Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Σεπτέμβριος 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΤΕΡ

Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2009
Αρ. Πρωτ:  816

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ε.Τ.Ι.Τ.Α. στηρίζει τα δίκαια αιτήματα της Ε.Τ.Ε.Ρ. και των συναδέλφων μας, εργαζομένων τεχνικών στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό του Πειραιά (ΚΑΝΑΛΙ 1).
Καλούμε την Διοίκηση του ραδιοσταθμού να αφήσει τα τερτίπια και να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα των συναδέλφων μας.

• Την καταβολή των δεδουλευμένων μηνός Αυγούστου 2009 στους εργαζόμενους Τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) του δημοτικού ραδιοσταθμού του Πειραιά Κανάλι 1,
• Την καταβολή στην ΕΤΕΡ των συνδρομών των μελών της (8 μηνών), που η Διοίκηση του ραδιοσταθμού έχει παρακρατήσει, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 14γ της από 13/4/2009 ΣΣΕ ΕΤΕΡ – ΕΙΙΡΑ,
• Τον πλήρη σεβασμό της ισχύουσας νομοθεσίας και την εφαρμογή των υπογεγραμμένων Σ.Σ.Ε μεταξύ Ε.Ι.Ι.Ρ.Α και Ε.Τ.Ε.Ρ.
• Την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Καλούμε όλους τους Συναδέλφους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να δώσουμε τη μάχη για να βάλουμε φραγμό στα απαιτητικά σχέδια των εργοδοτών.
Καλούμε τους εργαζόμενους να κάνουν το βήμα της οργάνωσής τους στα συνδικάτα, ξεπερνώντας την τρομοκρατία, το φόβο και τους δισταγμούς.
Για να πάρουν μαζική, μαχητική, αποφασιστική απάντηση οι εργοδοσίες και οι πολιτικοί της υπηρέτες.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

Από δημοσίευμα

ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Διεκδικούν διασφάλιση των θέσεων εργασίας

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν χτες στην ΕΡΤ

«Η ΕΡΤ δεν είναι παραμάγαζο των ιδιωτικών σταθμών», δήλωσαν χτες οι τεχνικοί των ιδιωτικών σταθμών, οι οποίοι με απόφαση του ΔΣ της ΕΤΙΤΑ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, διεκδικώντας τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

Από το περασμένο καλοκαίρι η διοίκηση της ΕΡΤ, η οποία στηρίζει τη λειτουργία της στο φόρο που πληρώνει κάθε μήνα η ελληνική οικογένεια μέσω του ανταποδοτικού τέλους, προσφέρει οπτικοακουστικό υλικό, μέσω οπτικής ίνας, στον ΑΝΤΕΝΝΑ αλλά και σε άλλους ιδιωτικούς σταθμούς. Υλικό, που έχει παραχθεί από τους εργαζόμενους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και το οποίο δίνεται στα κανάλια είτε με τη μέθοδο «pull» είτε με κασέτες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σταθμών, αφού λαμβάνουν καθημερινά υλικό από την ΕΡΤ, να προχωρούν στην περικοπή θέσεων εργασίας είτε με την επιβολή της λεγόμενης εθελούσιας εξόδου είτε με απολύσεις.

Αυτή τη στιγμή, όπως καταγγέλλει στον «Ρ» ο πρόεδρος της ΕΤΙΤΑ, Γ. Δεληκάρης, η ΕΡΤ δε δίνει μόνο εικόνα στους ιδιωτικούς σταθμούς από τις συγκεντρώσεις των πολιτικών αρχηγών αλλά και από άλλα θέματα, όπως από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική μέχρι και τη ...Γιουροβίζιον. «Φτάσαμε στο σημείο να πληρώνει ο ελληνικός λαός την ΕΡΤ και αυτή με τη σειρά της να ανταποδίδει ανεργία στους εργαζόμενους των ιδιωτικών καναλιών, αφού οι καναλάρχες παίρνουν τζάμπα υλικό από τη διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης», σημειώνει.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν τεχνικοί, αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν με κλείσιμο όλα τα γραφεία των ιδιωτικών καναλιών στη Θεσσαλονίκη και συνεπώς να μείνουν χωρίς δουλειά οι εργαζόμενοι αφού όλο το υλικό το δίνει η ΕΤ-3 στα κανάλια. Παράλληλα, η ΕΡΤ δίνει περίπου 30 θέματα επικαιρότητας (πολιτικά, αστυνομικά, κοινωνικά, οικονομικά, κτλ.) τη μέρα στον ΑΝΤΕΝΝΑ αφήνοντας έτσι χωρίς δουλειά περίπου 20 συνεργεία. Να σημειωθεί ότι και στον ΑΝΤΕΝΝΑ το καλοκαίρι εφαρμόστηκε «εθελούσια έξοδος».

