Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Σεπτέμβριος 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Τ/Σ MEGA

Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου  2012                                                                                Αρ. Πρωτ: 1653

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα τελευταία δύο χρόνια ζούμε μια ανεπανάληπτη επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα.  Τίποτα πια δεν αποτελεί κεκτημένο.  Κυβέρνηση και εργοδότες καταργούν με νόμους και ατομικές συμβάσεις ό,τι είχαμε κατακτήσει τα προηγούμενα χρόνια.  Στον εργασιακό μας χώρο στο MEGA η εργοδοτική πλευρά μας έδωσε δύο εναλλακτικές λύσεις. Ή υπογράφουμε ατομικές συμβάσεις με μειώσεις περίπου 11% και απεμπολούμε με την υπογραφή μας κάθε άλλο δικαίωμα και επαφιόμαστε στην καλή πρόθεση της εταιρείας να τα εφαρμόσει ή αν δεν υπογράψουμε θα εφαρμοστεί η εργατική νομοθεσία που σύμφωνα με την ερμηνεία τους οι μειώσεις φτάνουν μέχρι και το 22%.

Μετά την ανακοίνωση άρχισαν οι πιέσεις και οι «συμβουλές» από διευθυντές και προϊσταμένους: «αν υπογράψεις η μείωση είναι μικρότερη» «αν δεν υπογράψεις θα είσαι το «κακό παιδί» και ναι μεν η εταιρεία δεν απολύει τώρα, αλλά ποιος ξέρει στο μέλλον αν χρειαστεί να απολύσει θα προτιμήσει αυτούς που δεν υπέγραψαν».
Μετά η προθεσμία για την υπογραφή έγινε λάστιχο.  Η αρχική που ήταν 5 Οκτώβρη έγινε ότι μέχρι την Δευτέρα 24/9 πρέπει να ξέρουμε αν θα υπογράψεις ή όχι για να καταλήξει τελικά 28 Σεπτέμβρη.

Αλήθεια, ξέροντας ότι στις σημερινές συνθήκες που πλέον η ανεργία φτάνει το 25% και μέχρι το τέλος του χρόνου το 30%, που σε κάθε οικογένεια έχουν πετύχει τον στόχο της κυβέρνησης να υπάρχει ένας μόνο εργαζόμενος, ακόμα και τα 100 ευρώ είναι κρίσιμα για την επιβίωσή μας.  Προσπαθούν λοιπόν με αυτόν τον εκβιαστικό τρόπο να μας βάλουν να υπογράψουμε «δήλωση μετάνοιας» για όσα κατακτήσαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Παρ όλα αυτά η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων απάντησε αρνητικά και έδειξε την διάθεσή της να αγωνιστεί, με την καθολική συμμετοχή τους στις στάσεις εργασίας.  «Φωτεινή» εξαίρεση στη στάση της πλειοψηφίας, κάποιοι προϊστάμενοι και ελάχιστοι συνάδελφοι που προθυμοποιήθηκαν σαν «καλά παιδιά» να δουλέψουν ακόμα και σε θέσεις όχι της ειδικότητάς τους για να βγουν τα δελτία και οι εκπομπές.  Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και μόνο ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτά που ήρθαν αλλά και τα πιο δύσκολα που είναι μπροστά μας, το σωματείο θα ενεργοποιήσει όλα όσα προβλέπονται στο καταστατικό μας γι αυτούς τους συναδέλφους γιατί δεν μπορούν να «πουλάνε» τον αγώνα όλων των υπολοίπων για το ατομικό και προσωπικό τους όφελος.

