Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Μάρτιος 2009

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ Γ Σ Ε Ε ΤΗΣ 2ας ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Αθήνα, 31 Μαρτίου 2009                                                                  Αρ. Πρωτ:  705

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η  –  Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής συμμετέχει  στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η Γ Σ Ε Ε, από ώρα 06.00 της Πέμπτης 2 Απριλίου μέχρι την 06.00 της Παρασκευής 3 Απριλίου 2009, μαζί με όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.

Διεκδικούμε:
1. Την διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Καμιά απόλυση. Ασφαλές εργασιακό καθεστώς σε όλους τους Τηλεοπτικούς Σταθμούς.
2. Την υπογραφή Σ Σ Ε με πραγματικές αυξήσεις και ανθρώπινους όρους εργασίας.
3. Την ασφαλιστική μας ένταξη στο ΤΣΠΕΑΘ – ΕΔΟΕΑΠ ή την απόδοση στο Σωματείο μας του Αγγελιόσημου που μας αναλογεί.
4. Την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών Νόμων.
5. Ισότιμη μισθολογική και εργασιακή μεταχείριση των εργαζομένων Τεχνικών στις εταιρείες που ενοικιάζουν Τηλεοπτικά Συνεργεία στους Τηλεοπτικούς Σταθμούς, έλεγχο για την νομιμότητα των εταιρειών αυτών (άρθρο 10 του Νόμου 2328) και το άμεσο σταμάτημα της συνεργασίας με όσες από αυτές τις εταιρείες απασχολούν ανασφάλιστους Τεχνικούς ή τους υποχρεώνουν να αυτοασφαλίζονται, παράνομα, στο Ταμείο των Ελεύθερων Επαγγελματιών.
6. Την τροποποίηση της περίπτωσης β του άρθρου 14 του Νόμου 3592/2007 σε 600 άτομα προσωπικό (από 200) για τους Εθνικής Εμβέλειας και σε 40 άτομα (από 15) για τους Περιφερειακούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς, την κατάργηση της περίπτωσης δ του ιδίου άρθρου και την υποχρεωτική διατήρηση παραρτημάτων με μόνιμο προσωπικό στις μεγάλες πόλεις της Χώρας μας, για τους Εθνικής Εμβέλειας Τηλεοπτικούς Σταθμούς.

Κατά την διάρκεια της απεργίας θα καλυφθούν μόνο οι απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες από το προσωπικό ασφαλείας που για την συγκεκριμένη περίπτωση θα είναι ένα τηλεοπτικό συνεργείο ανά σταθμό.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας Τεχνικούς, μέλη μας και μη, να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία που κήρυξε η Γ Σ Ε Ε και στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία της ίδιας μέρας.

Καλούνται οι τηλεοπτικοί σταθμοί να διευκολύνουν τους συναδέλφους τεχνικούς που έχουν προγραμματισμένο ρεπό για την ημέρα της απεργίας και να το μεταφέρουν σε άλλη ημερομηνία εάν αυτό ζητηθεί.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΠΑΡΤΕ  ΜΕΡΟΣ  ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ – ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ - ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ

περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Χθες, 16 Μαρτίου 2009, πραγματοποιήθηκε στον συνεδριακό χώρο του ΚΥΒΕ Περιστερίου, η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσής μας με απαρτία των μελών μας όπου μεταξύ άλλων εγκρίθηκαν :

Οικονομικός και Διοικητικός απολογισμός.

Εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου για μελλοντικές  απεργιακές κινητοποιήσεις όταν και όπου κριθεί απαραίτητο, για εργασιακά και ασφαλιστικά αιτήματα.