«Φτάσαμε πλέον στο σημείο η ΕΡΤ να λειτουργεί σαν ένα άτυπο ...πρακτορείο», τόνισε στη συνέχεια ο Α. Μουτάφης, τεχνικός στο MEGA και μέλος του ΔΣ της ΕΤΙΤΑ. «Βλέπουμε τα ρεπορτάζ των εργαζομένων της ΕΡΤ σε όλα τα κανάλια. Χάνονται πολλές θέσεις εργασίας και η ΕΡΤ βάζει πλάτη στα ιδιωτικά κανάλια για να αυξήσουν οι κεφαλαιοκράτες τα κέρδη τους. Εμείς σαν εργαζόμενοι δε θα το αφήσουμε έτσι», σημείωσε.

Σε έναν άλλο ιδιωτικό σταθμό, στον ALPHA, που επίσης εφαρμόστηκε δύο φορές τον τελευταίο χρόνο «εθελούσια έξοδος», τα προβλήματα που έχουν προκληθεί είναι τεράστια. Οπως σημειώνει ο Φ. Μπένος, τεχνικός στον ALPΗΑ, «η μείωση των θέσεων εργασίας δημιούργησε πολλά προβλήματα με ταυτόχρονη εντατικοποίηση της δουλειάς. Αυτή τη στιγμή στο κοντρόλ οι εργαζόμενοι δουλεύουν αδιάκοπα και εξαντλητικά, βγάζοντας 8 ώρες συνεχόμενες πρόγραμμα στον "αέρα", χωρίς διάλειμμα». Σημείωσε, δε, ότι η ΕΡΤ συμβάλλει σε έναν «εργασιακό μεσαίωνα», ενώ οι εργαζόμενοι έφτασαν στο σημείο να διεκδικούν το αυτονόητο, το δικαίωμα στη δουλειά.

Αντιπροσωπεία των τεχνικών συναντήθηκε χτες με τον γενικό διευθυντή Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Γ. Υφαντή, ο οποίος δήλωσε αναρμόδιος για το θέμα και ότι θα το ...διαβιβάσει στον πρόεδρο της ΕΡΤ, Χρ. Παναγόπουλο.

περισσότερα

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ, ΤΕΤΑΡΤΗ, 23/9,

ΩΡΑ 10.00,

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,

ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 432

ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

γιατί

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΤΙΤΑ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν η Ε.Τ.Ι.Τ.Α και Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε
( 17.09.2009 | 10:39:43 )

Ανακοίνωση

Ημ. Δημοσίευσης : 16/09/2009 23:03

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με Δελτίο Τύπου το οποίο εξέδωσαν η  Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) και η  Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βορείου Ελλάδας (ΕΤΙΤΒΕ), εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν σήμερα η ΕΤΙΤΑ και η ΕΤΙΤΒΕ, μετά την επίσκεψη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στο Λαϊκό Νοσοκομείο, και με αφορμή ένα περιστατικό το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αδικεί το δίκαιο των αιτημάτων των Τεχνικών που εργάζονται στην ιδιωτική τηλεόραση.

