Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Φεβρουάριος 2012

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 2.3

Αθήνα,  29 Φεβρουαρίου 2012
Αρ. Πρωτ:  1488

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. σας καλεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 23 του Καταστατικού της, σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Συλλογική Σύμβαση Εργασίας,  εργασιακά θέματα γενικότερα εν όψει των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων
2. Εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου για κήρυξη απεργιών και στάσεων εργασίας στους Τηλεοπτικούς Σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας και όποιων άλλων κρίνει σκόπιμο για όλα τα θέματα που αφορούν εργασιακά, ασφαλιστικά αιτήματα, διασφάλιση θέσεων εργασίας

την
Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012
και ώρα 21.00
Στο Αμφιθέατρο της ΕΤ-1
(Κατεχάκη και Μεσογείων 136)

Θα παρευρεθεί ο εργατολόγος της Ένωσης
 κ. Δημήτρης Περπατάρης

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα, 14 Φεβρουαρίου 2012                       Αρ. Πρωτ:   1482

                    
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,
Το Διοικητικό συμβούλιο της Ένωσής μας και σύσσωμοι όλοι οι εργαζόμενοι τεχνικοί, χαιρετίζουμε την πρωτοφανή και μεγαλειώδη συγκέντρωση της περασμένης Κυριακής, όπου εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους της Αθήνας, για να βροντοφωνάξουν το μεγάλο ΟΧΙ του Ελληνικού λαού στην ισοπέδωση των εργατικών μας δικαιωμάτων που φέρνει το καινούριο μνημόνιο της αχαρακτήριστης πια Κυβέρνησης.
 
Την ίδια ώρα το μόνο που πρόβαλαν τα κανάλια Πανελλαδικής εμβέλειας ήταν οι ταραχές που δημιούργησαν μεμονωμένα άτομα ή ομάδες ατόμων με αμφίβολους, ύποπτους και προβοκατόρικους στόχους ενώ η ενημέρωση για την μεγαλειώδη πορεία και συγκέντρωση ήταν από ελάχιστη έως και μηδαμινή.  Όλοι οι δρόμοι γύρω από το κέντρο ήταν ασφυκτικά γεμάτοι από τους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές και τα μόνα πλάνα που βλέπαμε ήταν αυτά της πλατείας Συντάγματος, με τα επεισόδια που διαδραματίζονταν εκεί, αφού η ίδια η αστυνομία είχε φροντίσει πρώτα να απομακρύνει τον απλό κόσμο, με την εκτεταμένη χρήση των χημικών.  Παράλληλα, δεν έγινε καμία ενημέρωση για την εκτεταμένη χρήση χημικών που έκανε η αστυνομία εναντίον απλών ανθρώπων (τα καπνογόνα πολλές φορές έσκαγαν μέσα στο πλήθος) χωρίς κανέναν απολύτως λόγο αφού δεν υπήρχαν άτομα που προκαλούσαν επεισόδια ανάμεσά τους, έχοντας μοναδικό σκοπό την διάλυση των διαδηλωτών.  Και αυτό δεν έγινε μόνο στην πλατεία Συντάγματος αλλά και στους γύρω δρόμους, εκεί που δεν υπήρχαν κάμερες.  Όπου μαζεύονταν  πολύς κόσμος, εκεί και χωρίς καμία αιτία έριχναν τα χημικά.  Ανάμεσα στους διαδηλωτές υπήρχαν και ηλικιωμένοι συνταξιούχοι, που μόλις και μετά βίας και ως εκ θαύματος βγήκαν ζωντανοί απ αυτή την χημική κόλαση!!! 
 
Όμως παρά την προσπάθεια να αμαυρωθεί και να συκοφαντηθεί η μεγαλειώδης διαδήλωση του κόσμου ενάντια στα μέτρα εξαθλίωσης, η διάθεση του κόσμου για αγώνα δεν κάμπτεται. Το έδειξε με την παραμονή του μέχρι αργά το βράδυ στους δρόμους παρά την αποπνικτική ατμόσφαιρα που υπήρχε λόγω των χημικών.  Ξέρουμε όλοι μας πλέον ότι ο μόνος δρόμος ενάντια στην εξαθλίωση που μας πλασάρουν σαν διέξοδο από την κρίση τους, είναι ο δρόμος του αγώνα.  Μοναδικός μας σύμμαχος σήμερα που καταργούν κάθε έννοια εργατικού δικαίου και θέλουν να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους σκλάβους, είναι ο διπλανός εργαζόμενος.
 
