Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Απρίλιος 2010

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

1η ΜΑΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

παγκόσμια μέρα μνήμης και αγώνων των εργαζομένων

Αγώνες γενιών που κατακτήθηκαν με αίμα, στις μέρες μας τινάζονται στον αέρα.

Εργασιακά δικαιώματα συνταγματικά κατοχυρωμένα, μπροστά στην σημερινή λαίλαπα μέτρων της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. και με μια Κυβέρνηση απλό θεατή, που δέχεται παθητικά τον δρόμο μας στην γκιλοτίνα βρισκόμαστε πια σε μονόδρομο.

Η φετινή εργατική Πρωτομαγιά πρέπει να γίνει αφετηρία για πραγματική ταξική δράση.  Όλοι μαζί και ο καθένας μας χωριστά πρέπει να δώσουμε δυναμικό παρόν στις κατά τόπους διαδηλώσεις, για να αποτρέψουμε τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα της Κυβέρνησης και των «ξένων» εταίρων μας. Το χρωστάμε στα παιδιά μας.

Συνάδελφοι, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ  στις κινητοποιήσεις  που κήρυξαν η Γ.Σ.Ε.Ε. η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. το Ε.Κ.Α. και η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. και το Π.A.M.E. για την Εργατική Πρωτομαγιά.     

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ

Είναι ο μόνος τρόπος να τιμήσουμε τους χιλιάδες νεκρούς που έδωσαν την ζωή τους για τα δικαιώματά μας

ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

10.30 ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
11.ΟΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
10.00 ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΜΟΝΟΙΑ
11.00 ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 27  Απριλίου 2010

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Στη  συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζομένων Ενώσεων στα ΜΜΕ συζητήθηκαν οι γενικότερες εξελίξεις στα ασφαλιστικά και εργασιακά ζητήματα και η πορεία των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή νέων ΣΣΕ,  με εκτίμηση τόσο για την ραγδαία επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων και την μεθοδευμένη απεμπόληση στοιχειωδών συνθηκών στο δικαίωμα ποιοτικής ζωής, όσο και για την αδιάλλακτη και προκλητική συμπεριφορά της εργοδοσίας.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ:

• αποφάσισε ομόφωνα την συμπαράστασή της στις ενώσεις ΕΣΠΗΤ, ΕΤΕΡ, ΕΤΙΤΑ, Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων και ΕΠΠΕΑ που αντιμετωπίζουν αδιάλλακτες και προκλητικές συμπεριφορές της εργοδοσίας στην διαδικασία υπογραφής των ΣΣΕ και την αντίδρασή της στην πολύπλευρη επίθεση που εκδηλώνεται με την κατάργηση θεμελιωδών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τις απολύσεις συνδικαλιστικών εκπροσώπων και την αποδόμηση των ΣΣΕ.
• προτείνει και προχωρεί σε κλιμακούμενες απεργιακές εκδηλώσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα σε συνεργασία με όλες τις Ομοσπονδίες και Ενώσεις εργαζομένων σε απάντηση στην απόπειρα καθιέρωσης εργασιακού μεσαίωνα
• δηλώνει ότι με αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα στηρίζει τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται  σε εξέλιξη ή πρόκειται ν’ αρχίσουν για την ικανοποίηση συλλογικών και κλαδικών αιτημάτων.

Ακόμα η Συντονιστική Επιτροπή ζητά την άμεση ανάκληση της εκδικητικής απόλυσης για συνδικαλιστική δράση και συμμετοχή στην απεργία 21&22 Απριλίου 2010 του συναδέλφου Σακκά Λεωνίδα από την εταιρεία Αφοι ΒΛΑΧΟΥ και δηλώνει για άλλη μια φορά ότι η ενέργεια της εργοδοσίας που κτυπά το δικαίωμα της απεργίας βρίσκει απέναντί της όλο το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

* Με την παράκληση να αναρτηθεί, δημοσιευθεί και μεταδοθεί.

