Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Δεκέμβριος 2010

ΑΛΤΕΡ

Μετά από δέσμευση της διοίκησης του ΑΛΤΕΡ ότι μέχρι αύριο το πρωί 24-12 θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι , αναστέλλεται η προγραμματισμένη στάση εργασίας για σήμερα ώρα 18.00-23.00. Αν αυτό δεν συμβεί, οι κινητοποιήσεις θα είναι σκληρότερες. 

 

 

 

 

 

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ Τ/Σ ALTER

Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2010                                                                                Αρ. Πρωτ: 1115

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ μπροστά στην παράνομη, αντεργατική και όλως αντισυμβατική συμπεριφορά της εργοδοσίας του τηλεοπτικού σταθμού « ALTER », που οφείλει τις δεδουλευμένες αποδοχές των συναδέλφων του μηνός Νοεμβρίου και μέρους του μηνός Οκτωβρίου, αποφάσισαν να κηρύξουν κυλιόμενες στάσεις εργασίας των δημοσιογράφων, του διοικητικού προσωπικού και των τεχνικών, που εργάζονται στον σταθμό από ώρα 17.00-21.00 της Τετάρτης 22 Δεκεμβρίου 2010, από 08.00-12.00 της Πέμπτης 23 Δεκεμβρίου 2010 και από 18.00-23.00 της ίδιας μέρας.

 Ζητώντας

• Την άμεση καταβολή των οφειλομένων αποδοχών στους συναδέλφους δημοσιογράφους, διοικητικούς και τεχνικούς και
• Να εφαρμοστούν στο σύνολο των εργαζομένων οι ΣΣΕ.
 Το Δ.Σ. της Ε Τ Ι Τ Α καλεί όλους τους συναδέλφους που εργάζονται στο σταθμό να μετάσχουν μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις.


για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ALTER

Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2010                                                                                Αρ. Πρωτ: 1114

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού ALTER αφήνει χριστουγεννιάτικα απλήρωτους τους εργαζόμενους.  Οδεύοντας προς τις γιορτινές μέρες, η Διοίκηση του σταθμού μην έχοντας καταβάλλει την μισθοδοσία Νοεμβρίου παρά μόνο το δώρο Χριστουγέννων, υπόσχεται στους εργαζόμενους ότι θα πληρωθούν μέχρι τέλος του χρόνου, χωρίς να ξέρει κανείς εργαζόμενος αν θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση ή θα παραμείνει ίδια και θα διαιωνίζεται το πρόβλημα.

Καλούμε τους συναδέλφους μας τεχνικούς να ακολουθήσουν τις μορφές κινητοποιήσεων  που θα εξαγγείλει η Ένωση.

Καλούμε τη Διοίκηση του σταθμού να καταλάβει την αγωνία των εργαζομένων και των οικογενειών τους.  Λέμε προς κάθε κατεύθυνση ότι τα παιχνίδια ανταγωνιστών του ALTER δεν μας ενδιαφέρουν.   Στόχος μας είναι η επιβίωση του σταθμού.

Ζητάμε άμεσα εξηγήσεις πως ένας τηλεοπτικός σταθμός με τζίρο 40-50 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο (….) κατάφερε να λάβει δάνεια υπερδιπλάσια του τζίρου του.

Ζητάμε εξηγήσεις για τις συναλλαγές του ALTER με την εταιρεία MODERN TIMES.
 
Ζητάμε εξηγήσεις πως το ALTER με τον ανωτέρω τζίρο κατάφερε να λάβει επιταγές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από διαφημιστικές εταιρείες.

Ζητάμε να μάθουμε τα έσοδα του ALTER από το χρηματιστήριο.

Ζητάμε να μάθουμε τα έσοδα των εταιρειών των ιδιοκτητών του ALTER όπως τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, εφημερίδες, θέατρα και δισκογραφικές εταιρείες.

Ζητάμε να μάθουμε ποια είναι τα κέρδη κάποιων διαφημιστικών εταιρειών από το ALTER τα τελευταία χρόνια.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε τους εργαζόμενους να πληρώσουν αυτοί τα παιχνίδια της διοίκησης του ALTER με κάποιους διαφημιστές και με κάποιες τράπεζες.

