Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Φεβρουάριος 2010

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2010
Αρ. Πρωτ: 921

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010, πραγματοποιήθηκε στον συνεδριακό χώρο του ΚΥΒΕ Περιστερίου, η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσής μας με απαρτία των μελών μας και μαζική συμμετοχή όπου :

• Υπερψηφίστηκε ο Διοικητικός και ο Οικονομικός Απολογισμός.
• Εξουσιοδοτήθηκε ομόφωνα από την Γενική Συνέλευση το Διοικητικό Συμβούλιο  για κήρυξη απεργιών και στάσεων εργασίας στους Τηλεοπτικούς Σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας και όποιων άλλων κρίνει σκόπιμο για όλα τα θέματα που αφορούν εργασιακά και ασφαλιστικά αιτήματα.
• Κατατέθηκαν προτάσεις  από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και από μέλη της Ένωσής μας, ώστε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα και πιο συντονισμένα τα προβλήματα που προκύπτουν στον κλάδο μας καθώς και για καλύτερο συντονισμό των αγώνων των Τεχνικών τηλεόρασης με τους αγώνες όλων των εργαζομένων στην ενημέρωση και στη χώρα μας γενικότερα.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά του.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


περισσότερα

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 24ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

Για την 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η Γ.Σ.Ε.Ε., η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και το Π.Α.ΜΕ. για την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010 όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται για τις κατά τόπους συγκεντρώσεις:

  • Προσυγκέντρωση Γ.Σ.Ε.Ε. για τις Ενώσεις του Τύπου, μπροστά στο ΜΟΥΣΕΙΟ (Πατησίων και Μάρνη) και ώρα 11.00
  • Προσυγκέντρωση Π.Α.ΜΕ. ΤΥΠΟΥ στην Πλατεία Βάθης και ώρα 11.00

ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Αθήνα,  22 Φεβρουαρίου 2010
Αρ. Πρωτ:  920

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. σας καλεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 23 του Καταστατικού της, στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Έγκριση Διοικητικού και Οικονομικού απολογισμού
2. Εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου για κήρυξη απεργιών και στάσεων εργασίας στους Τηλεοπτικούς Σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας και όποιων άλλων κρίνει σκόπιμο για όλα τα θέματα που αφορούν εργασιακά και ασφαλιστικά αιτήματα, υπογραφή ΣΣΕ, διασφάλιση θέσεων εργασίας
3. Οργάνωση και συντονισμός των αγώνων των Τεχνικών τηλεόρασης με τους αγώνες όλων των εργαζομένων στην ενημέρωση και στη χώρα μας γενικότερα
4. Τροποποίηση άρθρων καταστατικού την:

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 19.30
στον Συνεδριακό χώρο του ΚΥΒΕ Περιστερίου
 [Εθνάρχου Μακαρίου 1 & Κηφισού
(Γέφυρα Κολοκυνθού)]

Μέσα στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται όλοι οι εργαζόμενοι από κράτος και εργοδότες,
ο αγωνιστικός συντονισμός όλων μας είναι μονόδρομος

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΙΣ 24/2

Αθήνα, 19 Φεβρουαρίου  2010                                                                            Αρ. Πρωτ: 917

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας αποφάσισε την συμμετοχή μας στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ΓΣΕΕ για τις 24 Φεβρουαρίου 2010, από ώρα 06.00 της Τετάρτης 24 Φεβρουαρίου 2010 μέχρι και ώρα 06.00 της Πέμπτης 25 Φεβρουαρίου 2010 για όλους τους εργαζόμενους.
Μαζί με τους συναδέλφους μας εργαζόμενους στα ΜΜΕ διεκδικούμε:

• Ανάκληση και πάγωμα απολύσεων.
• Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.
• Να υπογραφεί και να τηρείται πιστά η Σ Σ Ε.
• Διασφάλιση των κοινωνικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.
• Να μπει τέλος στην μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, να εφαρμοσθούν οι Σ Σ Ε και να διαμορφωθούν ίδιες μισθολογικές και ίδιες εργασιακές - ασφαλιστικές συνθήκες για όλους τους τεχνικούς  είτε αυτοί εργάζονται σε Κρατικούς είτε σε Ιδιωτικούς Ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, είτε σε Εταιρείες παραγωγής οπτικοακουστικού έργου.
• Συνταξιοδότηση στα 60 για τους άντρες στα 55 για τις γυναίκες ή στα 30 χρόνια εργασίας     (9.000 ημερομίσθια) ανεξαρτήτως ηλικίας με ταυτόχρονη αύξηση των κατωτάτων ορίων-υπεράσπιση, διεύρυνση των Βαρέων Ανθυγιεινών (ΒΑΕ), ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων της τελευταίας δεκαπενταετίας.

