Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Ιούνιος 2011

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ 4ΩΡΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΩΡΑ 2ΜΜ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΒΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ

Αθήνα 29 Ιουνίου 2011                                αρ. πρωτ. 1335

EKTAKTH ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα 29 Ιουνίου 2011, ημέρα της 48ωρης Πανεργατικής απεργίας, αποφάσισε την αναστολή της στάσης εργασίας που είχε προκηρύξει από ώρα 11.00 έως ώρα 15.00 για ώρα 14.00.

Ώρα 14.00 κανονικά όλοι στις βάρδιές μας.

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ ΜΕ ΔΥΟ 4ΩΡΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αθήνα, 27  Ιουνίου   2010                                                                                   Αρ. Πρωτ: 1334

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας αποφάσισε την συμμετοχή μας στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ΓΣΕΕ για τις 28 και 29 Ιουνίου 2011 με τετράωρες στάσεις εργασίας, από ώρα 11.00 έως ώρα 15.00 της Τρίτης και Τετάρτης.

Μαζί με τους συναδέλφους μας εργαζόμενους διεκδικούμε:
• Ανάκληση και πάγωμα απολύσεων.
• Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.
• Να υπογραφεί και να τηρείται πιστά η Σ Σ Ε.
• Διασφάλιση των κοινωνικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.
• Να μπει τέλος στην μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, να εφαρμοσθούν οι Σ Σ Ε και να διαμορφωθούν ίδιες μισθολογικές και ίδιες εργασιακές - ασφαλιστικές συνθήκες για όλους τους τεχνικούς  είτε αυτοί εργάζονται σε Κρατικούς είτε σε Ιδιωτικούς Ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, είτε σε Εταιρείες παραγωγής οπτικοακουστικού έργου.
• Συνταξιοδότηση στα 60 για τους άντρες στα 55 για τις γυναίκες ή στα 30 χρόνια εργασίας     (9.000 ημερομίσθια) ανεξαρτήτως ηλικίας με ταυτόχρονη αύξηση των κατωτάτων ορίων-υπεράσπιση, διεύρυνση των Βαρέων Ανθυγιεινών (ΒΑΕ), ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων της τελευταίας δεκαπενταετίας.
• Να αποσυρθούν αμέσως όλες οι μηνύσεις και οι αγωγές κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται.

Η ολοένα και με μεγαλύτερη ένταση επίθεση που δέχονται τα εργασιακά κοινωνικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, επιβάλλουν την άμεση αντίδραση όλων των εργαζομένων και την συνεχή επαγρύπνηση και ετοιμότητα.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟΝ Τ/Σ STAR

Αθήνα, 23 Ιουνίου  2011                                                                                     Αρ. Πρωτ: 1333

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Μετά από τις διαβεβαιώσεις  και δεσμεύσεις της Διοίκησης του STAR CHANNEL που αφορούν τα αιτήματα της σημερινής  μας 24ωρης απεργίας, το Διοικητικό Συμβούλιο  της Ένωσής μας σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε την αναστολή της.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ STAR CHANNEL - 5ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ Τ/Σ

Αθήνα, 22 Ιουνίου  2011                                                                                      Αρ. Πρωτ: 1330

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
από ώρα 05.00 π.μ. της Πέμπτης  23 Ιουνίου έως ώρα 05.00 π.μ. της Παρασκευής  24 Ιουνίου 2011  για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό STAR CHANNEL
και
5ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
από ώρα 05.00 π.μ. της Πέμπτης  23 Ιουνίου έως ώρα 10.00 π.μ. της ίδιας μέρας Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011  για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας

απαιτούμε:
• Την υπογραφή ΣΣΕ που θα αναπληρώνει το χαμένο εισόδημά μας και θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
• Να αποσυρθούν αμέσως όλες οι μηνύσεις και οι αγωγές κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται.
• Άμεση  καταβολή και εξόφληση των οφειλόμενων αποζημιώσεων για υπερωριακή εργασία καθώς και των αποζημιώσεων για απασχόληση σε εξαιρέσιμες ημέρες στους εργαζόμενους τεχνικούς του σταθμού.
• Καταβολή οφειλομένων διαφορών αποδοχών  λόγω εξέλιξης μισθολογικού κλιμακίου.
• Μη προώθηση εκ μέρους της εργοδοτικής πλευράς νέων ατομικών συμβάσεων εργασίας με τις οποίες επιβάλλονται περικοπές αποδοχών.

