Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Οκτώβριος 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Τ.Ι.Τ.Α. - Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ Σ.Σ.Ε. 2010

ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)
3ης  Σεπτεμβρίου & Μάρνης  (Ε.Κ.Α.)    ΤΗΛ: 2108847039 - ΦΑΞ :  2108847368
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.)
Αριστοτέλους 32 (ΕΚΘ)  Τ.Κ.54631 ΦΑΞ: 2310642680
              

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου  2010                                                              Αριθμός Πρωτ. 1074/ 1352

Δ  Ε  Λ  Τ  Ι  Ο     Τ  Υ  Π  Ο  Υ

Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις εκδόθηκαν οι Διαιτητικές αποφάσεις που ρυθμίζουν τους όρους αμοιβής και εργασίας των μελών μας που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας και αποτελούν τις ΣΣΕ για το 2010.

Οι Διαιτητές κ.κ. Μαντούβαλος Ιωάννης και Σέμπος Λάμπρος τήρησαν πιστά τις επιταγές της Κυβέρνησης, του ΔΝΤ και της εργοδοσίας για μηδενικές αυξήσεις μη τολμώντας να υιοθετήσουν ούτε καν την πρόταση της μεσολάβησης που έδινε αυξήσεις ενάμιση τοις εκατό (1,5%).
Η ισχύς τους αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου 2010.  Οι σημαντικότερες διαφοροποιήσεις είναι η προσθήκη μιας επιπλέον μέρας κανονικής ετήσιας άδειας και η κατοχύρωση των δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας σαν τακτικές αποδοχές.

Οι νέες ΣΣΕ έχουν ήδη κατατεθεί στο Υπουργείο Εργασίας και ζητήθηκε να γίνουν υποχρεωτικές, ώστε να ισχύουν και για τα μη μέλη μας.

Συνάδελφοι, οι κατακτήσεις γίνονται μόνο με αγώνες, ας ετοιμαστούμε για την σύναψη της ΣΣΕ για το 2011 που σε δύο μήνες θα αρχίσουμε να συζητάμε. Εμπρός όλοι μαζί να αναχαιτίσουμε αυτή την επίθεση στα εργασιακά, που εξαπέλυσαν ΔΝΤ, Κυβέρνηση και εργοδότες.

H ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Α & Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε

περισσότερα

... ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2010                                                                                   Αρ. Πρωτ: 1071

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για ακόμα μια φορά εμείς οι εργαζόμενοι γίναμε μάρτυρες και ταυτόχρονα θύματα της κρατικής καταστολής και της αστυνομικής βίας. Βία που ασκήθηκε κατά συμβασιούχων εργαζόμενων του Υπουργείου Πολιτισμού που απολύονται τις επόμενες μέρες και που παραμένουν απλήρωτοι για 2 χρόνια. Βία κατά εργαζόμενων που διεκδικούσαν τη δουλειά τους και το αυτονόητο δικαίωμα να πληρώνονται τους μισθούς τους. Φαίνεται όμως ότι δεν αρκούσε η καταστολή κατά των εργαζόμενων του Υπουργείου Πολιτισμού, έπρεπε αυτή να στραφεί και κατά των εργαζόμενων των ΜΜΕ (τεχνικών, δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ) που κάλυπταν τα γεγονότα αλλά και αργότερα κατά των ανέργων μεταλλεργατών της ζώνης του Περάματος έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους-ένστολους των σωμάτων ασφαλείας για να τους υπενθυμίσουμε ότι απέναντί τους δεν βρίσκονται οι απλήρωτοι συμβασιούχοι, ούτε οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, αλλά η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που τη νοιώθουν στο πετσί τους και οι ίδιοι.

Ταυτόχρονα, καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση που δεν διστάζει να καταφύγει στην κρατική καταστολή προκειμένου να υπηρετήσει την αντιλαϊκή της πολιτική, την πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ-Κεφαλαίου. Είναι φανερό, ή ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής πάει χέρι-χέρι με την ένταση της καταστολής. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους, οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να σκύψουν το κεφάλι, δεν πρόκειται να δεχτούν τον εργασιακό μεσαίωνα, δεν πρόκειται ποτέ να νομιμοποιήσουν, στη συνείδησή τους την αντιλαϊκή πολιτική τους. Με τον αγώνα τους θα την ανατρέψουν.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

για STAR CHANNEL

Αθήνα, 6 Οκτωβρίου 2010                                                                                Αρ. Πρωτ: 1066

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Διεύθυνση Τεχνικής Λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού STAR CHANNEL επιμένει να καταστρατηγεί ΣΣΕ καθώς και την ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία.

Απαιτούμε από τις αρμόδιες αρχές, που ήδη έχουμε απευθυνθεί, τώρα, να επιβάλλουν στον τηλεοπτικό σταθμό την τήρηση της νομιμότητας και την εφαρμογή της υπάρχουσας Σ Σ Ε .

Κύριοι της Διοίκησης του STAR CHANNEL, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δεν είναι είλωτες.
 

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media