Και αυτό, γιατί τα πραγματικά γεγονότα αλλά και όσα ισχύουν κατά την προεκλογική περίοδο και αφορούν την κάλυψη των δραστηριοτήτων των πολιτικών αρχηγών, καθώς και όσα πρέπει να τηρούνται για την κάλυψη γεγονότων εντός των χώρων νοσηλευτικών ιδρυμάτων, αποκαθιστούν από μόνα τους την αλήθεια.

Πρώτον, ο «συνεργάτης του Προέδρου» του ΠΑΣΟΚ, στον οποίο αναφέρονται, δεν εμπόδισε Τεχνικούς να εργαστούν, αλλά τους υπέδειξε, όπως είχε καθήκον και όπως παγίως τηρείται, ότι εντός του χώρου του νοσοκομείου θα πρέπει να μπει μόνον το συνεργείο της ΕΡΤ, για λόγους που δεν χρειάζεται ούτε καν να εξηγηθούν, καθώς συνδέονται ευθέως με τον σεβασμό προς όσους καταφεύγουν στους συγκεκριμένους χώρους. Η αυτονόητη αυτή αλήθεια, επισημάνθηκε και από συναδέλφους του, σε έναν συγκεκριμένο Τεχνικό (εικονολήπτη), ο οποίος είχε διαφορετική άποψη, την οποία εξέφρασε με εριστικό και απρεπή τρόπο.

Δεύτερον, ακόμη και με τα όσα έχουν συζητηθεί και γίνει δεκτά από όλους στην διακομματική επιτροπή εδώ και πολλά χρόνια, κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου η δημόσια τηλεόραση καλύπτει και παρέχει στους άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς το υλικό από τις δραστηριότητες των πολιτικών αρχηγών.

Τρίτον, είναι γνωστό στους παρεπιδημούντες την τηλεοπτική Ιερουσαλήμ ότι, η κάλυψη των δραστηριοτήτων των πολιτικών αρχηγών από την δημόσια τηλεόραση, δεν είναι αυτή που ευθύνεται για την πραγματικά δυσμενή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.

 

 

ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)

3ης  Σεπτεμβρίου & Μάρνης  (Ε.Κ.Α.)    ΦΑΞ :  2108847368

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.)

Αριστοτέλους32 (ΕΚΘ)  Τ.Κ.54631 ΦΑΞ: 2310642680

              

 

Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου  2009                                                                         Αριθμός Πρωτ. 1237/805

 

Δ  Ε  Λ  Τ  Ι  Ο    Τ  Υ  Π  Ο  Υ

Προς ΠΑΣΟΚ

Κύριοι-ες, επειδή εξακολουθούμαι να πιστεύουμε, ότι ένας από τους λόγους που οι εργαζόμενοι στα ιδιωτικά ΜΜΕ έχουν φτάσει σε αυτή την δυσμενή κατάσταση είναι και η παρακάτω καταγγελία μας ,θα θέλαμε και την θέση σας σε αυτό το ζήτημα, ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

 

Παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες μας για την οπτική ίνα που συνέδεσε απ’ ευθείας την ΕΡΤ με τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, η Διοίκηση της ΕΡΤ και αρμόδιες Κρατικές υπηρεσίες εξακολουθούν να κωφεύουν.

Η δημόσια τηλεόραση, ξεχνώντας ότι στηρίζει την λειτουργία της στις, καθόλου ευκαταφρόνητες συνδρομές που πληρώνει κάθε μήνα ο Ελληνικός λαός και συνεχίζοντας να εκμεταλλεύεται το έργο των συναδέλφων εργαζομένων στην ΕΡΤ,  εξακολουθεί να προσφέρει, απροκάλυπτα, οπτικοακουστικό υλικό, όχι μόνο στον ΑΝΤ1, αλλά και στους άλλους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, πότε με την μέθοδο του pull, και πότε με κασέτες.

Αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας είναι, οι Καναλάρχες να προβαίνουν σε αθρόες απολύσεις ή να ζητούν από τους εργαζόμενούς τους «εθελούσια αποχώρηση». Έτσι η ΕΡΤ, όχι μόνο δεν ανταποδίδει την συνδρομή μας με κοινωνικό έργο, αλλά αντίθετα συμβάλει κατά μέγιστο ποσοστό στην δραματική μείωση των θέσεων εργασίας του χώρου μας, και στον περαιτέρω πλουτισμό των εργοδοτών μας.