Συνάδελφοι!  Όπως αποκρούσαμε τις ατομικές συμβάσεις που έφερε το πρώτο μνημόνιο έτσι και τώρα θα αποκρούσουμε ό,τι άλλο έρθει με το δεύτερο, μένοντας ενωμένοι και αποφασισμένοι!   Αν θέλουν να συνεχίζουν να δουλεύουν τα κανάλια τους, θα πρέπει να μας πληρώνουν αξιοπρεπώς γιατί εμείς με μισθούς πείνας ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ!   Και αυτό να το βάλουν καλά στο μυαλό τους!
 
Συνάδελφοι! Μένουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι, έτοιμοι να παλέψουμε ξανά και με περισσότερη δύναμη για την αξιοπρέπεια την δική μας και των παιδιών μας.  Όπως κερδίσαμε λίγες εβδομάδες πριν την νέα μας ΣΣΕ,  έτσι θα γίνει και όταν έρθει η ώρα για την επόμενη.
Σας ενημερώνουμε πως μέσα στις επόμενες μέρες θα γίνει Έκτακτη Γενική Συνέλευση παρουσία του  εργατολόγου μας για την ενημέρωσή σας και για τις κρίσιμες αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε όλοι μαζί!!!  Παραμένουμε όλοι σε εγρήγορση!!!

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΥ 6/2

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου 2012

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η νέα βάρβαρη αντεργατική, αντιλαϊκή επέλαση αφορά πλήρως και τους εργαζόμενους στον Τύπο και τα ΜΜΕ. Η θέση μας είναι μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας.
Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ καταγγέλλουμε την επιχειρούμενη από την κυβέρνηση και την εργοδοσία μείωση, σε επίπεδα εξαθλίωσης, του κατώτατου μισθού, την κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ και την περαιτέρω περικοπή των συντάξεων στο βωμό τής δήθεν σωτηρίας του λαού μας, η οποία ουσιαστικά βασίζεται στην πτώχευση του κάθε εργαζόμενου και συνταξιούχου.

Καταδικάζουμε, ειδικά αυτές τις κρίσιμες στιγμές, τη χειραγώγηση του λαού μας από τα επιτελεία της τρόικας, της κυβέρνησης και των οικονομικών συμφερόντων που κατέχουν ή επηρεάζουν τις επιχειρήσεις του Τύπου και των ΜΜΕ.

Γνωρίζουμε ότι η πλειονότητα των Μέσων εξυπηρετεί τα συμφέροντα της τάξης, στην οποία ανήκουν και οι ιδιοκτήτες τους. Προσαρμόζουν την ενημέρωση που παρέχουν έτσι ώστε να αποπροσανατολίζουν, να ελέγχουν και παράλληλα να επιβάλλουν ως μονόδρομο και αναγκαιότητα την εξοντωτική για τα τις λαϊκές τάξεις πολιτική της κυβέρνησης. Στο δίλημμα «ανοικτή» ή «κλειστή ενημέρωση» απαντάμε ότι το καθοριστικό, και αυτό που βοηθάει την ανάπτυξη των κοινωνικών αντιστάσεων, είναι η ουσιαστική, δημοκρατική και ολόπλευρη ενημέρωση από τη σκοπιά των συμφερόντων του ελληνικού λαού.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ αυτές τις ώρες ταυτιζόμαστε με τους απεργούς και προσπαθούμε να προβάλλουμε τις κινητοποιήσεις της εργατικής τάξης, αφήνοντας ανοιχτούς του διαύλους επικοινωνίας με τον κόσμο χωρίς να έχουμε αυταπάτες για το ρόλο των περισσότερων ΜΜΕ και των ιδιοκτητών τους.

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.

Με την παράκληση να αναρτηθεί, δημοσιευθεί και μεταδοθεί

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media