Τέλος, καλούμε την διοίκηση να αποσύρει τις ατομικές συμβάσεις. Να κάνει εφ' όσον της δίνει το δικαίωμα ο νόμος μονομερώς τις μειώσεις που θέλει (περίπου 11%) και να τηρήσει τα υπόλοιπα θεσμικά όπως λέει ότι προτίθεται να κάνει χωρίς να ζητάει υπογραφή των εργαζομένων.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 26/9 ΓΙΑ ΤΟΝ Τ/Σ MEGA ΑΠΟ 06.00 ΕΩΣ 10.00

Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου  2012                                                                                Αρ. Πρωτ: 1652

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

για αύριο Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 από ώρα 06.00 έως ώρα 10.00 της ίδιας μέρας Τετάρτης 26  Σεπτεμβρίου 2012 για όλους τους τεχνικούς του τηλεοπτικού σταθμού MEGA

απαιτούμε:
Να μην προβεί η Διοίκηση του σταθμού σε περικοπές αποδοχών του τεχνικού προσωπικού μέσω ατομικών συμβάσεων εργασίας οι οποίες προβλέπουν την κατάργηση επιδομάτων και την δυσμενέστερη ρύθμιση όρων αμοιβής και απασχόλησης.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ Τ/Σ MEGA (ΣΗΜΕΡΑ 25/9 ΑΠΟ ΩΡΑ 18.00 - 22.00)

Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου  2012                                                                                Αρ. Πρωτ: 1651

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

για σήμερα Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012 από ώρα 18.00 έως ώρα 22.00 της ίδιας μέρας Τρίτης 25 Σεπτεμβρίου 2012 για όλους τους τεχνικούς του τηλεοπτικού σταθμού MEGA

απαιτούμε:
Να μην προβεί η Διοίκηση του σταθμού σε περικοπές αποδοχών του τεχνικού προσωπικού μέσω ατομικών συμβάσεων εργασίας οι οποίες προβλέπουν την κατάργηση επιδομάτων και την δυσμενέστερη ρύθμιση όρων αμοιβής και απασχόλησης.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου  2012                                                                                Αρ. Πρωτ: 1645

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

Συνάδελφοι!
Τις τελευταίες μέρες ζούμε την γενικευμένη επίθεση της εργοδοσίας εναντίον όλων μας.

Ο ALPHA ενώ έφερε ατομικές συμβάσεις με σφαγιαστικές, σε πολλές περιπτώσεις, μειώσεις μισθών, τώρα απολύει τους ηρωικούς συναδέλφους που αντιστάθηκαν και δεν υπέγραψαν. Έτσι φάνηκε ξεκάθαρα το εκβιαστικό δίλλημα  που έθεσε στους εργαζόμενους του σταθμού.  Και όσοι υπέγραψαν το έκαναν υπό την δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης.  Πάρα ταύτα οι απολυμένοι συνάδελφοι μαζί με το σωματείο μας θα κινηθούν δυναμικά με κλιμακούμενες κινητοποιήσεις διεκδικώντας την επαναπρόσληψή τους.

Το STAR φοβούμενο την απίστευτη συσπείρωση του κόσμου και τις επερχόμενες απεργίες δεν έφερε ατομικές συμβάσεις. Προχώρησε όμως σε μονομερείς μειώσεις μισθών οι οποίες είναι καθ ολοκλήρου παράνομες!!! Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν σε συνέλευση που πραγματοποιήθηκε πως αρχικά θα κινηθεί νομική διαδικασία η οποία είναι σε εξέλιξη και ανέστειλαν προς το παρόν τις κινητοποιήσεις τους!  Κινητοποιήσεις που σίγουρα θα έρθουν αν η εργοδοσία στο μέλλον προχωρήσει αυθαίρετα σε νέες μειώσεις μισθών.

Το MEGA έφερε ατομικές συμβάσεις εκβιάζοντας τους εργαζόμενους πως αν δεν υπογράψουν θα τους κόψουν το επίδομα γάμου και όλως παρανόμως, το επίδομα των πενταετιών. Εκεί ήδη έχουν ξεκινήσει οι απεργιακές κινητοποιήσεις με πλήρη επιτυχία καθώς οι συνάδελφοί μας μάχονται δυναμικά!!! Η συμμετοχή στις στάσεις εργασίας που πραγματοποιήθηκαν  ήταν δυναμική και καθολική.  Μπορεί την Παρασκευή το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού να βγήκε στον αέρα χάριν στην... μεγάλη προσπάθεια κάποιων προϊσταμένων, που για ακόμη μια φορά έδειξαν το πόσο πολύ μας σέβονται και μας υπολογίζουν.  Κάποιοι απ αυτούς δείχνοντας ...υπερβάλλοντα ζήλο δούλεψαν σε άσχετα με την ειδικότητά τους πόστα στήνοντας και απεργοσπαστικό μηχανισμό που την τελευταία στιγμή αποτράπηκε από τους συναδέλφους μας. Παρόλα αυτά οι ηρωικοί τεχνικοί του MEGA δήλωσαν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ακόμα πιο δυναμικά, αδιαφορώντας αν βγάζουν ή δεν βγάζουν τα δελτία τους!

