Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Ιούλιος 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για ΑΝΤ1

Αθήνα, 31 Ιουλίου 2009                                                                                        Αρ. Πρωτ: 794

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της Διοίκησης του ΑΝΤ1 να μειώσει το προσωπικό του Τηλεοπτικού Σταθμού με απολύσεις τις οποίες, επειδή τις πλαισιώνουν με αποζημιώσεις πλέον των νομίμων, αποκαλούν «εθελούσια έξοδο εργαζομένων».

Δηλώνουμε για μια ακόμα φορά ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε να χαθεί ούτε μια θέση εργασίας.  Δεν θα επιτρέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις την μετατροπή της μισθωτής εργασίας σε εργολαβία, αυτός είναι ο στόχος της Διοίκησης του ΑΝΤ1.

Πως αλλιώς εξηγείται το γεγονός ότι ενώ ζητάει από τους τεχνικούς του να αποχωρήσουν με την …. θέλησή τους, την άλλη στιγμή απασχολεί ιδιωτικές εταιρείες για τις παραγωγές του σταθμού.
Στόχος μας είναι με κάθε τρόπο η εξυγίανση των εργασιακών σχέσεων στις εταιρείες, που νοικιάζουν τεχνικούς και τεχνικό εξοπλισμό στους Τηλεοπτικούς Σταθμούς.
Ήρθε η ώρα να μπει ΣΤΟΠ στην μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, στους μισθούς πείνας, στο «έλα να κάνεις μεροκάματο μόνο όταν σε χρειάζομαι» και σε όλα αυτά που καθιστούν τον ενοικιαζόμενο τεχνικό «φτηνό» και εισάγουν την άγρια εργασιακή εκμετάλλευση στους Τηλεοπτικούς Σταθμούς από την πίσω πόρτα.

Απαιτούμε από την Διοίκηση του ΑΝΤ1 να ακυρώσει τώρα το πρόγραμμα της «εθελούσιας εξόδου», και να δεσμευτεί  ότι δεν θα χαθεί ούτε μια θέση εργασίας.
Να μην υπάρξει καμία δυσμενής αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις.

Καλούμε όλους τους τεχνικούς του ΑΝΤ1, καθώς και τους συναδέλφους μας σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.
Εμπρός να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στα σχέδια κερδοσκοπίας που αναπτύσσονται σε βάρος των εργαζομένων.


για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

απόλυση συναδέλφων STAR Θεσσαλονίκης

Αθήνα, 24 Ιουλίου 2009                                                                                        Αρ. Πρωτ: 789


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το σκληρό της πρόσωπο έδειξε για μια ακόμα φορά η εργοδοσία.  Η διοίκηση του Star Channel ανακοίνωσε την απόλυση δύο συναδέλφων μας τεχνικών με τις ειδικότητες των ηλεκτρονικών ραδιοζεύξεων (link) από την Θεσσαλονίκη.

Εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά μας για το περιστατικό αυτό, καλούμε την εργοδοσία να προχωρήσει στην άμεση επαναπρόσληψή τους.  Δεν είναι δυνατόν, τηλεοπτικός σταθμός εθνικής εμβέλειας να αποκλείει την μισή Ελλάδα από την δυνατότητα ζωντανής σύνδεσης και ενημέρωσης. 

Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους μας τεχνικούς της Βόρειας Ελλάδας (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.).

Προειδοποιούμε ότι δεν θα ανεχτούμε παρόμοια περιστατικά και καλούμε σε αγωνιστική ετοιμότητα  όλα τα μέλη της Ένωσης  μας.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

Για τον Νίκο

Αυτό το Σαββατοκύριακο (11-12/07/2009) οι συγγενείς του, οι φίλοι, όλη η ''οικογένεια'' του, θα βρεθούμε και πάλι κοντά του.. Το απόγευμα του Σαββάτου στις 6 , στο Β΄ Κοιμητήριο, στον χώρο όπου ενταφιάστηκε, θα αναπεμφθεί δέηση και το επόμενο πρωί στις 9.30, αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, στον Άγιο Ελευθέριο Αχαρνών, όπου έγινε και η εξόδιος ακολουθία, θα τελεστεί μνημόσυνο...