Κατάθεση προτάσεων από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και από μέλη της Ένωσής μας, για καλύτερη οργάνωση και συντονισμό των αγώνων των Τεχνικών τηλεόρασης με τους αγώνες όλων των εργαζομένων στην ενημέρωση και στη χώρα μας γενικότερα

περισσότερα

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Αλλά ποιος είναι το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ;

κάθεται σε ένα σπίτι με τηλέφωνα;

Είναι οι σκέψεις του μυστικές ,

οι αποφάσεις του άγνωστες;

Ποιος είναι ;

Είμαστε  εμείς

Εσύ κι εγώ κι εσείς - εμείς όλοι

Μες στο κουστούμι σου βρίσκεται , συνάδελφε ,

και σκέφτεται μες στο κεφάλι σου.

Εκεί που κατοικώ εγώ, είναι το σπίτι του ,

Και κει που δέχεσαι επίθεση εσύ,

εκεί δίνει τη μάχη

Δείξε μας το δρόμο που πρέπει να πάρουμε

Και  μεις θα τον πάρουμε

Όπως κι εσύ, 

Όμως Μην προχωράς χωρίς εμάς

στο σωστό δρόμο

Χωρίς εμάς είναι Απ’ όλους ο πιο λάθος

Μην απομακρύνεσαι από μας !

Μπορεί λάθος να κάνουμε,

και δίκιο να χεις εσύ

λοιπόν Μην απομακρύνεσαι από μας .

ότι  ο πιο σύντομος δρόμος είναι καλύτερος απ το μακρύ ,

αυτό κανείς μας δεν τ’ αρνιέται

Όμως όταν κανείς τον ξέρει

Και δεν μπορεί να μας τον δείξει,

τη σοφία του τι να την κάνουμε;

Σοφός να σαι μαζί μας!

Μην απομακρύνεσαι από μας!

 

Μπερτολτ Μπρεχτ

περισσότερα

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΕΤΙΤΑ και ΕΤΙΤΒΕ για το STAR

ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)
3ης  Σεπτεμβρίου & Μάρνης  (Ε.Κ.Α.)    ΦΑΞ :  2108847368
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.)
Αριστοτέλους32 (ΕΚΘ)  Τ.Κ.54631 ΦΑΞ: 2310642680
              

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2009                                                                  Αριθμός Πρωτ.   697   /1215


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η - Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Μετά από την δέσμευση της διοίκησης του τηλεοπτικού σταθμού STAR ότι δεν υφίσταται θέμα απολύσεων, αναστέλλονται όλες οι προαναγγελθείσες ενέργειες των Ενώσεών μας.

Δηλώνουμε για μια ακόμα φορά ότι δεν θα αφήσουμε να χαθεί καμία θέση εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας.

Οι αντιδράσεις μας θα είναι άμεσες, δυναμικές, συντονισμένες με όλους τους εργαζόμενους στην ενημέρωση (Δημοσιογράφους, Τεχνικούς, Διοικητικούς).


ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε. Τ. Ι. Τ. Α. & Ε. Τ. Ι. Τ. Β. Ε.

 

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για το STAR CHANNEL

Αθήνα, 13 Μαρτίου 2009                                                                                         Αρ. Πρωτ:  696

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Ή ΑΠΟΛΥΕΣΤΕ «ΜΟΝΟΙ» ΣΑΣ Ή ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΛΥΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ

Αυτή την εκβιαστική κίνηση επέλεξε η Διοίκηση του STAR CHANNEL να καταργήσει το μοναδικό συνεργείο ραδιοζεύξεων του σταθμού σε ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα.

Τι έχει να απαντήσει γι αυτή την κίνηση του STAR η ΕΙΤΗΣΕΕ που εν μέσω διαπραγματεύσεων για την νέα ΣΣΕ διαταράσσεται το καλό κλίμα; Μήπως συμμετέχει και αυτή σε μια άσκηση επί χάρτου που παίζεται στις πλάτες των εργαζομένων και αφορά αρχικά την ενοποίηση των παραρτημάτων των τηλεοπτικών σταθμών στη Θεσσαλονίκη, ή την ανάθεση ολόκληρου του ειδησεογραφικού έργου σε εταιρείες που όπως είναι γνωστό ανθεί η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, με σκοπό την αύξηση των κερδών τους;

Κύριε Γκιουλέκα, θα κάνετε κάτι για όλα αυτά; Πρέπει να μπει επιτέλους φραγμός στην ασυδοσία και ατιμωρησία των τηλεοπτικών σταθμών που τόσα χρόνια πλουτίζουν εκμεταλλευόμενοι ένα δημόσιο αγαθό, τις συχνότητες.

