Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Απρίλιος 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 48ΩΡΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ 19-20/4

ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)
3ης  Σεπτεμβρίου & Μάρνης  (Ε.Κ.Α.)    ΦΑΞ :  2108847368
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.)
Αριστοτέλους32 (ΕΚΘ)  Τ.Κ.54631 ΦΑΞ: 2310642680
              
Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011                                                                        Αριθμός Πρωτ. 1510/1236

Δ  Ε  Λ  Τ  Ι  Ο    Τ  Υ  Π  Ο  Υ

Οι Διοικήσεις των Ενώσεων χαιρετίζουμε τη μεγαλειώδη συμμετοχή των τεχνικών στην 48ωρη απεργία που κηρύξαμε στις 19 και 20 Απριλίου με αίτημα τη σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας η οποία θα αναπληρώνει το χαμένο εισόδημά μας και θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας με αξιοπρεπείς όρους.

Η επιτυχία της απεργίας μας αυτής έστειλε μήνυμα στους εργοδότες μας ότι είμαστε αποφασισμένοι με κάθε τρόπο να διασφαλίσουμε τις κατακτήσεις μας. 

Καλούμε σε ετοιμότητα όλους τους συναδέλφους μας για την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα μας, σε περίπτωση που οι εργοδότες μας δεν υποχωρήσουν από τη θέση τους για μείωση μισθών και κατάργηση των θεσμικών όρων της υπάρχουσας Σ.Σ.Ε.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε. Τ. Ι. Τ. Α & Ε. Τ. Ι. Τ. Β. Ε.

περισσότερα

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΗΡΥΞΕΙ Η ΠΟΣΠΕΡΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λαμβάνοντας υπ’ όψη την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών σας ενημερώνουμε ότι αναστέλλουμε την απεργία που είχε προκηρύξει η Ομοσπονδία μας Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΕ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΣ

Σας ενημερώνουμε ότι συμμετέχουμε στην απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία μας (Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.) για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας από σήμερα Τρίτη 19/4/2011 και ώρα 16.00 και μέχρι ώρα 05.00 της Πέμπτης 21/4/2011.

 

περισσότερα

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΜΑΣ

Αθήνα, 19 Απριλίου 2011                                                                                Αρ. Πρωτ: 1230


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λαμβάνοντας υπ’ όψη την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών 756/2011 σας ενημερώνουμε ότι αναστέλλουμε την 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η Ένωσή μας (για σήμερα 19/4 και αύριο 20/4) για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας:


για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

για crowl λόγω της 48ωρης απεργίας μας (19-21.4)

Αθήνα, 18 Απριλίου 2011              αρ. πρωτ: 1228

Προς:
Διοικήσεις Τηλεοπτικών Σταθμών
Γραφεία Προσωπικού Τηλεοπτικών Σταθμών

Κοινοποίηση:
Ε.Σ.Ρ.

Κύριοι,

Λόγω της αυριανής 48ωρης απεργίας που κήρυξε η Ένωσή μας (από ώρα 05.00π.μ. της Τρίτης  19/4 και μέχρι ώρα 05.00π.μ. της Πέμπτης 21/4/2011) για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, μέλη μας και μη, ζητάμε να ενημερώνετε το τηλεοπτικό κοινό με crowl ότι οι εκπομπές που θα προβληθούν είναι μαγνητοσκοπημένες ή σε επανάληψη, προς αποφυγή παραπλάνησης του τηλεοπτικού κοινού.

Σε αντίθετη περίπτωση θα καταφύγουμε σε όλα τα νόμιμα μέσα.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ 19/4 ΕΩΣ ΠΕΜΠΤΗ 21/4

Αθήνα, 14 Απριλίου  2011                                                                                      Αρ. Πρωτ: 1223

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

από ώρα 5.00 π.μ. της Τρίτης  19 Απριλίου έως ώρα 5.00 π.μ. της Πέμπτης 21 Απριλίου 2011  για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας.

