Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Μάϊος 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ Ε. ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 30.5

Αθήνα, 31  Μαίου  2011                                                                                      Αρ. Πρωτ: 1282

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι,
    
Μετά την χθεσινή μας Έκτακτη Γενική Συνέλευση, και έχοντας γίνει μάρτυρες της πιο πολυπληθούς συνέλευσης μας από ποτέ, σας ενημερώνουμε πως η εντολή σας για αγώνες  μέχρι τέλους θα εκτελεστεί!

Το Σώμα καταψήφισε καθολικά την πρόταση της Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε, δίνοντάς μας την εξουσιοδότηση για καθημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις από σήμερα και μέχρι την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που θα αναπληρώνει το χαμένο εισόδημά μας και θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
Θα δώσουμε στους εργοδότες μας  να καταλάβουν πως δεν θα δεχθούμε οποιαδήποτε μείωση στον μισθό μας, μιας και ακόμη και η μηδενική αύξηση αποτελεί ουσιαστικά μείωση λόγω πληθωρισμού!

Δεν υποχωρούμε αν δεν αποδεχθούν ότι αποτελούμε το σημαντικότερο κομμάτι του προϊόντος που ονομάζουν τηλεόραση.

Η συμμετοχή του κόσμου θα είναι μαζική μιας και όλες οι προσπάθειες καταστρατήγησης της μέχρι τώρα ισχύουσας Συλλογικής Σύμβασης (μονομελή συνεργεία, αυθαίρετες μειώσεις και απολύσεις, καθυστερήσεις πληρωμών, απειλές εργαζομένων ότι αν απεργήσουν θα απολυθούν) έχουν καταφέρει εντυπωσιακή συσπείρωση και αποφασιστικότητα ανάμεσα στα μέλη μας!


Δεν επαιτούμε !
Απαιτούμε τα αυτονόητα.
Την αξιοπρέπειά μας, τους μισθούς μας, την Συλλογική μας Σύμβαση !


για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΕ Η ΠΟΣΠΕΡΤ ΓΙΑ 30/5

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΕ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΣ  ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 30/5 ΑΠΟ ΩΡΑ 21.00Μ.Μ. ΜΕΧΡΙ ΩΡΑ 01.00 ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 31/5

περισσότερα

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ 4ΩΡΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ 30/5

Αθήνα, 30 Μαίου 2011                                                                                       Αρ. Πρωτ: 1279


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λαμβάνοντας υπ’ όψη την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών 1036/2011 σας ενημερώνουμε ότι αναστέλλουμε την 4ωρη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η Ένωσή μας (για σήμερα Δευτέρα 30/5 και από ώρα 21.00 έως και ώρα 01.00 της Τρίτης 31/5) για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Τ/Σ ΣΚΑΙ 30/5

Αθήνα, 27  Μαίου  2011                                                                                      Αρ. Πρωτ: 1276

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγέλλουμε την Διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ για την εκδικητική απόλυση συναδέλφων επειδή συμμετείχαν σε προηγούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις της Ένωσής μας.

Απαιτούμε την άρση των απολύσεων και προειδοποιούμε πως θα προσφύγουμε στην Ελληνική Δικαιοσύνη για να διεκδικήσουμε τα νόμιμα δικαιώματα συναδέλφων, μελών μας και μη, σε περίπτωση που δεν ανακληθούν οι απολύσεις.


Συνάδελφοι,

ο πόλεμος από την πλευρά της εργοδοσίας  είναι πιο αδυσώπητος από ποτέ!  Παραμένουμε σε εγρήγορση και περιφρουρούμε τις κινητοποιήσεις του σωματείου μας! 

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους τεχνικούς, μέλη μας και μη, να συμμετάσχουν και να περιφρουρήσουν την 4ωρη στάση εργασίας που κηρύσσουμε για την Δευτέρα 30 Μαίου 2011 από 06:00 πμ έως 10:00 πμ στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ , καθώς και στην διαμαρτυρία που θα γίνει έξω από το κτίριο του ΣΚΑΪ την ώρα της στάσης!

ΔΕΝ απαιτούμε τίποτα περισσότερο από την εργασία μας!

ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΓΙΑ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 30.5

Αθήνα, 27 Μαΐου 2011               Αρ. Πρωτ:  1274


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α., κηρύσσει  4ωρη στάση εργασίας για την Δευτέρα 30 Μαίου 2011 από ώρα 21.00μ.μ. της Δευτέρας μέχρι και ώρα 01.00π.μ. της Τρίτης 31 Μαίου 2011, για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας
 
Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσής μας στο ΚΥ.ΒΕ. Περιστερίου με θέμα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Η παρουσία όλων μας κρίνεται αναγκαία!

