Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Ιανουάριος 2012

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 και 18/1

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

H Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ μαζί με τους  εργαζόμενους στα ΜΜΕ -σε συμπαράταξη με τις Ενώσεις τους- είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει δυναμικά τη βίαιη επίθεση κυβέρνησης, τρόϊκας και εργοδοτών, που επιχειρούν να αποδομήσουν κάθε εργασιακό και ασφαλιστικό μας δικαίωμα.

Καλούμε τους συναδέλφους μας σε 48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, το ΑΠΕ, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας από 06.00 της Τρίτης 17ης Ιανουαρίου μέχρι 06.00 της Πέμπτης 19ης Ιανουαρίου.

Η απεργία κηρύσσεται, παράλληλα με την απεργιακή κινητοποίηση για τη 17η Ιανουαρίου που κήρυξαν τα Εργατικά Κέντρα της Aττικής, κι έχει επίσης την έννοια της αλληλεγγύης προς τους απεργούς της Χαλυβουργίας, του ΑΛΤΕΡ και προς όλους τους εργαζόμενους της χώρας που συστηματικά επιχειρείται η εξαθλίωσή τους ● με τις μαζικές απολύσεις ● την μονομερή μεταβολή συνθηκών – μορφής – ειδικοτήτων και περιβάλλοντος εργασίας ● την κατάργηση των υφισταμένων ΣΣΕ και την άρνηση υπογραφής νέων ΣΣΕ ● τις μειώσεις μισθών ● την επιβολή σε μισθωτούς που έχουν πλήρη απασχόληση όλο και πιο ελαστικών προγραμμάτων εργασίας με 1 και 2 ημέρες εργασίας την εβδομάδα, διαμορφώνοντας «μισθούς» ακόμα και κάτω από 200 ευρώ μηνιαίως ● τη λεηλασία των επιχειρήσεων ενημέρωσης από τους μετόχους τους ● τις παράνομες καθυστερήσεις δεδουλευμένων ● την απόπειρα υποκατάστασης των ΣΣΕ με ατομικές μειωτικές συμβάσεις ● την αυθαίρετη μεταφορά εργαζομένων σε ενοικιαζόμενους τίτλους και επιχειρήσεις ● τη χειραγώγηση της ενημέρωσης ● την «υπαλληλοποίηση» των δημοσιογράφων που εργάζονται στο δημόσιο τομέα ● τις διώξεις συνδικαλιστών και την ποινικοποίηση της συλλογικής δημοκρατικής δραστηριότητας.

Στις παραπάνω μεθοδεύσεις συνεχίζουμε να αντιπαραθέτουμε την οργανωμένη, μεθοδική και συνεχή μας αντίσταση και την απόφασή μας για ολομέτωπη μέχρι τέλους σύγκρουση μαζί τους. 

Στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία τους, οφείλουμε σύσσωμοι να αντιτάξουμε την αγωνιστικότητά μας μέχρι τέλους. Κανείς μόνος του στην κρίση.

 

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.

 

Με την παράκληση να αναρτηθεί, δημοσιευθεί και μεταδοθεί

περισσότερα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ κ. ΤΑΤΙΑΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ

Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2012                                                Αρ. Πρωτ:  1473

                         
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ

Αγαπητή κυρία Τατιάνα Στεφανίδου,

Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε πως την ίδια λύπη αισθανθήκαμε και εμείς την ώρα που κάναμε γνωστές τις δύο ανακοινώσεις μας για την εκπομπή σας. Πιστέψτε μας δεν μας είναι καθόλου ευχάριστο να δημιουργούνται τέτοιου είδους θέματα με καμία εκπομπή σε οποιοδήποτε κανάλι. Άλλωστε δεν ξεχνάμε ποτέ πως οι εκπομπές και οι ειδήσεις στα κανάλια μας είναι ο λόγος που υπάρχουν οι δουλειές μας και λόγω αυτών μπορούμε και ζούμε αξιοπρεπώς εμείς και οι οικογένειές μας.

