Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Άυγουστος 2012

4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ Τ/Σ EXTRA CHANNEL

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ EXTRA  ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/8 ΑΠΟ ΩΡΑ 17:00 ΕΩΣ ΩΡΑ 21:00 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ Τ/Σ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ:
• Την μη υπογραφή ατομικών συμβάσεων με δυσμενέστερους των σημερινών όρους αμοιβής και εργασίας
• Την επαναπρόσληψη των απολυθέντων εργαζομένων
• Την καταβολή και εξόφληση δεδουλευμένων
• Την μη άσκηση απειλών σε βάρος των εργαζομένων για την εξασφάλιση της συναίνεσής τους στις πιο πάνω πρακτικές

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τον Τ/Σ EXTRA

Αθήνα, 31 Αυγούστου  2012                                                                                  Αρ. Πρωτ: 1627

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τον Τ/Σ EXTRA

Το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. καταδικάζει απερίφραστα την προσπάθεια της διοίκησης του σταθμού EXTRA CHANNEL να «επιβάλει» στους εργαζόμενους τεχνικούς του σταθμού ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών. Δεν φτάνει που εδώ και δύο μήνες δεν έχουν καταβάλει τους μισθούς των εργαζομένων, τώρα έρχονται και ζητούν ατομικές συμβάσεις και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις οι μισθοί αυτοί πέφτουν στον βασικό μισθό του ανειδίκευτου εργάτη!!!
Οι εκβιασμοί που γίνονται είναι ξεκάθαροι και ωμοί!  Ήδη απολύθηκε ένας εργαζόμενος  που δεν δέχθηκε να υπογράψει ενώ πολλοί άλλοι έχουν απειληθεί.

Εμείς ενημερώνουμε την διοίκηση του EXTRA πως δεν θα καθίσουμε άπραγοι σε όλη αυτή την εξωφρενική κατάσταση!  Τους καλούμε άμεσα να σταματήσουν να παρανομούν καθώς οι απολύσεις για την άρνηση υπογραφής ατομικής σύμβασης είναι παράνομες και εκδικητικές και τιμωρείτε από τον νόμο!

Απαιτούμε την επαναπρόσληψη όλων όσων απολύθηκαν και την απόσυρση των ατομικών συμβάσεων!

Συνάδελφοι! Αντισταθείτε και μην υπογράψετε την θανατική εργατική σας καταδίκη!
Μην υποκύψετε στους εκβιασμούς τους!
Το σωματείο σας είναι εδώ!!!

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΟΔΥΣΣΕΑ.... καλό ταξίδι.........

.......... ..........

Βασίλη … κουράγιο

Ντιάνα … δύναμη

Νεφελίτσα … θα σε προσέχει από ‘κει πάνω

Οδυσσέα… καλό παράδεισο… καλή αντάμωση

.......... ..........

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (για τον τ/σ ALPHA)

Αθήνα, 9 Αυγούστου  2012                                                                           Αρ. Πρωτ: 1622

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ Τ/Σ ALPHA

Απαντώντας στο προ ημερών μήνυμα της διοίκησης του ALPHA προς τους εργαζόμενους του σταθμού, το Διοικητικό συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. ξεκαθαρίζει τα εξής:
Αρχικά μας δημιουργεί έκπληξη, η …έκπληξη που εκφράζει η διοίκηση του σταθμού, για την 24ωρη απεργία που κηρύχθηκε για τις 27/7/2012 από την τις ενώσεις της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. της Ε.Σ.Η.Ε.Α. και της Ε.Π.Η.Ε.Α. Οι διοικούντες του ALPHA Θα πρέπει να γνωρίζουν πως αυτή ήταν είναι και θα είναι η αντίδρασή μας σε κάθε πρόταση ατομικής σύμβασης που επιχειρεί ο οποιοσδήποτε εργοδότης σε μέλη της Ένωσής μας! Όσο για το «κλίμα πίεσης και εκβιασμού που απειλεί τον οποιονδήποτε διάλογο» αναρωτιόμαστε σε ποιον διάλογο αναφέρονται! Μήπως κληθήκαμε ποτέ σε διάλογο, ως νόμιμο πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, για να συζητήσουμε την οποιαδήποτε αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις που διέπουν την εργοδοσία του σταθμού και τα μέλη μας; Ή μήπως αναφέρονται στον διάλογο που είχαμε προ ημερών με τις υπόλοιπες διοικήσεις των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών για σύναψη νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και που ο ALPHA από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε και δεν δέχτηκε ούτε καν να συμμετάσχει!!! Μάλλον όμως σίγουρα θα εννοούν τον «διάλογο» που θέλουν να έχουν με κάθε έναν εργαζόμενο ξεχωριστά. Καθώς θεωρούμε πως ο σκοπός τους είναι, με άμεσες ή και με έμμεσες πιέσεις αλλά και εκβιασμούς να τους πείσουν να υπογράψουν την θανατική εργατική τους καταδίκη!!!