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συνάδελφους μας τεχνικούς στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, μέλη μας και μη, να μετάσχουν μαζικά και δυναμικά στην απεργία.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

       

περισσότερα

ΝΕΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Αθήνα, 25  Μαίου  2011                                                                                       Αρ. Πρωτ: 1268


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ύστερα από παραίτηση του Γ. Γραμματέα της Ένωσης, η νέα σύνθεση του Διοικητικού μας Συμβουλίου έχει ως ακολούθως:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  ΔΕΛΗΚΑΡΗΣ Γιώργος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:  ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Κώστας
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  ΣΠΥΡΕΑΣ Νίκος
ΤΑΜΙΑΣ:  ΚΥΡΙΚΟΥ Ακριβή
ΕΦΟΡΟΣ:  ΣΚΕΠΕΤΖΑΚΗΣ Γιώργος


ΜΕΛΗ:
ΜΟΥΤΑΦΗΣ Ανέστης
ΒΛΑΧΟΣ Γιάννης
ΔΑΛΕΤΖΑΚΗΣ Μανώλης
ΜΠΕΝΟΣ Νότης

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ 48ΩΡΩΝ ΑΠΕΡΓΙΩΝ ΜΑΣ, ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΓΕΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

περισσότερα

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ 2 ΚΥΛΙΟΜΕΝΩΝ 48ΩΡΩΝ ΑΠΕΡΓΙΩΝ ΜΑΣ

Αθήνα, 23 Μαίου  2011                                                                                         Αρ. Πρωτ: 1266


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λαμβάνοντας υπ’ όψη την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών 1007/2011 σας ενημερώνουμε ότι ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ  τις δύο κυλιόμενες 48ωρες απεργίες που έχει προκηρύξει η Ένωσή μας για αύριο Τρίτη 24/5/2011 από ώρα 05.00π.μ. και μέχρι ώρα 05.00π.μ. του Σαββάτου 28/5/11 για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ Τ/Σ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ

Προς:
όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας

Κοινοποίηση:
• Γ.Σ.Ε.Ε.
• Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας

Κύριοι,

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τον Νόμο 1264/82 ΦΕΚ Α79 19820701/01.07.82, άρθρο 22 κείμενο άρθρου «1.  Απαγορεύεται κατά τη διάρκεια νόμιμης απεργίας η πρόσληψη απεργοσπαστών.  2.  Απαγορεύεται η ανταπεργία (λοκ-άουτ).  3.  Δεν επιτρέπεται η δικαστική απαγόρευση απεργίας με ασφαλιστικά μέτρα.  ….»


για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ BLOG...

Αθήνα, 22 Μαίου 2011                        αρ. πρωτ:  1258

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες μιας ανηλεούς και άνευ προηγουμένου επίθεσης του κλάδου μας και πιο συγκεκριμένα του σωματείου μας. Η εργοδοσία χρησιμοποιεί όποιον τρόπο μπορεί για να πλήξει την αξιοπιστία των μελών του σωματείου μας με απώτερο σκοπό την απαξίωση των μελών του Διοικητικού μας Συμβουλίου,  την καταστρατήγηση συλλογικών συμβάσεων και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

Τελευταίος στόχος αυτής της επίθεσης η ταμίας του σωματείου μας Ακριβή Κυρίκου η οποία πρωτοστατεί στον αγώνα των εργαζομένων του ALTER για την εξόφληση των δεδουλευμένων τους , εκφράζοντας πάντοτε την θέση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. και εκτελώντας τις αποφάσεις του σώματος των συνελεύσεων.

Η τακτική που ακολουθήθηκε ήταν η συκοφάντηση και η ακατάσχετη ύβρις μέσω διαδικτυακών ιστολογίων (blogs), που προφανώς εξυπηρετούν συμφέροντα, και μέσω υποτιθέμενων «ομάδων υπαλλήλων» που ανεβάζουν υποτιμητικά σχόλια. Χρησιμοποιώντας απαράδεκτο λεξιλόγιο ρίχνουν λάσπη και βρίζουν μία εργαζόμενη-μητέρα δύο ανήλικων παιδιών που προσπαθεί αφιλοκερδώς να προσφέρει στον κλάδο της και στους συναδέλφους της, αμελώντας πολλές φορές την οικογένειά της!  Η προσπάθειά τους αυτή θα πέσει στον κενό και το μόνο αποτέλεσμα αυτής είναι να μας συσπειρώνει και να μας κάνει περισσότερο από κάθε άλλη φορά να αισθανόμαστε έτοιμοι για αγώνα!

Συνάδελφοι,

παραμένουμε σε αγωνιστική επαγρύπνηση και διεκδικούμε μέχρι τέλους αυτό που μας ανήκει! Την αξιοπρέπειά μας! Την δουλειά μας! Τον μισθό μας! 
Η Γενική Συνέλευση που είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 24 Μαίου 2011 και ώρα 17.00 στο ΚΥ.ΒΕ. Περιστερίου είναι πιο σημαντική από ποτέ!  Μην λείψει κανείς!