Παρ όλα αυτά την ίδια αδικία αισθανθήκαμε και εμείς όταν έκπληκτοι παρακολουθήσαμε τα επικείμενα θέματα να προβάλλονται από την δική σας εκπομπή. Είναι απόλυτα αληθής η εξαιρετική σας συνεργασία με τους τεχνικούς σε όλη την μέχρι τώρα τηλεοπτική σας καριέρα όπως και η στήριξή σας, από την πρώτη μέρα που ήρθατε στο STAR, στο θέμα των ρομποτικών καμερών.  Γι αυτό τον λόγο και η αντίδρασή μας στην αρχή ήταν αρκετά ήπια ενημερώνοντας τους υπεύθυνους της εκπομπής σας και ουσιαστικά, ζητώντας τους απλά, να σταματήσουν να προβάλλονται τα επίμαχα βίντεο.  Αναγκαστήκαμε όμως μετά λύπης μας να σκληρύνουμε την στάση μας όταν βλέπαμε πως ουσιαστικά οι αιτιάσεις μας δεν εισακούγονταν.

Επίσης θεωρούμε πως τα ερασιτεχνικά βίντεο που προβάλλονται στον τηλεοπτικό αέρα ανά τον κόσμο τραβιούνται για ερασιτεχνικούς σκοπούς, άσχετα αν καταλήγουν κάποια απ αυτά για κάποιους σοβαρούς λόγους να παίζουν στον τηλεοπτικό αέρα.  Στην δική σας περίπτωση μέχρι και οδοιπορικά μπορούσε κανείς να πει τα ρεπορτάζ αυτά αφού ξεναγούσατε τους τηλεθεατές στις ομορφιές ξένων ή και Ελληνικών πόλεων.  Απλά θέλουμε να πούμε πως τα θέματα αυτά γυρίστηκαν με αποκλειστικό σκοπό να παίξουν στον αέρα  της εκπομπής και όχι για ερασιτεχνικούς λόγους.  Όσον αφορά την συχνότητα των προβολών αυτών μία ή δύο φορές την εβδομάδα μπορεί να μην είναι καθημερινή, σίγουρα όμως δεν είναι περιστασιακή.  Εμείς θα την χαρακτηρίζαμε συχνή.

Ακόμα και όμως αν δεχόμασταν ότι είναι περιστασιακή, σίγουρα θα ήταν μια κάκιστη αρχή και ένα μελλοντικό πάτημα για όποιον συνάδελφό σας ή και μη, που ίσως θελήσει αυτού του είδους τα βίντεο να τα προβάλει ακόμα και καθημερινά. Και σε αυτό θέλουμε να μας καταλάβετε.
Για να σας αποδείξουμε την ειλικρινά καλή μας πρόθεση προς το πρόσωπό σας και την εκπομπή σας, σας κάνουμε γνωστό πως τις αγωγές και τις καταγγελίες που έχουμε κινήσει εις βάρος σε εσάς και τους συνεργάτες σας τις σταματάμε και βασιζόμαστε πως θα σεβαστείτε την επιθυμία μας να μην ξαναπροβληθούν τέτοιου είδους βίντεο.

Τέλος αγαπητή κυρία Τατιάνα Στεφανίδου, σας γνωστοποιούμε πως από την πλευρά μας το δυσάρεστο επεισόδιο θεωρείτε λήξαν και περιμένουμε η συνεργασία μας με εσάς και την εκπομπή σας να συνεχιστεί στο ίδιο με πριν, άριστο κλίμα.

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΤΑΤΙΑΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ ΠΡΟΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Α.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ
ΤΑΤΙΑΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ
 ΠΡΟΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Α.