Η ολοένα και με μεγαλύτερη ένταση επίθεση που δέχονται τα εργασιακά κοινωνικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, επιβάλλουν την άμεση αντίδραση όλων των εργαζομένων και την συνεχή επαγρύπνηση και ετοιμότητα.

Κατά την διάρκεια της απεργίας θα καλυφθεί μόνο η απεργιακή κινητοποίηση με ένα τηλεοπτικό συνεργείο ανά Τηλεοπτικό Σταθμό.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, για την κάθε μετάδοση απαιτείται προηγούμενη άδεια του Διοικητικού Συμβουλίου και εφ΄ όσον δοθεί, αυτό θα αναφέρεται ρητά.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2010                                    Αρ. Πρωτ: 916

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Η Διοίκηση της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής, μετά την τελευταία άδικη απόλυση από τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER εργαζόμενης συναδέλφου εγκύου και με παιδί 14 μηνών μέλους του σωματείου μας, (σύνολο 21 μέσα σε 2 μήνες) και αφού εξάντλησε χωρίς αποτέλεσμα, κάθε περιθώριο διαλόγου με την Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού του σταθμού κ. Νάσια Γοργόλη και με τον Γ. Διευθυντή κ. Βασίλη Κοσμόπουλο για την ανάκλησή της και για την δέσμευσή τους ότι δεν θα προχωρήσουν και σε άλλες απολύσεις, αποφασίσαμε, με ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων μελών μας στον σταθμό, να ασκήσουμε το μοναδικό, συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα που διαθέτουμε, το δικαίωμα της απεργίας.

Κηρύξαμε στάση εργασίας για τις 16.02.2010  και για να ασκήσουμε την μεγαλύτερη δυνατή πίεση επιλέξαμε αυτή να γίνει από τις 18.30 έως 21.30, χρονικό διάστημα κατά το οποίο το πρόγραμμα του σταθμού περιλαμβάνει μια ενημερωτική εκπομπή και το κεντρικό δελτίο ειδήσεών του.

Οι τεράστιες πιέσεις, οι εκφοβισμοί και οι εκβιασμοί που ασκήθηκαν εκ μέρους της Διοίκησης του καναλιού προκειμένου να δημιουργήσουν απεργοσπάστες είχαν απήχηση σε συνολικά 5 από τους διακόσιους συναδέλφους μας που υπέκυψαν και με την συμμετοχή 5 προϊσταμένων τμημάτων, έβγαλαν στον αέρα το πρόγραμμα.
 
Βέβαια η ενημερωτική εκπομπή και δελτίο ειδήσεων που βγήκαν ήταν σε αρχέγονη μορφή, χωρίς ζωντανές συνδέσεις και με πολλά λάθη στα ρεπορτάζ, ενώ συνεχώς ακούγονταν στον αέρα τα συνθήματα των τεχνικών του σταθμού που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το στούντιο και απαιτούσαν την ανάκληση της απόλυσης και την δέσμευση ότι δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις.

Θα μπορούσαν βέβαια οι ιθύνοντες του σταθμού να φερθούν αξιοπρεπώς και να διασώσουν το κύρος του επιλέγοντας άλλες λύσεις που σε παρόμοιες περιπτώσεις, στο παρελθόν, επέλεγε ο ίδιος ο σταθμός αλλά και οι άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί. Δυστυχώς όμως με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά τους και με την επιμονή τους να βγάλουν στον αέρα το συγκεκριμένο πρόγραμμα αδιαφορώντας για την ποιότητα που μέχρι σήμερα είχε συνηθίσει τον ελληνικό λαό το ALTER, κατάφεραν, δυστυχώς, και το λέμε με μεγάλη μας λύπη, να τον διασύρουν.