Να ενεργοποιηθεί άμεσα η επιτροπή ανταγωνισμού, διότι με τις απολύσεις αυτές ο τηλεοπτικός σταθμός STAR καταργεί κάθε έννοια ανταγωνισμού και αμεσότητας στην ενημέρωση, αφού το συγκεκριμένο συνεργείο είναι το μοναδικό του σταθμού που καλύπτει με ζωντανές συνδέσεις όλη την Βόρεια Ελλάδα. 

Να μπει τέλος στην ανταλλαγή εικόνων μεταξύ των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών αλλά και της ΕΡΤ.

Απαιτούμε να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις των συναδέλφων μας, μελών της ΕΤΙΤΒΕ. Σε διαφορετική περίπτωση είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε στο πλευρό τους με οποιοδήποτε τρόπο και την Δευτέρα στη Γενική μας Συνέλευση θα παρθούν αποφάσεις για σκληρότερες και δυναμικότερες αντιδράσεις.

Καλούμε όλες τις Ενώσεις στα ΜΜΕ να πάρουν άμεσα θέση, να καταγγείλουν και να συντονιστούν για την κοινή αντιμετώπιση του προβλήματος, καθώς μέσα στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται όλοι οι εργαζόμενοι από κράτος και εργοδότες, ο αγωνιστικός συντονισμός όλων μας είναι μονόδρομος.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

για ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΥ

Αθήνα, 12  Μαρτίου 2009
Αρ. πρωτ:  688

Προς:
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΥ

Συνάδελφοι,

Ζητάμε την άμεση σύγκλιση του διασωματειακού, ώστε να αντιμετωπίσουμε συντονισμένα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ (π.χ. απολύσεις ALPHA, STAR Θεσσαλονίκης και σε άλλες επιχειρήσεις) και προτείνουμε κοινή συνέλευση όλων των εργαζομένων στον δοκιμαζόμενο χώρο των Μ Μ Ε.

Μέσα στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται όλοι οι εργαζόμενοι από κράτος και εργοδότες, ο αγωνιστικός συντονισμός όλων μας είναι μονόδρομος.

Με αγωνιστικούς και συναδελφικούς χαιρετισμούς,


για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΤΟ ΔΕΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΚΙΑΣ - ΜΑΝΩΛΗΣ ΔΗΜΕΛΛΑΣ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΛΑΒΕΡΑΣ

Το δέος της μεγάλης σκιάς

Ας κάνουμε ένα ταξίδι στον χωρο-χρόνο. Στις 29 Μαρτίου 2006 είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε και από την Ελλάδα μία έκλειψη ηλίου. Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες είδαμε μια ολική έκλειψη σε ελληνικό έδαφος. Η έκλειψη ήταν μερική για όλη την Ελλάδα εκτός από το Καστελόριζο όπου ήταν ολική! Οι δύο προηγούμενες ολικές εκλείψεις που ήταν ορατές ως τέτοιες στην Ελλάδα, έγιναν το 1870 και το 1936. Μετά την έκλειψη του Μαρτίου 2006 , η επόμενη ολική έκλειψη ορατή στη χώρα μας θα γίνει το 2088!

  • Τι είναι όμως η έκλειψη ηλίου που προκαλεί πρωτογενή συναισθήματα στους ανθρώπους ;
  • Ποιος μπορεί να εξηγήσει το φαινόμενο ;
  • Είναι απαραίτητη η όραση για να δει κανείς τον ήλιο να κρύβεται;

Έχει επιλεγεί (και κάνει  πρεμιέρα) στο φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Κατηγορία Ελληνικό Πανόραμα...... παίζει την κυριακή 15/3/09 15:30 αίθουσα ακμή και την Τρίτη  17/3/09  20:30 αίθουσα Γκαίτε.