Ο ΑΝΤ1 έφερε και αυτός ατομικές συμβάσεις! Εκεί πρόκειται να γίνει συνέλευση εργαζομένων την Δευτέρα για να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις μας!

Συνάδελφοι!!! Και αυτήν την επίθεση θα την αποκρούσουμε αν καταφέρουμε να μείνουμε ενωμένοι! Συσπειρωθείτε γύρω από το σωματείο μας και μην υποκύπτετε σε εκβιασμούς.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!!!

Υ.Γ.1: ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ MEGA ΚΡΑΤΑΤΕ ΓΕΡΑ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ!!!
Υ.Γ.2: ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΑΝΤ1 ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ! ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΠΩΣ ΠΧ ΜΕΧΡΙ 78 ΩΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!
Y.Γ.3: ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΨΗ ΝΕΑΣ Σ.Σ.Ε.  ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΜΑΣ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ. 

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΤ1 ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 24/9 ΣΤΙΣ 12.00

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΝΤ1 ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 24/9 ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ-ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ-ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

περισσότερα

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ 4ΩΡΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ Τ/Σ MEGA - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΕ Η ΠΟΣΠΕΡΤ

Αθήνα, 21 Σεπτεμβρίου  2012                                                                            Αρ. Πρωτ: 1643

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λαμβάνοντας υπ’ όψη την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών σας ενημερώνουμε ότι αναστέλλουμε την 4ωρη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η Ένωσή μας (για σήμερα Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012 και από ώρα 18.00 έως ώρα 22.00 της ίδιας μέρας) για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Συμμετέχουμε στην 4ωρη στάση εργασίας που κήρυξε η Π Ο Σ Π Ε Ρ Τ για σήμερα Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012 από ώρα 18.00 έως ώρα 22.00 της ίδιας μέρας Παρασκευής 21 Σεπτεμβρίου 2012 για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΟΣΠΕΡΤ για 4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ Τ/Σ MEGA

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

                                                                                    Αγία Παρασκευή, 21-09-2012

Συναδέλφισσες  – Συνάδελφοι,

    Η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.  ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ  ΣΕ 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΌ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕGA ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/9/2012 ΑΠΟ ΩΡΑ 18.00 ΕΩΣ 22.00
 
    Συμπαραστεκόμαστε  στο δίκαιο αίτημα  όλων των εργαζόμενων στο τηλεοπτικό σταθμό MEGA καθώς και της ΕΤΙΤΑ που τους εκπροσωπεί,

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους τεχνικούς να μετέχουν  δυναμικά σήμερα στη στάση εργασίας.

οι εργαζόμενοι δίκαια απαιτούν :
• Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας
• Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων
• Να μην προβεί η Διοίκηση του σταθμού σε περικοπές αποδοχών του τεχνικού προσωπικού μέσω ατομικών συμβάσεων εργασίας οι οποίες προβλέπουν την κατάργηση των επιδομάτων και την δυσμενέστερη ρύθμιση όρων αμοιβής και απασχόλησης.

    Η εργοδοσία συνεπικουρούμενη από τον εργασιακό Μεσαίωνα που προωθεί η Κυβέρνηση, επιχειρεί να εκθεμελιώσει κάθε συνταγματικό και εργασιακό δικαίωμα.

ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Θα πάρουν  ΟΛΟΙ την απάντηση που τους αξίζει!