Χαιρετίζουμε την μεγαλειώδη συμμετοχή και την δυναμική που επέδειξαν σύσσωμα (πλην των δέκα) οι συνάδελφοί μας τεχνικοί που εργάζονται στο ALTER και πιστεύουμε ότι την επόμενη φορά και οι δέκα αυτοί συνάδελφοι που υπέκυψαν στις πιέσεις και έγιναν απεργοσπάστες, θα καταλάβουν το λάθος τους και θα είναι μαζί μας.

Δεν θα σχολιάσουμε την γηπεδική συμπεριφορά (ύβρεις, απειλές κλπ) πού επέδειξε η κ. Νάσια Γοργόλη όταν της ζητήσαμε να ελέγξουμε αν αυτοί που δούλευαν στο σταθμό την ώρα της στάσης ήταν οι αναγραμμένοι στα αναρτημένα προγράμματα της ημέρας (παράβαση του νόμου περί απεργοσπαστικού μηχανισμού) και αν είχαν την ανάλογη με την ειδικότητα που εκείνη την μέρα ασκούσαν άδεια άσκησης επαγγέλματος (ποινικό αδίκημα).
Ούτε τις αστυνομικές δυνάμεις που κλήθηκαν να ενισχύσουν το έργο της.

Θεωρούμε ότι πετύχαμε μια μεγαλειώδη νίκη και νοιώθουμε δικαιωμένοι που το δικαστήριο, στο οποίο η Διοίκηση του ALTER μας οδήγησε, δεν έβγαλε την απεργία μας καταχρηστική, αναγνωρίζοντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μας να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις θέσεις εργασίας του χώρου μας μέχρι την τελική νίκη.

Τέλος, πιστεύουμε ότι ο κ. Χατζηνικολάου, τον οποίο εκτιμούμε αφάνταστα, έπεσε θύμα παραπληροφόρησης γι αυτό πήρε την θέση που πήρε. Δεν είναι δυνατόν κ. Χατζηνικολάου είκοσι συνάδελφοί μας να ήταν τεμπέληδες ούτε ότι η τελευταία απολυμένη, έγκυος και μητέρα ενός δέκα τεσσάρων μηνών παιδιού, φορούσε επί δέκα χρόνια μεξικάνικο καπέλο μέχρι το στόμα και ροχάλιζε.  Μάλλον ο καταδότης της το έκανε. Αν ο ισχυρισμός της Επιχείρησης ήταν σωστός, όλοι οι Συνάδελφοί της δεν θα ήταν εκεί.  Επίσης, ο ισχυρισμός σας ότι σας κλειδώσαμε απ’ έξω δεν ευσταθεί, γιατί όπως είναι γνωστό, η πόρτα του στούντιο ήταν κλειδωμένη από μέσα.  Παρ’ όλα αυτά εκτιμούμε την απόφασή σας να αποχωρήσετε αμέσως μόλις σας ζητήσαμε να μας συμπαρασταθείτε και ευελπιστούμε ότι στο μέλλον θα σας έχουμε στο πλευρό μας όπως συμβαίνει με άλλους συναδέλφους σας.

Εμείς οι εργαζόμενοι που δίνουμε καθημερινά την μάχη της επιβίωσης, δεν ζητιανεύουμε, απλά ζητάμε να μπορούμε να ζήσουμε τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας με αξιοπρέπεια.  Δεν απαιτούμε τίποτα περισσότερο από την δουλειά μας.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ALTER

Αθήνα, 16 Φεβρουαρίου 2010                                                                     Αρ. Πρωτ: 914

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Διοικητικό  Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. κήρυξε τρίωρη  στάση εργασίας σήμερα 16 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 18.30 – 21.30 στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER,  αντιδρώντας στην συνεχιζόμενη εργοδοτική αυθαιρεσία του τηλεοπτικού σταθμού και στις απολύσεις εμμένοντας στην προσπάθεια μείωσης του εργατικού δυναμικού του. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Διοίκηση του ALTER την ανάκληση των απολύσεων και να δεσμευθεί ότι δεν θα χαθεί ούτε μία θέση εργασίας γνωστοποιώντας στους εργαζόμενους και στις Ενώσεις τα σχέδια που έχει.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους τεχνικούς στο ALTER,  μέλη μας και μη, να μετάσχουν μαζικά και δυναμικά στη στάση εργασίας.