Περισσότερα...

περισσότερα

ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Αθήνα,  9  Μαρτίου 2009
Αρ. Πρωτ:  683

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. σας καλεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 23 του Καταστατικού της, στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Έγκριση Διοικητικού και Οικονομικού απολογισμού
2. Εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου για κήρυξη απεργιών και στάσεων εργασίας στους Τηλεοπτικούς Σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας και όποιων άλλων κρίνει σκόπιμο για όλα τα θέματα που αφορούν εργασιακά και ασφαλιστικά αιτήματα
3. Οργάνωση και συντονισμός των αγώνων των Τεχνικών τηλεόρασης με τους αγώνες όλων των εργαζομένων στην ενημέρωση και στη χώρα μας γενικότερα την:

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009 και ώρα 20.30
στον Συνεδριακό χώρο του ΚΥΒΕ Περιστερίου
 [Εθνάρχου Μακαρίου 1 & Κηφισού
(Γέφυρα Κολοκυνθού)]

Μέσα στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται όλοι οι εργαζόμενοι από κράτος και εργοδότες,
ο αγωνιστικός συντονισμός όλων μας είναι μονόδρομος

ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΑΥΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
 Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ALPHA_VS_ΕΤΙΤΑ_&_ΠΟΣΠΕΡΤ.doc    733.00 KB

περισσότερα

ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009....

ΟΛΟΙ, ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 ΚΑΙ ΩΡΑ 08.00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ STUDIO PRO (ΜΕΝΕΓΑΚΗ) - ΕΞΟΔΟΣ ΡΑΦΗΝΑ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ

περισσότερα

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ALPHA 5/3 - 08.00-12.00

Αθήνα, 4 Μαρτίου 2009
Αρ. Πρωτ: 681

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. κηρύσσει  τετράωρη στάση εργασίας για την Πέμπτη  5  Μαρτίου 2009 και ώρα 08.00 – 12.00 στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA

αντιδρώντας στην συνεχιζόμενη εργοδοτική αυθαιρεσία του τηλεοπτικού σταθμού, που επιμένει στην προσπάθεια να μειώσει το προσωπικό με μαζικές απολύσεις χρησιμοποιώντας την ταμπέλα «εθελούσια έξοδος».  Ταυτόχρονα απαξιώνει τον ενημερωτικό χαρακτήρα του σταθμού «κονσερβοποιώντας» το νυχτερινό δελτίο ειδήσεων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Διοίκηση του ALPHA να ακυρώσει ΤΩΡΑ το πρόγραμμα της «εθελουσίας εξόδου», να δεσμευθεί ότι δεν θα χαθεί ούτε μία θέση εργασίας, να μην εξαπατά το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό με μαγνητοσκοπημένα δελτία ειδήσεων και να γνωστοποιήσει στους εργαζόμενους και στις Ενώσεις τα σχέδια που έχει.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους τεχνικούς στον ALPHA,  μέλη μας και μη, να μετάσχουν μαζικά και δυναμικά στη στάση εργασίας.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ALPHA

Αθήνα, 4 Μαρτίου 2009, ώρα 12.05
Αρ. Πρωτ:  680


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ 4ωρης ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ALPHA

Το Διοικητικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίασή του και μετά την κοινοποίηση της απόφασης 631/2009  της Δικαστού Ευσταθίας Μελά,  που αφορά την 4ωρη στάση εργασίας για την 13.00 η ώρα της Τετάρτης 4 Μαρτίου 2009 μέχρι και την 17.00 η ώρα της ίδιας μέρας, στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, αποφάσισε την ΑΝΑΣΤΟΛΗ της συγκεκριμένης απεργιακής κινητοποίησης.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media