περισσότερα

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ

Αθήνα, 18 Σεπτεμβρίου 2012

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στο πλαίσιο  της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που έχει εξαγγελθεί για την Τετάρτη 26/9/2012, καλεί όλους τους εργαζομένους στον Τύπο και στα ΜΜΕ να συμμετάσχουν μαζικά, δυναμικά και ενωτικά στην 24ωρη απεργία, που έχουν κηρύξει οι Ενώσεις κι οι Ομοσπονδίες του κλάδου, από τις 06.00 π.μ. της Δευτέρας, 24 Σεπτεμβρίου έως τις 06.00 π.μ. της Τρίτης, 25 Σεπτεμβρίου 2012, προτάσσοντας την κάθετη και συνολική αντίδραση και διαμαρτυρία τους στη συνεχιζόμενη εκ μέρους της τρόικας, της κυβέρνησης και της εργοδοσίας σαρωτική επιχείρηση αποδόμησης κάθε εργασιακού και κοινωνικο-ασφαλιστικού δικαιώματος.
Τα τελευταία χρόνια οι εργοδότες του Τύπου και των ΜΜΕ, ακολουθώντας τις εκβιαστικές επιταγές της τρόικας (ΕΕ–ΔΝΤ-ΕκΤ) και των κυβερνήσεων, οδήγησαν χιλιάδες συναδέλφους μας στην ανεργία και την οικονομική εξαθλίωση, ισοπέδωσαν μισθούς και αποζημιώσεις, επέκτειναν με σαρωτικό και αυταρχικό τρόπο τις κακοπληρωμένες και επισφαλείς, ελαστικές λεγόμενες μορφές εργασίας, τρομοκράτησαν και εκβίασαν συναδέλφους για να τους αποσπάσουν τις υπογραφές σε ατομικές συμβάσεις εργασίας καταργώντας με αυτό τον τρόπο τις ΣΣΕ.
Οι ιδιοκτήτες του Τύπου και των ΜΜΕ απαξίωσαν με αυτό τον τρόπο όχι μόνο την εργασία και την κοινωνική προσφορά μας, αλλά χρεοκόπησαν τις επιχειρήσεις τους –πλουτίζοντας οι ίδιοι– και κυρίως αγνόησαν, υπονόμευσαν και υπονομεύουν το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ
στις επιταχυνόμενες  συντονισμένες επιθέσεις των εργοδοτών ενάντια στα ελάχιστα πλέον
εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματά μας μέσα από:
• Την ολική ακύρωση και κατάργηση των ΣΣΕ στην πράξη.
• Την άρνησή τους να υπογράψουν νέες ΣΣΕ.
• Τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας σε βάρος των εργαζομένων με μαζικές απολύσεις, μειώσεις και καθυστερήσεις καταβολής μισθών και αμοιβών εργαζομένων.
• Την κυριαρχία  ανεργίας, ανασφάλειας, επισφαλούς κακοπληρωμένης και ανασφάλιστης εργασία σε εφημερίδες, περιοδικά, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενημερωτικά sites και portals, στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα.
• Την επιβολή εκ περιτροπής εργασίας, με μειωμένο χρόνο απασχόλησης για τον ίδιο όγκο εργασίας ή την εντατικοποίηση της δουλειάς με ταυτόχρονη μείωση μισθών.
• Τη μεθόδευση της προώθησης απολύσεων χωρίς αποζημιώσεις.
• Την αυθαίρετη μεταφορά εργαζομένων σε ενοικιαζόμενους τίτλους και επιχειρήσεις με τη μη εξόφληση ή καθυστέρηση πληρωμής ΔΠΥ υποχρεώνοντας τους εργαζόμενους στην καταβολή ΦΠΑ από την τσέπη τους.
• Τις διώξεις συνδικαλιστών και την ποινικοποίηση του αγώνα μας καθώς  εργοδότες, κυβερνητικοί μηχανισμοί και τρόικα επιδιώκουν φανερά πλέον το τέλος της συλλογικής δράσης των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων.
• Την ουσιαστική διάλυση του Οργανισμού Μεσολάβησης & Διαιτησίας, που οδηγεί με βεβαιότητα στην κατάργηση  του θεσμικού πλαισίου για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Οι εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου ενώνουμε για άλλη μια φορά τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους της χώρας σε ένα κοινό αγωνιστικό – απεργιακό μέτωπο, διεκδικώντας την κατάργηση όλου του μνημονιακού αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου και την ανάκτηση και κατοχύρωση όλων όσων μέχρι σήμερα οι μνημονιακές πολιτικές και οι εργοδότες αφαίρεσαν από μισθούς, εργασιακά δικαιώματα, ασφαλιστικές παροχές, συντάξεις, προνοιακά επιδόματα, με στόχο πάντα να πλήξουν δικαιώματα και να χειραγωγήσουν το χώρο της ενημέρωσης.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:
• Την κατάργηση όλου του εκτρωματικού μνημονιακού αντεργατικού και αντικοινωνικού νομοθετικού πλαισίου, που οδηγεί στη καταρράκωση των εργασιακών σχέσεων.
• Τη στήριξη και προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την υποχρεωτική εφαρμογή τους σε όλα τα ΜΜΕ.
• Την ανακούφιση των εκατοντάδων ανέργων συναδέλφων μας με μέτρα οικονομικής στήριξης και απαλλαγή τους από όλα τα «χαράτσια».
• Την αποκατάσταση της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών μας ταμείων και όλου του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος και την επιστροφή όλων των αποθεματικών, που δήμευσαν, μετά το «κούρεμα» μέσω του PSI, κατ’ εντολή της τρόικας.
• Την κατοχύρωση, χωρίς περικοπές, ενός υγιούς τομέα υγείας και πρόνοιας, το πρώτιστο κοινωνικό δικαίωμα μιας δημοκρατικής κοινωνίας.
• Την αποκατάσταση όλων των συντάξεων, ώστε να επανέλθει στους ασφαλισμένους και απόμαχους συναδέλφους μας το κλονισμένο επίπεδο της αξιοπρεπούς διαβίωσης.
• Την ενδυνάμωση της απασχόλησης, με φραγμό στις απολύσεις και στα λουκέτα των Μέσων Ενημέρωσης.
• Την κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης, που επιβάλλει τη λεηλασία του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ και λειτουργεί υπέρ των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
• Την επέκταση όλων των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και στο χώρο του διαδικτύου.
• Την απόκρουση των απολύσεων, των ατομικών συμβάσεων, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, των αμοιβών ελεημοσύνης, τις περικοπές στους μισθούς και τα επιδόματα.
√ Διεκδικούμε δουλειά, αξιοπρεπείς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση για όλους και σοβαρή, αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας.
√ Ζητάμε συλλογικά δικαιώματα, που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των δημοσιογράφων και της Ενημέρωσης.
Η υπέρβαση της κρίσης είναι η αδιαπραγμάτευτη βάση για τον δίκαιο αγώνα μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 24/9/2012
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11.00 π.μ. στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20)
και ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.
 Με την παράκληση να αναρτηθεί, δημοσιευθεί και μεταδοθεί.

