Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Ιούλιος 2012

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΥΡΙΑΝΗΣ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟΝ Τ/Σ ALPHA

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΙΤΑ, αποφάσισαν να αναστείλουν την 24ωρη προειδοποιητική απεργία που είχαν εξαγγείλει για αύριο Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012, στην τηλεόραση του « ALPHA ».

Οι Ενώσεις οδηγήθηκαν στην απόφαση αυτή, έπειτα από τη γραπτή δέσμευση της διοίκησης του τηλεοπτικού σταθμού, να αποσύρει έως τις 22 Αυγούστου τα ιδιωτικά συμφωνητικά με τα οποία επιχειρεί να καταργήσει τα συλλογικά δικαιώματα και να μειώσει τους μισθούς των συναδέλφων.

Την αναστολή της απεργίας ζήτησαν οι εργαζόμενοι στο κανάλι του “ ALPHA ” προκειμένου και οι ίδιοι μαζί με τα Σωματεία τους, μετά τη λήξη των θερινών αδειών, να τοποθετηθούν συλλογικά και συνολικά απέναντι στα προβλήματα που δημιουργεί η ιδιοκτησία του σταθμού.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων, παραμένουν σε αγωνιστική επαγρύπνηση για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων και των θέσεων εργασίας των συναδέλφων μας.

 ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

περισσότερα

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Τ/Σ ALPHA ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/7

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ, αντιμέτωπα με τις παράνομες και αντεργατικές απολύσεις συναδέλφων, οι οποίοι εργάζονταν στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και τα Ιωάννινα, αλλά και τα εκβιαστικά διλήμματα, που θέτει η εργοδοσία του τηλεοπτικού σταθμού « ALPHA» στους συναδέλφους στην Αθήνα, ανάμεσα σε οικιοθελείς μειώσεις αποδοχών ή απολύσεις, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 π.μ. της Παρασκευής, 27 Ιουλίου 2012 έως τις 06.00 π.μ. του Σαββάτου, 28 Ιουλίου 2012 όλων των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών τηλεόρασης, που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «ALPHA»

Οι Ενώσεις ζητούν:

Την άμεση ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων μας και
Το σταμάτημα της οποιασδήποτε εκβιαστικά επιχειρούμενης βλαπτικής μεταβολής των όρων εργασίας των συναδέλφων, που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «ALPHA».

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ Τ/Σ ALPHA ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αθήνα, 22 Ιουλίου 2012                          αρ. πρωτ: 1617

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. καταδικάζει εντόνως την απόφαση της Διοίκησης του Τ/Σ ALPHA να κλείσει το γραφείο της Θεσσαλονίκης απολύοντας πάνω από 20 εργαζόμενους μεταξύ των οποίων και 14 τεχνικούς.

Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή μας βλέποντας με πόση χαρακτηριστική άνεση και ευκολία οι άνθρωποι που διοικούν τον ALPHA, πετάνε κυριολεκτικά στο δρόμο τόσες πολλές οικογένειες. Οι εργαζόμενοι τεχνικοί που απολύθηκαν δούλευαν στον σταθμό 15 με 20 χρόνια και όλο αυτό το διάστημα με την εντιμότητα την συνέπεια και με την ποιότητα της δουλειάς τους είχαν την δική τους προσφορά!
Αλήθεια όμως! Ο τηλεοπτικός σταθμός αυτός, θα πάψει να παρέχει ενημέρωση στους τηλεθεατές του από την Θεσσαλονίκη τώρα που αποφάσισε να κλείσει το γραφείο του εκεί; Φυσικά και όχι! Απλά στο μέλλον θα εφαρμόσει το σύστημα της ενοικιαζόμενης εργασίας το «περιβόητο» μπλοκάκι. Σύστημα που πολύ θα το ήθελαν να το εφαρμόσουν σε όλους τους εργαζόμενους τεχνικούς που δουλεύουν σήμερα με σχέση εξαρτημένης εργασίας!
Αν συνδυάσουμε τις απολύσεις αυτές με τις απολύσεις συναδέλφων τεχνικών στο ραδιόφωνο του ALPHA, καθώς και την μανιώδη προσπάθεια του σταθμού να αποκλείσει τους εργαζόμενούς του από τα σωματεία τους (εφαρμόζοντας πλήρως τους αντεργατικούς νόμους) με μόνο σκοπό να τους κάνει στο τέλος (όσοι μείνουν από αυτούς στην δουλειά τους), να δουλεύουν με μισθούς… πείνας, καταλαβαίνουμε πως ο σταθμός αυτός «πρωτοστατεί» στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει εδώ και πολύ καιρό οι εργοδότες μας σε συνεργασία με την Κυβέρνηση.