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παγιδευτεί από τους εκβιασμούς και τις απειλές.  Οι τεχνικοί τονίζουν προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν τρομοκρατούνται. 
Ο μόνος νόμος είναι το δίκιο τους.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, μέλη μας και μη, να μετέχουν στην απεργία με ακόμα μεγαλύτερη μαχητικότητα. 

Προσωπικό ασφαλείας των εγκαταστάσεων και μηχανημάτων των επιχειρήσεων για την πρόληψη καταστροφών κατά την διάρκεια της απεργίας ορίζεται ένα συνεργείο την ημέρα, 1 μοντέρ την ημέρα, 1 άτομο ανά βάρδια στη ροή και 1 άτομο ανά βάρδια στο master control.  Σε κάθε άλλη περίπτωση απαιτείται προηγούμενη άδεια του Διοικητικού Συμβουλίου και σε ενδεχόμενο που δοθεί, αυτό θα αναφέρεται ρητά.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΜΑΣ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ

Αθήνα, 22 Ιουνίου  2011                                                                                    Αρ. Πρωτ: 1331

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λαμβάνοντας υπ’ όψη την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών 1173/2011 σας ενημερώνουμε ότι αναστέλλουμε την στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η Ένωσή μας (για σήμερα Τετάρτη 22/6 και από ώρα 17.45 της Τετάρτης 22/6 έως και ώρα 22.00 της ίδιας μέρας Τετάρτη 22/6) για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας.

Συμμετέχουμε στην στάση εργασίας που κήρυξε η Π Ο Σ Π Ε Ρ Τ από ώρα 17.45 της Τετάρτης 22 Ιουνίου 2011 έως και ώρα 22.00 της ίδιας μέρας Τετάρτης 22 Ιουνίου 2011 για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

STAR CHANNEL - EMAIL κ. Ι. ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΗ

Αθήνα, 22 Ιουνίου 2011                                                                                         Αρ. Πρωτ: 1330

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συνεδρίασή του το έκτακτο απεργοδικείο του STAR CHANNEL  υπό την προεδρία του κ. Ισίδωρου Παπαμιχάλη Διευθυντή προσωπικού του σταθμού και την καθοδήγηση του κ. Κυριακόπουλου Πάνου Διευθύνοντα Σύμβουλο του σταθμού, προχώρησε στο εξής απίστευτο ανακοινωθέν:
…………………………………………………
From: Papamichalis Isidoros       Sent: Tuesday, June 21, 2011 7:22 PM      To: All Star      Subject: Ανακοίνωση


 Όπως είναι γνωστό, από τις αρχές του τρέχοντος έτους η ΕΤΙΤΑ και η ΠΟΣΠΕΡΤ έχουν αποδυθεί σε μια σειρά από αλλεπάλληλες απεργιακές κινητοποιήσεις που μεθοδεύονται με τρόπο αντίθετο στο νόμο. Συγκεκριμένα, από τις αρχές του 2011 η ΕΤΙΤΑ έχει κηρύξει περισσότερες από επτά (7) απεργίες / στάσεις εργασίας (δηλ. σχεδόν μία κάθε μήνα) για τις οποίες δεν τηρεί την τετραήμερη προθεσμία προειδοποίησης που προβλέπει ο νόμος. Η εταιρία μας έχει προσφύγει δικαστικά κατά όλων των ως άνω κινητοποιήσεων και όλες έχουν κηρυχθεί παράνομες ακριβώς για το λόγο της μη τήρησης της τετραήμερης προθεσμίας προειδοποίησης. Ακολουθείται μάλιστα η (επίσης παράνομη) μεθόδευση, όταν δημοσιεύεται η δικαστική απόφαση που κηρύσσει παράνομη την απεργία της ΕΤΙΤΑ, να κηρύσσει αμέσως απεργία η ΠΟΣΠΕΡΤ, επίσης παράνομα και χωρίς τη νόμιμη προειδοποίηση. Είναι αυτονόητο ότι η μεθόδευση αυτή των ΕΤΙΤΑ και ΠΟΣΠΕΡΤ καταστρατηγεί το νόμο και αποσκοπεί στο να ματαιώσει  την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων που εκδίδονται.
Σύμφωνα με το νόμο, η συμμετοχή σε παράνομη απεργία εξομοιώνεται με οικειοθελή αποχώρηση από την υπηρεσία και πάντως αποτελεί νόμιμο λόγο καταγγελίας της σύμβασης εργασίας.
Η εταιρία θεωρεί ότι, λόγω των αλλεπάλληλων δικαστικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από τα δικαστήρια, το προσωπικό δεν δικαιολογείται να αγνοεί ότι είναι παράνομη κάθε απεργία ή στάση εργασίας για την οποία δεν έχει τηρηθεί η τετραήμερη προθεσμία προειδοποίησης. Ως εκ τούτου η εταιρία επιφυλάσσεται να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα.
Τα ανωτέρω ισχύουν και για τη στάση εργασίας που προκήρυξε σήμερα η ΕΤΙΤΑ για αύριο 22/6/2011.
Εκ της Διοικήσεως
……………………………………..