περισσότερα

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΑΝΤ1 - ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΑΝΤ1

ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗ -
ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΕΝ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ - ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΝΕΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΑΠΑΧΘΕΙΣ ΟΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συνάδελφοι! 
Όσο είμαστε ενωμένοι όλοι μαζί, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, θα σταματήσουμε τις ατομικές συμβάσεις και όποια άλλη μορφή επίθεσης στα εργασιακά μας δικαιώματα και θα προασπίσουμε την αξιοπρέπειά μας! Έχουμε την δύναμη, μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Μην ξεχνάτε πως οποιοσδήποτε αντεργατικός νόμος μπορεί να ακυρωθεί και να αντικατασταθεί με νέο νόμο. Την υπογραφή ατομικής σύμβασης όμως κανείς δεν μπορεί να την πάρει πίσω!!!

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ - ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ

περισσότερα

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ Τ/Σ MEGA

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/9 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΤΟΥ Τ/Σ MEGA ΑΠΟ ΩΡΑ 18.00 ΕΩΣ ΩΡΑ 22.00 ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

περισσότερα

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ Τ/Σ MEGA

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 20/9 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΤΟΥ Τ/Σ MEGA ΑΠΟ ΩΡΑ 12.00 ΕΩΣ ΩΡΑ 16.00 ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

περισσότερα

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ Τ/Σ ALPHA

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 19/9 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ Τ/Σ ALPHA ΑΠΟ ΩΡΑ 12.00 ΕΩΣ ΩΡΑ 16.00 ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media