Η βιομηχανία της τηλεοπτικής ενημέρωσης και ψυχαγωγίας δεν στηρίζεται μόνο στους σταρ, στα μεγάλα ονόματα, αλλά και σε μια στρατιά εργαζομένων που παράγουν τον πλούτο και χωρίς αυτούς οι ιδιοκτήτες του σταθμού δεν θα είχαν αυτά τα τεράστια κέρδη ούτε αυτή την τεράστια περιουσία, στους εργαζόμενους πίσω από τις κάμερες.  Όμως τα προβλήματα αυτών των ανθρώπων ποτέ δεν βγαίνουν στο γυαλί.  Τα προβλήματα των αόρατων,  των αφανών εργαζομένων στους κλάδους των ΜΜΕ. (π.χ. οι απλήρωτοι συνάδελφοί μας στο ALTER), εξακολουθούν να παραμένουν στο χώρο του αοράτου, όμως είμαστε αποφασισμένοι  ότι αυτό δεν θα κρατήσει για πάντα.     

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/12 - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΩΡΑ 11.00 (ΜΟΥΣΕΙΟ-ΠΑΤΗΣΙΩΝ)

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 7 Δεκεμβρίου 2010

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

          Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στα ΜΜΕ στα πλαίσια της κλιμακούμενης αντίδρασης για να αντιμετωπιστούν οι συνεχιζόμενες μεθοδεύσεις σε βάρος εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων με απολύσεις, αύξηση της ανεργίας, εκ περιτροπής εργασία, αντικατάσταση των ΣΣΕ με ατομικές συμβάσεις εργασίες  και σε συνέχεια των κινητοποιήσεων καλεί τις Ενώσεις του κλάδου να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανεργατική απεργία της 15ης Δεκεμβρίου και την κήρυξη 48ωρης απεργίας σε όλα τα ΜΜΕ  για την Παρασκευή 17/12 και Σάββατο 18/12/2010.
          Ζητάμε: 
• Την άμεση υπογραφή και τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
• Την διασφάλιση των θέσεων εργασίας, το σταμάτημα των μαζικών απολύσεων και
• Την λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία των ανέργων.
     Σήμερα, στο όνομα μιας οικονομικής κρίσης και με την απειλή της χρεοκοπίας, που προκάλεσαν η κακοδιαχείριση, η σπατάλη, η κερδοσκοπία με την ανοχή και την συνενοχή του πολιτικού συστήματος οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δέχονται μια πρωτοφανή επίθεση. Σκοπός η αφαίρεση ακόμα και των στοιχειωδών ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων για τη επαναφορά εργατικού Μεσαίωνα.
      Η  δημιουργία κλίματος φόβου και τρομοκρατίας σε βάρος των συναδέλφων μας με απειλές η και κλείσιμο εφημερίδων, περιοδικών, ραδιοτηλεοπτικών μέσων, η σφαγή της ελεύθερης και αντικειμενικής ενημέρωσης στο βωμό της διαπλοκής, της εμπορευματοποίησης και μιας ψευδεπίγραφης δημοκρατίας όργανο των μονοπωλίων, θα αντιμετωπιστεί αποφασιστικά και μαζικά από όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.
       Η Συντονιστική Επιτροπή τέλος διακηρύσσει την απόφασή της να προχωρήσει συντεταγμένα με τους εργαζομένους όλης της χώρας συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις των Τριτοβάθμιων Εργατικών Οργανώσεων.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Ε.Τ.Ι.Τ.Α. ΤΕΤΑΡΤΗ ΩΡΑ 11.00
ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ (ΠΑΤΗΣΙΩΝ)
ΜΕΤΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΩΡΑ 17.00
ΚΥΒΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (ΕΘΝΑΡΧΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ & ΚΗΦΙΣΟΥ)
ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΛΟΚΥΝΘΟΥ
ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ


περισσότερα

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ 902 ΣΗΜΕΡΑ 10/12 ΑΠΟ ΩΡΑ 20.00 ΕΩΣ ΚΑΙ 24.00

Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 2010                                                                                   Αρ. Πρωτ: 1102

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. κηρύσσει  4ωρη στάση εργασίας για σήμερα Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010 από ώρα 20.00μ.μ. της Παρασκευής  μέχρι και ώρα 24.00μ.μ. ξημερώματα Σαββάτου 11 Δεκεμβρίου 2010 στον τηλεοπτικό σταθμό 902 αντιδρώντας στις απολύσεις.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ 902

Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 2010        Aρ. πρωτ:  1101
                                                                                            
                                                                                              
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Καταγγέλλουμε την Διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού 902 για τις αιφνίδιες και αναιτιολόγητες απολύσεις εργαζόμενων τεχνικών.

Η θέση μας είναι σαφής: δεν είμαστε διατεθειμένοι να χαρίσουμε ούτε να θυσιάσουμε τίποτα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνουν οι εργαζόμενοι θύματα.

