Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Σεπτέμβριος 2010

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ, σε συνέχεια των πρόσφατων αποφάσεών της για την προστασία των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας που πλήττονται βάναυσα και χωρίς κανένα ηθικό φραγμό με αφορμή την γενικευμένη επίθεση της εργοδοσίας σε όλα τα ΜΜΕ στην έντυπη και ηλεκτρονική μορφή τους με απολύσεις, αλλαγές σχέσεων και μορφής εργασίας, με υποαπασχόληση και την κατάργηση των ΣΣΕ, τις απόπειρες παράνομων απολύσεων συνδικαλιστών και εργαζομένων, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας με επαναδιατυπώνει την αμετάκλητη θέση της να αγωνιστεί με κάθε μέσο για να αποκρουστούν ριζικά παρόμοιες ενέργειες και μεθοδεύσεις ενός σχεδίου επιστροφής σε εργασιακό και ασφαλιστικό Μεσαίωνα που, με βεβαιότητα, οδηγεί στην κοινωνική αναταραχή και στην εξαθλίωση της ζωής μας.

Η Συντονιστική Επιτροπή ανακοινώνει ομόφωνα ότι δεν δέχεται με πρόσχημα μια «κρίση» που οι εργαζόμενοι δεν προκάλεσαν την απεμπόληση δικαιωμάτων, την καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας με αποδέκτες εργαζόμενους και συνδικαλιστικούς εκπροσώπους, την μετεξέλιξη της ελεύθερης ειδησεογραφίας σε υπηρεσία προς την διαπλοκή και την χαλκίδευση της δημοκρατίας,. Οι επιχειρήσεις των ΜΜΕ λειτουργούν πλέον με τον ελάχιστο αριθμό απασχολουμένων. Δεν δεχόμαστε προσχήματα.. Σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω απόπειρες η απάντηση των εργαζομένων στα ΜΜΕ είναι μονόδρομος. Απαιτείται σύσσωμη, καθολική και δυναμική αντίδραση για την απόκρουσή τους και ταυτόχρονα άμεση έναρξη διαλόγου για την υπογραφή νέων ΣΣΕ τις οποίες το υπουργείο Εργασίας ως εργοδοτικός συνεργός αποπειράται να καταργήσει.

.Σχετικά με τον ΔΟΛ καταγγέλλεται η επιχειρούμενη απαράδεκτη μέθοδος σαλαμοποίησης των εργαζομένων από τη διοίκηση του οργανισμού, όπως αυτή εκφράσθηκε πριν λίγες ημέρες στη συνάντησή τους με την ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ. Αποφασίστηκε η δυναμική υπεράσπιση των ΣΣΕ και των θέσεων εργασίας, με ακαριαία αντίδραση όλων των σωματείων στην πρώτη απόλυση και προσπάθεια περικοπής μισθών. Ζητείται άμεση συνάντηση αντιπροσωπείας της Συντονιστικής Επιτροπής με τον Διοίκηση του Οργανισμού, εκφράζεται η συμπαράσταση και δηλώνεται η αλληλεγγύη μας στον αγώνα των συναδέλφων εργαζομένων στα Ελληνικά Γράμματα, προγραμματίζεται στις επόμενες ημέρες Γενική Συνέλευση όλων των εργαζομένων στον ΔΟΛ .

Για το Κανάλι 1 ζητάμε αμέσως την ανάκληση των παράνομων απολύσεων συναδέλφων τεχνικών που απολύθηκαν ενώ βρίσκονται συνεχώς μέχρι και σήμερα από τις 9 Σεπτεμβρίου σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Σε αντίθετη περίπτωση οιι απεργιακές κινητοποιήσεις όλων των εργαζομένων είναι μονόδρομος.