Άραγε, ακόμα και η  αρχική διορία των τριών ημερών που έδωσαν στους εργαζόμενους, δεν δημιούργησε κλίμα πίεσης και εκβιασμού προς αυτούς; Και πως λένε πως «σε κάθε περίπτωση η ισχύς των νέων μισθών θα είναι από 1η Αυγούστου»; Είναι τόσο σίγουροι πως θα υπογράψουν όλοι; Γιατί δεν αναφέρονται σε αυτούς που ΔΕΝ θα υπογράψουν; Για αυτούς τους εργαζόμενους τι θα ισχύει; Πως διαμορφώνεται ο μισθός τους; Ας μην γελιόμαστε όμως συνάδελφοι! Αν πραγματικά είχαν την πρόθεση, να φέρουν καλόπιστα στους εργαζόμενους, πρόταση για τροποποίηση της ατομικής τους σύμβασης, θα έπρεπε να τους δώσουν και τις δύο επιλογές. Την επιλογή της υπογραφής αλλά και την επιλογή της άρνησης! Και φυσικά να κάνουν σαφές πως όποιος αρνηθεί την πρόταση ΔΕΝ θα υποστεί καμία απολύτως συνέπεια.  Επίσης σας υπενθυμίζουμε πως η 24ωρη απεργία δεν κηρύχθηκε μόνο για τις ατομικές συμβάσεις αλλά και για συμπαράσταση στους 20 και πλέον απολυμένους της Θεσσαλονίκης που με τόσο κυνικό τρόπο τους καταδίκασαν στην ανέχεια! Και αυτούς και τα παιδιά τους!!!

Άρα λοιπόν «το κλίμα της πίεσης και του εκβιασμού» είναι δική τους τακτική! Τώρα αν πραγματικά το χρησιμοποιήσαμε και εμείς με την κήρυξη της απεργίας πραγματικά λυπούμαστε που τους γίναμε δυσάρεστοι! Ας αδράξουν όμως την ευκαιρία για να καταλάβουν πόσο δυσάρεστοι γίνονται και οι ίδιοι προς τους ανθρώπους του σταθμού που τόσα χρόνια στηρίζουν το κανάλι και δουλεύουν γι αυτό!

Προς την διοίκηση του ALPHA:
Παρόλα αυτά κύριοι για να σας αποδείξουμε πως εμείς διαθέτουμε και καλή πίστη και καλή διάθεση, κάνουμε το πρώτο βήμα. Σας καλούμε λοιπόν σε έναρξη διαπραγματεύσεων για νέα συλλογική κοινή συμφωνία που θα ισχύει για τους εργαζόμενους τεχνικούς του σταθμού σας. Ας συζητήσουμε μαζί τις αλλαγές των εργασιακών σχέσεων που θέλετε να κάνετε και ας υπογράψουν τα δύο μέρη!
Ειλικρινά και με καλόπιστη διάθεση!
Θέλουμε να ελπίζουμε πως θα ανταποκριθείτε!