απαιτούμε:
• Την υπογραφή ΣΣΕ που θα αναπληρώνει το χαμένο εισόδημά μας και θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
• Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν σέβονται τους εργαζόμενους τους και καθυστερούν την καταβολή τους μέχρι και τρεις μήνες.
• Να αποσυρθούν αμέσως όλες οι μηνύσεις και οι αγωγές κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται.
• Την ανάκληση και το πάγωμα απολύσεων.
• Να μπει τέλος στην μαύρη, ανασφάλιστη εργασία και ενοικιαζόμενη εργασία, να διαμορφωθούν ίδιες μισθολογικές και ίδιες εργασιακές - ασφαλιστικές συνθήκες για όλους τους τεχνικούς  είτε αυτοί εργάζονται σε Κρατικούς είτε σε Ιδιωτικούς  Ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, είτε σε Εταιρείες παραγωγής οπτικοακουστικού έργου.
• Όχι στη μείωση μισθών.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, μέλη μας και μη, να μετέχουν μαζικά και δυναμικά στην απεργία.  Η συμμετοχή μας σ αυτή την απεργία είναι ο μονόδρομος για να τους εμποδίσουμε να μας τα πάρουν όλα και να δημιουργήσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.  Δεν θα επιτρέψουμε στον βωμό του κέρδους να υπάρξουν δυσμενείς αλλαγές στις εργασιακές μας σχέσεις.  Έχουμε εμπιστοσύνη στη δύναμή μας.

Προσωπικό ασφαλείας των εγκαταστάσεων και μηχανημάτων των επιχειρήσεων για την πρόληψη καταστροφών κατά την διάρκεια της απεργίας ορίζεται ένα συνεργείο την ημέρα, 1 μοντέρ την ημέρα, 1 άτομο ανά βάρδια στη ροή και 1 άτομο ανά βάρδια στο master control.  Σε κάθε άλλη περίπτωση απαιτείται προηγούμενη άδεια του Διοικητικού Συμβουλίου και σε ενδεχόμενο που δοθεί, αυτό θα αναφέρεται ρητά.


για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ


Της Πρωτοβάθμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης με την επωνυμία:  «ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)», που εδρεύει στην Αθήνα οδός Γ’ Σεπτεμβρίου 48Β (Εργατικό Κέντρο Αθήνας) και εκπροσωπείται νόμιμα,

ΠΡΟΣ

Τον Τηλεοπτικό Σταθμό «ALTER TV Ελεύθερη Τηλεόραση Α.Ε.» που εδρεύει στο Περιστέρι Αττικής, οδός Αγ. Παρασκευής 36-38, και εκπροσωπείται νόμιμα.

Τον Τηλεοπτικό Σταθμό «MEGA CHANNEL, ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, Λ. Μεσογείων και Ρούσσου 4 και εκπροσωπείται νόμιμα.

Τον Τηλεοπτικό Σταθμό «ANTENNA TV Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Α.Ε.» που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής, Λ. Κηφισίας 10-12 και εκπροσωπείται νόμιμα.

Τον Τηλεοπτικό Σταθμό «ALPHA Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε.» που εδρεύει στην Παιανία Αττικής, ΣΕΑ Μεσογείων ΙΧ/Θ 40,2 χλμ. Αττικής Οδού και εκπροσωπείται νόμιμα.

Τον Τηλεοπτικό Σταθμό «STAR CHANNEL» που εδρεύει στην Κηφισιά Αττικής, Βιλτανιώτη 36 και εκπροσωπείται νόμιμα.

Τον Τηλεοπτικό Σταθμό «ΣΚΑΙ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ» που εδρεύει στο Ν. Φάληρο Αττικής, οδός Εθνάρχου Μακαρίου και Φαληρέως 2 και εκπροσωπείται νόμιμα.


ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΣ

Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε.) που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Πανεπιστημίου 10 και εκπροσωπείται νόμιμα

Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας – ΟΜΕΔ, Πλατεία Βικτωρίας 7, Αθήνα.