 

 

 

περισσότερα

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΥΡΙΟ, 2/7 ΚΑΙ ΩΡΑ 12.00 ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων σε Ελεύθερο Τύπο, CITY, ΑΝΤ1, ΣΚΑΙ, Ξένιο, Εxpress, καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από την Βουλή, αύριο Τετάρτη 2 Ιουλίου 2009 και ώρα 12.00.

Συνάδελφοι οι τεχνικοί τηλεόρασης είναι στο πλευρό όλων των αγωνιζόμενων εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Στόχος μας είναι ο συγχρονισμός των αγώνων όλων των Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ, που θα υλοποιήσει την αλληλεγγύη που αισθανόμαστε όλοι οι εργαζόμενοι.

Η άμεση σύγκληση του Διασωματειακού κρίνεται απαραίτητη.

 

 

 

 

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1

Αθήνα, 1η Ιουλίου 2009
Αρ. Πρωτ: 777

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με πρωτοφανή μαζική συμμετοχή και δυναμικότητα πραγματοποιήθηκε χθες, 30 Ιουνίου 2009, η 4ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, αντιδρώντας στις απολύσεις που έγιναν αλλά και σχεδιάζει να κάνει ο τηλεοπτικός σταθμός.

Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.  Τεχνικοί της τηλεόρασης από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, με τους συναδέλφους τους του ΑΝΤ1 αλλά και εργαζόμενους από όλα τα Μ Μ Ε, ενωμένοι, απαίτησαν να σταματήσει η εργοδοτική αυθαιρεσία.  .

Ευχαριστούμε όσους μας συμπαραστάθηκαν, και βοήθησαν στην καθολική επιτυχία της απεργίας μας. Συγχαίρουμε τους συναδέλφους μας στον ΑΝΤ1 που κάτω από συνθήκες πίεσης συμμετείχαν καθολικά.
Η εργοδοσία του ΑΝΤ1 τρομοκρατημένη από την σκληρή και δυναμική αντίδρασή μας, σήμερα, 1η Ιουλίου 2009, προχώρησε σε αγωγή εναντίον μας που μεταξύ άλλων ζητάει :
…………      ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
Αιτούμεθα: Να γίνει δεκτή η παρούσα αγωγή μας
Να αναγνωρισθεί ο παράνομος χαρακτήρας της κηρυχθείσας (και πραγματοποιηθείσας) στάσης εργασίας από ώρα 18:00 μέχρι ώρα 22:00 της Τρίτης 30 Ιουνίου 2009.
Να απαγορευθούν στο μέλλον ανάλογες απεργιακές κινητοποιήσεις (με την μορφή απεργίας ή στάσης εργασίας), στηριζόμενες στους ίδιους λόγους και έχουσες το ίδιο (μη νόμιμο) αίτημα.
Να κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή η απόφαση του δικαστηρίου σας ως προς την ανωτέρω διάταξή του για την απαγόρευσή τους.
Να καταδικασθούν η πρώτη αντίδικος σε χρηματική ποινή 1476,35 Ευρώ και οι δεύτερος και τρίτος εξ’ αυτών με προσωπική κράτηση έξι μηνών ο καθένας κατά τα ανωτέρω αναφερόμενα σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με το διατακτικό της απόφασής σας.
Να μας επιτραπεί να κοινοποιήσουμε προς τους εναγόμενους το απόσπασμα της εκδοθησομένης απόφασης του δικαστηρίου σας και μετά την 7η νυκτερινή και σε ημέρες αργίας και εξαιρετέες και
Να καταδικαστούν οι εναγόμενοι στη δικαστική μας δαπάνη και την αμοιβή του πληρεξουσίου δικηγόρου μας. ………
με προφανή στόχο να εξοντώσει και να τιμωρήσει παραδειγματικά την Ένωσή μας αλλά και όσους αντιστέκονται στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες.

Η σημερινή δίκη της 1ης Ιουλίου 2009 ανεβλήθη μετά από δέσμευση της Διεύθυνσης του ΑΝΤ1 ότι δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωσή μας και καλούμε όλους τους τεχνικούς τηλεόρασης αλλά και όλους τους εργαζόμενους στα Μ Μ Ε να είναι σε ετοιμότητα.                Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media