Δεν μιλάμε πλέον μόνο για δωρεάν παραχώρηση τηλεοπτικού υλικού από την Διοίκηση της ΕΡΤ που αφορά πολιτικούς αρχηγούς ,που και σε αυτό το θέμα διαφωνούμε κάθετα, αλλά παραχώρηση του μόχθου των Συναδέλφων μας εργαζομένων της ΕΡΤ, σε πολλά θέματα ,όπως από τις πρόσφατες φωτιές στην Αττική μέχρι την …..Γιουροβίζιον.

Υ.Γ. Όσο για τις καταγγελίες των μελών μας, τους έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε. Τ. Ι. Τ. Α & Ε. Τ. Ι. Τ. Β. Ε.

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΛΑΪΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)
3ης  Σεπτεμβρίου & Μάρνης  (Ε.Κ.Α.)    ΦΑΞ :  2108847368
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.)
Αριστοτέλους32 (ΕΚΘ)  Τ.Κ.54631 ΦΑΞ: 2310642680
              
Τετάρτη, 16   Σεπτεμβρίου  2009                                                                          Αριθμός Πρωτ. 1237/809

Δ  Ε  Λ  Τ  Ι  Ο    Τ  Υ  Π  Ο  Υ

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας προς το ΠΑΣΟΚ τον Γεώργιο Παπανδρέου και σε κάθε κατεύθυνση για την προσπάθεια να απαγορευτεί στα τηλεοπτικά συνεργεία  των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών να βιντεοσκοπήσουν την έξοδο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από το Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη.

Με μεγάλη έκπληξη αλλά και αγανάκτηση οι συνάδελφοί μας, εικονολήπτες και ηχολήπτες, που κάλυπταν το ρεπορτάζ της επίσκεψης, είδαν κάποιον κ. Ν. Ζιώγα ο οποίος συστήθηκε σαν «συνεργάτης του Προέδρου» να προσπαθεί να τους εμποδίσει να εργαστούν, φωνάζοντας ότι «μόνο η ΕΡΤ έχει δικαίωμα να κάνει την λήψη».

Είναι γνωστή, από επανειλημμένες καταγγελίες μας, η βοήθεια που προσφέρει η Δημόσια τηλεόρασή μας στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών να περιορίσουν τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας με απολύσεις και «εθελούσιες αποχωρήσεις», προσφέροντάς τους δωρεάν οπτικοακουστικό υλικό.

Η, καθημερινή σχεδόν, παραχώρηση της δουλειάς των εργαζομένων της ΕΡΤ στους ιδιώτες καναλάρχες, είτε με την μέθοδο του “pull” είτε με κασέτες, είτε ακόμα και με την οπτική ίνα που την συνέδεσε απευθείας με τον ΑΝΤ1, όχι μόνο βοηθάει στον περαιτέρω πλουτισμό τους, αλλά και συρρικνώνει δραματικά τις θέσεις εργασίας μας.

Άραγε το σημερινό αποκορύφωμα της απαγόρευσης στους συναδέλφους μας να κάνουν την δουλειά τους, μας δηλώνει και τις προθέσεις του ΠΑΣΟΚ για το πώς θα αντιμετωπίσει τον χώρο μας αν έρθει στην εξουσία;

Ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι και από πού παίρνουν το δικαίωμα να επιτρέπουν μόνο στην ΕΡΤ να κάνει ρεπορτάζ για τους αρχηγούς των κομμάτων;  Σε ποια άλλη χώρα της Ευρώπης η Κρατική τηλεόραση μοιράζει αφειδώς το οπτικοακουστικό υλικό της στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς;

Ζητάμε από το ΠΑΣΟΚ αλλά και από το άλλα κόμματα να μας ξεκαθαρίσουν την θέση τους για το πως αντιλαμβάνονται την ελεύθερη τηλεόραση και πως ο οποιοσδήποτε βρίσκεται στην κυβέρνηση θα χειρίζεται την δημόσια τηλεόραση σαν μέσο προπαγάνδας του. 