Τέλος η Συντονιστική δημοσιοποιεί την πάγια θέση της να συμπαρασταθεί στις διεκδικήσεις κάθε σωματείου χωριστά και να διευρύνει όποτε ζητηθεί την απεργιακή της δράση. Καλεί τους συναδέλφους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 (8.9.2010)

ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)
3ης  Σεπτεμβρίου & Μάρνης  (Ε.Κ.Α.)    ΦΑΞ :  2108847368
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.)
Αριστοτέλους32 (ΕΚΘ)  Τ.Κ.54631 ΦΑΞ: 2310642680
              

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου  2010                                                         Αριθ. Πρωτ. 1045 /1347

Δ  Ε  Λ  Τ  Ι  Ο     Τ  Υ  Π  Ο  Υ

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή που άγγιζε το εκατό τοις εκατό (100%), πραγματοποιήθηκε η σημερινή τετράωρη στάση εργασίας (06.30-10.30 το πρωί) στον εθνικής εμβέλειας, ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Αποτέλεσμα της επιτυχημένης στάσης ήταν, ο σταθμός αντί να προβάλει ζωντανά την πρωινή εκπομπή του με την κ Ρ. Θρασκιά  “ellate”, να προβάλλει μια συρραφή επαναλήψεων της εκπομπής. 

Συγχαρητήρια σε όλους τους τεχνικούς του ΑΝΤ1 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τον ωραίο αγώνα που έδωσαν και για την έμπρακτη απόδειξη της αποφασιστικότητάς τους να πούνε
‘Όχι στην συρρίκνωση του σταθμού, Όχι στην υποβάθμισή του.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΗ, ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ, Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ 
(ΝΙΚΟ….)

 ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Α. και της  Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.

 

περισσότερα

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΥΡΙΟ 8.9.2010 ΣΤΟΝ ΑΝΤ1

Αθήνα, 7 Σεπτεμβρίου 2010         Αρ. Πρωτ:  1043

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤΕΝΝΑ, στην προσπάθειά του να μειώσει το εργατικό δυναμικό του προχωράει σε συμβάσεις με εταιρείες παραγωγής και εξωτερικούς συνεργάτες ώστε να αναλάβουν αυτοί το πρόγραμμα του σταθμού.  Σκοπός του ΑΝΤ1 είναι η μείωση του μόνιμου προσωπικού του στο ελάχιστο και η αντικατάστασή του με ενοικιαζόμενο προσωπικό το οποίο θα είναι ανασφάλιστο, με δελτίο παροχής υπηρεσιών κατά παράβαση του νόμου και με συνθήκες εργασίας που θυμίζουν μεσαίωνα.

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ και ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
πως δεν θα μείνουμε απαθείς στην προσπάθεια αυτή του σταθμού και προκηρύσσουμε 4ωρη στάση εργασίας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 για αύριο, Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010 από ώρα 06.30π.μ. έως και ώρα 10.30π.μ. της ίδιας μέρας (Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010).

ΖΗΤΑΜΕ
την αξιοποίηση του μόνιμου προσωπικού του σταθμού στις προγραμματισμένες παραγωγές για τον χειμώνα που έρχεται και να σταματήσει τα σχέδια που έχει για απολύσεις και άλλων εργαζομένων.


Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΑΣ


για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΣΤΟΛΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ 6.9 ΣΤΟΝ ΑΝΤ1

Αθήνα, 4 Σεπτεμβρίου 2010
Αρ. Πρωτ:  1041

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας αποφάσισε την αναστολή της προγραμματισμένης  24ωρης απεργίας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 για την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010 μετά από απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών όπου κρίθηκε παράνομη.


για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΓΩΓΗ ΑΝΤ1

Μετά την εξαγγελία μας για 24ωρη απεργία στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 για την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010 στην προσπάθειά μας να είμαστε νομότυποι  και ενώ έχουμε προσκαλέσει τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 σε δημόσιο διάλογο αύριο Παρασκευή και ώρα 10.00 στον Ο ΜΕ Δ, σήμερα ο ΑΝΤ1 μας απαντάει με εξώδικο προχωρώντας σε δικαστικά μέσα προσπαθώντας να βγάλουν την απεργία μας άκυρη και καταχρηστική.

Η διαδικασία για το παράνομο και καταχρηστικό της απεργίας είναι αύριο Παρασκευή και ώρα 14.00 στο Πρωτοδικείο Αθηνών κτίριο 5 αίθουσα 1.

