Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Ιούνιος 2010

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 29.6

Αθήνα, 24 Ιουνίου  2010                                                                                     Αρ. Πρωτ: 1001

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας αποφάσισε την συμμετοχή μας στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξαν η Γ.Σ.Σ.Ε. και  η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την Τρίτη 29 Ιουνίου 2010 από ώρα 05.00π.μ. της Τρίτης μέχρι και ώρα 05.00π.μ. της Τετάρτης 30 Ιουνίου. Μαζί με όλους τους Έλληνες  αντιστεκόμαστε στην βαρβαρότητα με την οποία η Kυβέρνηση επιτίθεται σε όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, τα οποία έχουμε κατακτήσει με αγώνες και αίμα. Τα μέτρα της Κυβέρνησης σκοπό έχουν μόνο την διάλυση των εργασιακών σχέσεων που ισχύουν και την επιβολή ενός εργασιακού μεσαίωνα όπου οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα. 

Η Kυβέρνηση παίζει το ρόλο των εργοδοτών και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να μην δυσαρεστήσει το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε. στέλνοντας στην ανέχεια και την ανεργία χιλιάδες Έλληνες.

• Ζητάμε την άμεση ανάκληση όλων των νέων αντεργατικών μέτρων.
• ΟΧΙ στην αύξηση των απολύσεων.
• ΟΧΙ στην κατάργηση της αποζημίωσης.
• ΟΧΙ στην απαξίωση του Ο.ΜΕ.Δ. και κατ’ επέκταση στην κατάργησή του.
• Άμεση ανάκληση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. 
• Άμεση υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να συνταχτούμε με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της χώρας  και να δώσουμε στις μαριονέτες της Kυβέρνησης ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν θα δεχθούμε με κανένα τρόπο τα μέτρα αυτά.  

  Καλούμε επίσης τους εργαζόμενους τεχνικούς να είναι σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα. Τίποτα δεν κατακτήθηκε από τον καναπέ μας. 

  Κατά την διάρκεια της απεργίας θα καλυφθεί μόνο η απεργιακή κινητοποίηση με ένα τηλεοπτικό συνεργείο ανά Τηλεοπτικό Σταθμό.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, για την κάθε μετάδοση απαιτείται προηγούμενη άδεια του Διοικητικού Συμβουλίου και εφ όσον δοθεί, αυτό θα αναφέρεται ρητά.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ

ΩΡΑ 10.00 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για το STAR CHANNEL

Αθήνα, 26 Ιουνίου  2010                                                                                   Αρ. Πρωτ: 1004

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το κοινωνικό του πρόσωπο έδειξε για ακόμα μια φορά το ΣΤΑΡ.

Μετά την βάφτιση ρεπόρτερ σε ρόλο κάμεραμαν και ηχολήπτη (βλέπε Γρηγόρης Μπάκας, Νότια Αφρική)  με την ανοχή της Διεύθυνσης Ειδήσεων,  σειρά έχει το παράρτημα του ΣΤΑΡ Θεσσαλονίκης όπου τους ανακοινώθηκαν 3 απολύσεις και έπεται συνέχεια με πιθανή κατάληξη το κλείσιμο του εκεί παραρτήματος, που κάλυπτε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Ο Τηλεοπτικός σταθμός ΣΤΑΡ είναι σταθμός πανελλαδικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα που σημαίνει ότι πρέπει να ενημερώνει όλη την Ελλάδα για ό,τι γίνεται σε ΟΛΗ την Ελλάδα.  Με την κίνησή του αυτή το ΣΤΑΡ δηλώνει πως ορίζει την Ελλάδα  από τη Λάρισα και κάτω.
Υπενθυμίζουμε σε όλους πως οι συχνότητες και οι άδειες λειτουργίας παραμένουν δημόσια περιουσία και παραχωρούνται στις εταιρίες υπό όρους και με δυνατότητα ανάκλησης.

Κάνουμε έκκληση στον Υπουργό να παρέμβει για να συνεχίσουν τα κανάλια να είναι πανελλαδικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα εμπράκτως και όχι όσο και όπως τα συμφέρει. 

