Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Ιανουάριος 2011

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ ΣΣΕ ΑΠΟ MEGA CHANNEL

Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2011                                                                              Αρ. Πρωτ: 1142

ΠΡΟΣ:
Την Διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA CHANNEL

Κύριοι,

Σας εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την προκλητική καταπάτηση εκ μέρους σας του άρθρου εννέα (9) της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Συγκεκριμένα στην αποστολή που οργανώσατε για την κάλυψη των όσων αυτή την περίοδο διαδραματίζονται στην Αίγυπτο, το τηλεοπτικό συνεργείο είναι μονομελές και όχι διμελές όπως προβλέπεται.

Δεν γνωρίζουμε αν η ενέργεια αυτή έγινε σε συνδυασμό με παρόμοιες ενέργειες άλλου τηλεοπτικού σταθμού, μέλους της ΕΙΤΗΣΕΕ και αν είναι ενταγμένη σε μια κοινή απόπειρα κατάργησης των ΣΣΕ σύμφωνα με τις επιθυμίες Τρόϊκας και κυβέρνησης.

Σας καλούμε όμως να προχωρήσετε άμεσα στην πιστή εφαρμογή ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΤΗΣ ΣΣΕ επανδρώνοντας ανάλογα το τηλεοπτικό σας συνεργείο στην Αίγυπτο  γιατί, όπως καταλαβαίνετε, κινδυνεύει η εργασιακή ειρήνη.

Σας κάνουμε γνωστό ακόμα ότι ειδικά αυτή την περίοδο το θέμα των ΣΣΕ είναι ζήτημα όλων των εργαζομένων της Χώρας μας και όχι του κάθε Σωματείου χωριστά.

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Ε.Τ.Ι.Τ.Α - Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε. ΣΤΗΝ ΣΤΤHΛΝΕ

ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)
3ης  Σεπτεμβρίου & Μάρνης  (Ε.Κ.Α.)    ΦΑΞ :  2108847368
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.)
Αριστοτέλους32 (ΕΚΘ)  Τ.Κ.54631 ΦΑΞ: 2310642680
              

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011                                                       Αριθμός Πρωτ. 1141/1376

Δ  Ε  Λ  Τ  Ι  Ο      Τ Υ  Π  Ο  Υ

Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα του ΣΤΤΗΛΝΕ για την άμεση επαναπρόσληψη των τριών τεχνικών που αδικαιολόγητα και ξαφνικά απέλυσε ο  τηλεοπτικός σταθμός της Πάτρας TELE TIME.

Οι απολύσεις των συναδέλφων μας σε συνδυασμό με τις απολύσεις τριών δημοσιογράφων την ίδια μέρα, κάνουν προφανή την πρόθεση αλλαγής του ενημερωτικού χαρακτήρα του σταθμού και την ταυτόχρονη εντατικοποίηση της εργασίας των εναπομεινάντων.

Ζητάμε από την Διοίκηση του TELE TIME Πάτρας να ανακαλέσει αμέσως τις απολύσεις, διαφορετικά θα βρει απέναντί του το σύνολο των εργαζομένων τεχνικών στην ενημέρωση.
Την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν και όχι οι εργαζόμενοι των εφτακοσίων Ευρό (700 €).

Συνάδελφοι, μέλη του ΣΤΤΗΛΝΕ και όχι, θα είμαστε μαζί σας σε κάθε μορφή αγώνα που θα αποφασίσετε.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Α. & Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.

 

 

περισσότερα

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ Μ Μ Ε ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ

Αθήνα, 27 Ιανουαρίου 2011                                                                              Αρ. Πρωτ: 1135

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΜΕ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους

Αυτό που συμβαίνει τον τελευταίο καιρό στον τηλεοπτικό σταθμό STAR  δεν είναι καθόλου τυχαίο.  Το ότι επιχειρείται μονομερώς να αλλάξει άρθρο Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, το οποίο μάλιστα υποστηρίζεται και από νόμους, την στιγμή που η Επιθεώρηση Εργασίας ρητά έχει δηλώσει… «η Υπηρεσία μας απευθύνει την έντονη σύσταση περί πιστής εφαρμογής των διατάξεων του Ν. 1876/90 (αρθ. 5) περί ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων τόσο κατά την κατάρτιση της οικείας συλλογικής ρύθμισης, όσο και κατά την τροποποίηση οποιουδήποτε όρου αυτής (ενδεικτικό υπ’ αριθμ. 23107/1770/2-12-10 έγγραφο της Δ/νσης Αμοιβής Εργασίας Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης).  Τα ανωτέρω είναι απαραίτητα προκειμένου να τηρούνται τα συμφωνηθέντα και να επικρατεί ειρήνη στις εργασιακές σχέσεις.», θέση που παίρνει και το σωματείο  και παρ ότι ακόμα και δικαστήρια που απευθύνθηκαν οι εργοδότες με σκοπό να βγει παράνομη και καταχρηστική απεργία που είχαν προκηρύξει εργαζόμενοι γι αυτό το λόγο, τα δικαστήρια αποφάσισαν ότι η απεργία είναι καθ’ όλα νόμιμη που σημαίνει ότι τα αιτήματα των εργαζομένων ήταν δίκαια.

Παρ’ όλα αυτά η Διοίκηση του σταθμού προσπαθεί να καταστρατηγήσει μονομερώς την Σ Σ Ε, και να γράφει στα παλιά της τα παπούτσια αποφάσεις δικαστηρίων και Επιθεώρησης Εργασίας.

Εάν περάσει η προσπάθεια αυτή της Διοίκησης του σταθμού, αυτό σημαίνει το τέλος των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε όλους τους κλάδους στα Μ Μ Ε.  Όποιο άρθρο δεν τους είναι αρεστό, μόνοι τους θα μπορούν να το τροποποιούν ή ακόμα και να το καταργούν.

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

διαβάστε τις ανακοινώσεις

περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ STAR ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/1

Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2011                                                                              Αρ. Πρωτ: 1134

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ STAR
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011
ΑΠΟ ΩΡΑ 06.30π.μ. ΕΩΣ ΚΑΙ ΩΡΑ 10.30π.μ.

ΑΠΕΙΛΕΣ, ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ στον τηλεοπτικό σταθμό STAR.  Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο της Διοίκησης του σταθμού.  Γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια νόμους, συμβάσεις, αποφάσεις Επιθεώρησης Εργασίας.

Κι όμως, όπως έχουμε ξαναπεί τον πόλεμο θα τον χάσουν γιατί η υπεροψία τους, η αλαζονεία τους και o αυταρχισμός τους, που έχουν πλέον φτάσει στα άστρα του ουρανού,  δεν τους επιτρέπει να αφουγκραστούν την όχι και τόσο, υπόκωφη οργή των εργαζομένων της κοινωνίας και των μη προνομιούχων της.

Αντιστεκόμαστε στις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας, ζητάμε από κάποιον επιτέλους υπεύθυνο να τους τραβήξει το αυτάκι και να τους  επαναφέρει στην τάξη. 

Για τις Διοικήσεις, όποιος κλάδος αντιστέκεται, διασύρεται και στοχοποιείται.  Τελευταίο τους όπλο είναι να στρέφουν τον έναν εργαζόμενο απέναντι από τον άλλον.

Απάντηση υπάρχει:  Οι εργαζόμενοι να τους ρίξουν στον κάδο των αχρήστων.

Προς όλους τους συναδέλφους μας εργαζόμενους στα ΜΜΕ με oποιαδήποτε ειδικότητα:
Τα ψέματα τελείωσαν. Ο καθένας μας πρέπει να διαλέξει. Ή μαζί τους ή με τους συναδέλφους τους!


ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ, ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΗ, ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ Τ/Σ STAR

Συγχαρητήρια σε όλους τους τεχνικούς του τηλεοπτικού σταθμού STAR  και όχι μόνο, για τον αγώνα που έδωσαν  και αντιστέκονται στις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας κατά την χθεσινή στάση εργασίας που είχε εξαγγείλει η Ένωσή μας από ώρα 18.00 έως και ώρα 22.00.

Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα μερικοί συνάδελφοι που δεν έχουν συνειδητοποιήσει την επίθεση που δεχόμαστε και θα δεχτούμε.  Είμαστε όμως σίγουροι ότι μόνοι τους θα καταλάβουν ότι η θέση τους είναι δίπλα στους συναδέλφους τους.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΗ, ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

 

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΣΤOΛΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟN T/Σ STAR

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, η σημερινή προγραμματισμένη στάση εργασίας στον τηλεοπτικό σταθμό STAR από ώρα 18.00 έως και 22.00, αναστέλλεται.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

περισσότερα

ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 25.1 ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ 26.1 ΣΤΟΝ Τ/Σ STAR

ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ Τ/Σ STAR ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 25/1 ΑΠΟ ΩΡΑ 18.00 ΕΩΣ 22.00 ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΚΑΙ
ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 26/1 ΑΠΟ ΩΡΑ 18.00 ΕΩΣ 22.00 ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

 

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 25.1 ΚΑΙ ΩΡΑ 17.00  ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ STAR (ΒΙΛΤΑΝΙΩΤΗ 36-Κ. ΚΗΦΙΣΙΑ) ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΙΚΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΘΙΓΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑKO ΜΑΣ ΜΕΛΛΟΝ

 

 

Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2011                             Αρ. Πρωτ:  1131

Ο κύριος Πάνος Κυριακόπουλος επανειλημμένως προσπαθεί να καταστρατηγήσει την   Σ Σ Ε και να ωθήσει εργαζόμενους του σταθμού να προβούν σε παράνομες ενέργειες, με αποκορύφωμα να γράφει στα παλιά του τα παπούτσια νόμους μέχρι και την χθεσινή γνωμοδότηση της Επιθεώρησης Εργασίας  που με έντονο τρόπο τον καλεί να εφαρμόσει την Σ Σ Ε.

Αντί να κάνει όλα αυτά ο κύριος Π. Κυριακόπουλος, πάλι με την προσφιλή του μέθοδο, καταφεύγει στα απρόσωπα εσωτερικά email με σκοπό να συκοφαντήσει και  να τρομοκρατήσει, ελπίζοντας να σπείρει διχόνοια μεταξύ των εργαζομένων.  Ταυτόχρονα αμολάει τα γνωστά παπαγαλάκια που δυστυχώς υπάρχουν παντού, να συνεχίσουν την συκοφαντία και να πιστεύουν ότι γλείφοντας θα κερδίσουν κάτι.

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πια,  δεν έχουν τέτοια διλήμματα .  Ξέρουν τη  θέση  τους και την επίθεση που δέχονται και θα δεχτούν.  Γνωρίζουν ότι ο μόνος τρόπος είναι να αντισταθούν. Θα προτείναμε στον κύριο Π. Κυριακόπουλο αντί να στέλνει email να βγει δημόσια μπροστά στους εργαζόμενους ώστε να ακούει πλέον και τα προβλήματά τους  πράγμα που μέσω email δεν μπορεί να γίνει.  Δεν το κάνει όμως γιατί φοβάται ότι θα ακούσει το αυτονόητο όπως λέει και ο ίδιος, ότι ο σταθμός δημιουργήθηκε με τον ιδρώτα των εργαζομένων και το μόνο που ζητάνε είναι να κάνουν την δουλειά τους με αξιοπρέπεια και να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Πιστεύουμε ότι ακόμα και οι ιδιοκτήτες του σταθμού νοιώθουν και καταλαβαίνουν τον αγώνα μας γιατί όπως λέει ένα κρητικό τραγούδι «είναι κρίμα κι άδικο, πίσω, κανείς στο δίκιο του να κάνει».

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ STAR CHANNEL 25 ΚΑΙ 26.1.2011

Αθήνα, 24 Ιανουαρίου 2011                                                                                Αρ. Πρωτ:  1130


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού STAR προσπαθεί με επανειλημμένες προσπάθειες να καταστρατηγήσει την Σ Σ Ε και να ωθήσει εργαζόμενους να προβούν σε παράνομες ενέργειες,
παραβιάζοντας δεσμευτικές διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας, όρους συλλογικών συμβάσεων εργασίας αλλά και έντονες συστάσεις της Επιθεώρησης Εργασίας.

Η Ένωσή μας αποφάσισε να κηρύξει στάσεις εργασίας στον τηλεοπτικό σταθμό STAR για την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011 από ώρα 18.00μ.μ. έως και ώρα 22.00μ.μ της ίδιας μέρας (Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011) και την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011 από ώρα 18.00μ.μ. έως και ώρα 22.00μ.μ. της ίδιας μέρας (Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011).

Δεν θα επιτρέψουμε στον βωμό του κέρδους να υπάρξουν δυσμενείς αλλαγές στις εργασιακές μας σχέσεις. 
Καλούμε τους συναδέλφους μας που εργάζονται στο STAR να συμμετάσχουν σύσσωμα στις κινητοποιήσεις γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος να διαφυλάξουν την εργασία τους και τις κατακτήσεις τους.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media