Καλούμε σε επαγρύπνηση όλους τους τεχνικούς, που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς για να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες μέρες που διανύουμε αλλά και τις ακόμα πιο δύσκολες που αναμένονται.

Η Διοίκηση της Ένωσης εκτιμά ότι η εργοδοτική επίθεση που τελευταία υφίσταται ο κλάδος μας με καθημερινές σχεδόν απολύσεις, με «εθελούσιες» αποχωρήσεις, και με ανοχή στην μαύρη εργασία και τα μεροκάματα πείνας των εταιρειών που ενοικιάζουν τεχνικό προσωπικό και εξοπλισμό προκειμένου να έχουν μικρότερο κόστος, το επόμενο διάστημα θα ενταθεί.

Συνάδελφοι, η άμεση ανταπόκριση, η μαζική και η δυναμική παρουσία σας στα αγωνιστικά καλέσματα της Ένωσης είναι το μόνο που μπορεί να περιφρουρήσει τις εργασιακές μας σχέσεις και να επιφέρει και νέες κατακτήσεις.

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Αθήνα 4-2-2010                                                                                                                 Aρ. πρωτ:  901
                                                                                            
                                                                                              
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Καταγγέλλουμε τις Διοικήσεις των Τηλεοπτικών Σταθμών  ΑΝΤ1 και ALTER  για τις αιφνίδιες, αναιτιολόγητες, αντισυνδικαλιστικές και αντεργατικές απολύσεις υπαλλήλων του τεχνικών.

Οι απολύσεις ανακοινώθηκαν σε μια περίοδο που  οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί  με την Ένωσή  μας βρίσκονται στην  φάση των διαπραγματεύσεων για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του χώρου. Η αδικαιολόγητη  απόλυση των Συναδέλφων μας τεχνικών, καταστρατηγεί το κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης  κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων

 Σε μια περίοδο όπου όλοι μιλάνε για την κρίση, οι εργοδότες εντείνουν την επιθετικότητά τους. Στο όνομα της κρίσης, αυθαιρετούν, πιέζουν, καταπατούν δικαιώματα και εργατικές νομοθεσίες, συμπιέζουν με όλους τους τρόπους το εργατικό κόστος. Γι’ αυτό, η μάχη της φετινής Συλλογικής Σύμβασης έχει ιδιαίτερη σημασία και αυτό πετυχαίνεται με συλλογικές διαδικασίες, συμμετοχή όλων μας και αποφασιστικότητα.

Η θέση μας είναι σαφής: δεν είμαστε διατεθειμένοι να χαρίσουμε τίποτα, ούτε να θυσιάσουμε τίποτα στο όνομα της δικής τους κρίσης. Δεν μοιραστήκαμε τον πλούτο τους και δεν πληρώνουμε την κρίση τους. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνουν οι εργαζόμενοι τα θύματα της κρίσης που δημιούργησαν και των αντεργατικών τους σχεδίων.

 Γι’ αυτό σήμερα είναι πιο επιτακτική η ανάγκη να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας. Ακόμα πιο ξεκάθαρα λέμε, ότι καμία απόλυση, καμία αυθαιρεσία, καμία μείωση ή περιορισμός των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας δεν θα γίνει ανεκτή στο όνομα των «δυσκολιών» και της κρίσης.

Ζητάμε από  τις διοικήσεις των σταθμών την άμεση ακύρωση των αυθαίρετων, παράνομων αυτών απολύσεων των τεχνικών.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους τεχνικούς να αντισταθούν με κάθε τρόπο στις συνθήκες ανασφάλειας ανέχειας και τρομοκρατίας που η εργοδοσία προσπαθεί να δημιουργήσει και τις δημοσιογραφικές οργανώσεις να πάρουν δυναμική θέση στο ζήτημα αυτό. Θεωρούμε ότι κάθε ολιγωρία είναι ανεπίτρεπτη και επικίνδυνη για όλους μας.

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media