για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Αθήνα,  20 Μαίου 2011
Αρ. Πρωτ:  1256

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. σας καλεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 23 του Καταστατικού της, σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
2. Εργασιακά
3. Εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου για κήρυξη απεργιών και στάσεων εργασίας στους Τηλεοπτικούς Σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας και όποιων άλλων κρίνει σκόπιμο για όλα τα θέματα που αφορούν εργασιακά και ασφαλιστικά αιτήματα, υπογραφή ΣΣΕ, διασφάλιση θέσεων εργασίας

την
Τρίτη 24 Μαίου 2011 και ώρα 17.00
στον Συνεδριακό χώρο του ΚΥΒΕ Περιστερίου
 [Εθνάρχου Μακαρίου 1 & Κηφισού
(Γέφυρα Κολοκυνθού)]


Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Σ.Σ.Ε. ΜΑΣ

Αθήνα, 19 Μαίου  2011                                                                                      Αρ. Πρωτ: 1255

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
2 ΚΥΛΙΟΜΕΝΩΝ 48ΩΡΩΝ ΑΠΕΡΓΙΩΝ

από Τρίτη 24 Μαίου 2011 (από ώρα 05.00π.μ. της Τρίτης 24 Μαίου και μέχρι ώρα 05.00π.μ. της Πέμπτης 26 Μαίου) και την Πέμπτη 26 Μαίου 2011 (από ώρα 05.00π.μ. της Πέμπτης 26 Μαίου μέχρι και ώρα 05.00π.μ. του Σαββάτου 28 Μαίου 2011) για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας

απαιτούμε:

• Την υπογραφή ΣΣΕ που θα αναπληρώνει το χαμένο εισόδημά μας και θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Συνάδελφοι, όπως έχουμε ξαναπεί, οι ώρες είναι κρίσιμες και θα γίνουν ακόμα κρισιμότερες, αλλά και πιο ελπιδοφόρες.  Η 4ήμερη απεργία μας πρέπει να στείλει μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις. Πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας, να υψώσουμε ανάστημα, να απελευθερωθούμε από το φόβο και τη μοιρολατρία, να ξεθαρρέψουμε και να πιστέψουμε στη δύναμή μας. Να μπουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, μέλη μας και μη, να μετέχουν μαζικά και δυναμικά στην απεργία.  Η συμμετοχή μας σ αυτή την απεργία είναι ο μονόδρομος για να τους εμποδίσουμε να μας τα πάρουν όλα και να δημιουργήσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
Δεν θα επιτρέψουμε στον βωμό του κέρδους να υπάρξουν δυσμενείς αλλαγές στις εργασιακές μας σχέσεις.  Έχουμε εμπιστοσύνη στη δύναμή μας.

Προσωπικό ασφαλείας των εγκαταστάσεων και μηχανημάτων των επιχειρήσεων για την πρόληψη καταστροφών κατά την διάρκεια της απεργίας ορίζεται ένα συνεργείο την ημέρα, 1 μοντέρ την ημέρα, 1 άτομο ανά βάρδια στη ροή και 1 άτομο ανά βάρδια στο master control.  Σε κάθε άλλη περίπτωση απαιτείται προηγούμενη άδεια του Διοικητικού Συμβουλίου και σε ενδεχόμενο που δοθεί, αυτό θα αναφέρεται ρητά.


για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ


Της Πρωτοβάθμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης με την επωνυμία:  «ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)», που εδρεύει στην Αθήνα οδός Γ’ Σεπτεμβρίου 48Β (Εργατικό Κέντρο Αθήνας) και εκπροσωπείται νόμιμα,

ΠΡΟΣ

Τον Τηλεοπτικό Σταθμό «ALTER TV Ελεύθερη Τηλεόραση Α.Ε.» που εδρεύει στο Περιστέρι Αττικής, οδός Αγ. Παρασκευής 36-38, και εκπροσωπείται νόμιμα.

Τον Τηλεοπτικό Σταθμό «MEGA CHANNEL, ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, Λ. Μεσογείων και Ρούσσου 4 και εκπροσωπείται νόμιμα.

Τον Τηλεοπτικό Σταθμό «ANTENNA TV Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Α.Ε.» που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής, Λ. Κηφισίας 10-12 και εκπροσωπείται νόμιμα.

Τον Τηλεοπτικό Σταθμό «ALPHA Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε.» που εδρεύει στην Παιανία Αττικής, ΣΕΑ Μεσογείων ΙΧ/Θ 40,2 χλμ. Αττικής Οδού και εκπροσωπείται νόμιμα.