Κύριοι της Διεύθυνσης του STAR CHANNEL,

Έχετε αντιληφθεί ότι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ είναι στο δρόμο;  Έχετε αντιληφθεί ότι όλη η χώρα είναι στο δρόμο;   Έχετε αντιληφθεί ότι στις εποχές που έρχονται όποιος τόλμησε ή θα τολμήσει να αγγίξει εργαζόμενο που αγωνίζεται για την αξιοπρέπειά του και το μέλλον των παιδιών του, ο λαός θα τον τιμωρήσει πολύ αυστηρά;

Αφήστε  λοιπόν τις απειλές και την τρομοκρατία προς τους εργαζόμενους.   Αφήστε λοιπόν τους εργαζόμενους στον δίκαιο αγώνα τους και σταματήστε τους εκφοβισμούς εναντίον τους.  Οι εποχές που τους φοβίζατε πέρασαν.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 22/6 (ΑΠΟ ΩΡΑ 17.45 ΕΩΣ ΩΡΑ 22.00)

Αθήνα, 21 Ιουνίου 2011                                                                                   Αρ. Πρωτ: 1326


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. κηρύσσει   στάση εργασίας για την Τετάρτη  22  Ιουνίου 2011 από ώρα 17.45 της Τετάρτης  μέχρι και ώρα 22.00  της ίδιας μέρας (Τετάρτης 22 Ιουνίου 2011) για όλους τους τεχνικούς που απασχολούνται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους τεχνικούς να μετάσχουν δυναμικά.
Απαιτούμε:

• Την υπογραφή ΣΣΕ που θα αναπληρώνει το χαμένο εισόδημά μας και θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
• Να αποσυρθούν αμέσως όλες οι μηνύσεις και οι αγωγές κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται.

Η  εργοδοσία συνεπικουρούμενη από τον εργασιακό Μεσαίωνα που προωθεί η Κυβέρνηση, επιχειρεί να εκθεμελιώσει κάθε συνταγματικό και εργασιακό δικαίωμα.

Με τον δίκαιο αγώνα μας, εμείς αποφασίζουμε για το μέλλον μας.
Όλοι μαζί να τους δώσουμε την απάντηση που τους αξίζει.


για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 21/6 (ΑΠΟ 05.30ΠΜ - 10.00ΠΜ)

Αθήνα, 20 Ιουνίου 2011                                                                                   Αρ. Πρωτ: 1323

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. κηρύσσει   στάση εργασίας για την Τρίτη  21  Ιουνίου 2011 από ώρα 05.30π.μ. της Τρίτης μέχρι και ώρα 10.00π.μ. της ίδιας μέρας (Τρίτης 21 Ιουνίου 2011) για όλους τους τεχνικούς που απασχολούνται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους τεχνικούς να μετάσχουν δυναμικά.
Απαιτούμε:

• Την υπογραφή ΣΣΕ που θα αναπληρώνει το χαμένο εισόδημά μας και θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
• Να αποσυρθούν αμέσως όλες οι μηνύσεις και οι αγωγές κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται.

Η  εργοδοσία συνεπικουρούμενη από τον εργασιακό Μεσαίωνα που προωθεί η Κυβέρνηση, επιχειρεί να εκθεμελιώσει κάθε συνταγματικό και εργασιακό δικαίωμα.