 

περισσότερα

OTAN TA ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΔΙΩΧΝΟΝΤΑΙ

Από κάποιο σημείο του πλανήτη.. μπροστά στο τανκς είναι πολύ μεγαλύτερο απ’  ό,τι θα φαίνεται (όπως φαίνεται) …

η σκηνή – για όσους την έζησαν (με κομμένη την ανάσα τότε, εκείνο το μεσημέρι γύρω στις τέσσερις) (ήταν ζωντανή η σύνδεση αν θυμάμαι) –πιστεύω ότι αποτελεί μια μοναδική στιγμή για την τηλεόραση παγκοσμίως – προσωπικά είναι απ’ τους λίγους λόγους που ευγνωμονώ αυτή τη σατανικά αποβλακωτική εφεύρεση που πολλοί ανά διαστήματα την χρησιμοποιούν:

Το παιδί (πολύ αργότερα έμαθα – μάθαμε – κάποιες πληροφορίες περί αυτού – ήτανε λέει ένα εργατόπαιδο που μόλις γύριζε από τη δουλειά του

Το παιδί λοιπόν «έπαιξε» κανονικά (και για π ο λ λ ή ώρα) με το τανκς: το βλέπουμε να «πηδάει»  προς τα αριστερά μόλις το τανκς πάει να στρίψει – και εκεί συνήθως κόβεται η σκηνή – : στη συνέχεια όμως έγιναν πολλά: «ζωντάνεψε» και ο «οδηγός» του οχήματος στην πραγματικότητα, καθώς τον «βλέπαμε» (που δεν τον βλέπαμε) να κάνει επανειλημμένες προσπάθειες να αποφύγει το αγόρι, στρίβοντας μια δεξιά – μια αριστερά, κι εκείνο με όλο και μεγαλύτερο κέφι και έμπνευση συνεχώς πηδούσε μπροστά του και του έκλεινε τον δρόμο (έγινε σαφές ότι ο στρατιώτης μέσα στο τεθωρακισμένο ήταν τελικά απρόθυμος να σκοτώσει): και η συνέχεια το επιβεβαίωσε: μετά τα πολλά «παιχνίδια» μεταξύ τους (και ενώ η από πίσω σειρά των άλλων τάκνς περιμένει αμήχανη) τελικά βλέπουμε τον ασπροντυμένο με την σακουλίτσα στο ένα χέρι να σ κ α ρ φ α λ ώ ν ε ι πάνω στο τανκς, το παραθυράκι άνοιξε λίγο και πιάσανε κουβέντα με τον στρατιώτη.  Μετά ο ασπροντυμένος ξανακατέβηκε μπροστά, και το «παιχνιδάκι» συνεχίστηκε ακόμα λίγο.   Από ένα σημείο και πέρα (ο οπερατέρ ήταν τόσο έκθαμβος μ’ αυτό που «έπαιρνε» ώστε δεν γύρισε ούτε μια στιγμή τον φακό προς τον γύρω χώρο ή το πεζοδρόμιο) (αλήθεια ποιος ήτανε αυτός ο οπερατέρ;  ακούγαμε απ’ το πεζοδρόμιο φωνές άλλων παιδιών (νομίζω και αγορίστικες και κοριτσίστικες) που του φωνάζανε διάφορα (υποθέτω να «σταματήσει πια»” και ότι «αρκετά» και ότι κινδύνευε «σοβαρά» πια) και κάποια στιγμή, ε κ ε ί, η εικόνα κόπηκε.
πιστεύω ότι τα άλλα παιδιά όρμησαν και τον τράβηξαν.
[η τεχνολογία για μένα τότε είχε πραγματικά μια παγκόσμια και μοναδική στιγμή που συμμετείχε σε (ό,τι ονομάζουμε) επανάσταση - και μιλάω πολύ σοβαρά σε διαβεβαιώ ]
Το παιδί εκτελέστηκε λοιπόν λίγο αργότερα.  Εκεί μπροστά; στον ίδιο δρόμο;  το συλλάβανε πρώτα;  το βασανίσανε πρώτα;  δεν θα μάθουμε τέτοιες λεπτομέρειες ίσως για πολύ καιρό ακόμα.

Να’ σαι καλά που μας τα θύμισες
(εγώ, τοίς σού ρήμασιν πειθόμενη έκανα αυτή την προσθήκη…)

Όταν τα τηλεοπτικά συνεργεία και οι φωτογράφοι διώχνονται.
Κανένα ίχνος διαμαρτυρίας δεν διακρίνεται.

Εμείς οι τεχνικοί που εργαζόμαστε στην ιδιωτική τηλεόραση ,
θα κάνουμε αυτό που κάναμε πάντα,
θα αγωνιστούμε και θα εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις
κάτω από αντίξοες συνθήκες,
προκειμένου να καταγράφεται πάντα όλη η αλήθεια

περισσότερα

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ...

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ

...   ΚΥΡΙΑΚΟ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗ   ...

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 14/4 - ΩΡΑ 14.00

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media