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του το ΣΤΑΡ αναφέρεται στο νέο φόρο του 20% στον διαφημιστικό τζίρο, που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των εσόδων του, ως αφορμή για τις κινήσεις που πρέπει να κάνει:
«Θα χρειασθεί πιθανόν προσωπικό να μετακινηθεί σε άλλες εργασίες, να μηδενιστούν πρόσθετες αμοιβές και τα εξωτερικά συνεργεία να αποτελούνται από ένα άτομο και να χρησιμοποιούν ελαφρές αυτόματες κάμερες.»
Είναι ξεκάθαρο πλέον τι σημαίνει μετακίνηση σε άλλες εργασίες και μηδενισμός αμοιβών.
Κάνουμε κι εμείς ξεκάθαρο πως δεν θα δεχτούμε καμία καταστρατήγηση άρθρων της ΣΣΕ μας, καμία απόλυση συναδέλφων μας και θα αντιδράσουμε τόσο δυναμικά όσο είναι ζήτημα επιβίωσης για μας η εργασία μας.

Συνάδελφοι,

η Θεσσαλονίκη είναι απλώς η αρχή και πιλότος για το τι θα ακολουθήσει στην Αθήνα και όχι μόνο στο ΣΤΑΡ αλλά σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Μόνο ενωμένοι και έτοιμοι για αγωνιστικές κινητοποιήσεις μπορούμε να σώσουμε ό,τι μας απέμεινε, τη δουλειά μας με την οποία ζούμε την οικογένειά μας και την αξιοπρέπειά μας. 

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ STAR CHANNEL

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στο STAR CHANNEL,

Την Τρίτη 29 Ιουνίου 2010 και ώρα 16.00, σας καλούμε σε Γενική Συνέλευση εργαζομένων του ΣΤΑΡ, στο Εργατικό Κέντρο της Αθήνας.

ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

περισσότερα

ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Αθήνα, 15 Ιουνίου 2010
Αρ. Πρωτ: 993


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Καταγγέλλουμε την απόλυση του συνδικαλιστή Χρήστου Γιαννόπουλου από τον Οργανισμό Δημοσιογραφικού Χάρτου όπου δούλευε εδώ και 15 χρόνια.

Η εταιρία με το πρόσχημα της κρίσης έχει προχωρήσει σε δεκάδες απολύσεις τον τελευταίο χρόνο. Αποθρασυμένη η εργοδοσία, προχώρησε πριν από λίγες μέρες στην απόλυση του Χρήστου Γιαννόπουλου, μόλις δεκαπέντε μέρες μετά την λήξη των εργασιών του 27ου συνεδρίου του ΕΚΑ στο οποίο συμμετείχε και ο συνάδελφος σαν αντιπρόσωπος του χώρου του. Στο συνέδριο, ο συνάδελφος Γιαννόπουλος εκτός από σύνεδρος, ήταν επίσης υποψήφιος για το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, με τον συνδυασμό της Αγωνιστικής Ταξικής Ενότητας.

Θεωρούμε την απόλυση του συναδέλφου Χρήστου Γιαννόπουλου συνδικαλιστική δίωξη και απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψή του.

Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε στην εργοδοσία να φορτώσει την κρίση στις πλάτες των εργαζόμενων. Θα υπερασπίσουμε το δικαίωμα στη δουλειά και την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.


για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 23/2010 - E.T.I.T.A./E.ΠΕ.Κ-Τ.Ε.Π.

Αθήνα, 10 Ιουνίου 2010                                  

Αρ. Πρωτ: 990

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

Eκδόθηκε η Διαιτητική Απόφαση που ρυθμίζει τους όρους αμοιβής και εργασίας για το 2010 των Τεχνικών που εργάζονται στους Ιδιωτικούς Τοπικούς και Περιφερειακούς Τηλεοπτικούς σταθμούς της Αττικής.