Με τον δίκαιο αγώνα μας, εμείς αποφασίζουμε για το μέλλον μας.
Όλοι μαζί να τους δώσουμε την απάντηση που τους αξίζει.


για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΜΑΣ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ

Αθήνα, 20 Ιουνίου  2011                                                                                    Αρ. Πρωτ: 1325

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λαμβάνοντας υπ’ όψη την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών 1149/2011 σας ενημερώνουμε ότι αναστέλλουμε την 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η Ένωσή μας (για σήμερα Δευτέρα 20/6 και από ώρα 05.00 της Δευτέρας 20/6 έως και ώρα 05.00 της Τρίτης 21/6) για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας.

Συμμετέχουμε στην 14ωρη στάση εργασίας που κήρυξε η Π Ο Σ Π Ε Ρ Τ αρχής γενομένης ώρας 15.00 της Δευτέρας 20 Ιουνίου 2011 έως και ώρα 05.00 της Τρίτης 21 Ιουνίου 2011 για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 20/6 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ

Αθήνα, 17 Ιουνίου  2011                                                                                      Αρ. Πρωτ: 1320

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
από ώρα 05.00 π.μ. της Δευτέρας  20 Ιουνίου έως ώρα 05.00 π.μ. της Τρίτης 21 Ιουνίου 2011  για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας

απαιτούμε:
• Την υπογραφή ΣΣΕ που θα αναπληρώνει το χαμένο εισόδημά μας και θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
• Να αποσυρθούν αμέσως όλες οι μηνύσεις και οι αγωγές κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται.

Η εργοδοσία θέλει να ξεμπερδεύει με εργαζόμενους που αμείβονται με την Σ.Σ.Ε., που έχουν δικαιώματα, θέλει να τους αντικαταστήσει με φτηνούς εργαζόμενους. 
Η Ε.Τ.Ι.Τ.Α. καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν αγωνιστική απάντηση στις επιδιώξεις της εργοδοσίας.  Καλεί όλα τα σωματεία στα Μ.Μ.Ε. να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με όλους τους τρόπους και τις μορφές. 
Δεν τρομοκρατούμαστε, η αλληλεγγύη των τεχνικών έχει δυναμώσει.
Αγωνιζόμαστε για να σώσουμε τις θέσεις εργασίας μας, την Σ.Σ.Ε. μας, τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και το μέλλον των παιδιών μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΗ

ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΣΚΑΪ

ΔΕΥΤΕΡΑ 20/6, ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ

Κύριοι της εργοδοσίας,
πίσω από τους αριθμούς σας βρίσκονται άνθρωποι.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΑΣ

Προσωπικό ασφαλείας των εγκαταστάσεων και μηχανημάτων των επιχειρήσεων για την πρόληψη καταστροφών κατά την διάρκεια της απεργίας ορίζεται ένα συνεργείο την ημέρα, 1 μοντέρ την ημέρα, 1 άτομο ανά βάρδια στη ροή και 1 άτομο ανά βάρδια στο master control.  Σε κάθε άλλη περίπτωση απαιτείται προηγούμενη άδεια του Διοικητικού Συμβουλίου και σε ενδεχόμενο που δοθεί, αυτό θα αναφέρεται ρητά.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ 15/6

Αθήνα, 15 Ιουνίου 2011                       Αρ. Πρωτ: 1316

 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα 15 Ιουνίου 2011 ημέρα της Πανεργατικής απεργίας, αποφάσισε την αναστολή της απεργίας λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης στη χώρα ώστε να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΤΗΣ 15ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

Αθήνα, 14 Ιουνίου   2010                                                                                   Αρ. Πρωτ: 1315

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας αποφάσισε την συμμετοχή μας στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ΓΣΕΕ για τις 15 Ιουνίου 2011, από ώρα 06.00 της Τετάρτης 15 Ιουνίου 2011 μέχρι και ώρα 06.00 της Πέμπτης 16 Ιουνίου 2011 για όλους τους εργαζόμενους.