Σε υλοποίηση της ληφθείσας απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών του Σωματείου μας που πραγματοποιήθηκε στις 23/2/2011 η οποία αποφάσισε την προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων του Σωματείου μας με τα αιτήματα που θα σας γνωστοποιηθούν με εξώδικη δήλωση-γνωστοποίηση και τα οποία αναφέρονται και παρακάτω στην παρούσα και κατόπιν ρητών και ειδικών εξουσιοδοτήσεων της ως άνω πραγματοποιηθείσας Γενικής Συνέλευσης προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας για τον ακριβή καθορισμό των ημερομηνιών των κινητοποιήσεων, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα με την ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας κατά την έκτακτη συνεδρίασή του που έλαβε χώρα την Τρίτη 12 Απριλίου 2011, αποφάσισε προκειμένου να εξαντλήσει κάθε περιθώριο καλόπιστου διαλόγου σύμφωνα με τα νομίμως προβλεπόμενα (άρθρο 3 παρ. 1 ν. 2224/94 σε συνδυασμό με το άρθρο 19 παρ. 2 Ν. 1264/82) και πριν προχωρήσει στην άσκηση του δικαιώματος της απεργίας να σας καλέσει σε δημόσιο διάλογο. Αντικείμενο του διαλόγου θα αποτελέσει η επίλυση των ακολούθων αιτημάτων μας:

1. Μη κωλυσιεργία της εργοδοτικής πλευράς για την υπογραφή ετήσιας  Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους όρους αμοιβής και απασχόλησης των τεχνικών που εργάζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας.
2. Η ανάκληση των πραγματοποιηθεισών απολύσεων συναδέλφων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας.
3. Η μη πραγματοποίηση νέων απολύσεων.
4. Η μη περικοπή με επαναδιαπραγμάτευση ατομικών συμβάσεων εργασίας των τακτικών αποδοχών των εργαζομένων τεχνικών στους τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας.
5. Κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας.

Ως χρόνο διεξαγωγής της συνάντησης προτείνουμε την Παρασκευή 15 Απριλίου 2011 και ώρα 10.00π.μ., στα γραφεία του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας - ΟΜΕΔ (Πλατεία Βικτωρίας 7, Αθήνα).

Σε κάθε περίπτωση άρνησης από μέρους σας της ύστατης αυτής έκκλησης διαλόγου και υλοποίησης των ως άνω αιτημάτων μας είμαστε υποχρεωμένοι και στα πλαίσια των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων των μελών μας, να συνεχίσουμε την έκφραση της αντίθεσής μας ως προς την άμεση υλοποίηση των ως άνω δίκαιων και νόμιμων αιτημάτων μας και να προχωρήσουμε στην πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας αρχόμενης από την Τρίτη 19 Απριλίου 2011 (από ώρα 05:00π.μ. της Τρίτης 19 Απριλίου και μέχρι ώρα 05.00π.μ. της Πέμπτης  21 Απριλίου 2011) με τα ως άνω ταυτόσημα 5 αιτήματα. 

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής καλείται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς αυτούς στους οποίους απευθύνεται προς γνώση τους και για την επέλευση των νομίμων συνεπειών, αντιγράφοντάς την ταυτόχρονα ολόκληρη στην Έκθεση Επίδοσής του.

Αθήνα, 12 Απριλίου 2011
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α.

περισσότερα

Δ.Τ. για προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα STAR για το προσωπικό ασφαλείας

Αθήνα,  7 Απριλίου 2011                                               Αρ. Πρωτ:  1220

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού STAR, πανικόβλητη από την συσπείρωση των εργαζομένων, σήμερα το πρωί κατέθεσε προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα για το προσωπικό ασφαλείας που έχει ορίσει η Ένωσή μας για την 4ήμερη πανελλαδική απεργία όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, θεωρώντας ότι αυτό δεν είναι επαρκές, ζητώντας δε περισσότερες ειδικότητες και εργαζόμενους.

Η απόφαση του δικαστηρίου έκρινε ότι το προσωπικό ασφαλείας που διαθέτουμε είναι επαρκές απορρίπτοντας έτσι το αίτημα του τηλεοπτικού σταθμού.

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ,

Συνεχίζουμε πιο δυναμικά να διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματά μας και την αξιοπρέπειά μας.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ....

ΣΤΗΝ 4ΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ-ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ SMS Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΔΩ, ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media