   
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε. Τ. Ι. Τ. Α & Ε. Τ. Ι. Τ. Β. Ε.

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (για οπτική ίνα)

ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)
3ης  Σεπτεμβρίου & Μάρνης  (Ε.Κ.Α.)    ΦΑΞ :  2108847368
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.)
Αριστοτέλους32 (ΕΚΘ)  Τ.Κ.54631 ΦΑΞ: 2310642680

              

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου  2009                                                                         Αριθμός Πρωτ. 1236/804

Δ  Ε  Λ  Τ  Ι  Ο    Τ  Υ  Π  Ο  Υ

Παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες μας για την οπτική ίνα που συνέδεσε απ’ ευθείας την ΕΡΤ με τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, η Διοίκηση της ΕΡΤ και αρμόδιες Κρατικές υπηρεσίες εξακολουθούν να κωφεύουν.

Η δημόσια τηλεόραση, ξεχνώντας ότι στηρίζει την λειτουργία της στις, καθόλου ευκαταφρόνητες συνδρομές που πληρώνει κάθε μήνα ο Ελληνικός λαός και συνεχίζοντας να εκμεταλλεύεται το έργο των συναδέλφων εργαζομένων στην ΕΡΤ,  εξακολουθεί να προσφέρει, απροκάλυπτα, οπτικοακουστικό υλικό, όχι μόνο στον ΑΝΤ1, αλλά και στους άλλους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, πότε με την μέθοδο του pull, και πότε με κασέτες.
Αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας είναι, οι Καναλάρχες να προβαίνουν σε αθρόες απολύσεις ή να ζητούν από τους εργαζόμενούς τους «εθελούσια αποχώρηση». Έτσι η ΕΡΤ, όχι μόνο δεν ανταποδίδει την συνδρομή μας με κοινωνικό έργο, αλλά αντίθετα συμβάλει κατά μέγιστο ποσοστό στην δραματική μείωση των θέσεων εργασίας του χώρου μας, και στον περαιτέρω πλουτισμό των εργοδοτών μας.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ, προς κάθε κατεύθυνση ότι, αν δεν υπάρξει ανταπόκριση έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, δεν πρόκειται να αφήσουμε να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση.

Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα οδηγήσουν στην διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας και θα βάλουν στοπ στην αυθαιρεσία αυτή της Διοίκησης της ΕΡΤ. 

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε. Τ. Ι. Τ. Α & Ε. Τ. Ι. Τ. Β. Ε.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ – ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ - ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 2-9-2009                                                                                                Αριθ. Πρωτ. 797 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια των Διοικήσεων  του ΑΝΤ1  και του ΑΛΦΑ να μειώσουν το προσωπικό των Τηλεοπτικών  Σταθμών με απολύσεις.

Δηλώνουμε για μια ακόμα φορά ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε να χαθεί ούτε μια θέση εργασίας.  Δεν θα επιτρέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις την μετατροπή της μισθωτής εργασίας σε εργολαβία, αυτός είναι ο στόχος του ΑΝΤ1 και του ΑΛΦΑ.


Στόχος μας είναι με κάθε τρόπο η εξυγίανση των εργασιακών σχέσεων στις εταιρείες, που νοικιάζουν τεχνικούς και τεχνικό εξοπλισμό στους Τηλεοπτικούς Σταθμούς.

Να μην υπάρξει καμία δυσμενής αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις.

Καλούμε όλους τους τεχνικούς σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, να μην αποδεχθούν καμία απόλυση, και να ενημερώσουν άμεσα το Σωματείο.

Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανώσουν μαζική αγωνιστική απάντηση. Με αποφασιστικότητα να δράσουν στους χώρους δουλειάς. Να οργανώσουν γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, να δημιουργήσουν ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ στους χώρους εργασίας, παντού. Αυτό θα δώσει δύναμη και ώθηση στον αγώνα. Καμιά αναμονή, καμιά αυταπάτη για τη στάση της κυβέρνησης και των εργοδοτών. Να οργανωθούν μαζικές αγωνιστικές αντιδράσεις των εργαζομένων συντονισμένα. Να δυναμώσει ο αγώνας.

Εμπρός να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στα σχέδια κερδοσκοπίας που αναπτύσσονται σε βάρος των εργαζομένων.

 

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

απόσπασμα..............

Aπόσπασμα από: ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
                           ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
                           ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
                           ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 1683

Αριθ. Οικ. 24266/1977

Κήρυξη υποχρεωτικής της από 12.6.2009  Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας  για τους όρους αμοιβής και εργασίας των Τεχνικών που εργάζονται στους Ιδιωτικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς με Εθνική Εμβέλεια.

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του π.δ. 63/2005 «Κωδικοποίηση της Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα».
2. Την υπ’ αριθμ. Υ1/2004 απόφαση του Πρωθυπουργού «Μεταβολή τίτλων Υπουργείων και καθορισμός της σειράς τάξης των Υπουργείων (ΦΕΚ 513/Β/10.3.2004.
3. Την υπ. αριθμ. 80072/31.12.2007 (ΦΕΚ 1/Β/2.1.2008) Κοινή Απόφαση του Πρωθυπουργού και της Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στην Υφυπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας».
4. Τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 11 του ν. 1876/1990 (ΦΕΚ 27/Α/1990).
5. Την από 17.6.2009 αίτηση της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής.
6. Το από 3.7.2009 Υπηρεσιακό Σημείωμα.
7. Τη γνώμη που εξέφρασε το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας κατά τη συνεδρίασή του της 6.7.2009.
8. Τα στοιχεία του φακέλου από τα οποία προκύπτει ότι συντρέχουν οι αριθμητικές προϋποθέσεις για τη κήρυξη υποχρεωτικής της πιο πάνω Σ.Σ.Ε. δηλαδή ότι οι δεσμευόμενοι εργοδότες απασχολούν το 51% των εργαζομένων του κλάδου αποφασίζουμε:

1. Κηρύσσουμε υποχρεωτική την από 12.6.2009 Σ.Σ.Ε. για τους όρους αμοιβής και εργασίας των τεχνικών που εργάζονται στους Ιδιωτικούς Σταθμούς με Εθνική Εμβέλεια για όλους τους εργοδότες και εργαζόμενους του κλάδου που αφορά αυτή.
2. Η ισχύς της απόφασης αυτής αρχίζει από 17.6.2009.
3. Από τις διατάξεις της απόφασης αυτής δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Αθήνα, 27 Ιουλίου 2009

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΣΟΦΙΑ ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΟΥ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΕΤΙΤΑ καλεί τα μέλη της και μη, στην κινητοποίηση των συνδικάτων στην ΔΕΘ το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη στην Θεσσαλονίκη, ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοτών που επιχειρούν να επιδεινώνουν συνεχώς τις συνθήκες εργασίας, οι εργοδότες φορτώνουν την κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν στις πλάτες των εργαζομένων:
κάνοντας απολύσεις, κλείσιμο ραδιοφωνικών/τηλεοπτικών σταθμών, προσχηματικές «εθελούσιες», μη εφαρμογή ΣΣΕ χρησιμοποιώντας εταιρείες που οι εργαζόμενοί τους δεν έχουν κανένα εργασιακό – ασφαλιστικό δικαίωμα.

(Η ΠΟΣΠΕΡΤ καλύπτει την μετακίνηση με αντίτιμο εισιτηρίου τραίνου για όσους μένουν στην Αττική και αντιστοίχων μέσων για τους υπολοίπους.  Πληροφορίες Β. Μπρατάκου,  τηλ: 210 6066827)

Εμπρός να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στα σχέδια κερδοσκοπίας που αναπτύσσονται σε βάρος των εργαζομένων

 

 

 

 


περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media