Μαζί με τους συναδέλφους μας εργαζόμενους διεκδικούμε:
• Ανάκληση και πάγωμα απολύσεων.
• Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.
• Να υπογραφεί και να τηρείται πιστά η Σ Σ Ε.
• Διασφάλιση των κοινωνικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.
• Να μπει τέλος στην μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, να εφαρμοσθούν οι Σ Σ Ε και να διαμορφωθούν ίδιες μισθολογικές και ίδιες εργασιακές - ασφαλιστικές συνθήκες για όλους τους τεχνικούς  είτε αυτοί εργάζονται σε Κρατικούς είτε σε Ιδιωτικούς Ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, είτε σε Εταιρείες παραγωγής οπτικοακουστικού έργου.
• Συνταξιοδότηση στα 60 για τους άντρες στα 55 για τις γυναίκες ή στα 30 χρόνια εργασίας     (9.000 ημερομίσθια) ανεξαρτήτως ηλικίας με ταυτόχρονη αύξηση των κατωτάτων ορίων-υπεράσπιση, διεύρυνση των Βαρέων Ανθυγιεινών (ΒΑΕ), ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων της τελευταίας δεκαπενταετίας.

Η ολοένα και με μεγαλύτερη ένταση επίθεση που δέχονται τα εργασιακά κοινωνικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, επιβάλλουν την άμεση αντίδραση όλων των εργαζομένων και την συνεχή επαγρύπνηση και ετοιμότητα.

Κατά την διάρκεια της απεργίας θα καλυφθεί μόνο η απεργιακή κινητοποίηση.
Προσωπικό ασφαλείας των εγκαταστάσεων και μηχανημάτων των επιχειρήσεων για την πρόληψη καταστροφών κατά την διάρκεια της απεργίας ορίζεται ένα συνεργείο την ημέρα, 1 μοντέρ την ημέρα, 1 άτομο ανά βάρδια στη ροή και 1 άτομο ανά βάρδια στο master control.  Σε κάθε άλλη περίπτωση απαιτείται προηγούμενη άδεια του Διοικητικού Συμβουλίου και σε ενδεχόμενο που δοθεί, αυτό θα αναφέρεται ρητά.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΩΡΑ 10.00 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
ΩΡΑ 11.00 ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΠΟΠΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ (ΕΘΝΟΣ)

Αθήνα,  13 Ιουνίου 2011                                                               Αρ. Πρωτ:  1313


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η λυσσαλέα επίθεση της εργοδοσίας συνεχίζεται στον κλάδο μας. Τελευταίο θύμα αυτής η συνάδελφος δημοσιογράφος Πόπη Χριστοδουλίδου. Μια καταξιωμένη στον χώρο της δημοσιογραφίας συνάδελφος η οποία επί 30 συναπτά έτη ασκεί την δημοσιογραφία. Χαρακτηρίστηκε λοιπόν από την Διοίκηση της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» ως αντιπαραγωγική και απολύθηκε! Να φταίει άραγε το γεγονός ότι η Πόπη έχει υπάρξει εργασιακός αντιπρόσωπος της ΕΣΗΕΑ; Ή μήπως ότι χρησιμοποιούσε σκληρή γλώσσα όταν διαπίστωνε εργασιακές παρατυπίες εις βάρος συναδέλφων της από την εργοδοσία, και αντιδρούσε στο θέμα των ατομικών συμβάσεων που προσπαθεί να προωθήσει στην εφημερίδα, και όχι μόνο, ο κύριος Μπόμπολας;

Εμείς γνωρίζοντας προσωπικά την συγκεκριμένη συνάδελφο θα προσθέσουμε διευκολύνοντας τους ιθύνοντες της εφημερίδας, ότι όντως η Πόπη Χριστοδουλίδου ήταν αντιπαραγωγική!  Οι σιελογόνοι αδένες της δεν παρήγαγαν αρκετό σάλιο για να γλείψει και περιοριζόταν στο να κάνει ρεπορτάζ!
 
Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως αυτή η συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης της εργασίας στον κλάδο μας, είτε αφορά συνδικαλιστές είτε απλά μέλη, δεν θα περάσει έτσι! Συμπαραστεκόμαστε στην συνάδελφο και στην ΕΣΗΕΑ, και διαθέτουμε τις δυνάμεις μας σαν σωματείο για οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης προς αποφυγή τέτοιων άδικων απολύσεων.  

Συνάδελφοι τεχνικοί,

παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα όπως επιβάλουν οι καιροί που διανύουμε!   Όλοι μαζί ενωμένοι, τεχνικοί, δημοσιογράφοι και διοικητικοί, θα κερδίσουμε!

 

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media