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (για τον τ/σ STAR)

Αθήνα, 31 Ιουλίου  2012                                                                                        Αρ. Πρωτ: 1621

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι! Η διοίκηση του Τ/Σ STAR CHANNEL δεν παύει ποτέ να μας εκπλήσσει! Μέσω εσωτερικού mail ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους τεχνικούς του σταθμού πως από την μισθοδοσία του Αυγούστου η εταιρία θα προχωρήσει ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ σε τροποποίηση ατομικών συμβάσεων εργασίας εφαρμόζοντας κλιμακούμενες μειώσεις της τάξεως  του 9% με 10% (μεσοσταθμικά). Επίσης θα αφαιρεθεί όποιο ποσοστό αύξησης δόθηκε σε εργαζόμενους τεχνικούς μέσω ωριμάνσεων(2ετιών 5ετιών) από την 31-3-2011 και μετά. Η επίσημη αιτιολογία ή πρόφαση αν θέλετε, είναι η… ισότητα που πρέπει να υπάρχει μεταξύ όλων των εργαζομένων αφού από αυτήν την ημερομηνία και μετά οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του σταθμού (δημοσιογραφικό και διοικητικό προσωπικό) υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις και πάγωμα μισθών.  Και όλα αυτά χωρίς η διοίκηση να ζητήσει και να πάρει τις υπογραφές των εργαζομένων καθώς όπως υποστηρίζει οι νόμοι του μνημονίου της δίνουν το δικαίωμα να κάνει αυτά ή αν θελήσει στο μέλλον ακόμη χειρότερα και δυσμενέστερα πράγματα  για τους εργαζόμενους όπως για παράδειγμα στην αφαίρεση ΟΛΩΝ των επιδομάτων μας!!!

Εμείς από την πλευρά μας καλούμε την εργοδοσία του STAR, να ρίξει άλλη μια ματιά στους εφαρμοστικούς νόμους του μνημονίου που αναφέρουν σαφώς ποια επιδόματα μένουν και τι ακριβώς ισχύει μετά την μετενέργεια των Σ.Σ.Ε. Και αν και πάλι υπάρχουν απορίες μπορεί να απευθυνθεί στο αρχείο του σταθμού ή και άλλων σταθμών και να ρίξει μια ματιά στα δελτία ειδήσεων που πληροφορούσαν  τον Ελληνικό λαό τις ημέρες που ψηφίζονταν οι εφαρμοστικοί νόμοι του κατάπτυστου μνημονίου!  Επίσης καλούμε την Κυβέρνηση και ειδικά το Υπουργείο εργασίας και όχι μόνο, να επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο, εξάλλου αυτό υποσχέθηκε στους Έλληνες εργαζόμενους και να επαναφέρει τους μισθούς μας σε εκείνους πριν του μνημονίου.
Όσο για την αφαίρεση των ωριμάνσεων από την 31-3-2011 υπενθυμίζουμε πως αυτές δόθηκαν διότι υπήρχαν Συλλογικές συμβάσεις και Διαιτητικές αποφάσεις που ΔΕΝ μπορούν να αμφισβητηθούν ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ από καμιά εργοδοσία!

Τέλος το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. ευχαριστεί από… καρδιάς την διοίκηση του STAR CHANELL που ενώ, όπως ισχυρίζεται, μπορεί να επιφέρει δυσμενέστερους όρους εργασίας στους τεχνικούς του σταθμού, φέρνει απλά… δυσμενείς!!!
Συνάδελφοι του STAR CHANNEL! Στα τέλη του Αυγούστου που θα έχουμε γυρίσει όλοι από τις άδειές μας, θα πραγματοποιηθεί τοπική συνέλευση για να αποφασίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τις συνδικαλιστικές και νομικές μας κινήσεις!  Και εμείς με την σειρά μας θα προσπαθήσουμε, οι κινήσεις αυτές, να μην είναι οι… δυσμενέστερες για την εργοδοσία απλά να είναι … δυσμενείς!!!
Υ.Γ. Άραγε αναρωτήθηκε κανένας συνάδελφος γιατί στο STAR η εργοδοσία κινήθηκε με αυτόν τον τρόπο και δεν έφερε ατομικές συμβάσεις για να υπογράψουν οι εργαζόμενοι τεχνικοί?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Διότι γνώριζε πως στην απεργία της επόμενης… και της επόμενης… και της μεθεπόμενης  ημέρας θα απεργούσαν ΟΛΟΙ!!! Και επίσης πως ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα υπέγραφε την θανατική εργατική του καταδίκη!!!Κανένας δεν θα υπέγραφε ατομική σύμβαση.
Η ενότητα και η αγωνιστικότητα των τεχνικών του STAR ας γίνει οδηγός προς όλους τους συναδέλφους!

                                       ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ KΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ!!!

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media