Με αίτησή μας στο Υπουργείο εργασίας η Δ.Α. καθίσταται υποχρεωτική.  Ολόκληρη η ΣΣΕ (Δ.Α.) υπάρχει στην ιστοσελίδα μας http://www.etita.gr/portal/index.php?ergasiaka

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας των Τοπικών και Περιφερειακών σταθμών της Αττικής  να ζητήσουν την άμεση εφαρμογή της και σε περίπτωση που συναντήσουν άρνηση να το καταγγείλουν αμέσως στο Δ.Σ. της Ένωσης.
Εμείς θα ζητήσουμε από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες να πραγματοποιήσουν ελέγχους για την πιστή εφαρμογή της.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ενημέρωση για το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ...

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Ένωσή μας σε μια συλλογική προσπάθεια και στα πλαίσια των Δημοσίων Σχέσεων με διάφορες επιχειρήσεις και εκπαιδευτικούς οργανισμούς , κατάφερε για τα ενεργά μέλη μας διάφορες προσφορές. 

Παρακαλούμε, να επισκέπτεστε την ενότητά μας του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ για την άμεση ενημέρωσή σας.

Η συγκεκριμένη ενότητα ετοιμάζεται να πάρει άλλη μορφή οπότε και ζητούμε την κατανόησή σας μέχρι την ολοκλήρωσή της.  Παρ’ όλα αυτά όμως, η ενότητα θα ενημερώνεται άμεσα.  Όραμά μας, η συγκεκριμένη ενότητα να αποτελέσει το έναυσμα ώστε τα μέλη μας να γίνουν μια παρεούλα και σε αυτούς τους περίεργους καιρούς που ζούμε, όλοι μαζί να συνεργαστούμε για ένα καλύτερο αποτέλεσμα σε όλα τα επίπεδα.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

Δ.Τ. ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

Αθήνα, 1η Ιουνίου  2010                                                                                     

Αρ. Πρωτ: 978

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας αποφάσισε την συμμετοχή μας στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξαν οι Ομοσπονδίες των Μ Μ Ε για την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010 από ώρα 05.00π.μ. της Πέμπτης μέχρι και ώρα 05.00π.μ. της Παρασκευής 4 Ιουνίου για όλους τους εργαζόμενους στα Μ Μ Ε.  Αντιστεκόμαστε στις επιλογές κυβέρνησης, Δ Ν Τ και Ε Ε που στόχο έχουν τα εργασιακά κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας και οδηγούν σε εξαθλίωση τους εργαζόμενους διευρύνοντας την ύφεση και την κρίση.

Μαζί με όλους τους συναδέλφους μας που εργάζονται στα Μ Μ Ε απαιτούμε:

• Άμεση  υπογραφή Σ.Σ.Ε. κόντρα στις μεθοδεύσεις, που αποσκοπούν στην κατάργησή τους.
• Στήριξη και όχι αποδόμηση του θεσμού της Μεσολάβησης και Διαιτησίας–Ο ΜΕ Δ.
• Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
• ΟΧΙ στις απολύσεις που μόνο στρατιές ανέργων δημιουργούν.
• Διασφάλιση των κοινωνικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.
• ΟΧΙ στην μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.

H Ένωσή μας μαζί με την συντονιστική Επιτροπή του Διασωματειακού, διακηρύσσει την απόφασή της να προχωρήσει συντεταγμένα με τους εργαζόμενους όλης της χώρας συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις των Τριτοβάθμιων Εργατικών Οργανώσεων.

Κατά την διάρκεια της απεργίας θα καλυφθεί μόνο η απεργιακή κινητοποίηση με ένα τηλεοπτικό συνεργείο ανά Τηλεοπτικό Σταθμό.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, για την κάθε μετάδοση απαιτείται προηγούμενη άδεια του Διοικητικού Συμβουλίου και εφ΄ όσον δοθεί, αυτό θα αναφέρεται ρητά.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΩΡΑ 11.00π.μ. ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 20 και ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ (Ε Σ Η Ε Α)

για το Διοικητικό Συμβούλιο

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media