Τον Τηλεοπτικό Σταθμό «STAR CHANNEL» που εδρεύει στην Κηφισιά Αττικής, Βιλτανιώτη 36 και εκπροσωπείται νόμιμα.

Τον Τηλεοπτικό Σταθμό «ΣΚΑΙ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ» που εδρεύει στο Ν. Φάληρο Αττικής, οδός Εθνάρχου Μακαρίου και Φαληρέως 2 και εκπροσωπείται νόμιμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΣ

Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε.) που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Ακαδημίας 33 και εκπροσωπείται νόμιμα

Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας – ΟΜΕΔ, Πλατεία Βικτωρίας 7, Αθήνα.

____________________________________________

Σε υλοποίηση της ληφθείσας απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μελών του Σωματείου μας που πραγματοποιήθηκε στις 23/2/2011 η οποία με μυστική ψηφοφορία αποφάσισε την προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων του Σωματείου μας με το αίτημα που παρακάτω σας γνωστοποιούμε και το οποίο επανειλημμένως τόσο με έγγραφά μας όσο και προφορικά σας έχουμε γνωστοποιήσει ζητώντας την υλοποίησή του (ίδετε συναφώς και κατωτέρω), και κατόπιν ρητών και ειδικών εξουσιοδοτήσεων της ως άνω πραγματοποιηθείσας Γενικής Συνέλευσης προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας για τον ακριβή καθορισμό των ημερομηνιών των κινητοποιήσεων, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα με την ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μας:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας κατά την έκτακτη συνεδρίασή του που έλαβε χώρα την Τρίτη 17 Μαίου 2011, αποφάσισε προκειμένου να εξαντλήσει κάθε περιθώριο καλόπιστου διαλόγου σύμφωνα με τα νομίμως προβλεπόμενα (άρθρο 3 παρ. 1 ν. 2224/94 σε συνδυασμό με το άρθρο 19 παρ. 2 Ν. 1264/82) και πριν προχωρήσει στην άσκηση του δικαιώματος της απεργίας να καλέσουν σε δημόσιο διάλογο.  Αντικείμενο του διαλόγου θα αποτελέσει η εκ μέρους της εργοδοτικής σας οργάνωσης κωλυσιεργία σε σχέση με την υλοποίηση του ακόλουθου αιτήματός μας, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας προς την κατεύθυνση της ανεύρεσης λύσης.  Συγκεκριμένα το αίτημά μας είναι το εξής:

 Άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των τεχνικών που εργάζονται στους Ιδιωτικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας.

Ως χρόνο διεξαγωγής της συνάντησης προτείνουμε την Πέμπτη 19 Μαίου 2011 και ώρα 11.00π.μ., στα γραφεία του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας - ΟΜΕΔ (Πλατεία Βικτωρίας 7, Αθήνα).

Σε κάθε περίπτωση άρνησης από μέρους σας της ύστατης αυτής έκκλησης διαλόγου και υλοποίησης του άνω αιτήματός μας είμαστε υποχρεωμένοι και στα πλαίσια των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων των μελών μας, να συνεχίσουμε την έκφραση της αντίθεσής μας ως προς την εκ μέρους σας κωλυσιεργία υλοποίησης του αιτήματός μας και να προχωρήσουμε στην πραγματοποίηση δύο (2) 48ωρων απεργιών ξεκινώντας από την Τρίτη 24 Μαίου 2011 (από ώρα 05.00π.μ. της Τρίτης 24 Μαίου και μέχρι ώρα 05.00π.μ. της Πέμπτης 26 Μαίου) και την Πέμπτη 26 Μαίου 2011 (από ώρα 05.00π.μ. της Πέμπτης 26 Μαίου μέχρι και ώρα 05.00π.μ. του Σαββάτου 29 Μαίου 2011).
Προσωπικό ασφαλείας των εγκαταστάσεων και μηχανημάτων των επιχειρήσεων για την πρόληψη καταστροφών κατά την διάρκεια της απεργίας ορίζεται ένα συνεργείο την ημέρα, 1 μοντέρ την ημέρα, 1 άτομο ανά βάρδια στη ροή και 1 άτομο ανά βάρδια στο master control.  Σε κάθε άλλη περίπτωση απαιτείται προηγούμενη άδεια του Διοικητικού Συμβουλίου και σε ενδεχόμενο που δοθεί, αυτό θα αναφέρεται ρητά.
 
Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής καλείται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς αυτούς στους οποίους απευθύνεται προς γνώση τους και για την επέλευση των νομίμων συνεπειών, αντιγράφοντάς την ταυτόχρονα ολόκληρη στην Έκθεση Επίδοσής του.

Αθήνα, 18 Μαίου 2011
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α.

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media