Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Ιούλιος 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ Τ/Σ 902

Αθήνα 22 Ιουλίου 2011                            αρ. πρωτ:  1348

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγέλλουμε την διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού 902  για την απόλυση συναδέλφων τεχνικών. Με πρόφαση την «οικονομική κρίση», την περικοπή χρηματοδότησης και την πιθανή παύση λειτουργίας του σταθμού, απολύουν ανθρώπους που στήριξαν επί χρόνια τον σταθμό και κατέθεσαν και την ψυχή τους για την εργασία τους.

Απαιτούμε από την διοίκηση του σταθμού να αναστείλει τις απολύσεις και να προσπαθήσει να βρει την λύση στο οικονομικό πρόβλημα του σταθμού με άλλο τρόπο. 

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΤΤΗΛΝΕ

Αθήνα, 22 Ιουλίου 2011                                                                                   Αρ. Πρωτ: 1347


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά των διοικούντων των τηλεοπτικών σταθμών Patra TV και Teletime, σταθμών τοπικής εμβέλειας του νομού Αχαϊας, οι οποίοι έχουν μετατρέψει αυτούς τους δύο πολύ σημαντικούς σταθμούς της Πάτρας σε ερασιτεχνικούς σταθμούς προβολής κινουμένων σχεδίων και μουσικών βίντεο κλιπ. Στο μεν Patra tv λόγω επίσχεσης εργασίας από τους εργαζόμενους (απόλυτα δικαιολογημένη λόγω μη καταβολής μισθοδοσίας για 5 και πλέον μήνες), στο δε Teletime λόγω ουσιαστικής κατάργησης του ανθρώπινου δυναμικού μιας και με τις τελευταίες απολύσεις ο σταθμός έχει μείνει με μόλις 4 τεχνικούς και κανένα (!) δημοσιογράφο!

Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους τεχνικούς της ΣTΤΗΛΝΕ (Σύλλογος Τεχνικών Τηλεόρασης ΝΔ Ελλάδας) και στο δίκαιο των αιτημάτων τους.

Απαιτούμε από τις διοικήσεις των δύο ιστορικών σταθμών να ανακαλέσουν τις απολύσεις των συναδέλφων και να προβούν σε καταβολή δεδουλευμένων για να επανέλθουν οι σταθμοί σε ομαλή λειτουργία!

Προειδοποιούμε πως σε περίπτωση που η κατάσταση συνεχιστεί θα αναγκαστούμε να προβούμε σε ενέργειες συμπαράστασης με συμμετοχή κόσμου από Αθήνα. Παρόμοιες περιπτώσεις έχουμε χειριστεί στο παρελθόν με τεράστια επιτυχία (επίσχεση στο ALTER με κάρτες εργαζομένων και κατάργηση διαφημίσεων για πολλές μέρες, απολύσεις σε διάφορα κανάλια με εξαντλητικές στοχευμένες απεργιακές κινητοποιήσεις) και δεν μας ενοχλεί φυσικά η απόσταση Αθήνα-Πάτρα! Και ούτε η κάκιστη Αθηνών-Πατρών!

Συνάδελφοι παραμένουμε σε αγωνιστική εγρήγορση! Η επίθεση των εργοδοτών είναι πιο λυσσαλέα από ποτέ! Τώρα είναι η ώρα να διαφυλάξουμε τις θέσεις εργασίας μας , τους μισθούς μας , την ζωή μας! Καμία υποχώρηση!

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 & ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ STAR

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ANT1 ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 13/7 ΚΑΙ ΩΡΑ 2 TO ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤ1

ΚΑΙ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΟΥ STAR ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 13/7 ΚΑΙ ΩΡΑ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΙ Ο ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Δ. ΠΕΡΠΑΤΑΡΗΣ

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΤ1

Αθήνα, 11 Ιουλίου  2011                                                                                    Αρ. Πρωτ: 1344

