ ΤΑΣΟΣ ΕΙΚΟΝΟΛΗΠΤΩΝ
22 ΓΕΩΡΙΟΥ ΣΠΥΡΟΣ ΕΙΚΟΝΟΛΗΠΤΩΝ
23 ΚΟΥΤΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΙΚΟΝΟΛΗΠΤΩΝ
24 ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΡΓΟΔΗΓΩΝ
25 ΔΙΟΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΡΓΟΔΗΓΩΝ
26 ΚΛΑΔΕΥΤΗΡΑΣ ΑΡΗΣ ΕΡΓΟΔΗΓΩΝ
27 ΚΟΥΝΗΣ ΔΗΜ ΕΡΓΟΔΗΓΩΝ
28 ΜΟΥΡΕΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΡΓΟΔΗΓΩΝ
29 ΧΙΔΙΡΟΓΛΟΥ ΤΑΣΟΣ ΕΡΓΟΔΗΓΩΝ
30 ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΤΕΡ
31 ΚΑΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΤΕΡ
32 ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΤΕΡ
33 ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΕΤΕΡ
34 ΜΠΙΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΤΕΡ
35 ΣΙΩΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΤΕΡ
36 ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΤΕΡ
37 ΑΝΤΖΕΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΤΙΤΒΕ
38 ΚΟΤΣΕΡΩΝΗΣ ΡΩΜΑΝΟΣ ΕΤΙΤΒΕ
39 ΜΙΣΙΡΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΤΙΤΒΕ
40 ΝΑΣΙΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΤΙΤΒΕ
41 ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΤΙΤΒΕ
42 ΤΟΠΤΣΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΕΤΙΤΒΕ
43 ΖΕΡΒΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΛΙΤΕΧΝΙΚΟ
44 ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΛΙΤΕΧΝΙΚΟ
45 ΤΡΑΓΚΑΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΙΤΕΧΝΙΚΟ
46 ΦΑΡΑΝΤΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΛΙΤΕΧΝΙΚΟ
47 ΜΑΡΤΑΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
48 ΑΝΤΥΠΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΠΑΣΥΜΗΤΕ
49 ΑΝΤΥΠΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΣΥΜΗΤΕ
50 ΔΑΓΡΕΣ ΦΩΤΙΟΣ ΠΑΣΥΜΗΤΕ
51 ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΠΑΣΥΜΗΤΕ
52 ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΣΥΜΗΤΕ
53 ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΙΩΣΗΦ ΠΑΣΥΜΗΤΕ
54 ΞΗΡΟΥΧΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΥΜΗΤΕ
55 ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΜΑΡΙΑ ΠΑΣΥΜΗΤΕ
56 ΒΕΤΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΣΥΠΕΡΤ
57 ΒΙΤΚΑΣ ΗΛΙΑΣ ΠΣΥΠΕΡΤ
58 ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΣΥΠΕΡΤ
59 ΓΟΝΤΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΣΥΠΕΡΤ
60 ΓΟΥΣΑΚΩΦ ΒΑΡΒΑΡΑ ΠΣΥΠΕΡΤ
61 ΕΛΕΦΑΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΣΥΠΕΡΤ
62 ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΣΥΠΕΡΤ
63 ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΣΥΠΕΡΤ
64 ΚΑΤΡΑΚΗ ΑΡΤΕΜΗΣΙΑ ΠΣΥΠΕΡΤ
65 ΚΕΡΑΜΑΡΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΠΣΥΠΕΡΤ
66 ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΠΣΥΠΕΡΤ
67 ΛΥΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΣΥΠΕΡΤ
68 ΜΠΡΑΤΑΚΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΣΥΠΕΡΤ
69 ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ ΛΟΥΚΑΣ ΠΣΥΠΕΡΤ
70 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗ ΠΣΥΠΕΡΤ
71 ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΣΥΠΕΡΤ
72 ΣΑΚΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΣΥΠΕΡΤ
73 ΣΑΚΕΛΛΑΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΣΥΠΕΡΤ
74 ΣΥΜΒΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΜΙΣ ΠΣΥΠΕΡΤ
75 ΤΡΟΧΑΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΣΥΠΕΡΤ
76 ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΣΥΠΕΡΤ
77 ΒΑΡΕΛΑΣ Γ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ
78 ΔΕΛΙΟΤΣΑΚΗΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ
79 ΚΑΚΑΒΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ
80 ΜΟΣΧΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ
81 ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΙΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΤΕΠ-ΝΕΤ
82 ΚΑΓΓΕΛΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΗΛΝΕ
83 ΚΕΪΜΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΗΛΝΕ
Υ.Γ. Σύνολο Συνέδρων 24ου Συνεδρίου της ΠΟΣΠΕΡΤ 147.

περισσότερα

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Ε.Τ.Ι.Τ.Α.

Αθήνα, 2 Φεβρουαρίου 2009
Αρ. Πρωτ: 656

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Είστε όλοι καλεσμένοι με τους Παπακωνσταντίνου, Ζουγανέλη, Μπουλά, Θηβαίο και Καλυβάτση στην Ακτή Πειραιώς (Πειραιώς και Λαμίας 4) την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 21.30, κουβαλώντας μόνο την καλή σας διάθεση.

Θα χαλαρώσουμε, θα περάσουμε όμορφα, όλοι μας μια μεγάλη παρέα.

Ελάτε, και … «θα γίνουμε… θέαμα».

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

για σύγκληση ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΥ

Αθήνα, 2 Φεβρουαρίου 2009
Αρ. πρωτ:  655

Προς:
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΥ


Συνάδελφοι,


Θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη άμεσης συνεδρίασης του Διασωματειακού, ώστε να αντιμετωπίσουμε συλλογικά τις ραγδαίες εξελίξεις σε χώρους των Μ Μ Ε (ALPHA και αλλού).

Με αγωνιστικούς και συναδελφικούς χαιρετισμούς,

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media