Γι αυτό λοιπόν διαμηνύουμε στην διοίκηση του ALPHA πως δεν θα κάτσουμε με… σταυρωμένα τα χέρια. Υπενθυμίζουμε πως είμαστε απλά εργαζόμενοι και έτσι έχουν την υποχρέωση να μας βλέπουν!

Συνάδελφοι!
Τόσα χρόνια δώσαμε και συνεχίζουμε και δίνουμε ιδρώτα και αίμα για αυτή την δουλειά. Τώρα ήρθαν οι στιγμές που οι εργοδότες μας, μας δείχνουν πόσο πολύ σέβονται και αναγνωρίζουν την δουλειά μας αυτή! Μας πετάνε στον δρόμο σαν… στημένες λεμονόκουπες!

Σήμερα είναι οι απολυμένοι συνάδελφοι της Θεσσαλονίκης!
ΑΥΡΙΟ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ!!!

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ!!!

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Αθήνα, 5 Ιουλίου  2012                                                                                       Αρ. Πρωτ: 1615

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι!
Σε λίγες μέρες από σήμερα λήγει το τρίμηνο της μετενέργειας της Συλλογικής μας σύμβασης. Τι σημαίνει όμως αυτό πρακτικά. Σε ό,τι αφορά τα θεσμικά μας δικαιώματα που απορρέουν μέσω της Σ.Σ.Ε., αυτά μένουν ως έχουν και δεν αλλάζει τίποτα! Στο οικονομικό σκέλος, λόγω των αντεργατικών και αντισυνταγματικών νόμων του μνημονίου ο εργοδότης μπορεί πλέον να παρέμβει μονομερώς και να προβεί σε κατάργηση κάποιων επιδομάτων. Αυτή η μονομερής παρέμβαση στην δική μας περίπτωση ΔΕΝ μπορεί να γίνει στην μισθοδοσία του επόμενου μήνα, διότι τις μέρες εργασίας που δουλέψαμε και που θα αμειφθούμε για αυτές, ίσχυε κανονικά το οικονομικό σκέλος της Σ.Σ.Ε.  Τα επιδόματα των 5ετιών ωριμάνσεων στον ίδιο εργοδότη, τέκνων, πτυχίου και επικινδύνου εργασίας μένουν ως έχουν!
 
Συνάδελφοι!
Μια μόνο περίπτωση υπάρχει να απεμπολήσει κάποιος τα εργασιακά του δικαιώματα. Αν υπογράψει ατομική σύμβαση. Βάζοντας μια τέτοια υπογραφή εκτός του ότι χάνει οικονομικά και θεσμικά δικαιώματα, γίνεται και υποχείριο στις ορέξεις της εργοδοσίας αφού πλέον κάθε επόμενη διαπραγμάτευση θα γίνεται μεταξύ του εργοδότη και του κάθε εργαζομένου ξεχωριστά.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ!!!
Όπως όλα αυτά τα χρόνια αντιδρούσαμε και θα συνεχίσουμε να αντιδράμε δυναμικά, σε άδικες απολύσεις συναδέλφων λόγω καταργήσεων εκπομπών ή ακόμα και ολόκληρων τμημάτων ή και για άλλους οικονομοτεχνικούς λόγους, έτσι και τώρα, η δική μας απάντηση σε οποιαδήποτε πρόταση ατομικών συμβάσεων θα είναι άμεση και δυναμική.
Όπως άμεση και δυναμική θα είναι η απάντηση σε οποιονδήποτε εργοδότη θελήσει να εφαρμόσει τους αντισυνταγματικούς νόμους πάνω στους δικούς μας μισθούς. Πόσο μάλλον αν κάποια Διοίκηση παρερμηνεύσει τους νόμους αυτούς και τολμήσει να πάρει περισσότερα από όσα του επιτρέπουν.

Συνάδελφοι! 
Όσο είμαστε ενωμένοι όλοι μαζί, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, θα σταματήσουμε τις ατομικές συμβάσεις και όποια άλλη μορφή επίθεσης στα εργασιακά μας δικαιώματα και θα προασπίσουμε την αξιοπρέπειά μας! Έχουμε την δύναμη, μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Μην ξεχνάτε πως οποιοσδήποτε αντεργατικός νόμος μπορεί να ακυρωθεί και να αντικατασταθεί με νέο νόμο. Την υπογραφή ατομικής σύμβασης όμως κανείς δεν μπορεί να την πάρει πίσω!!!

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media