Αγαπητοί συνάδελφοι τεχνικοί,

Οι δύο ανακοινώσεις σας, σχετικά με την εκπομπή μου "Μίλα"  μου προκάλεσαν  λύπη και  έντονο αίσθημα αδικίας.
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, τα 18 χρόνια που εργάζομαι στο χώρο της τηλεόρασης, η συνεργασία μου με τους τεχνικούς συναδέλφους μου είναι πάντοτε εξαιρετική . Έχω περάσει από πολλά κανάλια , στηρίζοντας πάντοτε το τεχνικό προσωπικό και πιστεύοντας στην ομαδικότητα.
Το ίδιο έκανα και από την πρώτη στιγμή στο STAR CHANNEL. Στήριξα και διεκδίκησα την παρουσία περισσότερων συναδέλφων τεχνικών από όσους ο σταθμός επιθυμούσε να διαθέσει για την παραγωγή της εκπομπής Μίλα, που σήμερα καταγγέλλετε. Και τα κατάφερα. Ζήτησα περισσότερους εικονολήπτες στο στούντιο και όχι ρομποτικές κάμερες. Και το πέτυχα. Τα ρεπορτάζ της εκπομπής στο εσωτερικό και το εξωτερικό γίνονται πάντα από εσάς, και επανειλημμένως έχω δημόσια εκθειάσει την ποιότητα τους.
Στάθηκα στο πλευρό σας και εσείς στο δικό μου, πετυχαίνοντας σε δύσκολους καιρούς ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Κατανοώ απόλυτα την εργασιακή ανασφάλεια που βιώνετε αυτήν την περίοδο καθώς εκατοντάδες συνάδελφοί σας είναι άνεργοι. Κατανοώ και τα μηνύματα που θέλετε να στείλετε. Και συντάσσομαι μαζί σας. Επαναλαμβάνω σε όλους τους τόνους τη συμβολή και τη συνέπεια σας.  Γι' αυτό και νιώθω ότι δεν μπορεί να αποτελεί πρόβλημα η περιστασιακή προβολή ερασιτεχνικών βίντεο μία ή δύο φορές την εβδομάδα.
Άλλωστε ερασιτεχνικά βίντεο μεταδίδουν οι περισσότερες εκπομπές στα κανάλια όλου του κόσμου. Πρόβλημα θα αποτελούσε η συστηματική τέτοια προβολή που ξέρετε καλά ότι δε συμβαίνει.

Όλα τα ρεπορτάζ της εκπομπής "γυρίζονται" από τους εικονολήπτες του σταθμού και θα προασπίσω αυτή την αρχή όσο θα εργάζομαι στην τηλεόραση.
Σε κάθε περίπτωση, η μετάδοση ερασιτεχνικών και σποραδικών πλάνων από την εκπομπή, δεν αποτελούν υποκατάσταση της δουλειάς σας αφού κάθε φορά αναφέρεται  ότι το υλικό είναι ερασιτεχνικό, αλλά  ελάχιστo συμπλήρωμα όταν αυτό απαιτείται. 
Εσείς θα είστε πάντα αυτοί που θα παράγετε την εικόνα. Και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει από λίγα λεπτά ερασιτεχνικά βίντεο.

Τέλος, σας επαναλαμβάνω μια ακόμη φορά ότι  παραμένω  - όπως από την πρώτη ώρα που ήρθα στο Σταρ- σύμμαχός σας. Μη με βάζετε απέναντι σας χωρίς λόγο.

Τατιάνα Στεφανίδου.

περισσότερα

ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ...............................

ΟΣΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΜΕΣΩ ΔΕΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΤΙΘΕΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ, ΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟ 210 8847039 Η ΣΤΟ 6941 668514 (ΜΕΤΑ ΤΙΣ 4 ΜΜ)

περισσότερα

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ STAR "ΜΙΛΑ"

Αθήνα, 11 Ιανουαρίου  2012                                                                                 Αρ. Πρωτ: 1470

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ STAR  CHANNEL «ΜΙΛΑ»

Συνάδελφοι!

Στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας για τη εκπομπή του STAR CHANNEL «ΜΙΛΑ» κάναμε αναφορά για αγωγές και καταγγελίες, που ήδη έχουν πάρει το δρόμο τους, για το γεγονός ότι προβάλλονται ολόκληρα θέματα που δημοσιογράφοι και συμπαρουσιάστριες της εκπομπής,  χωρίς να έχουν το νόμιμο δικαίωμα και την απαραίτητη άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος, κάνουν τους οπερατέρ και τα πλάνα τους προβάλλονται στον τηλεοπτικό αέρα.
 
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της προηγούμενης ανακοίνωσής μας και η συγκεκριμένη εκπομπή πρόβαλε εκ νέου πέντε βίντεο με τέτοιου είδους πλάνα.  Αυτή η προκλητική στάση της εκπομπής της κυρίας Τατιάνας Στεφανίδου προς όλους εμάς τους τεχνικούς και η πλήρης απαξίωση που δείχνει για την δουλειά μας πρέπει να πάψει άμεσα.