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1

Αθήνα, 31 Αυγούστου 2010         Αρ. Πρωτ:  1036

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες μιας κοινωνικής προσφοράς του ΑΝΤ1 αυτή την φορά προς τους εργαζόμενους του σταθμού. Ο ΑΝΤ1 εντελώς ξαφνικά ανακοίνωσε μειώσεις προσωπικού στον τεχνικό τομέα. Ο χορός των απολύσεων ξεκίνησε από την  Θεσσαλονίκη με την «απομάκρυνση» δύο τεχνικών από τους ελάχιστους που έχει ο ΑΝΤ1 στην πόλη και μετά ήρθε η σειρά των τεχνικών της Αθήνας να «απομακρυνθούν», μιας και οι μισθοί τους ήταν τεράστιο βάρος για τον προϋπολογισμό του καναλιού. 

Η αυτοκρατορία του ομίλου ΑΝΤ1 έχει εξαπλωθεί σε όλα τα Βαλκάνια αγοράζοντας και πουλώντας κανάλια σε χώρες των Βαλκανίων αποκομίζοντας τεράστια κέρδη, τα οποία ποτέ δεν μοιράστηκαν στους εργαζόμενους του ΑΝΤ1. Τώρα η Διοίκηση του σταθμού προσπαθεί  να απαξιώσει το κανάλι ώστε να μην χάσει κάποια από τα τεράστια κέρδη του,  ο ΑΝΤ1 και όχι μόνο το τελευταίο διάστημα καρπώνεται  και παρουσιάζει ως δικό του υλικό και ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης γλυτώνοντας έτσι χρήματα από τον προϋπολογισμό του,  εκμεταλλευόμενος έτσι  τους εργαζόμενους της ΕΡΤ σε βάρος των δικών του  εργαζομένων που με αυτόν τον τρόπο «περισσεύουν».  

Επίσης είναι απαράδεκτο εταιρείες που θέλουν να λέγονται κοινής ωφέλειας να απολύουν εργαζόμενους  και ταυτόχρονα να νοικιάζουν εργαζόμενους με μεροκάματα πείνας, ανασφάλιστους και με συνθήκες γαλέρας, όπου 5 ή 6 τεχνικοί κάνουν την δουλειά 20, υποβαθμίζοντας το τηλεοπτικό προϊόν. Έχουμε γίνει μάρτυρες στο όνομα της οικονομίας  και της μείωσης των εξόδων να περικόπτονται δραματικά τα ειδησεογραφικά θέματα που καλύπτονται και να γίνεται  φιλτράρισμα ειδήσεων ώστε να δοθεί στο κοινό μόνο ό,τι (πουλάει) και όχι ό,τι πραγματικά  συμβαίνει στην χώρα μας.

Την ώρα που στον ΑΝΤ 1 κάνουν  απολύσεις, η Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. δίνει στην κυβέρνηση έτοιμα ραβασάκια (νομοσχέδια) προς ψήφιση  σε επερχόμενο νόμο για τα ΜΜΕ ζητώντας ούτε λίγο ούτε  πολύ την διάλυση κάθε εργασιακού  δικαιώματος  και την  κατάργηση όλων των νόμων που τους εμποδίζουν να συνεργάζονται και να εξαλείψουν τον ανταγωνισμό  με μόνο σκοπό το οικονομικό όφελος. Τέτοιες εταιρείες δεν νομίζουμε ότι πρέπει να έχουν χαρακτήρα κοινής  ωφέλειας αλλά εταιρείας με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος.   

Ζητούμε από την Διοίκηση του ΑΝΤ 1 να ανακαλέσει  τις απολύσεις των συναδέλφων μας τεχνικών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αν αυτό δεν γίνει στην διάρκεια της σημερινής μέρας, τότε θα προχωρήσουμε σε συνεχόμενες 24ωρες απεργίες μέχρι την επαναπρόσληψή τους, αρχίζοντας με 24ωρη απεργία στον τηλεοπτικό Σταθμό ΑΝΤ1 την Δευτέρα 6-09-2010 από 05:00 της Δευτέρας έως τις 05:00 το πρωί της Τρίτης.

Ζητάμε την έμπρακτη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων στον ΑΝΤ1 (σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη), όλων των εργαζομένων στους τηλεοπτικούς Σταθμούς καθώς και των συνδικαλιστικών Ενώσεων του χώρου.

Τετάρτη 01/09/2010 και ώρα 19:00  συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συνέλευση εργαζομένων έξω από τον ΑΝΤ1 (Λ. Κηφισίας 10-12, Μαρούσι).

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media