 Γι’ αυτό σήμερα είναι πιο επιτακτική η ανάγκη να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας. Ακόμα πιο ξεκάθαρα λέμε, ότι καμία απόλυση, καμία αυθαιρεσία, καμία μείωση ή περιορισμός των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας δεν θα γίνει ανεκτή στο όνομα των «δυσκολιών» και της κρίσης.

Ζητάμε από  την Διοίκηση του 902 την άμεση ανάκληση των αυθαίρετων και παράνομων αυτών απολύσεων συναδέλφων μας τεχνικών.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους τεχνικούς να αντισταθούν με κάθε τρόπο στις συνθήκες ανασφάλειας και ανέχειας. Θεωρούμε ότι κάθε ολιγωρία είναι ανεπίτρεπτη και επικίνδυνη για όλους μας.

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 15/12/2010

Αθήνα,  9 Δεκεμβρίου 2010
Αρ. Πρωτ:  1100

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. σας καλεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 23 του Καταστατικού της, σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου για κήρυξη απεργιών και στάσεων εργασίας στους Τηλεοπτικούς Σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας και όποιων άλλων κρίνει σκόπιμο για όλα τα θέματα που αφορούν εργασιακά και ασφαλιστικά αιτήματα, διασφάλιση θέσεων εργασίας
2. Οργάνωση και συντονισμός των αγώνων των Τεχνικών τηλεόρασης με τους αγώνες όλων των εργαζομένων στην ενημέρωση και στη χώρα μας γενικότερα
3. Τρόποι αντιμετώπισης επερχόμενων απειλών στα εργασιακά μας κεκτημένα
4. Τροποποίηση άρθρων καταστατικού την:

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 17.00
ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ 24ωρης ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
στον Συνεδριακό χώρο του ΚΥΒΕ Περιστερίου
 [Εθνάρχου Μακαρίου 1 & Κηφισού
(Γέφυρα Κολοκυνθού)]

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

8ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 - ΤΡΙΤΗ 7.12.2010

Αθήνα, 6 Δεκεμβρίου 2010                                                                                   Αρ. Πρωτ: 1096


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. κηρύσσει  8ωρη στάση εργασίας για την Τρίτη  7  Δεκεμβρίου 2010 από ώρα 05.00π.μ. της Τρίτης μέχρι και ώρα 13.00μ.μ. της ίδιας μέρας (Τρίτης 7 Δεκεμβρίου 2010) στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την προσπάθεια της Διοίκησης  του ΑΝΤ1  να μειώσει το προσωπικό της επιχείρησης του Σταθμού με απολύσεις.  «Με αγάπη» ακόμα και οι απολύσεις !  Φροντίζοντας και μεριμνώντας για τα πάντα όπως αναφέρεται στην εκπομπή της κυρίας Κυριακού, φρόντισε για 13 οικογένειες συναδέλφων μας να περάσουν χαρούμενες γιορτές στο δρόμο.  Έτσι δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο ο ΑΝΤ1!  Για άλλη μια φορά, η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε να χαθεί ούτε μια θέση εργασίας.  Αυτός είναι ο στόχος μας.  Δεν θα επιτρέψουμε απολύσεις εργατικού δυναμικού στον βωμό του κέρδους.  Να μην υπάρξει καμία δυσμενής αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Διοίκηση του ΑΝΤ1 να δεσμευθεί ότι δεν θα χαθεί ούτε μία θέση εργασίας.  Δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος!

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους τεχνικούς στον ΑΝΤ1,  μέλη μας και μη, να μετάσχουν μαζικά και δυναμικά στη στάση εργασίας.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΤΕΡΜ-Θ

Αθήνα, 2 Δεκεμβρίου 2010                                                                                Αρ. Πρωτ: 1092

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερωθήκαμε ότι χθες, Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου 2010 και λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η τετράωρη στάση εργασίας που είχε κηρύξει η ΕΤΕΡΜΘ στην Ρ/Σ Αθλητικά Νέα 98.7,υπεύθυνοι του σταθμού ΒΙΟΠΡΑΓΗΣΑΝ εναντίον του Προέδρου και του Β’ Γραμματέα της Ένωσης (ΕΤΕΡΜΘ). 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας, συμπαρίσταται στους συναδέλφους της ΕΤΕΡΜΘ καταδικάζοντας απερίφραστα την τραμπούκικη συμπεριφορά από μέρους της εργοδοσίας. 

Καλούμε τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι σε αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά των εργοδοτών, στην αυθαιρεσία και το άναρχο καθεστώς της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media