Γι αυτό λοιπόν πληροφορούμε τα μέλη μας, την διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού STAR CHANNEL καθώς και τους υπεύθυνους της εκπομπής της κυρίας Τατιάνας Στεφανίδου «ΜΙΛΑ», πως την επόμενη φορά που θα προβληθούν στον τηλεοπτικό αέρα του σταθμού πλάνα που δεν έχουν τραβηχτεί από νόμιμο τηλεοπτικό συνεργείο, αλλά από άσχετους με το αντικείμενο ανθρώπους, χωρίς να έχουν στην κατοχή τους την απαραίτητη άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος, την αμέσως επόμενη ημέρα θα υπάρξει στάση εργασίας στο σταθμό τις ώρες που προβάλλεται η συγκεκριμένη εκπομπή.

Ίσως ο εμπνευστής αυτής της «φαεινής» ιδέας, που αντικαθιστά τους επαγγελματίες οπερατέρ τόσο εύκολα, να έχει και άλλες παρόμοιες ιδέες, για το πώς θα μπορέσει να αντικαταστήσει και τους υπόλοιπους τεχνικούς που δουλεύουν σε άλλες ειδικότητες, για να βγει άρτια η εκπομπή της κυρίας Στεφανίδου στον αέρα.  Άλλο ένα τέτοιο βίντεο και θα το μάθουμε…

Συνάδελφοι!  Παραμένουμε όλοι σε εγρήγορση!!!


για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ 902

Αθήνα, 7 Ιανουαρίου 2012                             αρ. πρωτ: 1465

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Τ/Σ 902
 

Η διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού 902 δεν σταματά να μας εκπλήσσει δυσάρεστα. Μέσα στις γιορτές και λίγο πριν την Πρωτοχρονιά απέλυσε και πέταξε στον δρόμο 3 εργαζόμενους τεχνικούς.

Είναι προκλητικότατο ένας τηλεοπτικός σταθμός όπως ο 902 που υποτίθεται πως είναι με το μέρος όλου του δοκιμαζόμενου εργαζόμενου λαού, να απολύει τους δικούς του εργαζόμενους λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος. Επιπλέον σε όσες απολύσεις έχει προχωρήσει ο συγκεκριμένος σταθμός από τις αρχές του περασμένου χρόνου (και αυτές είναι αρκετές) δεν έχει τηρήσει ποτέ, κανένα κοινωνικό κριτήριο αφού έχουν απολυθεί άνθρωποι που έχουν μικρά παιδιά. Συγκεκριμένα ένας από τους εργαζόμενους που απολύθηκαν Πρωτοχρονιάτικα, έχει ένα παιδάκι μόλις έξι μηνών!!!

Μέχρι ένα σημείο μπορούμε να καταλάβουμε ότι ο τηλεοπτικός σταθμός 902 δεν είναι σαν τους υπόλοιπους, αφού η συντήρηση και η λειτουργία του εξαρτάται κατά ένα μεγάλο ποσοστό από κρατικές επιχορηγήσεις του συγκεκριμένου κόμματος που εκπροσωπεί και εφόσον αυτές στις μέρες μας έχουν περικοπεί, υπάρχει πρόβλημα.  Όμως αυτό το γεγονός σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τις απολύσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα αφού θεωρούμε πως την κρίση, έστω κι αν αυτή πλήττει τα πολιτικά κόμματα και κατ επέκταση και τον Τ/Σ 902 δεν πρέπει να την πληρώσουν απλοί εργαζόμενοι!!!  Σίγουρα θα υπάρχουν κάποιες άλλες λύσεις για το πρόβλημα.

Η απόλυση οποιουδήποτε εργαζόμενου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ!!!