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε για τις προτάσεις της Διοίκησης του ANT1 για υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας, σε εργαζόμενους τεχνικούς ενώ βρίσκεται ακόμα σε ισχύ η Συλλογική μας Σύμβαση κι ενώ υπάρχει και η προσφυγή μας στον Ο.ΜΕ.Δ.
Την πρόφαση πως η πρόταση έγινε σε τεχνικούς που δεν είναι μέλη μας την χαρακτηρίζουμε τουλάχιστον...γελοία. Το συνδικαλιστικό όργανο όλων των τεχνικών είτε είναι μέλη μας είτε όχι είναι η Ε.Τ.Ι.Τ.Α. Το σωματείο μας νοιάζεται για όλο τον κλάδο μας και προστατεύει ΟΛΟΥΣ τους τεχνικούς!!!
Συνάδελφοι!  Σας καλούμε να αντισταθείτε και να μην υπογράψετε την εργατική θανατική σας καταδίκη!!!Οι ατομικές συμβάσεις ακόμα και αύξηση κι αν σας δίνουν έχουν σκοπό να σας απομονώσουν από το γενικό σύνολο και όταν έρθει η ώρα να σας τσακίσουν κυριολεκτικά!!!
Έχετε σκεφτεί αγαπητοί συνάδελφοι πως αν υπογράψετε τώρα την όποια ατομική σύμβαση(ακόμα και την πιο συμφέρουσα)τι θα γίνει όταν θα λήξει η χρονική της διάρκεια και θα πρέπει να διαπραγματευτείτε μόνοι σας, χωρίς να έχετε το δικαίωμα της κάλυψης κανενός σωματείου, την νέα σας ατομική;;;  Τι θα σας ζητήσουν άραγε οι… καλοί μας εργοδότες τότε? Θα σας πούμε εμείς!!!  Το λιγότερο που θέλουν ακόμα και τώρα είναι να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί!!!  Όσο για τις θέσεις εργασίας που υπόσχονται, μόνο φυσικά δια στόματος, ό,τι… θα κρατηθούν;;  Το είδαμε και στον ΣΚΑΙ πόσο κρατήθηκαν!  Αν και οι ατομικές συμβάσεις έχουν υπογραφεί εδώ και καιρό… Ακόμα απολύονται εργαζόμενοι τεχνικοί.
Γι αυτό λοιπόν σας λέμε: ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ! Ακόμα κι αν σας πιέσουν ή σας απειλήσουν να ενημερώσετε άμεσα το σωματείο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. για να διωχθούν νομικά οι υπεύθυνοι καθώς η υπογραφή μιας τέτοιας σύμβασης βάσει του νόμου είναι ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ και τυχόν απειλές είναι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ.  Πρέπει επίσης να γνωρίζετε πως έχετε κάθε δικαίωμα να παραπέμπετε τους ανθρώπους της Διοίκησης που σας πλησιάζουν γι αυτό το θέμα στο συνδικαλιστικό σας όργανο, την Ε.Τ.Ι.Τ.Α. για οποιαδήποτε συζήτηση θέλουν να κάνουν μαζί σας!  Ό,τι θέλουν ας έρθουν να το συζητήσουν μαζί μας.  Δεν είστε υποχρεωμένοι να πηγαίνετε σε κανένα γραφείο να συζητάτε οτιδήποτε και να υπογράψετε οτιδήποτε σας ζητηθεί.  Όσες πιέσεις κι αν σας ασκήσουν η απάντησή σας θα είναι μία: «συζητήστε το με το σωματείο μου». Ακόμα έχετε κάθε δικαίωμα να ζητήσετε αυτό το χαρτί και να το πάτε σε οποιονδήποτε δικηγόρο εργατολόγο ή ακόμα αν θέλετε να το πάτε στον δικηγόρο του σωματείου μας να σας ενημερώσει για τα πάντα!
Συνάδελφοι του ANT1!  Να ξέρετε πως όλοι οι συνάδελφοι όλων των καναλιών είναι μαζί σας!!!
Όλοι είμαστε έτοιμοι να κατέβουμε με στον δρόμο για εσάς με οδηγό το σωματείο μας!  Γιατί ουσιαστικά δεν θα κατέβουμε μόνο για εσάς αλλά για όλους μας !!!  Αυτό που σας συμβαίνει τώρα θα μας συμβεί και στους υπόλοιπους αύριο.  Μόνο όταν είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα με πρόσφατο τρανό παράδειγμα τους συναδέλφους μας του ALTER !!!
Σας υπενθυμίζουμε επίσης πως πριν λίγες εβδομάδες τις ατομικές συμβάσεις για τεχνικούς τις έφερε πρώτος το STAR CHANNEL και με μία και μόνο κήρυξη 24ωρης απεργίας από το σωματείο μας, τις πήρε αμέσως πίσω χωρίς καν να προλάβει να πραγματοποιηθεί αυτή η απεργία!!!