Επίσης θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός πως από τον Αύγουστο και μετά υπάρχει πρόβλημα με την μισθοδοσία των εργαζομένων του σταθμού, αφού όλους αυτούς τους μήνες αυτή καταβάλετε με έναντι.  Παράλληλα  ζητάμε από την διοίκηση του 902 την άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων καθώς και τον καθορισμό άμεσης συνάντησης με αντιπροσωπεία του Διοικητικού μας συμβουλίου, με σκοπό την ανεύρεση λύσης του προβλήματος έτσι ώστε να αποφευχθούν οι απολύσεις.   Απολύσεις που δεν συνάδουν με τις ιδέες και την πολιτική του συγκεκριμένου κόμματος που εκπροσωπεί ο σταθμός!

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ STAR CHANNEL "ΜΙΛΑ"

Αθήνα, 4 Ιανουαρίου 2012                                               Αρ. Πρωτ:  1463

                       
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ STAR CHANNEL  «ΜΙΛΑ»

Η εκπομπή του STAR CHANNEL «ΜΙΛΑ» με παρουσιάστρια την Τατιάνα Στεφανίδου, μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων και σε τρεις διαφορετικές μέρες, πρόβαλε στον τηλεοπτικό αέρα του καναλιού ισάριθμα ρεπορτάζ, των οποίων τα πλάνα ήταν τραβηγμένα από κινητό ή από άλλα μέσα.  Οπερατέρ των πλάνων αυτών ήταν οι  συμπαρουσιάστριες της εκπομπής που μάλλον δεν αρκούνται στα δημοσιογραφικά τους καθήκοντα, αφού όπως φαίνεται θέλουν να ασκήσουν και καθήκοντα τεχνικών και συγκεκριμένα οπερατέρ. Σημειώνουμε πως η συγκεκριμένη ενέργεια είναι παράνομη αφού ο νόμος ορίζει σαφώς πως για να ασκήσεις τα καθήκοντα του οπερατέρ πρέπει απαραίτητα να υπάρχει και η ανάλογη άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος. Η καταπάτηση του νόμου αυτού φέρει ποινικές ευθύνες. Ποινικές ευθύνες έχουν επίσης και όλοι όσοι είναι υπεύθυνοι για τον τηλεοπτικό αέρα της εκπομπής (αρχισυνταξία- παραγωγή), αφού γνώριζαν πως τα συγκεκριμένα πλάνα ήταν τραβηγμένα από τις συμπαρουσιάστριες της εκπομπής και όχι από κάποιο νόμιμο τηλεοπτικό συνεργείο και παρόλα αυτά τα έπαιξαν στον τηλεοπτικό αέρα.

Και ενώ τις δύο πρώτες φορές μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου έκαναν αυστηρότατες συστάσεις στην αρχισυνταξία και την παραγωγή της εκπομπής, εκείνοι παρά τις διαβεβαιώσεις που έδωσαν ότι δεν θα ξανασυμβεί, προέβησαν και σε καινούριο ρεπορτάζ με νέα τέτοιου είδους πλάνα.

Ενημερώνουμε λοιπόν τα μέλη μας καθώς και τους υπεύθυνους της εκπομπής πως, αφού εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια που υπήρχαν, η συγκεκριμένη υπόθεση παίρνει πλέον τον δρόμο της δικαιοσύνης και ετοιμάζονται οι ανάλογες αγωγές και μηνύσεις σε όλους τους υπεύθυνους καθώς και η ανάλογη καταγγελία προς το πειθαρχικό της Ε.Σ.Η.Ε.Α.

Εκτός από το νομικό σκέλος της υπόθεσης αγαπητοί συνάδελφοι υπάρχει και το ηθικό. Για αυτό τον λόγο λοιπόν θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου «ΜΙΛΑ», που δείχνει πόσο πολύ εκτιμά την δουλειά των τεχνικών καθώς και το πόσο πολύ σέβεται το σωματείο τους, αφού από την μια αναλαμβάνουν καθήκοντα οπερατέρ οι άσχετες με το αντικείμενο συνεργάτιδες της εκπομπής απαξιώνοντας έτσι την δουλειά μας και από την άλλη γράφουν στα παλαιά των υποδημάτων τους τις ενστάσεις και τις συστάσεις των μελών του Δ.Σ. της Ένωσής μας.

Η συνέχεια στα Ελληνικά δικαστήρια…

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media