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΑΝΤ1:  Η μόνη υπογραφή που πρέπει να βάλετε είναι στην δική μας αίτηση για να γίνετε μέλη μας όλοι όσοι δεν είστε ακόμη! Εμείς ούτως ή άλλως είμαστε εδώ για σας. Αλλά η καλύτερη απάντηση στους… καλούς μας εργοδότες είναι να καλυφθείτε κάτω από την ομπρέλα μας και όλοι μαζί με μπροστάρη το σωματείο μας να παλέψουμε για εμάς και για τα παιδιά μας!!!  Απευθυνθείτε στον εργασιακό μας εκπρόσωπο.

Προς την Διοίκηση του ΑΝΤ1:
Απαιτούμε την άμεση ανάκληση όλων των ατομικών συμβάσεων που αφορούν όλα τα τμήματα που ανήκουν στην Ε.Τ.Ι.Τ.Α.!  Αν δεν γίνει αυτό θα βρεθούμε στην δυσάρεστη αλλά συνηθισμένη ειδικά τον τελευταίο καιρό θέση να απαντήσουμε δυναμικά… Ξέρετε εσείς…!!!

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε.

Αθήνα, 7 Ιουλίου 2011                                                                                          Αρ. Πρωτ: 1340

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι,
 
Η συνάντηση του Διοικητικού μας Συμβουλίου με την εργοδοτική οργάνωση Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. κατέληξε σε φιάσκο!  Όχι μόνο η εργοδοσία απέσυρε την μακροπρόθεσμη λύση του παγώματος των ωριμάνσεων για 4 ή 5 χρόνια που η ίδια είχε προτείνει στην προηγούμενη συνάντηση, αλλά μας κατέθεσε πρόταση που αφορούσε μειώσεις μισθών που ξεκινούν από 7% και φτάνουν μέχρι 17% (!) ανάλογα με το ύψος του μισθού και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟ πάγωμα μισθών για τα επόμενα δύο χρόνια!  Και φυσικά καμία δέσμευση για διατήρηση θέσεων εργασίας!

Κρίνουμε ως απαράδεκτη την συμπεριφορά της εργοδοσίας μιας και είναι ολοφάνερο πια πως ο απώτερος σκοπός τους ήταν η μη υπογραφή συλλογικής σύμβασης και η επιτηδευμένη καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων με στόχο το ναυάγιο αυτών.  Συν τοις άλλοις «πέτυχαν» με την προ ημερών πρόσκλησή τους για συζήτηση, την ολιγοήμερη ανακωχή που χρειάζονταν.  Και αυτό για να προβάλλουν από τα δελτία τους ό,τι ακριβώς χρειαζόταν η κυβέρνηση για να περάσει την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, το οποίο επικαλέστηκαν για να αυξήσουν το ποσοστό της μείωσης που ζητούσαν από 6,5% στο προαναφερόμενο!

Συνάδελφοι, οι αγώνες μας δεν πάνε χαμένοι. Ανακτούμε την αγωνιστική μας συνοχή και προετοιμαζόμαστε για σκληρή απάντηση στην εργοδοτική αλαζονεία! Υπενθυμίζουμε και ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους μας πως ακόμη και αν παρέλθει η 8η Αυγούστου, ημέρα που τελειώνει το 6μηνο από την καταγγελία της σύμβασής μας, δεν δεχόμαστε καμία πρόταση ατομικής σύμβασης!  Οι μισθοί μας και ΟΛΑ τα θεσμικά μας κεκτημένα ΙΣΧΥΟΥΝ κανονικά!  Δεν μπορούν να μας μειώσουν μισθούς!  Δεν μπορούν να μας αρνηθούν αυξήσεις ωριμάνσεων και πενταετιών! Δεν μπορούν να μας αναγκάσουν να καταστρατηγούμε την σύμβασή μας που διατηρεί έστω και ατομικά ΟΛΑ μας τα κεκτημένα!  Αναφέρουμε στο σωματείο μας οποιαδήποτε προσπάθεια εκφοβισμού και πίεσης για υπογραφή ατομικής σύμβασης ώστε να απαντά με στοχευμένες κινητοποιήσεις στον σταθμό που έγινε η προσπάθεια αυτή!

Παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα και τους αποδεικνύουμε πως εμάς δεν μπορούν ούτε να μας τρομοκρατούν, ούτε να μας εμπαίζουν, ούτε να μας συμπεριφέρονται σαν ερασιτέχνες! Και αυτό γιατί είμαστε επαγγελματίες! Γιατί σε περίπτωση που δεν το έχουν καταλάβει αποτελούμε ένα ζωτικό κορμό της τηλεόρασης!  

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καλούνται οι συνάδελφοι (μέλη ή μη της Ένωσης) των παρακάτω κλάδων:

            Χειριστές Κιν/κής Μηχανής Λήψης
            Χειριστές Τηλ/κής Μηχανής Λήψης
            Ηχολήπτες
            Μοντέρ
            Ενδυματολόγοι
            Δ. Παραγωγής
            Τεχνικοί Επεξεργασίας Ήχου
            3D Animator

που διαθέτουν κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ να επικοινωνήσουν με την Μαρία Σταυροπούλου στο κιν. 6941 668514, το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 4/7/2011, για να δηλώσουν συμμετοχή σε επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης του Υπ. Απασχόλησης 400 - 1200 ωρών.

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αθήνα, 1η Ιουλίου 2011                                                                                   Αρ. Πρωτ: 1339


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγέλλουμε την συμπεριφορά και την χρήση ωμής βίας των αστυνομικών δυνάμεων που συμμετείχαν στην απαράδεκτη καταστολή και διάλυση της ειρηνικής διαδήλωσης που έλαβε χώρα προχθές 29 Ιουνίου 2011 στην πλατεία Συντάγματος. Η πρωτοφανής χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης ακόμα και μέσα στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ (!) δείχνει την γραμμή που ακολουθεί η κυβέρνηση και κατ’ επέκταση η Αστυνομία, στο να διαμορφώσει μία κοινωνική κατάσταση στην οποία κανένας πολίτης δεν έχει δικαίωμα να εκφράσει την αντίθεσή του σε κάτι που ψηφίζει η κυβέρνηση. Αυτή η κατάσταση δεν θυμίζει καθόλου Κοινοβουλευτική Δημοκρατία αλλά παραπέμπει σε καθεστωτικές μορφές πολιτεύματος!

Πέρα από τον αδιάκριτο ξυλοδαρμό διαδηλωτών, ακόμα και ηλικιωμένων,  που ουδεμία σχέση είχαν με τους γνωστούς «κουκουλοφόρους», την χρήση αστυνομικής βίας ένιωσαν και συνάδελφοί μας εικονολήπτες και οι βοηθοί τους και συγκεκριμένα μέλος του Διοικητικού μας Συμβουλίου.
Στην προσπάθειά τους να καταγράψουν τα γεγονότα, με απώτερο σκοπό την ενημέρωση του Έλληνα πολίτη, δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση  από δυνάμεις των ΜΑΤ, που προφανώς δεν ήθελαν να καταγραφούν οι σκηνές βίας που οι ίδιοι οι αστυνομικοί προκαλούσαν !

Σας ενημερώνουμε πως κάθε προσπάθεια φίμωσης του δικαιώματος της ενημέρωσης και την καταγραφής γεγονότων είναι αντισυνταγματική και θα προασπίσουμε αυτό το δικαίωμα μέχρι τέλους! Σας εφιστούμε την προσοχή για μελλοντικές κινητοποιήσεις πως σε όποια προσπάθεια παρακώλυσης της δουλειάς μας θα είμαστε αμείλικτοι μέχρι να δικαιωθούμε, όπου και αν χρειαστεί να απευθυνθούμε.  


για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media